Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

@kaldata1, кво стана, бе, играчор? Пак нещо запецна? Киснеш сума ти време тук, сега да не кажеш, че пак не си намерил време... 😆

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 3 часа, communismatic написа:

Дай ми десет позитивни неща, които те направиха за България? Нали уж били "най-доброто", предполагам, че няма да е проблем...

Почнахме да въртим мантрата... до момента Вучич беше пряко отговорен за падналата козирка, сега вече имало "нещо наречено политическа отговорност" заради "оставки"... Т.е. той не е пряко отговорен за падналата козирка. ОК, разбрах... Хубаво е, че отново се съгласи с мен, барем поне научи нещо.

Кво стана с казуса "Петрохан", между другото? Що пак ми пропусна питанката? Какво е станало фактически? Полицията го е очистила? Чела му е постовете във "Фейсбук", постоянно му е следила публикациите. Следила му е съобщенията от телефона? Нали?

За нищожното време и голямата съпротива ПП-ДБ свършиха бая неща - повдигнаха темата за съдебната реформа, правомощията на главния прокурор, вдигнаха доходите и пенсиите, единствени застават над един куп благотворителни каузи, мажат в ЕП след ГЕРБ и ДПС, па дано не ни изхвърлят от ЕС. Не е малко за политическа формация, която никога не е управлявала самостоятелно.

Да бе, той и Бойко и министъра не полагат лично асфалта, но им искаме и аз и ти оставката заради кражбите на средства за пътна инфраструктура, нали? Или ти си доволен от качеството на пътното строителство?

За Петрохан обясних вече - кой какво си публикува във Фейсбук не може да бъде причина да бъде или да не бъде издирван. Ако полицията го е бастисала, значи официалната версия е лъжа. И какво правим ся? 😃

преди 8 минути, communismatic написа:

@kaldata1, кво стана, бе, играчор? Пак нещо запецна? Киснеш сума ти време тук, сега да не кажеш, че пак не си намерил време... 😆

Ти верно ли ме следиш и ако 14 минути след влизане не съм ти публикувал отговор ме питаш "защо"? Ти нормален ли си? Каква е тая обсесия с мене? 🤨

преди 5 минути, kaldata1 написа:

За нищожното време и голямата съпротива ПП-ДБ свършиха бая неща

Тъй ли? Верно?

преди 6 минути, kaldata1 написа:

повдигнаха темата за съдебната реформа

Уоу, повдигнали тема... какво голямо постижение само!

преди 6 минути, kaldata1 написа:

правомощията на главния прокурор

Как конкретно?

преди 7 минути, kaldata1 написа:

вдигнаха доходите и пенсиите

Айде бе? Ти сериозно ли? 😆
Че тя инфлацията през 2022-ра беше направо смазваща. Кви доходи са вдигнали, ти нормален ли си? Да не говорим, че заради кирливата им Еврозона, цените продължават, да растат. Ти направо си живееш в някакъв си свой измислен свят, заклевам се...

преди 8 минути, kaldata1 написа:

единствени застават над един куп благотворителни каузи,

Примерно да спонсорираш педофилска секта? Това ли е?

преди 8 минути, kaldata1 написа:

мажат в ЕП след ГЕРБ и ДПС, па дано не ни изхвърлят от ЕС

Т.е. дърдорят глупости в Брюксел?

преди 9 минути, kaldata1 написа:

Не е малко за политическа формация, която никога не е управлявала самостоятелно.

Ми, аз от всички примери, не съм видял абсолютно нищо конкретно... Тотални алабализми, ама това за вдигането на доходите беше доста добро, признавам... Типичният умнокрасив жълтопаветен тигър.

преди 9 минути, kaldata1 написа:

Да бе, той и Бойко и министъра не полагат лично асфалта, но им искаме и аз и ти оставката заради кражбите на средства за пътна инфраструктура, нали? Или ти си доволен от качеството на пътното строителство?

