Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 3 часа, communismatic написа:

Извинявай, ти малоумен ли си? Показах ти нагледно, кой е подписал договора за падналата козирка и нейният ремонт. Ако и английски не знаеш, къв умнокрасив гласоподавател си изобщо? Питам те, какви конкретно правомощия има Вучич? Колко пъти, да те питам едно и също нещо? Кажи, просто, че си бавноразвиващ, то и без това го знаем всички тук. Мъжко е да си признаеш. :) 

166 пъти ти обясних, че от парламентарна до парламентарна република има разлика и правомощията на президента в Сърбия не са 5, та да може да го ограничиш до "церемониални" функции. Специално пък Вучич отдавна е навлязал в полето на поне трима други министри, включително и на външните работи. 

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/09/16/3311805_vuchich_pristigna_v_kitai_za_da_skljuchi_dogovori_za/

А, и впрочем защо се искала оставката на Вучич, пък той бил просто един президент в парламентарна република:

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/20619436

Та какво викаш, има ли нещо общо Вучич с козирката-убиец? 

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 4 часа, kaldata1 написа:

166 пъти ти обясних, че от парламентарна до парламентарна република има разлика и правомощията на президента в Сърбия не са 5, та да може да го ограничиш до "церемониални" функции.

Много ми е интересно, как ти ще обясняваш на мен, при положение, че си въртя гъзицата над 2000000 пъти и накрая даже и не каза какви са правомощията му. Та... пак да питам, какви са правомощията на Вучич, че да има вина за една паднала козирка? Явно ще трябва, да задам този въпрос още веднъж. Щото очевадно не знаеш, та...

Специално пък Вучич отдавна е навлязал в полето на поне трима други министри, включително и на външните работи. 

Мхм, 100% Вучич не ги оставя, да си вземат решенията сами. 

Та какво викаш, има ли нещо общо Вучич с козирката-убиец? 

Това е най-новата мантра, вече е петата подред. Сега пък Вучич искал да се съкрати срока. До момента... най-последната мантра беше, че той стоял зад договора за ремонта на козирката, обаче се оказа, че дори и в разпространяването на фалшива информация пак не те бива, щото дори и с помощта на ИИ пак не успя, да извадиш и един аргумент.

Та, нека да коментираме най-новото безумие. Вучич е отговорен, щото искал работата, да се върши по-бързичко. Кога е трябвало да се завърши ремонта? 

Цитат

Крайният срок за завършване на реконструкцията е бил съкратен до 31 декември 2024 г.

Мхм, а кога е паднала козирката?

Цитат

On 1 November 2024, the concrete canopy of the main rainway station in Novi Sad, Serbia, collapsed onto the busy pavement below, killing 16 people and severely injuring one more. The station building was constructed in 1964, and was renovated from 2021 to mid-2024 with support from China's Belt and Road initiative. The cause of the collapse is still under investigation.

Т.е. Вучич е виновен, щото козирката е паднала, когато още е била в ремонт, щото искал да се поразбързат малко с плана? 😆

Между другото, защо до този момент не знаеше, че Вучич фактически е искал, да се разбързат? Явно не ти е много ясен случаят... 😆
Странно, щото бях останал с впечатление, че това е поредната тема, по която си доста компетентен... 😆😆😆

преди 1 час, communismatic написа:

Много ми е интересно, как ти ще обясняваш на мен, при положение, че си въртя гъзицата над 2000000 пъти и накрая даже и не каза какви са правомощията му. Та... пак да питам, какви са правомощията на Вучич, че да има вина за една паднала козирка? Явно ще трябва, да задам този въпрос още веднъж. Щото очевадно не знаеш, та...

Мхм, 100% Вучич не ги оставя, да си вземат решенията сами. 

Това е най-новата мантра, вече е петата подред. Сега пък Вучич искал да се съкрати срока. До момента... най-последната мантра беше, че той стоял зад договора за ремонта на козирката, обаче се оказа, че дори и в разпространяването на фалшива информация пак не те бива, щото дори и с помощта на ИИ пак не успя, да извадиш и един аргумент.

Та, нека да коментираме най-новото безумие. Вучич е отговорен, щото искал работата, да се върши по-бързичко. Кога е трябвало да се завърши ремонта? 

Мхм, а кога е паднала козирката?

Т.е. Вучич е виновен, щото козирката е паднала, когато още е била в ремонт, щото искал да се поразбързат малко с плана? 😆

Между другото, защо до този момент не знаеше, че Вучич фактически е искал, да се разбързат? Явно не ти е много ясен случаят... 😆
Странно, щото бях останал с впечатление, че това е поредната тема, по която си доста компетентен... 😆😆😆

Мисля, че с последния линк, който дадох, тази безумно тъпа дискусия от рода на "Докажи, че водата кипи при 100 градуса" приключи. Твое право е да смяташ Вучич за продавач на дъвки пред Скупщината, мое право е да го смятам за най-влиятелният човек в Сърбия, можел спокойно да посочи друг човек за кмет на Нови Сад, който от своя страна да осъществи по-добър строителен контрол. И да не пресира ремонтите, защото явно в бързината да приключат е станало още по-зле. И да ревизира лошите точки по договорите, след като така и така сключва нови с китайците. И още, и още, и още.

