Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 17 минути, kaldata1 написа:

но със сигурност не разбира по-добре от сърбите за какво протестират... сърбите. 

Ние да не разбирахме тогава какво се случва като протестираха срещу Жан Виденов? След това разбрахме че протестите са платени от Сорос, защото Виденов не е искал държавата ни да спонсорира фондацията му .

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 минута, kaldata1 написа:

Тук съм и никъде не съм бягал.

Няма ли да е по-добре да ровиш в кофите в Дубай примерно? 😆

преди 1 минута, kaldata1 написа:

Но ти за трети път месиш "Петрохан" в темата за влиянието на Вучич в Сърбия - от безсилие и от глупост.

Нищо не съм месил, ти просто си избяга от дискусията за "Петрохан", щото просто пак те наврях там дето ти е мястото. Кво безсилие, аз направо си те гавря по всички параграфи... Безсилие вика... 😆

преди 2 минути, kaldata1 написа:

Терзиев може да е дал каквото иска, не съм му адвокат - Защо никой от твоите хора не повдигна темата четири години, при все, че инак са денонощно по студията и подкастите, че и лайфове си пускат? 

Викаш, няма никакъв проблем софийският кмет да подпомага с такава огромна сума една педофилска групичка. Много са ни занижени критериите вече... 😆
А иначе - кои по-точно са "моите" хора? Щото аз не гласувам за нито една партия... 😆

преди 3 минути, kaldata1 написа:

Впрочем още чакам да мъцнеш нещо по доклада, според който Вучич е наредил претупването на ремонта.

Викаш, не ти писах, че това не е претупване, а начин, по който нещата да се случват по-бързо. Ако искаш, да го напиша още 300-400 пъти, че да вземеш най-накрая, да го вденеш? Щом ми твърдиш, че нищо не съм "мъцнал"...

Гавра с труп... 😆

преди 1 час, В. Велев написа:

Ние да не разбирахме тогава какво се случва като протестираха срещу Жан Виденов? След това разбрахме че протестите са платени от Сорос, защото Виденов не е искал държавата ни да спонсорира фондацията му .

Аз имам добри спомени от Виденово, защото бях дете. Не така мислят нашите. 

Иначе е забавно, че протести заради фалита на 22 банки със спестяванията на всички, празните магазини, 3000 лв за долар и практически фалирала държава се обясняват със... Сорос плати. 😄 

В такава ситуация по-скоро трябва да плащаш на някого за да НЕ протестира. 

преди 1 час, communismatic написа:

Нищо не съм месил, ти просто си избяга от дискусията за "Петрохан", щото просто пак те наврях там дето ти е мястото. Кво безсилие, аз направо си те гавря по всички параграфи... Безсилие вика... 😆

Викаш, няма никакъв проблем софийският кмет да подпомага с такава огромна сума една педофилска групичка. Много са ни занижени критериите вече... 😆
А иначе - кои по-точно са "моите" хора? Щото аз не гласувам за нито една партия... 😆

Викаш, не ти писах, че това не е претупване, а начин, по който нещата да се случват по-бързо. Ако искаш, да го напиша още 300-400 пъти, че да вземеш най-накрая, да го вденеш? Щом ми твърдиш, че нищо не съм "мъцнал"...

Гавра с труп... 😆

преди 1 час, communismatic написа:

Гавра с труп... 😆

Твоите хора са соцносталгиците, неуспешните, мързеливите и завистливите - за които "не може вече некадърния да си живее както кадърния" е бич и присъда. 

Мхм, а как се нарича "начин, по който нещата да се случат по-бързо", при който "нещата" се срутят? Например претупване? 

преди 34 минути, kaldata1 написа:

Аз имам добри спомени от Виденово, защото бях дете. Не така мислят нашите. 

Иначе е забавно, че протести заради фалита на 22 банки със спестяванията на всички, празните магазини, 3000 лв за долар и практически фалирала държава се обясняват със... Сорос плати. 😄 

Твоите хора са соцносталгиците, неуспешните, мързеливите и завистливите - за които "не може вече некадърния да си живее както кадърния" е бич и присъда. 

Мхм, а как се нарича "начин, по който нещата да се случат по-бързо", при който "нещата" се срутят? Например претупване? 

