Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Така и не разбра, да. И аз така и не разбрах, толкова ли ти е ниско нивото, че единственият начин, да затапиш някого е като разпространяваш лъжи по негов адрес. Айде, приятна вечер...

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 6 часа, NewRedDragon написа:

Ти много неща ще то се наложи да търсиш!

Мишена сте всички!

На кой му пука, че е мишена на всички бакшиши-копърки от Студентски град :question:

Много сте си повярвали. Що не пробвате примерно да си върнете от нормалните бакшиши стоянката пред Клуб 33, а? Да не е защото сте "безопасни игли" :giggle1:

преди 6 часа, Търсещ истини написа:

Как да го разбирам? Като някаква заплаха към свободата на словото ли? Или просто някаква налудност като на Хитлер?

Как да го разбираш? Прочети горната част на поста ми :)

преди 6 часа, parmobil написа:

Не лъжа, потърси си глупостите.

Но не разбрах как познаваш вкусовете от соц-а.

Е добре де, токова ли е трудно да си признаеш, ако си объркал човека с когото си водил дадена дискусия? Аз съм си признавал, повярвай ми - не боли. Така даже може би дори ще излезеш Човек и в очите на опонента си, въпреки че сте на различни позиции за темата по която спорите.

Сега, след като вече в трети пост настояваш че си прав, а доказателства не предоставяш и пращаш @communismatic сам да търси такива... заприличваш на Лоботомиро20. Знаеш много добре, че никой не уважава Лоботомиро20  

Цитат

Класическа Загорка (кен/бутилка): Обикновено 6-12 месеца от датата на производство (вижте маркировката върху конкретната опаковка).

Качествена бира, дето издържа една календарна година... Ако съдим по акъла на умнокрасивите, това ще е от високата хигиена в днешно време. А не, че просто е бъкана с химикали.

преди 24 минути, communismatic написа:

Качествена бира, дето издържа една календарна година... Ако съдим по акъла на умнокрасивите, това ще е от високата хигиена в днешно време. А не, че просто е бъкана с химикали.

Всички известни/големи български марки бира са изкупени от мултинационални компании, които бухат царевица и ориз като заместители. Качествена българска бира има само в малките занаятчийски пивоварни за крафт бира. Към момента има над 50 такива из България.

преди 44 минути, communismatic написа:

Да не би в на баба ти компотите дето ги прави да са "бъкани с химия" защото издържат по няколко години в мазето? 😆

преди 6 минути, "Саша" написа:

Да не би в на баба ти компотите дето ги прави да са "бъкани с химия" защото издържат по няколко години в мазето? 😆

Би ли обяснил какво общо има едното с другото?

преди 18 минути, Joss Bomon написа:

Всички известни/големи български марки бира са изкупени от мултинационални компании, които бухат царевица и ориз като заместители. Качествена българска бира има само в малките занаятчийски пивоварни за крафт бира. Към момента има над 50 такива из България.

Брат, аз с това се занимавам от край време. Точно заради това дадох и примера с ракията - всичката купешка замръзва, ти прави сметка за какво иде реч.

преди 8 минути, communismatic написа:

Би ли обяснил какво общо има едното с другото?

Разбира се, бих обяснил с удоволствие, но ти никога няма да разбереш защото си прост! 😆

За да съхраниш едно нещо за дълъг период от време, не е необходимо да го напълниш с химия както ти твърдиш за бирата! 

преди 1 минута, "Саша" написа:

Разбира се, бих обяснил с удоволствие, но ти никога няма да разбереш защото си прост! 😆

За да съхраниш едно нещо за дълъг период от време, не е необходимо да го напълниш с химия както ти твърдиш за бирата! 

Аз те питам, кво общо има сравнението между консервите с компоти и бирата? Айде, да видим доколко си наясно с нещата. Снощи ти писах, че "кратуната ти е празна", да видим, дали ще ме опровергаеш... :) 

преди 1 минута, communismatic написа:

Аз те питам, кво общо има сравнението между консервите с компоти и бирата? Айде, да видим доколко си наясно с нещата. Снощи ти писах, че "кратуната ти е празна", да видим, дали ще ме опровергаеш... :) 

Продължаваш да ни демонстираш простотата си човече...... 😆😆😆😆

Общото е съхранението. Нали за периода на годност говорим на бирата през комунизма? Бирата през комунизма се е разваляла за два-три дни, защото не се е стирилизирала. Баба ти защо стирилизира компотите? Разбра ли сега какво е общото тъпанар? 

преди 2 минути, "Саша" написа:

Продължаваш да ни демонстираш простотата си човече...... 😆😆😆😆

Общото е съхранението. Нали за периода на годност говорим на бирата през комунизма? Бирата през комунизма се е разваляла за два-три дни, защото не се е стирилизирала. Баба ти защо стирилизира компотите? Разбра ли сега какво е общото тъпанар? 