Любопитно е, че дори самият Вучич не се чуди защо искат неговата оставка. Самите сърби също не се чудят. Само нашия добрички умник се чуди какво общо има сръбският wanna-be-император с корупцията по инфраструктурните мегапроекти.

Може ли да минем към някоя друга дискусия със сходно съдържание? Например да ме убеждаваш, че столицата на Италия е Сан Марино?

преди 5 минути, kaldata1 написа:

Мисля, че с последния линк, който дадох, тази безумно тъпа дискусия от рода на "Докажи, че водата кипи при 100 градуса" приключи.

Тъй ли? И като приключи, що до тоя момент развиваше съвсем друга версия за нещата? Да ти припомням ли? 😆

Твое право е да смяташ Вучич за продавач на дъвки пред Скупщината, мое право е да го смятам за най-влиятелният човек в Сърбия, можел спокойно да посочи друг човек за кмет на Нови Сад, който от своя страна да осъществи по-добър строителен контрол.

Т.е. Вучич е виновен, че кмета на Нови Сад не е осъществил по-добър строителен контрол? Това е уникално... 😆😆😆😆

Само нашия добрички умник се чуди какво общо има сръбският wanna-be-император с корупцията по инфраструктурните мегапроекти.

Ми, извинявай, ама обясних като за бавноразвиващ, кои са виновниците относно падналата козирка. После дори ти цитирах и кой е подписал договора относно ремонта на козирката, оказа се, че и по тоя параграф пишеш абсолютни глупости. Ти въртя гъзицата над 200 пъти, накрая съвсем случайно откри, че Вучич искал работниците, да побързат с ремонта, та изведнъж поради тази причина, той се оказа виновен. Сега обаче мантрата пак е друга - Вучич бил виновен, че кмета на Нови Сад не е осъществил по-добър контрол... 😆

Може ли да минем към някоя друга дискусия със сходно съдържание? Например да ме убеждаваш, че столицата на Италия е Сан Марино?

Ми не, аз не мисля, че дискусията е приключила, понеже писането на глупости от твоя страна продължава с пълна сила. Освен това ми е доста прелюпитно, по коя тема си компетентен изобщо...

преди 3 минути, communismatic написа:

Тъй ли? И като приключи, що до тоя момент развиваше съвсем друга версия за нещата? Да ти припомням ли? 😆

Т.е. Вучич е виновен, че кмета на Нови Сад не е осъществил по-добър строителен контрол? Това е уникално... 😆😆😆😆

Ми, извинявай, ама обясних като за бавноразвиващ, кои са виновниците относно падналата козирка. После дори ти цитирах и кой е подписал договора относно ремонта на козирката, оказа се, че и по тоя параграф пишеш абсолютни глупости. Ти въртя гъзицата над 200 пъти, накрая съвсем случайно откри, че Вучич искал работниците, да побързат с ремонта, та изведнъж поради тази причина, той се оказа виновен. Сега обаче мантрата пак е друга - Вучич бил виновен, че кмета на Нови Сад не е осъществил по-добър контрол... 😆

Ми не, аз не мисля, че дискусията е приключила, понеже писането на глупости от твоя страна продължава с пълна сила. Освен това ми е доста прелюпитно, по коя тема си компетентен изобщо...

Цитат

Владимир Обрадович, член на комисията за разследване на трагедията, заяви, че в доклада се признава, че „проектът е осъществен съгласно указанията на президентството и че сроковете са съкратени съгласно указанията на президентството“.

Усещам как следващата ти теза ще бъде, че не е посочено изрично кой в Президентството е форсирал ремонта и е повече от ясно, че това е била някоя леля в Деловодството, а не Президента.

Нали?

току-що, kaldata1 написа:

Усещам как следващата ти теза ще бъде, че не е посочено изрично кой в Президентството е форсирал ремонта и е повече от ясно, че това е била някоя леля в Деловодството, а не Президента.

Умно момче, той ремонта не е бил довършен още, четеш ли изобщо, какво ти се пише? Кво значение има, кой бил форсирал нещо и въобще, защо продължаваш да си променяш тезите през 10 минути? 😆

преди 19 минути, communismatic написа:

Умно момче, той ремонта не е бил довършен още, четеш ли изобщо, какво ти се пише?

