Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 9 часа, Gencho 123 написа:

Нека опитаме отново, кое е въпросчето и тезата ? По същество ако има нещо, нека опитаме да видим кой крив, кой прав.

Безсмислено е.....

преди 6 часа, БаалБек написа:

Това черния ти дроб ли го нашепва?

Смятай колко е пропаднал след като виси денонощно в форума и се налива с алкохол..... Дъното, на дъното е....! 

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 час, ivottoshev написа:

Кой ти каза че тази граница реално е нова? 

Освен това Япония, Австралия и Ю. Корея също не са членки на НАТО.  Какво би се променило на практика ако днес ги приемат за членове, след като те и сега участват в срещи на върха на НАТО, провеждат съвместни военни учения, обменят разузнавателна информация, изпратиха войски в мисията на НАТО в Афганистан...

Казах ти че това тук не минава. Що държиш да си показваш рогата отново и отново?

Странно защо пропускаш Казахстан? Също граничи с РФ, нали? От 1997 г. си правят съвместни учения с НАТО. 

p.s. И аз да попитам - защо в тази тема се пише за това?

преди 3 минути, parmobil написа:

И аз да попитам - защо в тази тема се пише за това?

Теб кво те бърка? Ти и в която и да е тема, не отговаряш на въпросите, които ти се задават... 😆

преди 13 минути, parmobil написа:

Странно защо пропускаш Казахстан? Също граничи с РФ, нали? От 1997 г. си правят съвместни учения с НАТО. 

p.s. И аз да попитам - защо в тази тема се пише за това?

Странно защо намеси Казахстан? 

Казахстан е член на Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКБ), ръководена от Русия, което на този етап изключва възможността за разполагане на чужди военни бази, които биха били насочени срещу съюзниците в блока.

Питаш защо се пише в тази тема за това, и вместо да ми зададеш въпроса за Казахстан на ЛС, или да ме цитираш в друга тема, която считаш подходяща за да продължим там дискусията... ти пишеш точно тук, където според теб не трябва да пишем.

Сигурен ли си че всичко е наред при теб? Не ми изглеждат логични действията ти.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Казахстан е член на Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКБ), ръководена от Русия, което на този етап изключва възможността за разполагане на чужди военни бази, които биха били насочени срещу съюзниците в блока.

Питаш защо се пише в тази тема за това, и вместо да ми зададеш въпроса за Казахстан на ЛС, или да ме цитираш в друга тема, която считаш подходяща за да продължим там дискусията... ти пишеш точно тук, където според теб не трябва да пишем.

Сигурен ли си че всичко е наред при теб?

Алкохола не прощава!

Няма да прости и на теб! 

преди 7 минути, parmobil написа:

Не ме бърка, но подскачате с всякакви други глупости само и само да не признаете, че 1944-1989 беше зле.

Мда, вероятно бягаме от дискусиите с теб, та затова... 😆

преди 5 минути, "Саша" написа:

Алкохола не прощава!

Няма да прости и на теб! 

Дзверо, днес няма да съм аз този, дето ще ти обръща внимание и ще те спасява от скуката. Намери си друг, или най-накрая последвай съвета ми и дай некое ойро за сгодна женица на ТИР-паркинга. Стига къта тез пари, никой не е успял да си ги отнесе в гроба, и ти няма да успееш.

Обиден съм ти и огорчен от липсата ти снощи. Другите клоуни се изнизаха кат пръдня из гащи, а теб те нямаше. А сега да видиш добре ли е.

преди 8 минути, parmobil написа:

Не ме бърка, но подскачате с всякакви други глупости само и само да не признаете, че 1944-1989 беше зле.

Да, зле е било. Но и тогава са положени основите на съвременна България. И не само в България е било така, в страните от СИВ също е било така. Въпросът е защо другите се оправиха, а ние - не. 

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Дзверо, днес няма да съм аз този, дето ще ти обръща внимание и ще те спасява от скуката. 

Заобиколен съм от внимание за разлика от теб и твоята чашка..... Поне пълна ли е..... 😆

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

преди 2 минути, The Lone Star написа:

Да, зле е било. Но и тогава са положени основите на съвременна България. И не само в България е било така, в страните от СИВ също е било така. Въпросът е защо другите се оправиха, а ние - не. 

Тоя е един от най-елементарните костовисти. Изобщо не е способен, да защити никаква теза от безумните си, та затова и тича от тема в тема през цялото време...

преди 10 минути, "Саша" написа:

Заобиколен съм от внимание

За теб знаем - внимание йок! Стиснал си си задните части и нещеш да пуснеш некое късо ойро за сгодна женица от ТИР-паркинга.

