Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 11 минути, communismatic написа:

Що аз трябва да търся нещо, за което ти твърдиш, че аз съм го казал? Много интересно... А и на теб не ти е първи път, в който те хващат, че лъжеш. Ти поначало само лъжеш... 😆

Ти много неща ще то се наложи да търсиш!

Мишена сте всички!

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 3 часа, kaldata1 написа:

Ама разбира се, че няма да вярваме на родителите си, а ще вярваме на кинопрегледите и снимките. 

Напротив. Вярвай на родителите си. Мен също ме интересува те какво разказват за вашето селище.
Един разказ на български турчин от Кърджали, сега в Истанбул: Майка му била продавачка в Плод- Заленчук. Като дойдели банани тя отделяла половината и я разпределяла на кмет, партиен, профсъюзен, на ВИП- хората. Другата половина на щанда. Това говори, че тя си е създавала връзки и корупция, а други са се ползвали от нея. Говори също, че от завист за едни банани, хора са готови да предадат независимостта на Родината.

Но, разкажи за снабдяването в  селището на твоите родители...

преди 21 минути, ostavime написа:

По времето на соца, никога не е имало пълни магазини! 

Те може да не са били пълни, но поне стоките са били много по-качествени, в сравнение със сегашните и понеже абсолютно никога не съм голословен ще ти дам и пример - плодовете и зеленчуците. Аз се храня изключително здравословно, повярвай ми... трудно е да намериш в днешно време истинският вкус, а не е като да не съм го усещал покрай баба ми на село. Домати и краставици, които нямат абсолютно никакъв вкус, розов домат - същият боклук, направо удря на риба, на пилешко... ти прави сметка, с какво са го пръскали. Банани - все едно ядеш пластмаса. Напоследък започнах да си купувам много ябълки и круши, турските са кажи-речи добре, поне са сладки. Можеш да си направиш сам един експеримент и да видиш колко време издържат зеленчуците у вас. Това е храна за коне. Забележи само колко затлъстели хора има из улицата, това се получава от ядене на боклуци 24/7. Мога да продължа с млечните продукти, ако искаш, понеже баща ми е в този бизнес. Кашкавала е една замразена пихтия, която я внасят от Полша и я мешат със сухо мляко или направо с вода. Ти само като видиш цената и ти става ясно, колко е кашкавал. Айряните по баничарниците се правят от суроватката на млякото. За месните продукти пък да не отварям темата - там направо е мазало. 

Между другото, 99,9% от купешките ракии замръзват във фризера, това качествен алкохол ли е, според теб? Бирата гледай само каква трайност има... Кафето? За да пиеш качествено такова, трябва да отделиш поне едни 100 евро за килограм ("Ришар" например). Почнах напоследък да пия "Дъбов", то струва направо майка си и баща си.
111.jpg

преди 30 минути, NewRedDragon написа:

Мишена сте всички!

Как да го разбирам? Като някаква заплаха към свободата на словото ли? Или просто някаква налудност като на Хитлер?

преди 11 минути, communismatic написа:

Те може да не са били пълни, но поне стоките са били много по-качествени, в сравнение със сегашните и понеже абсолютно никога не съм голословен ще ти дам и пример - плодовете и зеленчуците. Аз се храня изключително здравословно, повярвай ми... трудно е да намериш в днешно време истинският вкус, а не е като да не съм го усещал покрай баба ми на село. Домати и краставици, които нямат абсолютно никакъв вкус, розов домат - същият боклук, направо удря на риба, на пилешко... ти прави сметка, с какво са го пръскали. Банани - все едно ядеш пластмаса. Напоследък започнах да си купувам много ябълки и круши, турските са кажи-речи добре, поне са сладки. Можеш да си направиш сам един експеримент и да видиш колко време издържат зеленчуците у вас. Това е храна за коне. Забележи само колко затлъстели хора има из улицата, това се получава от ядене на боклуци 24/7. Мога да продължа с млечните продукти, ако искаш, понеже баща ми е в този бизнес. Кашкавала е една замразена пихтия, която я внасят от Полша и я мешат със сухо мляко или направо с вода. Ти само като видиш цената и ти става ясно, колко е кашкавал. Айряните по баничарниците се правят от суроватката на млякото. За месните продукти пък да не отварям темата - там направо е мазало. 