Ако някога беше излизал от вас, щеше да знаеш, че почти всички срутвания при строителни обекти стават ПО ВРЕМЕ на строежа. А и дори да не излизаш от вас, може би е логично да се сетиш, че ако един строеж/ремонт е калпав, то той бързо ще покаже калпавостта си - в идеалният случай, преди да бъде пуснат в експлоатация.

Другаре! Със съдействието на „Онгъл“ ви информирам, че на 10 март 1947 г. започва парична обмяна, която е замислена в пълна секретност. Тя се осъществява със светкавична скорост. Защо? За да не се даде възможност на никой да реагира и да се опита да спаси нещо от СОБСТВЕНИТЕ си спестявания. Затова съобщението за Постановлението на Министерския съвет с решението за обмяната е направено на 10 март, а извадените от обръщение пари престават да са платежно средство от 12 март 1947 г.

Какво цели тази „обмяна“? Пълния тест:

Spoiler

„На практика това НЕ Е ОБМЯНА. Набелязаните мерки имат конфискационен характер. Затова би трябвало да се нарича с истинското си име - конфискация. Защото изтеглените от обръщение банкноти от емисиите до 1943 г. НЕ СЕ ОБМЕНЯТ НАПЪЛНО в съотношение 1:1. Така в налични пари старите банкноти се обменят САМО до 2 000 лв. за едно физическо лице. Колко пари са това? Това е САМО под една пета /или едва 20% / от средната заплата тогава. Според НСИ средномесечната работна заплата преди обмяната на парите през 1947 г. е 10 110 лв. Какво става с останалите пари? На практика огромната част от парите се конфискуват. Защото средствата над 2000 лв. „се задържат като влог в банката и могат да бъдат обменени в съотношение 4:1“. Например, ако получавате средната тогава заплата от 10 110, срещу тях се получават нови банкноти както следва:

- Веднъж 2000 лв.

- Останалата сума от 8110 лева се обменя в съотношение 4:1, или става 2028 лв.

- 2000 + 2028 = 4028 лв. Това е НОВАТА сума, която ще получите за предишната си заплата...

Така новата "работническа" власт в държавата разбира ИЗПЪЛНЯВАНЕТО на лозунгите, които вдига - за справедливост, равенство и социален прогрес...Какво става с парите на предприятията? Частните предприятия са имали право да обменят сума, не по-голяма от 50% от фонд “Работна заплата” за предишния месец. Но това ограбване НАПОЛОВИНА не е достатъчно. Има и ограничение. Тези 50% не трябва да са повече от 35 хил. лева, /което е само около 3 средни заплати/. На държавните предприятия и организации се дава да обменят паричната си наличност напълно. Приключва ли ограбването с тази „обмяна“? НЕ! Само след месец е приет нов „Закон за еднократен данък върху имуществата“. По него лицата, които са обменяли банкноти за сума над 15 000 лева, са били облагани с данък, който прогресивно се е движел от 5% до 70%. Облагането е започвало от първите 5000 лева над въпросния лимит от 15 000 лева. Средствата, които са надвишавали 2 млн. лева, са се облагали със 70%. В резултат:

- от Закона за еднократен имуществен данък от предприятията са били иззети 2 млрд. лева.

- Парите на търговските банки също са прибрани в БНБ.

- Паралелно с това са одържавени и банковите влогове.

- Освен това от обращение се изтеглят съкровищни бонове за над 31 млрд. лева. Те са пускани преди 9 септември 1944 г. от държавата, за да се финансират нейните разходи и са имали сила на платежно средство.

Всичко това води до рязко намаление на количеството пари в обръщение - от 76 млрд. лева в началото на реформата на 25 млрд. лева. Така на практика са ограбени парите на повечето хора, като се удрят най-вече добре работещите и най-предприемчивите. Как реагират ограбените? Никак! Мълчат! Те добре знаят, че преди това без съд са избити десетки хиляди от българския елит. Други са арестувани и затворени, измъчвани и пратени на принудителен труд в нечовешки условия. Страхът от прилагането на СЪВЕТСКИТЕ МЕТОДИ е сковал българите. Тези мерки се определяли от властта за поредните "мъдри решения", в името на справедливостта... По тогавашен съветски образец дори всички били длъжни масово да аплодират всичко свързано с властта. Повечето ограбени са принудени да участват в нарочно организираните масови прояви на дирижирана радост. Разбира се, не всички могли да преживеят този шок. Някои полудели, други починали, за което няма статистика. Имало и по-смели, които още неосъзнали всичко ставащо, се опитвали да търсят справедливост в ... съда. НАПРАЗНО! "

преди 9 часа, kaldata1 написа:

Ако някога беше излизал от вас, щеше да знаеш, че почти всички срутвания при строителни обекти стават ПО ВРЕМЕ на строежа.