Само гласоподавател на ПП-ДБ може да сравни вината на един министър-председател и транспортен министър за вина за дупки по пътищата и вината на президент в парламентарна република за паднала козирка на ЖП гара. 😆😆😆😆

преди 11 минути, kaldata1 написа:

За Петрохан обясних вече - кой какво си публикува във Фейсбук не може да бъде причина да бъде или да не бъде издирван. Ако полицията го е бастисала, значи официалната версия е лъжа. И какво правим ся?

Брато, ти направо си потресаващо УМНО парче!? ПОТРЕСАВАЩО УМНО ПАРЧЕ! Първо, мисля, че обясних дори и като за човек с акъл на земноводно, че Калушев е бил издирван, просто не са го намерили навреме. Второ, обясних дори и като за човек с акъл на катеричка, че Калушев се самоубива и никаква полиция не го е "бастисала". Това са простотии, дето са родени от твоята празна глава. Поства стихотворение на Ботев и се самоубива където е лобното място на революционера. Ква полиция и какви пет лева? Толкова ли си УМЕН, не мога, да разбера!? ТОЛКОВА ЛИ СИ УМЕН?

преди 3 часа, communismatic написа:

Тъй ли? Верно?

Уоу, повдигнали тема... какво голямо постижение само!

Как конкретно?

Айде бе? Ти сериозно ли? 😆
Че тя инфлацията през 2022-ра беше направо смазваща. Кви доходи са вдигнали, ти нормален ли си? Да не говорим, че заради кирливата им Еврозона, цените продължават, да растат. Ти направо си живееш в някакъв си свой измислен свят, заклевам се...

Примерно да спонсорираш педофилска секта? Това ли е?

Т.е. дърдорят глупости в Брюксел?

Ми, аз от всички примери, не съм видял абсолютно нищо конкретно... Тотални алабализми, ама това за вдигането на доходите беше доста добро, признавам... Типичният умнокрасив жълтопаветен тигър.

Само гласоподавател на ПП-ДБ може да сравни вината на един министър-председател и транспортен министър за вина за дупки по пътищата и вината на президент в парламентарна република за паднала козирка на ЖП гара. 😆😆😆😆

Брато, ти направо си потресаващо УМНО парче!? ПОТРЕСАВАЩО УМНО ПАРЧЕ! Първо, мисля, че обясних дори и като за човек с акъл на земноводно, че Калушев е бил издирван, просто не са го намерили навреме. Второ, обясних дори и като за човек с акъл на катеричка, че Калушев се самоубива и никаква полиция не го е "бастисала". Това са простотии, дето са родени от твоята празна глава. Поства стихотворение на Ботев и се самоубива където е лобното място на революционера. Ква полиция и какви пет лева? Толкова ли си УМЕН, не мога, да разбера!? ТОЛКОВА ЛИ СИ УМЕН?

Изпуснал си кариера в политиката. Можеш да говориш с часове с "Така ли?", "Верно ли?", "Мхм, добре", "Ма сериозно?" и "Ма ти си много умен!". 

Голямата ти уста няма да спре да плямпа, то се знае, но поне разбра къде си наврян с абсурдните си теории и претенции, че всъщност много знаеш.

Вучич не бил фактор в Сърбия, щото имала парламент.

Калушев не бил търсен, щото си бил постнал Ботев във фейсбук и следователно било ясно къде е.

Първа работа на всеки педофил е да се барикадира насред туристическа тарапана. 

Великан! Златото на Добрич! 

преди 22 минути, kaldata1 написа:

Изпуснал си кариера в политиката. Можеш да говориш с часове с "Така ли?", "Верно ли?", "Мхм, добре", "Ма сериозно?" и "Ма ти си много умен!". 

Мне, по-скоро като психиатър...

преди 23 минути, kaldata1 написа:

Голямата ти уста няма да спре да плямпа, то се знае, но поне разбра къде си наврян с абсурдните си теории и претенции, че всъщност много знаеш.

Защо отново бягаш от темата? Толкова ли те е страх от дискусиите с мен? :) 

преди 23 минути, kaldata1 написа:

Вучич не бил фактор в Сърбия, щото имала парламент.