Тир, има ли човек от тоя форум, дето да не те има за бавноразвиващ? Имаш ли идея, че бирата и компота се консервират за различен период от време, понеже едното и другото нямат нищо общо като съставки? Не ти ли е минавало през акълеца? Бирата съдържа мая, а компота е пълен със захар... Не знам, дали осъзнаваш колко примитивен изглеждаш в очите ми, ама... Не случайно ти метнах въдичката и ти пак я налапа. :) 

Карай, не е болка за умиране... И без това всеки тук те подиграва вече.

Понеже тук писахме за "Петрохан", та Шкварек и Дачков направо си слагат умнокрасивата измет на оная работа, голяма гавра срещу тях, но друго ми е интересно. Намесиха и дебила Васил Терзиев в дискусията. И двамата бяха абсолютно категорични, че София не е имала по-некадърен кмет от него. "София по-зле не е изглеждала никога!", та... столичани, така ли е наистина? 

преди 10 минути, ostavime написа:

@communismatic, така и не даде отговор на въпрса на колко години си. Много пъти те попитаха хора в темата. 

Абсолютно винаги съм казвал, на колко съм. През август правя 35. И не виждам каква е връзката с всичко това.

преди 13 часа, communismatic написа:

Те може да не са били пълни, но поне стоките са били много по-качествени, в сравнение със сегашните и понеже абсолютно никога не съм голословен ще ти дам и пример - плодовете и зеленчуците. Аз се храня изключително здравословно, повярвай ми... трудно е да намериш в днешно време истинският вкус, а не е като да не съм го усещал покрай баба ми на село. Домати и краставици, които нямат абсолютно никакъв вкус, розов домат - същият боклук, направо удря на риба, на пилешко... ти прави сметка, с какво са го пръскали. Банани - все едно ядеш пластмаса. Напоследък започнах да си купувам много ябълки и круши, турските са кажи-речи добре, поне са сладки. Можеш да си направиш сам един експеримент и да видиш колко време издържат зеленчуците у вас. Това е храна за коне. Забележи само колко затлъстели хора има из улицата, това се получава от ядене на боклуци 24/7. Мога да продължа с млечните продукти, ако искаш, понеже баща ми е в този бизнес. Кашкавала е една замразена пихтия, която я внасят от Полша и я мешат със сухо мляко или направо с вода. Ти само като видиш цената и ти става ясно, колко е кашкавал. Айряните по баничарниците се правят от суроватката на млякото. За месните продукти пък да не отварям темата - там направо е мазало. 

Между другото, 99,9% от купешките ракии замръзват във фризера, това качествен алкохол ли е, според теб? Бирата гледай само каква трайност има... Кафето? За да пиеш качествено такова, трябва да отделиш поне едни 100 евро за килограм ("Ришар" например). Почнах напоследък да пия "Дъбов", то струва направо майка си и баща си.

преди 1 час, communismatic написа:

Абсолютно винаги съм казвал, на колко съм. През август правя 35. И не виждам каква е връзката с всичко това.

Еее, значи си с достатъчно богат житейски опит и спомени от "онова" време. Съзнателен живот имаш от около 2000+ година. То за това в днешно време е модерно на всеки етикет да пише: На Баба, на дядо и т.н. Всяка баба едно време правеше кашкавал, сирене... гледаше домати и красавици... задължително сама си сееше пшеницата, после я мелеше и печеше хляб вкъщи на фурната на дърва. 😊 

Аз си спомням, че в магизините, да не говорим пък за зеленчуковите, нямаше абсолютно нищо и вътре винаги миришеше на скиснало, мухлясало, изгнило и развалено. Имаше някакви измислени доставки и който имаше някаква връзки успяваше да вземе евентуално нещо "из под рафта", което да е малко по-качествено. В така наречения плод-зеленчук нямаше абсолютно нищо. Да не говорим пък за някакви цитруси и екзотика. 

Срамно е, че след като баща ти е в този бизнес не можеш да си набавиш качествени млечни и месни продукти. Явно е просто прекупвач. След като обясняваш от какво и как се приготвя масовият кашкавал. 

Иначе не знам в кой град живееш, но ако искаш някакво качество на млечни или месни продукти, мога да ти дам 1-2 жокера. Не знам дали си струва обаче. Сигурен съм, че и сам се справяш. 😉

преди 18 минути, ostavime написа:

Еее, значи си с достатъчно богат житейски опит и спомени от "онова" време.

Ми, аз може да не съм с богат житейски опит от онова време, ама имам акъл, имам и уста, мога да говоря с по-възрастните и те да ми кажат. Нали? А не да питам един нискоинтелигентен тираджия примерно, дето не прави разлика между съдържанието в компотите и съдържанието в бирата.