Брато, ти си направо на един акъл с Баалбек. Да повторим... ПОЧТИ всички срутвания при строителни обекти стават ПО ВРЕМЕ на строеж? Верно ли? А аз смятах, че срутванията на строителни обекти ставали преди началото на строежа. Толкова си примитивен, че чак е тъжно. Т.е. в случаят какво значение има какъв е бил срока за изпълнение на ремонтната дейност? И пак да питам... защо постоянно си мениш тезите? Да не би да е понеже това е поредната тема, в която абсолютно нищо не знаеш?

Версия номер 1: Вучич е виновен, щото неговата партия е издигнала кмета на Нови Сад...

на 1.03.2026 г. в 10:34, kaldata1 написа:

Освен това неговата СНС е партията, издигнала кмета на Нови Сад, управлявал по време на злополучният ремонт

Версия номер 2: Вучич е виновен, щото не наложил санкция на некомпетентните лица

на 4.03.2026 г. в 12:21, kaldata1 написа:

Затова му се иска оставката на Вучич - не защото лично е шпакловал гарата в Нови Сад, а защото през неговото бездействие или липса на санкция (все тая кое) е допуснато гарата да се строи от некомпетентни лица, пък били те и китайци. 

Версия номер 3: Вучич е виновен, понеже договора за ремонта бил подписан от него /естествено това не е вярно/

на 4.03.2026 г. в 12:21, kaldata1 написа:

Всяко лице над 18 години трябва да може да отговаря за това под какво си слага подписа или да следи (ако не може лично - да назначи) под какво са си сложили подписа предшествениците му и да направи нужното за предоговаряне/разтрогване, ако е нужно. 

Версия номер 4: Вучич е виновен, щото носил "политическа отговорност" заради общественият гняв, НЕ ЗАЩОТО ЛИЧНО С ДВЕТЕ СИ РЪЦЕ Е ИЗВЪРШИЛ НЕЩО!

на 1.03.2026 г. в 10:34, kaldata1 написа:

За Вучич мисля, че обясних внимателно - има едно нещо, наречено "политическа отговорност", при което хората подават оставки поради пропуски и справдлив обществен гняв, не защото лично с двете си ръце са извършили нещо.

Версия номер 5: Вучич е виновен, щото министрите били от неговата партия

на 3.03.2026 г. в 17:03, kaldata1 написа:

Каква ли може да е вината на президента в една полупрезидентска република, който е и лидер на управляващата партия за тежки пропуски в обществените поръчки в град, чийто кмет е от неговата партия и сключените строителни спогодби на национално ниво с китайските строители на гарата/козирката?

Версия номер 6: Вучич е виновен, щото другите били пестили от материали, а козирката била паднала СЛЕД ремонта

на 13.02.2026 г. в 18:09, kaldata1 написа:

За падналата козирка вероятно са виновни много хора - архитект, проектант, строителен контрол, кмета на Нови Сад, зам. кмета по строителството и тн. За средата, в която тези хора безпроблемно крадат и пестят от материали, са виновни сръбските власти - правителство и президент. Няма много падащи козирки веднага след ремонт по света, нали?

Версия номер 7: Вучич е СЪЗДАЛ УСЛОВИЯ за корупция /интересно какви ли са тия условия/

на 15.02.2026 г. в 9:18, kaldata1 написа:

Не е бутнал сам козирката, но е създал условия (нарочно или не) в страната да се шири корупция и беззаконие.

Със сигурност има и още... но все пак да обобщим... Вучич бил подписал договор? Това е абсолютна лъжа, доказана при това. Вучич бил с много големи правомощия? Така и не уточни какви са били те, просто защото толкова ти е акъла. Вучич е виновен, щото министрите били от неговата партия? Това е направо абсурдно обвинение. Вучич е виновен, щото не бил наложил санкции на тия, дето са ремонтирали? Т.е. той пряко няма никаква вина, което е и тезата ми. Обществена отговорност? Абсолютно ала-бала... 

преди 1 час, БаалБек написа:

Другаре! Със съдействието на „Онгъл“ ви информирам, че на 10 март 1947 г. започва парична обмяна, която е замислена в пълна секретност. Тя се осъществява със светкавична скорост. Защо? За да не се даде възможност на никой да реагира и да се опита да спаси нещо от СОБСТВЕНИТЕ си спестявания. Затова съобщението за Постановлението на Министерския съвет с решението за обмяната е направено на 10 март, а извадените от обръщение пари престават да са платежно средство от 12 март 1947 г.

Поредният пост, който е копи-пейст от "Фейсбук"... 😆😆😆
https://www.facebook.com/OngalBulgarevo/posts/10-март-1947-г-започва-парична-обмяна-която-е-замислена-в-пълна-секретност-тя-се/1586923384797372/

Брато, ти си направо на един акъл с Баалбек. Да повторим... ПОЧТИ всички срутвания при строителни обекти стават ПО ВРЕМЕ на строеж? Верно ли? А аз смятах, че срутванията на строителни обекти ставали преди началото на строежа. Толкова си примитивен, че чак е тъжно. Т.е. в случаят какво значение има какъв е бил срока за изпълнение на ремонтната дейност? И пак да питам... защо постоянно си мениш тезите? Да не би да е понеже това е поредната тема, в която абсолютно нищо не знаеш?