Прав си, ама не можеш да отречеш, че по времето на соца, комунетата мислеха за всичко, включително да не се развращават хората с много пари и имущество. Развращаваха се само най-отбрани, за да могат да устоят на този разврат....Сега хората богатеят (имат вещи, които тогава не са могли да имат) и затъват морално...

преди 1 час, В. Велев написа:

Това са много удобни конспирации, да вкараме Сорос в темата, че едва ли не той ни е виновен за некадърното управление и хиперинфлацията тогава. Има и доста по-смислени анализи извън тези фондации - до 1997 икономиката в България си беше почти на 100% държавна. Имахме на хартия държавни предприятия, а на практика другарите (на Виденов и прочие), бяха успели да вкарат фирми посредници които прибират печалбата  и това беше т.н. източване на държавата. Естествено това нямаше как да продължи безкрайно и по времето на Жан Виденов вече тотално тази система се издъни, имахме няколко месеца дори и хиперинфлация. Ударихме дъното с други думи, за да можем след това да оскочим от там. Като жив свидетел на събитията от тогава, не съм усетил, че някой отвън ни е карал да протестираме :) А и протестите дойдоха в последствие на изключително неуспешното управление тогава.

Но да вкарваме Сорос, фондацията му в причините за този провал не мисля, че е смислен довод. По-скоро звучи като удобно извинение за същинските проблеми които имаше Българската икономика и последствията след това бяха видими за всички. То и сега се намират хора да казват, че Сорос бил платил на 100,000 човека да протестират против Пеевски и Борисов. Тези приказки винаги ще ги има... Съвсем логично е когато виждаш, че държавата е окупирана от мафията, да протестираш (без някой да ти плаща), така като и през 97-ма беше съвсем логичното нещо да има такива протести.

преди 1 час, Gencho 123 написа:

Това са много удобни конспирации, да вкараме Сорос в темата, че едва ли не той ни е виновен за некадърното управление и хиперинфлацията тогава. Има и доста по-смислени анализи извън тези фондации - до 1997 икономиката в България си беше почти на 100% държавна. Имахме на хартия държавни предприятия, а на практика другарите (на Виденов и прочие), бяха успели да вкарат фирми посредници които прибират печалбата  и това беше т.н. източване на държавата. Естествено това нямаше как да продължи безкрайно и по времето на Жан Виденов вече тотално тази система се издъни, имахме няколко месеца дори и хиперинфлация. Ударихме дъното с други думи, за да можем след това да оскочим от там. Като жив свидетел на събитията от тогава, не съм усетил, че някой отвън ни е карал да протестираме :) А и протестите дойдоха в последствие на изключително неуспешното управление тогава.

Но да вкарваме Сорос, фондацията му в причините за този провал не мисля, че е смислен довод. По-скоро звучи като удобно извинение за същинските проблеми които имаше Българската икономика и последствията след това бяха видими за всички. То и сега се намират хора да казват, че Сорос бил платил на 100,000 човека да протестират против Пеевски и Борисов. Тези приказки винаги ще ги има... Съвсем логично е когато виждаш, че държавата е окупирана от мафията, да протестираш (без някой да ти плаща), така като и през 97-ма беше съвсем логичното нещо да има такива протести.

Генчо, гледай по какъв повод написах това за Сорос. Ставаше въпрос за "спонтанните" протести на сърбите срещу правителството им. И цялата работа намирисва колко са спонтанни и колко са режисирани от някой от вън. И защо? Ами защото сръбското правителство е в добри и приятелски отношения с Русия. "Елементарно, Уотсън..."

преди 1 час, Gencho 123 написа:

Това са много удобни конспирации, да вкараме Сорос в темата, че едва ли не той ни е виновен за некадърното управление и хиперинфлацията тогава.

Подобно на Радев, на който всички са му виновни. И сега ако оплете конците, пак ще каже, че външни сили са виновни, а не некадърно (социалистически тип) управление. Да върнем "държавното", че да има повече за крадене и да се наливат здраво пари за капиталови разходи. Пример: ВиК дружествата. Според статистиката частното дружество "Veolia-Софийска вода" е с най-малко загуби в мрежата, около 26%.  Държавните и общинските са под всякаква критика. Загубите по трасето достигат до 80%.