Аз си спомням, че в магизините, да не говорим пък за зеленчуковите, нямаше абсолютно нищо и вътре винаги миришеше на скиснало, мухлясало, изгнило и развалено. Имаше някакви измислени доставки и който имаше някаква връзки успяваше да вземе евентуално нещо "из под рафта", което да е малко по-качествено. В така наречения плод-зеленчук нямаше абсолютно нищо. Да не говорим пък за някакви цитруси и екзотика. 

Ми, от 200 души, които съм питал... абсолютно нито един не ми е казал нещо подобно. Надали ще тръгнат, да лъжат за тия неща... Можеш да видиш едновремешните актьори как изглеждат, пускайки си филм. И не са слаби от глад, де... По-скоро от ядене на качествена храна.

Срамно е, че след като баща ти е в този бизнес не можеш да си набавиш качествени млечни и месни продукти. Явно е просто прекупвач. След като обясняваш от какво и как се приготвя масовият кашкавал. 

Пич, баща ми не е никакъв прекупвач, а човек, който произвежда машини за да оборудва мандри. Много добре знам, за какво говоря...

Иначе не знам в кой град живееш, но ако искаш някакво качество на млечни или месни продукти, мога да ти дам 1-2 жокера. Не знам дали си струва обаче. Сигурен съм, че и сам се справяш.

Аз качество мога да си намеря, въпроса е, че за да си набавиш конкретното... трябва да ходиш до магазини на мандри (примерно), а тия неща за по-ниски цени и в популярните вериги или кварталните магазинчета няма как да ги намериш. Да не говорим, че заради е*аната Еврозона вече и цените скочиха, да си е*е..

преди 23 минути, ostavime написа:

Еее, значи си с достатъчно богат житейски опит и спомени от "онова" време. Съзнателен живот имаш от около 2000+ година. То за това в днешно време е модерно на всеки етикет да пише: На Баба, на дядо и т.н. Всяка баба едно време правеше кашкавал, сирене... гледаше домати и красавици... задължително сама си сееше пшеницата, после я мелеше и печеше хляб вкъщи на фурната на дърва. 😊 

Иначе не знам в кой град живееш, но ако искаш някакво качество на млечни или месни продукти, мога да ти дам 1-2 жокера. Не знам дали си струва обаче. Сигурен съм, че и сам се справяш. 😉

Нямаше, защото всеки си произвеждаше в градината. След като имаш домати и краставици в градината и имаш овощни дървета, имаш и бостан извън града, имаш и лозя. Какво ще си купуваш в магазина?  В плод и зеленчука?

Селскостопанска дейност беше на ниво.

Сега отнеха земите на хората, прокудиха ги и планът е да нямаш нищо и да си щастлив. Сиреч всичко да ти е под наем и да не е твое. Както повечето на Запад няма свои имот. 

преди 13 минути, communismatic написа:

Ми, аз може да не съм с богат житейски опит от онова време, ама имам акъл, имам и уста, мога да говоря с по-възрастните и те да ми кажат. Нали? А не да питам един нискоинтелигентен тираджия примерно, дето не прави разлика между съдържанието в компотите и съдържанието в бирата.

Ми, от 200 души, които съм питал... абсолютно нито един не ми е казал нещо подобно. Надали ще тръгнат, да лъжат за тия неща... Можеш да видиш едновремешните актьори как изглеждат, пускайки си филм. И не са слаби от глад, де... По-скоро от ядене на качествена храна.

Пич, баща ми не е никакъв прекупвач, а човек, който произвежда машини за да оборудва мандри. Много добре знам, за какво говоря...

Аз качество мога да си намеря, въпроса е, че за да си набавиш конкретното... трябва да ходиш до магазини на мандри (примерно), а тия неща за по-ниски цени и в популярните вериги или кварталните магазинчета няма как да ги намериш. Да не говорим, че заради е*аната Еврозона вече и цените скочиха, да си е*е..

Сегашните магазини 95, 99 процента стоката е отвратителна.  1 процент все пак е надеждата, която имаш, че може да намериш нещо добро. 😀

В рубриката "умни и красиви"...