Мисля, че зададох над 200 пъти въпроса "Какви конкретно са правомощията на Вучич, че той да е пряко отговорен за козирката?", отговор още не съм видял, няма и да видя...

преди 24 минути, kaldata1 написа:

Калушев не бил търсен, щото си бил постнал Ботев във фейсбук и следователно било ясно къде е.

Още не е разбрал, милия... 😆😆😆

преди 24 минути, kaldata1 написа:

Първа работа на всеки педофил е да се барикадира насред туристическа тарапана. 

Гласоподавател на ПП-ДБ, разбира се... 😆

преди 2 часа, kaldata1 написа:

За пореден път се убеждавам, че тези т.н. защитници на социализма и колко добре е било (все пак форума е именуван така), не могат да говорят нормален език. Само дребнаво заяждане, обиждане без смислени доводи. 

Според мен няма смисъл да се опитваш да обясняваш или да спориш с човек който изобщо не зачита чуждо мнение и предпочита да блесне със селски изрази като по-горе : "Така ли?", "Верно ли?", "Мхм, добре", "Ма сериозно?" и "Ма ти си много умен!". Това не е дискусия, а махленски приказки на тези другари, носталгици по соца. 

преди 7 минути, Gencho 123 написа:

Само дребнаво заяждане, обиждане без смислени доводи. 

Кажи, кво стана със статистиката за убитите от катастрофи през социализма? Вярна ли е статистиката в края на краищата? Щото беше много наясно с нещата, пък... 😆

преди 17 часа, communismatic написа:

Кажи, кво стана със статистиката за убитите от катастрофи през социализма? Вярна ли е статистиката в края на краищата? Щото беше много наясно с нещата, пък... 😆

Статистиката си е същата, не мисля, че се е променила съществено. Не виждам смисъл да повтарям нещо очевидно - преди 1989 имаме средно 1000 и над 1000 жертви годишно. В момента също е видно, че слава богу през последните години намалява до под 500-600 даже на годишна база. Това беше написано в контекста, че имайки в предвид как се отразяват нещата по медиите, над 90% от хората биха очаквали обратното положение и не могат да приемат, че сме имали толкова много жертви едно време. 

Не твърдя, че съм наясно с нещата, просто споделям пример как се манипулира обществото когато имаш монопол над медиите (преди 1989). Вие сте наясно, обяснете кое не е вярно в статистиката ?

Извън темата за социализма (все пак форума е с тази тематика - плюсове/минуси на социализма), все още сме на дъното в тази класация. Една от най-зле представящите се държави в ЕС, независимо от напредъка който се вижда. Има много път да се извърви докато стигнем поне средно ниво. Автомобилите са по-модерни сега което също спомага за по-малко жертви. Може би и контрола да е на по-добро ниво (шофьорите да са станали по-съвестни) или пък повечето км магистрали (независимо, че не са перфектни). Нямам точно статистика, но личното ми усещане е, че обикновенно тежките катастрофи са от човешка грешка - дали пияни, или с по-висока скорост, или пък много млади и неопитни.

преди 5 минути, Gencho 123 написа:

Статистиката си е същата, не мисля, че се е променила съществено. Не виждам смисъл да повтарям нещо очевидно - преди 1989 имаме средно 1000 и над 1000 жертви годишно. В момента също е видно, че слава богу през последните години намалява до под 500-600 даже на годишна база. Това беше написано в контекста, че имайки в предвид как се отразяват нещата по медиите, над 90% от хората биха очаквали обратното положение и не могат да приемат, че сме имали толкова много жертви едно време. 

Не твърдя, че съм наясно с нещата, просто споделям пример как се манипулира обществото когато имаш монопол над медиите (преди 1989). Вие сте наясно, обяснете кое не е вярно в статистиката ?