Между другото, 99,9% от купешките ракии замръзват във фризера, това качествен алкохол ли е, според теб? Бирата гледай само каква трайност има... Кафето? За да пиеш качествено такова, трябва да отделиш поне едни 100 евро за килограм ("Ришар" например). Почнах напоследък да пия "Дъбов", то струва направо майка си и баща си.
111.jpg

Как разбра какъв вкус са имали зеленчуците през комунизма, след като ти самият твърдиш, че не си бил роден тогава? 😂 

преди 1 минута, "Саша" написа:

Как разбра какъв вкус са имали зеленчуците през комунизма, след като ти самият твърдиш, че не си бил роден тогава? 😂 

Ми, ако имаше малко мозък в празната си тиква можеше и да разбереш от самият ми пост. Ама както вече написах - АКО ИМАШЕ МАЛКО МОЗЪК...

току-що, communismatic написа:

Ми, ако имаше малко мозък в празната си тиква можеше и да разбереш от самият ми пост. Ама както вече написах - АКО ИМАШЕ МАЛКО МОЗЪК...

На баба ти и на дядо ти кайсиите и доматите какво общо имат с тези през комунизма? Освен че са отгледани в домашни условия, които не са по-различни от тези на фермерите производители на зеленчуци? 😆

току-що, "Саша" написа:

На баба ти и на дядо ти кайсиите и доматите какво общо имат с тези през комунизма? Освен че са отгледани в домашни условия, които не са по-различни от тези на фермерите производители на зеленчуци? 😆

Не са различни, определено. Все по-усилено оборваш тезата ми за празната ти глава...

преди 1 минута, communismatic написа:

Не са различни, определено. Все по-усилено оборваш тезата ми за празната ти глава...

Защо в Куба народа се вдигна на протест и запали офиси на комунистическата партия? 

Сигурно от благодарност към режима и мизерията! 😂

Защо в Куба народа се вдигна на протест и запали офиси на комунистическата партия? 

Сигурно от благодарност към режима и мизерията! 😂

Що смени темата веднага? Говорихме за празната ти глава...

преди 3 минути, communismatic написа:

Хем си роден след соц-а, хем си спомняш вкусовете от онова време.

Не, ти определено имаш нужда от помощ.

преди 1 минута, parmobil написа:

Хем си роден след соц-а, хем си спомняш вкусовете от онова време.

Не, ти определено имаш нужда от помощ.

Кво стана с доказателството ти за моето мнение относно Язовир "Искър" и ВиК-то? Що лъжеш постоянно? :) 

Що смени темата веднага? Говорихме за празната ти глава...

Защо през комунизма в България когато всички са се хранили с чисти зеленчуци, месо, риба, консерви.... бла, бла и са пиели чиста вода, дишали са чист въздух, нямало е пестицити, торове и други вредни отрови, Е-та и други химикали в продуктите- продължителността на живот е била по-ниска от днешната с вредните храни? :laughing5:

преди 6 минути, "Саша" написа:

Защо през комунизма в България когато всички са се хранили с чисти зеленчуци, месо, риба, консерви.... бла, бла и са пиели чиста вода, дишали са чист въздух, нямало е пестицити, торове и други вредни отрови, Е-та и други химикали в продуктите- продължителността на живот е била по-ниска от днешната с вредните храни? :laughing5:

Поради абсолютно същата причина поради която и във всички други държави се случва... медицината напредва. Доста е елементарно, но не и за човек с празна кратуна.

преди 6 минути, communismatic написа:

Кво стана с доказателството ти за моето мнение относно Язовир "Искър" и ВиК-то? Що лъжеш постоянно? :) 

Не лъжа, потърси си глупостите.