Версия номер 1: Вучич е виновен, щото неговата партия е издигнала кмета на Нови Сад...

Версия номер 2: Вучич е виновен, щото не наложил санкция на некомпетентните лица

Версия номер 3: Вучич е виновен, понеже договора за ремонта бил подписан от него /естествено това не е вярно/

Версия номер 4: Вучич е виновен, щото носил "политическа отговорност" заради общественият гняв, НЕ ЗАЩОТО ЛИЧНО С ДВЕТЕ СИ РЪЦЕ Е ИЗВЪРШИЛ НЕЩО!

Версия номер 5: Вучич е виновен, щото министрите били от неговата партия

Версия номер 6: Вучич е виновен, щото другите били пестили от материали, а козирката била паднала СЛЕД ремонта

Версия номер 7: Вучич е СЪЗДАЛ УСЛОВИЯ за корупция /интересно какви ли са тия условия/

Със сигурност има и още... но все пак да обобщим... Вучич бил подписал договор? Това е абсолютна лъжа, доказана при това. Вучич бил с много големи правомощия? Така и не уточни какви са били те, просто защото толкова ти е акъла. Вучич е виновен, щото министрите били от неговата партия? Това е направо абсурдно обвинение. Вучич е виновен, щото не бил наложил санкции на тия, дето са ремонтирали? Т.е. той пряко няма никаква вина, което е и тезата ми. Обществена отговорност? Абсолютно ала-бала... 

Няма версии, а подтези на едно и също нещо. Вучич е виновен за всички тези неща - пряко или косвено.

Негов ли е кмета на злополучния град? Да. 

Вучич може ли да подписва договори за сътрудничество и да предоговаря стари, ако не са наред? Да. 

Редно ли е самодържеца на една държава да носи отговорност за трагедиите в нея? Да. 

Надвишил ли е Вучич правомощията си, и без това значително разширени, откакто е президент? Да. 

Натиснал ли е лично Вучич ремонта на гарата да се претупа? Да. 

Създал ли е Вучич атмосфера на корупция? Да. 

Вучич ли ръководи сръбската външна политика вместо външния министър? Да. 

Вучич ли решава кой да строи в Сърбия? Да. 

Цялата теза "Вучич е просто един церемониален президент в парламентарна република, от него нищо не зависи" я пусни в някое сръбско комеди шоу, ще обереш овациите. 

Иначе той и Пеевски е просто депутат. Нали? М? 

преди 26 минути, kaldata1 написа:

Няма версии, а подтези на едно и също нещо.

Тъй ли? Подтеза ли беше, че инцидента станал след ремонта, а не преди него? 😆

преди 27 минути, kaldata1 написа:

Вучич е виновен за всички тези неща - пряко или косвено.

Аха, сега той бил виновен, ама косвено. Пак въртим гъзицата... 😆

преди 28 минути, kaldata1 написа:

Негов ли е кмета на злополучния град? Да.

И?

преди 29 минути, kaldata1 написа:

Вучич може ли да подписва договори за сътрудничество и да предоговаря стари, ако не са наред? Да.

Мисля, че вече обясних като за бавноразвиващ, че въпросният договор не е подписан от него. Ако искаш, да го напиша още 200 пъти?

преди 29 минути, kaldata1 написа:

Редно ли е самодържеца на една държава да носи отговорност за трагедиите в нея? Да

Вучич бил "самодържец" в Сърбия? Би ли обяснил как? Щото тоя въпрос го задавам над 200 пъти, а отговор още не съм видял... Та, по какъв начин е "самодържец"? С това, че кмета бил от неговата партия? 😆

преди 30 минути, kaldata1 написа:

Натиснал ли е лично Вучич ремонта на гарата да се претупа? Да. 

Да, де... само дето ремонта на гарата още е бил в действие, когато става въпросният инцидент. Т.е. поредната ти лъжа отива в кошчето. То и там ти е мястото, де. Такива бавняри като теб трябва да ровят по кофите, щото на мен ми решаваш съдбата, гласувайки за малоумни корумпирани боклуци като ПП-ДБ, дето подкрепят педофилска измет.

преди 32 минути, kaldata1 написа:

Създал ли е Вучич атмосфера на корупция? Да. 

Как? Подписвайки договор, който не е подписан от него? 😆

Вучич ли ръководи сръбската външна политика вместо външния министър? Да.

По какъв начин, би ли обяснил...

Вучич ли решава кой да строи в Сърбия? Да.