Извън темата за социализма (все пак форума е с тази тематика - плюсове/минуси на социализма), все още сме на дъното в тази класация. Една от най-зле представящите се държави в ЕС, независимо от напредъка който се вижда. Има много път да се извърви докато стигнем поне средно ниво. Автомобилите са по-модерни сега което също спомага за по-малко жертви. Може би и контрола да е на по-добро ниво (шофьорите да са станали по-съвестни) или пък повечето км магистрали (независимо, че не са перфектни). Нямам точно статистика, но личното ми усещане е, че обикновенно тежките катастрофи са от човешка грешка - дали пияни, или с по-висока скорост, или пък много млади и неопитни.

Миналата седмица ходих да се видя с група туристи от България , дошла да види ЮАР. Едно от първите им впечатления беше - 'абе много хубави коли и пътища имате'. Веднага след това - 'и хората карат добре без глупости и простотии по пътя'.

Аз преди две години като ходих на разходка в България МНОГО средни пръсти видях със и без причина... Да не говорим за псувни, клаксони и примигвания на светлини. По мое мнение последните 10-15 години шофьорите в БГ са станали по малко толерантни един към друг и за най- малкото на пътя почват разправии и кавги!

преди 1 час, Belefor написа:

Миналата седмица ходих да се видя с група туристи от България , дошла да види ЮАР. Едно от първите им впечатления беше - 'абе много хубави коли и пътища имате'. Веднага след това - 'и хората карат добре без глупости и простотии по пътя'.

Аз преди две години като ходих на разходка в България МНОГО средни пръсти видях със и без причина... Да не говорим за псувни, клаксони и примигвания на светлини. По мое мнение последните 10-15 години шофьорите в БГ са станали по малко толерантни един към друг и за най- малкото на пътя почват разправии и кавги!

Това е любопитно, може и така да е у нас. Иска ми се да вярвам, че се е подобрила културата на шофьорите в България. Поне така ми се струва в големите градове - спира се на пешеходни пътеки и т.н. Но от страни погледнато може пък да се влошават нещата и да сме по-малко толерантни. 

Нямам идея как е в Южна Африка, но като им гледам статистиките не са хич добре - при 63 млн население имат около 12,000 жертви. Ние с 6 млн - приблизително 500 т.е. те имат над 2 пъти повече спрямо населението (измерено на 100,000 души примерно). Та спрямо тях сме добре, но в Европа, зад нас са единствено Румъния :( https://www.europarl.europa.eu/topics/en/article/20190410STO36615/road-death-statistics-in-the-eu-infographic

преди 1 час, Belefor написа:

Бе.... с тази дясна дирекция.....бая псувни отнесох първите 3-5 км :) 

преди 4 часа, Gencho 123 написа:

Вие сте наясно, обяснете кое не е вярно в статистиката ?

Ти сериозен ли си? Иво Тошев дори ти показа, че манипулираш данните... писа ти го над 10 пъти и ти продължаваш, да питаш "кое не е вярно в статистиката?" 😆

преди 4 часа, Gencho 123 написа:

Може би и контрола да е на по-добро ниво (шофьорите да са станали по-съвестни) или пък повечето км магистрали (независимо, че не са перфектни). Нямам точно статистика, но личното ми усещане е, че обикновенно тежките катастрофи са от човешка грешка - дали пияни, или с по-висока скорост, или пък много млади и неопитни.

Забавно... 😆

на 1.03.2026 г. в 18:54, communismatic написа:

Мне, по-скоро като психиатър...

Защо отново бягаш от темата? Толкова ли те е страх от дискусиите с мен? :) 

Мисля, че зададох над 200 пъти въпроса "Какви конкретно са правомощията на Вучич, че той да е пряко отговорен за козирката?", отговор още не съм видял, няма и да видя...

Още не е разбрал, милия... 😆😆😆

Гласоподавател на ПП-ДБ, разбира се... 😆

Какви са правомощията на президента на Сърбия ти писах вече, в предните страници е. А какво е влиянието на лидера на управляващата партия в една държава, от която партия е и кмета на Нови Сад, когато току-що ремонтирана козирка убие 15 души в този град, можеш да сметнеш и сам - ако имаше капацитета, разбира се.