Глей ся как седят нещата. Обиден съм ти и огòрчен от липсата ти снощи. Другите клоуни се изнизаха кат пръдня из гащи, а теб те нямаше. Скукаааа. За туй днес се оправяй сам. Бойкотирам те.

пп: не ме цитирай, плийс, щото ще се наложи и да те игнорирам, а после кой знае кога ще се сетя да те "размразя"

току-що, ivottoshev написа:

За теб знаем - внимание йок! Стиснал си си задните части и нещеш да пуснеш некое късо ойро за сгодна женица от ТИР-паркинга.

Глей ся как седят нещата. Обиден съм ти и огòрчен от липсата ти снощи. Другите клоуни се изнизаха кат пръдня из гащи, а теб те нямаше. За туй днес се оправяй сам. Бойкотирам те.

пп: не ме цитирай, плийс, щото ще се наложи и да те игнорирам, а после кой знае кога ще се сетя да те "размразя"

Това е най-лесният начин да избягаш от реалността.....

Когато се наливаш с алкохол, клапите тракат ли? 😆 

Олелеее, сигурно на два метра растояние се чуват пружините как дрънчат....... ужас!

преди 51 минути, The Lone Star написа:

А в другите страни, които не са следвали марксистко-ленинските простотии как са се оправяли? Имат си заводи, магистрали и т.н. Без ръководната роля на партията и СССР.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Сигурен ли си че всичко е наред при теб? Не ми изглеждат логични действията ти.

Съвсем са логични. Ти обясняваш за някакви държави, които не са НАТО, но според теб на практика били. Та затова и попитах за Казахстан, които не са в НАТО, но провеждат съвместни учения.

А в другите страни, които не са следвали марксистко-ленинските простотии как са се оправяли? Имат си заводи, магистрали и т.н. Без ръководната роля на партията и СССР.

Така е, да. И ние имахме заводи, ама твоят гуру - Иван Костов ги разпродаде за жълти стотинки по време на "справедливата" демокрация...

С кредити. На заем. Защо сега казват, че в България сме богати заради жилищата, които са се построили по времето на социализма...

преди 15 часа, ivottoshev написа:

Кой ти каза че тази граница реално е нова? 

Очевидно преди Финландия да стане член на НАТО, тази граница на Русия не беше със страна член на НАТО. Разбирам, че може да си чешем езиците била ли е Финландия преди член на НАТО, как си е сътрудничила и т.н. но формално погледнато тази държава стана член на НАТО през 2023 година. Въпроса е смешен, явно поредно заяждане може би - кой ми е казал :) Нека се опитаме в този форум да се дискутират неща свързани с темата (социализъм) а не НАТО, Русия и Финландия.

преди 32 минути, Gencho 123 написа:

Очевидно преди Финландия да стане член на НАТО, тази граница на Русия не беше със страна член на НАТО. Разбирам, че може да си чешем езиците била ли е Финландия преди член на НАТО, как си е сътрудничила и т.н. но формално погледнато тази държава стана член на НАТО през 2023 година. Въпроса е смешен, явно поредно заяждане може би - кой ми е казал :) Нека се опитаме в този форум да се дискутират неща свързани с темата (социализъм) а не НАТО, Русия и Финландия.

Мислиш ли че не знаем кога Финландия формално е станала член на НАТО? Въпросът е дали този подпис променя нещо от гледна точка на Русия. Нима сега финландците са по-голяма, или по-малка заплаха?

И ти си същият като Пармобила. Апелирате да не пишем тук по този въпрос… а пишете тук по този въпрос, при положение че можем да го дискутираме на ЛС, или пък да ме цитирате в правилната тема. Има нещо гнило между ушите ви. Не ви е читава работата.

Цитат

Бенатова: А за Сърбия и случващото се в момента, какво мислите?
Иво Христов: Мисля, че това ще приключи...
Шикерова: С оставка на Вучич?
Иво Христов: Не, това беше опит, да бъде свален Вучич в контекста на противопоставянето между САЩ и Китай чрез Брюксел, но те нямат ресурс за това...
Шикерова: И как ще приключи този протест, какъв ще е резултатът?
Иво Христов: Нищо няма да стане в Сърбия, вие сериозно ли смятате, че заради някаква козирка в Нови Сад се случва всичко това?

Хм... Не знаех, че Иво Христов е споделял моите политически наблюдения... :) 

на 13.02.2026 г. в 14:19, communismatic написа:

Това ми напомня за случаят с Вучич в Сърбия - изключително съмнителни протести. Каква вина има един президент в парламентарна република, че била паднала някаква козирка в Нови Сад? Що за идиотия?