Да питам ли, какви са аргументите ти в тая насока? Има ли изобщо смисъл или? 😆

преди 33 минути, kaldata1 написа:

Цялата теза "Вучич е просто един церемониален президент в парламентарна република, от него нищо не зависи" я пусни в някое сръбско комеди шоу, ще обереш овациите.

Ми ОК, обясни, какво зависи от него, тогава... щото тоя въпрос го задавам вече месец някъде, а още не си обяснил. Дай да видим, какво зависи от него? Щото към настоящият момент си тотално смешен и жалък... да не говорим за интелектуалните ти възможности, дето... общо-взето по-добре да не коментираме.

преди 34 минути, kaldata1 написа:

Иначе той и Пеевски е просто депутат. Нали? М? 

Имаш предвид оня депутат, който показа, че Кирил Петков и Сорос Денков са му пращали жалки СМС-и и който директно заяви, че управлява, заедно с малоумниците от ПП-ДБ, сиреч твоята любима партия?

Тъй ли? Подтеза ли беше, че инцидента станал след ремонта, а не преди него? 😆

Аха, сега той бил виновен, ама косвено. Пак въртим гъзицата... 😆

И?

Мисля, че вече обясних като за бавноразвиващ, че въпросният договор не е подписан от него. Ако искаш, да го напиша още 200 пъти?

Вучич бил "самодържец" в Сърбия? Би ли обяснил как? Щото тоя въпрос го задавам над 200 пъти, а отговор още не съм видял... Та, по какъв начин е "самодържец"? С това, че кмета бил от неговата партия? 😆

Да, де... само дето ремонта на гарата още е бил в действие, когато става въпросният инцидент. Т.е. поредната ти лъжа отива в кошчето. То и там ти е мястото, де. Такива бавняри като теб трябва да ровят по кофите, щото на мен ми решаваш съдбата, гласувайки за малоумни корумпирани боклуци като ПП-ДБ, дето подкрепят педофилска измет.

Как? Подписвайки договор, който не е подписан от него? 😆

По какъв начин, би ли обяснил...

Да питам ли, какви са аргументите ти в тая насока? Има ли изобщо смисъл или? 😆

Ми ОК, обясни, какво зависи от него, тогава... щото тоя въпрос го задавам вече месец някъде, а още не си обяснил. Дай да видим, какво зависи от него? Щото към настоящият момент си тотално смешен и жалък... да не говорим за интелектуалните ти възможности, дето... общо-взето по-добре да не коментираме.

Имаш предвид оня депутат, който показа, че Кирил Петков и Сорос Денков са му пращали жалки СМС-и и който директно заяви, че управлява, заедно с малоумниците от ПП-ДБ, сиреч твоята любима партия?

Остави ти ПП-ДБ, спора е за Вучич. Стига бяга по тъча. 

Виновен ли е той за колапса на козирката в Нови Сад с преки и непреки действия (или липса на такива) или не? 

Ако някой лично нареди претупване на ремонт и после тоя ремонт убие 16 човека, виновен ли е наредилият? Да или не? 

Ако е просто някакъв си президент, защо подписва договорите в ареала на действия на строителен министър, външен министър и Министър-председател? 

Ако един човек е лидер на партия и посочи кмет, в чийто мандат се случи трагедия поради некомпетентност и корупция, посочилият носи ли политическа (и човешка) отговорност? 

И последно - и Пеевски ли е просто депутат, колкото Вучич - просто президент? 

Остави ти ПП-ДБ, спора е за Вучич. Стига бяга по тъча. 

Човека, който от един месец насам не ми е отговорил на основният въпрос - какви са правомощият на Вучич и с какво конкретно е виновен за козирката ми говори за "бягане по тъча". Иначе ясно е, че и ти избяга, понеже въпроса ми за връзките между Дебелият и Кирчо Тъпото са отявлени. Интересно, защо гласуваш за такива боклуци, ама предполагам, че няма да отговориш, та да продължим нататък.

Виновен ли е той за колапса на козирката в Нови Сад с преки и непреки действия (или липса на такива) или не? 

Аз през цялото време говоря единствено и само за ПРЕКИ действия, а не за НЕПРЕКИ, то НЕПРЕКИ действия има и сръбският народ, че толкова време ги е търпял, ако тръгнем по тая логика. Иначе е доста забавно, как отново си извъртя гъзицата. До момента Вучич бил пряко отговорен, даже бил колил и бесил в Сърбия, сега вече минахме на НЕПРЯКА вина. Толкова си умен, че чак трябва да ти се реве.

Ако някой лично нареди претупване на ремонт и после тоя ремонт убие 16 човека, виновен ли е наредилият? Да или не? 

Що трябва да е "претупване" на ремонт, може ли УМНАТА ти глава, да обясни? Примерно, центъра на Добрич го правят вече трета или четвърта година и стои до половината все още (да не кажа 1/3), ако Бойко каже, че трябва да се поразбързат, това претупване ли е? Или просто някаква намеса, колкото да се свърши работата в някакъв приличен срок? Тотална липса на всякаква логика и мислене при теб.