преди 17 часа, Gencho 123 написа:

спира се на пешеходни пътеки

То това е по закона за движение по пътищата! Не е по лична (добра) воля на шофьорите... 

преди 17 часа, Gencho 123 написа:

но като им гледам статистиките

Статистиката показва ли вид на колите, къде стават катастрофите и по каква причина?

Не можеш да гледаш някакви числа и да правиш статистика за цялата държава.

Давам ти реален пример. Тук масово се ползват маршрутки (препълнени с по 25-30 човека в тях) за междуградски пътувания. Шофьорите са събрани от кол и въже и нямат документи за превоз на хора като такси, не спазват закона за движение по пътищата и правят много катастрофи с челни сблъсъци и обръщания в канафката. Това много изкривява статистиката, защото това са много жертви при едно ПТП. Централните пътища в градовете и между градовете са в добро състояние , но има много извънградски пътища из планините и между селата , където пътя и чакъл. ТАМ стават много катастрофи с много жертви...

преди 1 час, kaldata1 написа:

Какви са правомощията на президента на Сърбия ти писах вече, в предните страници е. А какво е влиянието на лидера на управляващата партия в една държава, от която партия е и кмета на Нови Сад, когато току-що ремонтирана козирка убие 15 души в този град, можеш да сметнеш и сам - ако имаше капацитета, разбира се.

Какви са, де? Отговори, толкова ли е сложно? Каква е вината на един президент в парламентарна република? Иначе, точно ти, да ми говориш за капацитет... 😆

преди 18 часа, communismatic написа:

Ти сериозен ли си? Иво Тошев дори ти показа, че манипулираш данните... писа ти го над 10 пъти и ти продължаваш, да питаш "кое не е вярно в статистиката?" 😆

Продължавате с елементарно заяждане - вместо да отделите 2 минути за поредния безмислен пост, можеше да прочете какво съм написал. Данните не са нито мои нито ваши за да ги манипулирам - всеки човек с елеметарни познания може да ги намери. Та кое конкретно смятате, че не е вярно в цифрите които цитирам. Опитвам максимално елементарно да ви го кажа, за да няма неразбиране :

- преди 1989 имаме по 1000 и повече жертви годишно по пътищата

- в днешно време имаме 500-600, а през последните години падат и под 500.

Нядвам се да може поне веднъж да има конкретен и смислен отговор от вас.

преди 5 часа, communismatic написа:

Какви са, де? Отговори, толкова ли е сложно? Каква е вината на един президент в парламентарна република? Иначе, точно ти, да ми говориш за капацитет... 😆

Каква ли може да е вината на президента в една полупрезидентска република, който е и лидер на управляващата партия за тежки пропуски в обществените поръчки в град, чийто кмет е от неговата партия и сключените строителни спогодби на национално ниво с китайските строители на гарата/козирката?

Горкият Вучич, безгласна буква в Сърбия, тотално маловажна фигура. Идват си китайски консорциуми в Нови Сад, разтоварват саковете и почват да чукат и мажат и няма кой да ги спре ... 🙄

В поредицата на @communismatic очаквайте още: "Каква е вината на Бойко Борисов за некачествения асфалт?", "Какво общо има Пеевски с Лафка и Минимарт?" и "Коя е тая трибуквена формация, която е толкова важна във Варна?".

преди 11 часа, Belefor написа:

То това е по закона за движение по пътищата! Не е по лична (добра) воля на шофьорите... 

Статистиката показва ли вид на колите, къде стават катастрофите и по каква причина?

Това обикновенно ми се струва смисъла на статистиката. По-детайлно ниво къде се случват катастрофите предполагам също може да се намери. Примерно ето информация с кои модели коли е имало най-много смъртни случаи в Южна Африка. Човек ако има желание може и да намери инфорация, но по-принцип не виждам каква е драмата в това да се базираме на официалните данни на дадена държава. И ето линк към по-детайлен анализ за Ю.Африка - най-много фатални инциденти са били с VW Polo, следвани от няколко Тойоти, които вероятна са тези маршрутки за които говорите : https://businesstech.co.za/news/motoring/553546/the-cars-most-likely-to-be-involved-in-an-accident-in-south-africa/

преди 8 часа, Gencho 123 написа:

Продължавате с елементарно заяждане - вместо да отделите 2 минути за поредния безмислен пост, можеше да прочете какво съм написал.