преди 2 минути, БаалБек написа:

Подобно на Радев, на който всички са му виновни.

Не са МУ виновни, а СА виновни. И не всички, а основно двама.

преди 2 минути, В. Велев написа:

Не са МУ виновни, а СА виновни. И не всички, а основно двама.

Няма смисъл да изместваме темата извън социализма!

Spoiler

Не са "двамата", а вината е в тези, които не ходят да гласуват. А после са първи по протести и форуми.

преди 4 минути, В. Велев написа:

Генчо, гледай по какъв повод написах това за Сорос. Ставаше въпрос за "спонтанните" протести на сърбите срещу правителството им. И цялата работа намирисва колко са спонтанни и колко са режисирани от някой от вън. И защо? Ами защото сръбското правителство е в добри и приятелски отношения с Русия. "Елементарно, Уотсън..."

За сръбските протести история може би е съвсем различна - искам да кажа, че не бих сложил под един знаменател това което се случи у нас през 1997 спрямо днес в Сърбия. Реалистично ми се струва твърде надценено евентуалното влияние на Сорос. Винаги като има някаква турболенция и го включват, не ми звучи сериозно да търсим там причината :) Това което ми направи впечатление за Сърбия примерно в сравнение с Грузия (където имаше също сериозни протести) е, че Грузинците имаха знамена на ЕС, докато Сърбите протестираха срещу тяхното си управление (Вучич като лидер на него) и нямаха EU инспирации. Но в крайна сметка теорията за това, че видиш ли Сорос бил бутнал Жан Виденов едно време, а сега пък организирал против Пеевски винаги ще бъде по-интересната за масите, по-лесно ще я приемат, друго си е да има някакъв тип конспирация в цялото това нещо, дълбока държава дето все дърпа конците. Разбирам, че има хора с такова мислене - свят широк както се казва, то някои и в кемтрейлс вярват :) 

преди 21 минути, БаалБек написа:

Няма смисъл да изместваме темата извън социализма!

Затвори скритото съдържание

Не са "двамата", а вината е в тези, които не ходят да гласуват. А после са първи по протести и форуми.

А нали знаеш коя е реалната причина? Почти всички са заробени с кредити. Най-фрапантно е положението в МВР. Така че гласуваш за този за който ти кажат. И то без да ти дават кебапчета.

Ако имаше възможност да се провери се обзалагам че всички управници на висши, а и на по-нисши постове са с някакъв компромат (я в хотелска стая с чужда жена, я засега защита да не ги съдят за някоя катастрофа или пиянство и т.н.).

преди 14 минути, Gencho 123 написа:

За сръбските протести история може би е съвсем различна - искам да кажа, че не бих сложил под един знаменател това което се случи у нас през 1997 спрямо днес в Сърбия. Реалистично ми се струва твърде надценено евентуалното влияние на Сорос. Винаги като има някаква турболенция и го включват, не ми звучи сериозно да търсим там причината :) Това което ми направи впечатление за Сърбия примерно в сравнение с Грузия (където имаше също сериозни протести) е, че Грузинците имаха знамена на ЕС, докато Сърбите протестираха срещу тяхното си управление (Вучич като лидер на него) и нямаха EU инспирации. Но в крайна сметка теорията за това, че видиш ли Сорос бил бутнал Жан Виденов едно време, а сега пък организирал против Пеевски винаги ще бъде по-интересната за масите, по-лесно ще я приемат, друго си е да има някакъв тип конспирация в цялото това нещо, дълбока държава дето все дърпа конците. Разбирам, че има хора с такова мислене - свят широк както се казва, то някои и в кемтрейлс вярват :) 

Еееее, маа му стаа. Надявах се да ме разбереш с едно изречение че ме мързи да пиша чаршафи. Какво се хвана с тоя Сорос. Само ти го давам за пример че протестите не са спонтанни и се дирижират от вън.

И точно това в Грузия и Сърбия е типичен пример. Например казваш грузинците били с ЕС знамена. За мен грузинците са умен народ. Не вярвам да не знаят и виждат какво е положението в момента в ЕС. Не знаят ли че ЕС ще им определя какво да сеят и какво да продават например. Не виждат ли какво се случва и то в големите европейски страни? Не вярвам грузинците да са толкова глупави. Явно че е нагласено всичко от вън. Просто една след една бившите републики да се държат далече от Русия и като станат "наши" да разположим там НАТО (САЩ) бази.