Ако е просто някакъв си президент, защо подписва договорите в ареала на действия на строителен министър, външен министър и Министър-председател? 

Брато, ти МАЛОУМЕН ли си? Питам те за 350-ти път - ТИ МАЛОУМЕН ЛИ СИ? МАЛОУМЕН ЛИ СИ? МАЛОУМЕН ЛИ СИ? МАЛОУМЕН ЛИ СИ? Договора не е подписан от него, ти кое не разбра? Той единствено се е намесил да се съкрати срока, което не е абсолютно никакво доказателство, че има вина, още повече, че козирката е била в ремонт по това време. Оказа се, че дори и с това не си наясно.

Ако един човек е лидер на партия и посочи кмет, в чийто мандат се случи трагедия поради некомпетентност и корупция, посочилият носи ли политическа (и човешка) отговорност? 

Ми не, ква отговорност може да му се търси, щото бил лидер на партия? Въпросният отговорен си е подал оставката и се е махнал от поста, оня какво да направи още? Да не му е майка? Има наличие на измама, има наличие на корупция - министъра си е подал оставката, барабар със заместник-министъра и т.н. Вучич какво повече може да направи? Да се гръмне?

И последно - и Пеевски ли е просто депутат, колкото Вучич - просто президент?

Нали не искаше, да коментираме ПП-ДБ? Сега що пак завиваш към Дебелият? Значи, не можеш, да отговориш за ПП-ДБ, ама нямаш проблем, да коментираме конкретно Делян Пеевски? Даже не ти стига акъла и да измислиш нещо умно през цялата "дискусия". Само и единствено глупости.

Аз през цялото време говоря единствено и само за ПРЕКИ действия, а не за НЕПРЕКИ, то НЕПРЕКИ действия има и сръбският народ, 

Пфу, най-сетне. Та значи Вучич не е ходил да бутне с двете си ръце въпросната козирка, но с непреките си действия е забързал фатално ремонта, не е предоговорил условията по старите договори с лоши строители и е създал условия за корупция по инфраструктурата? 

Точно това е и моята теза. Благодаря. 

----

Иначе да не кажеш, че ти бягам от въпроса - Да, пак ще гласувам за ПП-ДБ. Направиха опит да се споразумеят все пак за нещо с двете Шишита, макар и неуспешен, в името на някакви общобългарски каузи като съдебната реформа. Не стана (очевидно). Ако пак се коалират с тях след като вече са ги видяли колко струват, това е друга тема. 

Имат си треските за дялкане, но са най-читавият политически субект в България (от големите). А такива пиески като "Петрохан", където цялата държава е прислугвала на група авантюристи-будисти с калашници, дронове и моторни шейни, но магически само ПП-ДБ не са ги отразили, само ми доказват, че се бърка на който трябва където трябва. 

А иначе ти си гласувай за Шишоните, те само за теб мислят ден и нощ. 

преди 12 минути, kaldata1 написа:

Точно това е и моята теза. Благодаря

Тъй ли? Е, нали уж Вучич бил "колил и бесил", че и подписвал договори? Цялата външна политика била негово дело? Ти що се измяташ отново от думите си? Да ти постна ли пак простотиите, дето ги ръси сума ти време? Накрая се докара, до там, че да развиваш мантрата, че бил "забързал" ремонта и затова бил виновен... 😆

преди 14 минути, kaldata1 написа:

Точно това е и моята теза. Благодаря. 

Коя от всички? Те твоите тези бяха към 10... 😆

преди 14 минути, kaldata1 написа:

А такива пиески като "Петрохан", където цялата държава е прислугвала на група авантюристи-будисти с калашници, дронове и моторни шейни, но магически само ПП-ДБ не са ги отразили, само ми доказват, че се бърка на който трябва където трябва. 

Аха, т.е. гласуваш за тотални некадърници или такива, дето обслужват педофили, ама щом и другите не са ги отразили, та тогава всичко е наред? 😆

Мани майтапа, ама ебаси ниските изисквания. Ти да не си циганин, между другото? Имам някакви такива предположения...

преди 16 минути, kaldata1 написа:

А иначе ти си гласувай за Шишоните, те само за теб мислят ден и нощ. 

Кои са "Шишоните", би ли пояснил?

преди 22 минути, communismatic написа:

Тъй ли? Е, нали уж Вучич бил "колил и бесил", че и подписвал договори? Цялата външна политика била негово дело? Ти що се измяташ отново от думите си? Да ти постна ли пак простотиите, дето ги ръси сума ти време? Накрая се докара, до там, че да развиваш мантрата, че бил "забързал" ремонта и затова бил виновен... 😆

Коя от всички? Те твоите тези бяха към 10... 😆

Аха, т.е. гласуваш за тотални некадърници или такива, дето обслужват педофили, ама щом и другите не са ги отразили, та тогава всичко е наред? 😆

Мани майтапа, ама ебаси ниските изисквания. Ти да не си циганин, между другото? Имам някакви такива предположения...