Но не разбрах как познаваш вкусовете от соц-а.

току-що, parmobil написа:

Не лъжа, потърси си глупостите.

Не лъжеш, да. Изобщо... 😆

Ти си уникално жалко създание, заклевам се... 😆

Поради абсолютно същата причина поради която и във всички други държави се случва... медицината напредва. Доста е елементарно, но не и за човек с празна кратуна.

А не е ли елементарно, че през комунизма във всички други държави е имало строителство с което се въстановяват след ВСВ, а вие копейките славите комунизма за построеното в България през онези времена? 😂

Кажи защо най великата армия във Вселената моли Украйна да предаде една област, защото вече пет години великата армия не може да превземе една област? :lol6: И все пак ато Украйна съжали великите и предаде тази така желана област, Хитлер ще излизне с реч: Видяхте ли, толкова много сме велики, че Украйна падна на колене да ни моли да приемем Донбасе..... 😆😆😆

Не лъжеш, да. Изобщо... 😆

Ти си уникално жалко създание, заклевам се... 😆

Продължавам да питам как познаваш вкусовете от соц-а. Даже не си бил блясък в очите на татко си, Дани бой. 

Весел Патиланчо.

О, извинявам се! Най-вероятно не си чел Ран Босилек.

А не е ли елементарно, че през комунизма във всички други държави е имало строителство с което се въстановяват след ВСВ, а вие копейките славите комунизма за построеното в България през онези времена? 😂

Кажи защо най великата армия във Вселената моли Украйна да предаде една област, защото вече пет години великата армия не може да превземе една област? :lol6: И все пак ато Украйна съжали великите и предаде тази така желана област, Хитлер ще излизне с реч: Видяхте ли, толкова много сме велики, че Украйна падна на колене да ни моли да приемем Донбасе..... 😆😆😆

Що пак изместваш темата? Толкова ли си безпомощен вече? :) 

току-що, parmobil написа:

Продължавам да питам как познаваш вкусовете от соц-а.

Така-така. И аз продължавам, да питам, къде съм твърдял това, което ТИ ТВЪРДИШ, че съм твърдял. И естествено отговор няма, просто защото си гнусен лъжец. :) 

преди 3 минути, communismatic написа:

Що пак изместваш темата? Толкова ли си безпомощен вече? :) 

Така-така. И аз продължавам, да питам, къде съм твърдял това, което ТИ ТВЪРДИШ, че съм твърдял. И естествено отговор няма, просто защото си гнусен лъжец. :) 

"Те може да не са били пълни, но поне стоките са били много по-качествени, в сравнение със сегашните и понеже абсолютно никога не съм голословен ще ти дам и пример - плодовете и зеленчуците."

Та, би ли обяснил неголословно! Как знаеш, че са били по-качествени? Не питам за градината на баба ти!!! Питам за стоките в магазините. Ти си ги ял и имаш мнение?

Извинявай, малоумен ли си? Не разбра ли, че няма да ти отговоря на тъпите въпроси, докато не си признаеш за поредните лъжи, които пляскаш по мой адрес? В смисъл, тоя мач винаги го играем и винаги го печеля. Сега и да се мъчиш, да замажеш осраното... полза няма. Пак стана за кашмер, но това не е новост.

Извинявай, малоумен ли си? Не разбра ли, че няма да ти отговоря на тъпите въпроси, докато не си признаеш за поредните лъжи, които пляскаш по мой адрес? В смисъл, тоя мач винаги го играем и винаги го печеля. Сега и да се мъчиш, да замажеш осраното... полза няма. Пак стана за кашмер, но това не е новост.

Нищо не печелиш, а само се излагаш. И мисля, че за пореден път ти показах нагледно.

Мхм, добре... 😆

Мхм, така и не разбрах как познаваш вкусовете на неща от соц-а, за да даваш оценка. Но иначе раздаваш мнения кое как е било. Смешник.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.