Да, де... ние четохме, видяхме и че си допуснал грешки в статистиката, само дето ти продължаваш, да твърдиш, че си прав. Тошев ще излезе прав за теб, че си за психодиспансера...

преди 4 часа, kaldata1 написа:

Каква ли може да е вината на президента в една полупрезидентска република, който е и лидер на управляващата партия за тежки пропуски в обществените поръчки в град, чийто кмет е от неговата партия и сключените строителни спогодби на национално ниво с китайските строители на гарата/козирката?

Да? Това ли му е вината? Че е лидер на управляващата партия? Т.е. конкретно той няма никаква вина, неговата вина е, че просто това е неговата партия? Значи, за пореден път излязох прав. Благодаря ти много. Поне научи нещо, щото до момента мантрата ти беше, че в Сърбия президента имал "повече правомощия", толкова много "правомощия", че даже нямаше и понятие какви са конкретно.

Горкият Вучич, безгласна буква в Сърбия, тотално маловажна фигура. Идват си китайски консорциуми в Нови Сад, разтоварват саковете и почват да чукат и мажат и няма кой да ги спре ...

Мда. Все пак говорим за човек, дето до оня ден нямаше понятие, какви функции изпълнява един президент в парламентарна република. И най-важното... гласоподавател на ПП-ДБ, т.е. умнокрасив жълтопаветник, дето не е отварял книга през живота си.

В поредицата на @communismatic очаквайте още: "Каква е вината на Бойко Борисов за некачествения асфалт?", "Какво общо има Пеевски с Лафка и Минимарт?" и "Коя е тая трибуквена формация, която е толкова важна във Варна?".

Би ли ми обяснил, каква е разликата между един министър-председател в парламентарна република и един президент в парламентарна република? Щото за пореден път доказваш, че си на един акъл с катеричките, та... много ще ми е интересно обяснението ти. :) 

преди 29 минути, communismatic написа:

Да, де... ние четохме, видяхме и че си допуснал грешки в статистиката, само дето ти продължаваш, да твърдиш, че си прав. Тошев ще излезе прав за теб, че си за психодиспансера...

Да? Това ли му е вината? Че е лидер на управляващата партия? Т.е. конкретно той няма никаква вина, неговата вина е, че просто това е неговата партия? Значи, за пореден път излязох прав. Благодаря ти много. Поне научи нещо, щото до момента мантрата ти беше, че в Сърбия президента имал "повече правомощия", толкова много "правомощия", че даже нямаше и понятие какви са конкретно.

Мда. Все пак говорим за човек, дето до оня ден нямаше понятие, какви функции изпълнява един президент в парламентарна република. И най-важното... гласоподавател на ПП-ДБ, т.е. умнокрасив жълтопаветник, дето не е отварял книга през живота си.

Би ли ми обяснил, каква е разликата между един министър-председател в парламентарна република и един президент в парламентарна република? Щото за пореден път доказваш, че си на един акъл с катеричките, та... много ще ми е интересно обяснението ти. :) 

Както вече написах, самият факт, че смяташ Сърбия за чисто парламентарна република и че президента й е нещо от сорта на немския президент, говори достатъчно за знанията ти. Отделно вече Вучич излиза дори от леко разширените стандартни рамки като за президент на сърбите и е най-влиятелният човек в Сърбия. 

Впрочем, Италия, Унгария и Израел също се водят парламентарни републики, но на срещите с Мелони, Орбан и Нетаняху ходи Вучич, а не сръбският премиер ... както и да се казва този човек.