Кои са "Шишоните", би ли пояснил?

Няма "мантра" за забързване на ремонта - има си разследване и доклад по темата. 

И да, Вучич е най-влиятелният човек в Сърбия, коли и беси, цялата външна политика се движи от него и затова му се иска оставката - защото предпоставките една козирка да се срути от некачествен ремонт са поставени от неговото управление. 

И е невероятно, че водя спор ДАЛИ Вучич е най-влиятелната политическа фигура в Сърбия и ДАЛИ от него зависи нещо. 

Потресаваща липса на грам мисъл просто. 

Аха, досега беше индиректно виновен за падналата козирка, сега отново стана директно виновен... Ти си направо за психодиспансера, заклевам се... 😆

Ей го, не случайно гласувате за него... Абсолютен дебил, вероятно най-некадърният кмет на столицата от времето на Софиянски.

преди 1 минута, communismatic написа:

Аха, досега беше индиректно виновен за падналата козирка, сега отново стана директно виновен... Ти си направо за психодиспансера, заклевам се... 😆

Ей го, не случайно гласувате за него... Абсолютен дебил, вероятно най-некадърният кмет на столицата от времето на Софиянски.

Никога не съм твърдял, че Вучич е бутнал сам козирката. Лъжеш, и то доста грозно. Козирката е паднала сама - въпросът е в причините, довели до нейното срутване. 

Никога не съм твърдял, че Вучич е бутнал сам козирката. Лъжеш, и то доста грозно. Козирката е паднала сама - въпросът е в причините, довели до нейното срутване. 

Т.е. ти под директна вина смяташ, че визирам Вучич сам да я бутне. Става все по-забавно... 😆

преди 28 минути, communismatic написа:

Т.е. ти под директна вина смяташ, че визирам Вучич сам да я бутне. Става все по-забавно... 😆

Ами да, в едно срутване "директна вина" е точно това - да предизвикаш срутването нарочно, а "индиректно" - да го позволиш. 

Нали правиш разлика между умишлено и неумишлено престъпление? 

Аз не знам, да спорим, дали сръбските политици са организирали атентат срещу собственият си народ. Явно нещо не сме се разбрали... В случаят спорим, дали Вучич носи директна отговорност с въпросната трагедия, че да има такива огромни протести срещу него. Отговорът както вече разбрахме е "не". Благодаря за вниманието, беше доста изчерпателен в глупостите си.

ДРУГАРЕ!!!

През 60-те години на XX век доминацията на съветската верижна техника в световен мащаб бе безспорна. John Deere, Massey Ferguson, Claas и New Holland бяха в краката на съветския терминатор СТАЛИНЕЦ 100. Мощта му бе толкова сериозна, че бе използван за превоз между лунните бази на СССР.

Един СТАЛИНЕЦ побираше 12 съветски космонавти. На снимката от 1969 г. в ТКЗС-то на гр. Карнобат е запечатана обедната почивка на бригадира - другарката Сталинка Благоева, ударничка за най-голяма изорана нива през есента на 69-та.

Screenshot_2.thumb.png.fa02f6c26a8dc71324fe3ed81053752d.png

И още една снимка, другаре! На доячките от АПК - Пазарджик, които спечелиха социалистическото съревнование за най-много издоено мляко от "фуражна крава" и гордо се разхождаха в центъра на Мало Конаре, през лятото на 1969г.

doyki_1969.png.d6f327edcad704267af65982d32d80cd.png

Явно нивото е много под....интересно къде си бил(а) в Карнобат...сигурно в Сталинец,между 12 космонавта-щом говориш в първо лице,единствено число......за това така яко са ти раздрусали суроватката..щом пускаш колажи на които надписите на "враговете"...

p.s.

Прегледай се...Ако те пратят при ветеринар-имаш повод за притеснение-не се знае какъв добитък ще излезеш....

Този от ляво, като си бръкнеше да си извади огънче, в Турция си сменяха гащите от Ивайловград до Истанбул. Пичът в средата си слушаше Данчето Христова, пиеше си рома и смени сигурно пет американски президента, докато ония квичаха колко лоши били кубинците, че не им позволявали да си развяват бледите къси пишки на Острова на Свободата. Последният превърна една мизерна, съсипана от войни аграрна държава в индустриална сила и интелектуален авторитет в целия свят... Имаше училище във всяко село ве ей, тарикати, сеа бразилците си развяват оная работа там, където бабите ви са кърмили майките ви и турците и гърците ни пазят да не ни падне някоя ракета по празните глави. Да ви акам на демокрацията!

No photo description available.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 3

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.