Айде да кажем че грузинците са по-далече от Европа отколкото са сърбите и може да са се заблудили. Ама сърбите не можеш да ги излъжеш какво е положението сега в ЕС, но все пак трябва правителството да се свали, защото е с Русия. И тогава отпада варианта да се веят ЕС знамена. Според страната и ситуацията.

А нали знаеш от къде тръгна всичко? Заради срутването на оная козирка на сграда строена от китайци. И какво - давайте да сваляме правителството. Че то и в други и то големи държави знаеш ли колко подобни инциденти стават?

преди 2 часа, Мечо Хубавеца написа:

Прав си, ама не можеш да отречеш, че по времето на соца, комунетата мислеха за всичко, включително да не се развращават хората с много пари и имущество. Развращаваха се само най-отбрани, за да могат да устоят на този разврат....Сега хората богатеят (имат вещи, които тогава не са могли да имат) и затъват морално...

Георги Гергов си купи ЦУМ и Пловдивският панаир. Бившият зет на Мара Отварачката правеше джиджи-биджи с вагоните на БДЖ. Ма иначе Сорос виновен. 

преди 3 часа, kaldata1 написа:

Единствената разлика е, че в България това проработи и Виденов падна, а в Иран не успяха да бутнат властта и минаха на следващото ниво. Първите стъпки обаче са идентични:

преди 11 минути, ivottoshev написа:

Единствената разлика е, че в България това проработи и Виденов падна, а в Иран не успяха да бутнат властта и минаха на следващото ниво. Първите стъпки обаче са идентични:

https://money.bg/macro/iran-shte-mesti-stolitsata-si-nyama-voda.html

Вероятно САЩ са виновни и за това, че брадатите дебили почти умориха персите от жажда? 

"Като няма вода, ще пиете уран!" 

Хаменейката

преди 9 минути, kaldata1 написа:

https://money.bg/macro/iran-shte-mesti-stolitsata-si-nyama-voda.html

Вероятно САЩ са виновни и за това, че брадатите дебили почти умориха персите от жажда? 

"Като няма вода, ще пиете уран!" 

Хаменейката

Явно признанието на краварският финансов министър не ти е достатъчно за да вденеш как седят нещата. Е, в такъв случай няма какво повече да направя за теб :speak:

току-що, ivottoshev написа:

Явно признанието на краварският финансов министър не ти е достатъчно за да вденеш как седят нещата. Е, в такъв случай няма какво повече да направя за теб :speak:

"Краварският финансов министър" няма как да изкара озверели от жажда и ярост хора (предимно млади) по улиците. Бил съм на достатъчно протести, за всички е коментирано, че са платени, а на мен никой стотинка не ми е дал. 

На хората просто им писва. А за да ти писне в теократична диктатура, поддържана от военни милиции и  тайна полиция, значи повече просто не може така. 

Въобще като протестите са на Възраждане и на Величие - "супер, браво, хората са недоволни,искат промяна" .

Като се протестира в държава с 5 пъти по-тежки проблеми от българските (или преди в България при проблеми 5 пъти по-тежки от сегашните) - "ааа, не, Сорос/САЩ/Урсула плащат!"

Лесно ни е на нас, чийто чешми пускат води, и чийто сестри могат да не зубрят Библията денонощно. 

Единственото, което ме дразни много е, че в Саудитска Арабия не е много по-розово положението (освен икономически), но там протести няма, а и да има, няма да бъдат подкрепени от Запада. 

преди 36 минути, kaldata1 написа:

"Краварският финансов министър" няма как да изкара озверели от жажда и ярост хора (предимно млади) по улиците. Бил съм на достатъчно протести, за всички е коментирано, че са платени, а на мен никой стотинка не ми е дал. 

На хората просто им писва. А за да ти писне в теократична диктатура, поддържана от военни милиции и  тайна полиция, значи повече просто не може така. 

Въобще като протестите са на Възраждане и на Величие - "супер, браво, хората са недоволни,искат промяна" .