преди 3 часа, communismatic написа:

Хм... Не знаех, че Иво Христов е споделял моите политически наблюдения... :) 

Иво Христов има малко маниакална склонност от няколко години да поставя всякакви процеси под шапката на "САЩ срещу Китай". Понякога хората просто им писва да живеят в кочина или да умират, чакайки влака. 

Разбира се, че протестите не са били просто за козирката. Целта им е да няма повече козирки - от всякакъв тип, мащаб и във всеки смисъл. 

https://novini.bg/article/2026022416360466178

Портиера на Скупщината: Заплатите в Сърбия са почти с 20% по-ниски от българските.

Корупцията не е проблем. Нали? 

преди 7 минути, kaldata1 написа:

Иво Христов има малко маниакална склонност от няколко години да поставя всякакви процеси под шапката на "САЩ срещу Китай". Понякога хората просто им писва да живеят в кочина или да умират, чакайки влака. 

Брат, не знам, дали осъзнаваш, че е малко смешно, ти, дето още не си разбрал, какви правомощия има един президент в парламентарна република, да тръгне, да се присмива на Иво Христов, който е преподавател в университет... 😆😆😆

Само вметка... 😆

преди 14 минути, communismatic написа:

Брат, не знам, дали осъзнаваш, че е малко смешно, ти, дето още не си разбрал, какви правомощия има един президент в парламентарна република, да тръгне, да се присмива на Иво Христов, който е преподавател в университет... 😆😆😆

Само вметка... 😆

Иво Христов може ако иска да е президент на Сърбия (демек прост портиер на Скупщината), но със сигурност не разбира по-добре от сърбите за какво протестират... сърбите. 

И ако някога беше напускал добричката панелка и беше видял на какво приличат Белград и Ниш при все цялото югонаследство и парите на диаспората в Австрия и Швейцария, щеше да разбереш. 

Още повече, че Иво нарече 80% от българите - "дебили". Това при 74% положително настроени към Русия е доста палаво изказване. И с него ли си съгласен? 

преди 4 минути, kaldata1 написа:

Иво Христов може ако иска да е президент на Сърбия (демек прост портиер на Скупщината), но със сигурност не разбира по-добре от сърбите за какво протестират... сърбите. 

Tъй ли? А не може ли просто, да поразсъждава с главата си? 

преди 5 минути, kaldata1 написа:

И ако някога беше напускал добричката панелка и беше видял на какво приличат Белград и Ниш при все цялото югонаследство и парите на диаспората в Австрия и Швейцария, щеше да разбереш. 

Човек, който няма елементарни базисни понятия по никакви въпроси ме обвинява, че не съм напускал добричката панелка. Доста забавно наистина... 😆

преди 6 минути, kaldata1 написа:

Още повече, че Иво нарече 80% от българите - "дебили". Това при 74% положително настроени към Русия е доста палаво изказване. И с него ли си съгласен?

Ти русофил ли си? Щото май влизаш в това число? 😆

Между другото, Васко Терзиев пак излъга, оказа се, че е дал 250 000 лева на педофилската секта? Що така лъже и маже, според теб? Дали не е понеже е бил напълно наясно с дейността на Ивайло Калушев, който ти така яростно браниш? Питам, щото и по тая тема избяга позорно.

току-що, communismatic написа:

Tъй ли? А не може ли просто, да поразсъждава с главата си? 

Човек, който няма елементарни базисни понятия по никакви въпроси ме обвинява, че не съм напускал добричката панелка. Доста забавно наистина... 😆

Ти русофил ли си? Щото май влизаш в това число? 😆

Между другото, Васко Терзиев пак излъга, оказа се, че е дал 250 000 лева на педофилската секта? Що така лъже и маже, според теб? Дали не е понеже е бил напълно наясно с дейността на Ивайло Калушев, който ти така яростно браниш? Питам, щото и по тая тема избяга позорно.

Тук съм и никъде не съм бягал.

Но ти за трети път месиш "Петрохан" в темата за влиянието на Вучич в Сърбия - от безсилие и от глупост. Терзиев може да е дал каквото иска, не съм му адвокат - Защо никой от твоите хора не повдигна темата четири години, при все, че инак са денонощно по студията и подкастите, че и лайфове си пускат? 

Впрочем още чакам да мъцнеш нещо по доклада, според който Вучич е наредил претупването на ремонта. Мъц? Или първо Иво Христов да се произнесе? 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.