Цитат

"Точно от Гергана Коджейкова: Проследимо от показанията на свидетелите Деян Илиев, София Андреева, Ралица Асенова, Макулева (съпругата на Яни Макулев), Валери Андреев и семейство Варсано, както и  от активността на някои от тях в социални мрежи и на публични събития (изключваме цялата официалната информация от институциите, защото както разбираме, те ни лъжат и прикриват престъпления):
1. Ивайло Калушев получава свише "просветление" да "спасява" малолетни и непълнолетни момчета (момичета не "спасява", а само временно/ за кратко (за някое гмуркане, планинарстване или лагер) ги изважда от средата им), когато е на 40 години.
2. Малолетни и непълнолетни лица, "спасени" от Калушев са:
2.1. Деян Илиев - заживява сам заедно с Калушев на 16-годишна възраст;
2.2. Валери Андреев - предоставен за отглеждане от страна на Калушев  на 14-годишна възраст;
2.3. Николай Златков - предоставен за отглеждане от страна на Калушев на 11-годишна възраст;
2.4. Александър Макулев - предоставен за отглеждане от страна на Калушев на 13-годишна възраст; 
2.5. По-големият брат на Александър Макулев -  предоставен за отглеждане от страна на Калушев на  същата като по-малкия си брат и//или +/- 1 година възраст (за период от 1 година по свидетелските показания на майка му);
2.6. Леон Варсано - предоставен за кратко (поради намесата на бабата и дядото на Леон, които подават сигнали) за отглеждане от страна на Калушев на 8-годишна възраст.
6 малолетни и непълнолетни лица от мъжки пол.
И въпреки това вчера имаше протест и/или манифестация от страна на част от умнокрасивата общност пред Съдебната палата да им бъде предоставена истината по случая. Истината, която дори умнокрасивият министър на правосъдието и умнокрасивият вътрешен министър не могат да изопачат, съвпада с това, което са неспособни да разберат събралите се на този протест/манифестация. Не ви ли направи впечатление, че сте малко на брой, че отсъстват вашите умнокрасиви политици и че само алкохолиците и откровените лумпени от БОЕЦ и Правосъдие за всеки се престрашиха да се появят?!
Потрес!

Помним умнокрасивите от форума с каква ярост защитаваха свястното момче - Калушев и техните умнокрасиви от ПП-ДБ... :)

Да посочвам ли? 😆

преди 16 минути, АСПЕКТ написа:

1 процент все пак е надеждата, която имаш, че може да намериш нещо добро.

Аз вече писах, че "добро" може да се намери, ама струва скъпо и не се намира често в кварталните магазини или в големите вериги.

преди 1 час, ostavime написа:

@communismatic, така и не даде отговор на въпрса на колко години си. Много пъти те попитаха хора в темата. 

Всички се питаме и как 35-годишен мъж (уж от богато и успешно семейство и самият той уж здравословно живеещ, активен, амбициозен) си мечтае да няма право да напуска страната, да работи където и каквото му наредят, да няма възможност да се развива и да живее на едно ниво с планктона.

Надали лъже за възрастта си, не лъже и за ориентацията си, твърди, че не гласува и не е платено тук да мъти форум за софтуер с мечти за колективизация - значи последното парче не се връзва. 

преди 7 минути, kaldata1 написа:

Всички се питаме и как 35-годишен мъж (уж от богато и успешно семейство и самият той уж здравословно живеещ, активен, амбициозен) си мечтае да няма право да напуска страната, да работи където и каквото му наредят, да няма възможност да се развива и да живее на едно ниво с планктона.

Кога съм писал нещо подобно? Я дай да видя...

преди 5 часа, communismatic написа:

Не случайно ти метнах въдичката и ти пак я налапа. 

Каква въдичка си метнал ве нещастник? Ти можеш ли да видиш какво си написал? 

преди 6 часа, communismatic написа:

Къде виждаш тук въдичка която си метнал лично на мен, след като това дори не е написано към мен? 

Посочи ми поне един химикал, който слагат в бирата? 

Не, честно ако се застреляш ще направиш голяма полза на света.... 

преди 29 минути, communismatic написа:

преди 30 минути, communismatic написа:

"Баща ми е един от най-богатите хора в града. Само да вметна... 😆

Същински Робин Худ - иска да вземе от баща си и да даде на пийняците пред супер-а.

Да си социалист на 20 е донякъде разбираемо. Да си социалист на 35, след като уж би трябвало да си натрупал някакъв макар и малък житейски опит - ей това е тъжно. 

А мъж на 35 с частен семеен бизнес да е социалист - това е някаква трагедия в две действия просто. 

Разбира се, винаги го има варианта баща ти е наистина да е богат и затова да си толкова неадекватен - родено с златна лъжичка в уста момченце, което никога за нищо не е трябвало да полага усилие, да е свикнали да тропа с крак и всички да са съгласни с него, да вдига кръвно, като чуе "Не си прав" и да си представя света в някакви розови краски. 

Но не бих заложил на това. Цялостното ти поведение е по-скоро на социален и житейски аутсайдер, отколкото на богат готованко. 

преди 20 минути, kaldata1 написа:

А мъж на 35 с частен семеен бизнес да е социалист - това е някаква трагедия в две действия просто. 

Само да вметна че в Китай сигурно има милиони социалисти на 35 и с частен семеен бизнес.

пп: Пардон. Там управляваща е Китайската комунистическа партия, следователно не са "милиони социалисти с частен бизнес", а "милиони комунисти с частен бизнес". Това брои ли се или държиш на "социалисти"?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.