Умно момче такова, би ли обяснил най-после, какви са толкова правомощията на Вучич, че да е пряко отговорен за падналата козирка? И ако той конкретно няма вина (освен, че бил лидера на партията, дето управлявала), тогава за какво ми намеси "разширените" правомощия на Вучич? Поне веднъж през живота си докажи, че не си с акъл на катеричка... 😆

Същинска гавра с труп... при това доста умен труп. 

преди 8 часа, kaldata1 написа:

Впрочем, Италия, Унгария и Израел също се водят парламентарни републики, но на срещите с Мелони, Орбан и Нетаняху ходи Вучич, а не сръбският премиер ... както и да се казва този човек.

Извинявай, това какво общо има с падналата козирка? Брато, ти направо си уникален, заклевам се... 😆😆😆

Вучич се срещал с Орбан - съответно имал големи правомощия като президент. В тоя форум 90% от хората не са отваряли книга през живота си. 😆

преди 8 часа, communismatic написа:

Умно момче такова, би ли обяснил най-после, какви са толкова правомощията на Вучич, че да е пряко отговорен за падналата козирка? И ако той конкретно няма вина (освен, че бил лидера на партията, дето управлявала), тогава за какво ми намеси "разширените" правомощия на Вучич? Поне веднъж през живота си докажи, че не си с акъл на катеричка... 😆

Същинска гавра с труп... при това доста умен труп. 

https://banker.bg/2019/04/25/vuchich-podpisa-redica-dogovori-s-kitai-v-pekin/

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/09/16/3311805_vuchich_pristigna_v_kitai_za_da_skljuchi_dogovori_za/

Ти май наистина си мислиш, че Вучич е някакъв портиер на гара?

Муньо, сръбският президент ръководи основната външна политика на държавата, включително сключването на рамкови инфраструктурни споразумения. Кой е разрешил сръбския консорциум да пипа гарата в Нови Сад - Миле Китич?

„Мръсни комунисти“
Те построиха санаториуми, училища, детски градини и заводи. „Гадове“. Представяте ли си - караха ни безплатно да се лекуваме, да учим, а родителите ни пращаха в платен отпуск. Осемчасов работен ден - направо мъчение. Даже мислели да намаляват пенсионната възраст тези „мизерници“. Добре, че не успяха…
Тези „паразити“ ни караха да спортуваме. Организираха туризъм, състезания, лагери. Децата - на море и на планина. Във всеки град - работа, купони за стол, общежитие, квартира с ордер. Не за олигарсите, а за краварките, шивачките, шлосерите.
Ниски цени за ток и вода. Бензинът - стотинки. Нафтата по гарите без охрана. Построиха десетки електроцентрали, заводи, комбинати. Неграмотните ги пращаха да учат. Страната се индустриализираше.
Училищата се строяха. Дворовете бяха пълни, класните стаи шумяха. Имаше деца.
Днес не стига, че от десетилетия почти не се строят нови училища, а се закриват и старите - защото няма ученици. Селата опустяха. Малките болници затвориха врати. Родилните отделения едно по едно изгасват. Младите заминават - не защото не обичат България, а защото искат сигурност и бъдеще.
Ах, тези „комунисти“… направиха държава, която за 40 години изгради индустрия, инфраструктура и самочувствие.
А ние за 36 години какво направихме?
Днес имаме демокрация. Имаме свобода на словото. Имаме избор.
Но имаме ли спокойствие? Имаме ли усещане, че утре ще е по - добре от днес?
Свободата не е само право да говориш. Тя е и възможност да останеш. Да работиш. Да създадеш семейство. Да изпратиш детето си в пълно училище, а не в празна сграда със заключен двор.
Историята не е черно - бяла. Всяка епоха има своите грешки и своите уроци.
Но когато днес сочим с пръст назад, добре е първо да погледнем какво ще оставим за напред.
Защото ако няма деца, няма училища, няма млади хора - няма и бъдеще.....
Вергиния Петкова

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй пак спря.

Наистина днешните пишман умници не могат да управляват построеното, навремето, от онези "глупаци и пияници".

Пак ще ли да слагат менте части, ще опитват докато накрая не убият централата, както стана с ПАВЕЦа.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.