Като се протестира в държава с 5 пъти по-тежки проблеми от българските (или преди в България при проблеми 5 пъти по-тежки от сегашните) - "ааа, не, Сорос/САЩ/Урсула плащат!"

Лесно ни е на нас, чийто чешми пускат води, и чийто сестри могат да не зубрят Библията денонощно. 

Единственото, което ме дразни много е, че в Саудитска Арабия не е много по-розово положението (освен икономически), но там протести няма, а и да има, няма да бъдат подкрепени от Запада. 

А ако самите кравари преди това са предизвикали тези проблеми? Примерно най-напред ти налагат  санкции, а после финансовият им министър изготвя план за дестабилизиране на банките ти и предизвикване на инфлация?

Помедитирай над това :)

преди 1 час, ivottoshev написа:

А ако самите кравари преди това са предизвикали тези проблеми? Примерно най-напред ти налагат  санкции, а после финансовият им министър изготвя план за дестабилизиране на банките ти и предизвикване на инфлация?

Помедитирай над това :)

И за водата ли?

И пак ти отмести от соц към Иран!

Ранна неделна утрин на 1966 г. в смесения магазин в село Еремия, окръг Кюстендил. Ранобудни другарки и другари бързат да напазаруват от обилните рафтове, за да продължат трудовия ден с прибиране на тютюна!

Епа, убаво си било при бай Тоше.

Screenshot-1.png

преди 3 часа, parmobil написа:

И за водата ли?

И пак ти отмести от соц към Иран!

Показах (и доказах) как кравите организират митинги за сваляне на парвителства в чужди суверенни държави. Показах и огромните сходства с положението при Виденов и положението с Иран. Ти явно не искаш да направиш връзка м/ду двете. Няма да се мъча да ти отварям очите. Аз не съм Дон Кихот та да се боря с вятърни мелници :getout:

преди 1 час, БаалБек написа:

Ранна неделна утрин на 1966 г. в смесения магазин в село Еремия, окръг Кюстендил. Ранобудни другарки и другари бързат да напазаруват от обилните рафтове, за да продължат трудовия ден с прибиране на тютюна!

Епа, убаво си било при бай Тоше.

Eй, смешко... 

Старият Шерлок щеше да каже "Елементарно е , драги ми Уотсън да се сравнява една страна, претърпяла две национални катастрофи по вина на Кобургите и преживяла 4 войни за 50  години с друга, която не е била нападана на нейна територия".

Пък по тази препратка има снимка с хлябове, които още не е задължително да бъдат в пликове. Някъде 1970 предполагам, не мога да съм точен, там има и добре облечена жена. 
 https://www.facebook.com/Peoples.Republic.memories/posts/как-изглеждаха-магазините-за-хранителни-стоки-преди-1989-та-годинастатия-и-снимк/837333771938520/

преди 10 часа, kaldata1 написа:

Извинявай, ти малоумен ли си, пак да питам? МАЛОУМЕН ЛИ СИ? Ремонта е бил още в ход, то може да се срути и ако работят бавно. Много ми е смешно, как тръгваш, да спориш за неща, от които си нямаш никакво понятие. Ти до преди един месец, даже не беше наясно, че инцидента е станал, когато още се е ремонтирала козирката... Кво ти обира изобщо главата от въпросният случай? Разбрах, че нямаш все още идея, какви са правомощията на един президент в парламентарна република. Разбрах, че дори не си наясно и със самият инцидент. Разбрах, че дори не си наясно и кой е подписал договора с китайците? Кво знаеш изобщо? 😆

преди 8 часа, БаалБек написа:

Според статистиката частното дружество "Veolia-Софийска вода" е с най-малко загуби в мрежата, около 26%.  Държавните и общинските са под всякаква критика. Загубите по трасето достигат до 80%.

Много ги разбираме нещата... 😆

преди 6 часа, kaldata1 написа:

Бил съм на достатъчно протести, за всички е коментирано, че са платени, а на мен никой стотинка не ми е дал. 

Щото си доста наивен и няма нужда даже и да ти плащат... 😆

преди 1 час, ivottoshev написа:

Показах и огромните сходства с положението при Виденов и положението с Иран.

Чувал съм, че са плащали от ОДС с долари на въпросните протести. Дали е вярно е отделна тема... бил съм дете, нямам никаква идея.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.