Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 15 часа, ivottoshev написа:

А ако самите кравари преди това са предизвикали тези проблеми? Примерно най-напред ти налагат  санкции, а после финансовият им министър изготвя план за дестабилизиране на банките ти и предизвикване на инфлация?

Помедитирай над това :)

Т.е. краварите са накарали червените котараци да изглозгат икономиката? 

Не знам, аз не бих заложил на тази карта. 

Че Виденов беше изкупителна жертва - да, факт. Но не на краварите и на Сорос, а на собствените си тлъсти мазни олигарси в БСП, които вече 20 години живеят с тафеното, а синовете им гледат четвърти брак плеймейтки.

преди 12 часа, communismatic написа:

Много ги разбираме нещата... 😆

Видях колко ги разбираш за водата. За теб всичко е ВиК. Та трябваше да ти обяснявам, че за водата от яз. Искър в София се плаща на "Язориви и каскади", а после идват другите дружества. Но ти много ги разбираш нещата.

преди 4 часа, kaldata1 написа:

Т.е. краварите са накарали червените котараци да изглозгат икономиката? 

Не знам, аз не бих заложил на тази карта. 

Че Виденов беше изкупителна жертва - да, факт. Но не на краварите и на Сорос, а на собствените си тлъсти мазни олигарси в БСП, които вече 20 години живеят с тафеното, а синовете им гледат четвърти брак плеймейтки.

Имаше и тогава кусури разбира се, само че сега се краде дори повече, но се краде от "наши кучи синове" и краварските ни "приятели" не са се поставили за цел да ни докарат на дередежто от Виденовата зима, а тогава това им беше целта, както си признават че им е целта сега в Иран. Даже план с незнамсиколкоси точки били изготвили за да докарат хиперинфалция на чалмите.

преди 15 часа, Търсещ истини написа:

Eй, смешко... 

Старият Шерлок щеше да каже "Елементарно е , драги ми Уотсън да се сравнява една страна, претърпяла две национални катастрофи по вина на Кобургите и преживяла 4 войни за 50  години с друга, която не е била нападана на нейна територия".

Това изказване е в стил "добре полиран мозък". За тях, бай Тоше и социализЪма никога и за нищо не са виновни. 

beshe_istinsko.thumb.png.0ad031ed00e58228fcae367dd13d5b98.png

преди 17 часа, БаалБек написа:

Ранна неделна утрин на 1966 г. в смесения магазин в село Еремия, окръг Кюстендил. Ранобудни другарки и другари бързат да напазаруват от обилните рафтове, за да продължат трудовия ден с прибиране на тютюна!

Епа, убаво си било при бай Тоше.

Да

преди 5 часа, parmobil написа:

Видях колко ги разбираш за водата. За теб всичко е ВиК. Та трябваше да ти обяснявам, че за водата от яз. Искър в София се плаща на "Язориви и каскади", а после идват другите дружества. Но ти много ги разбираш нещата.

Извинявай, кога по-точно сме спорили кой на кого е плащал? Ти направо си за освидетелстване...😆

преди 4 часа, БаалБек написа:

Това изказване е в стил "добре полиран мозък". За тях, бай Тоше и социализЪма никога и за нищо не са виновни. 

Не е хубаво, че не са могли да те излекуват от падане върху главата. Сега виждаш нещата наопаки. Но пък се подкрепяте с други болни- копирате един от друг, това е добре. Сплотява, макар да не лекува.

На снимката долу, в ляво има силует на някаква тетка, което ме насочва към началото на осемдесетте.

485008083_946678584337371_9206135318244303041_n.jpg?stp=dst-jpg_s590x590_tt6&_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=7b2446&_nc_ohc=koLpVkW8ZjUQ7kNvwE1CkmT&_nc_oc=Adn8FfDRp5cCPInZ2vS93RKyFqP2d1iYx1iS0VRA52oEuNqKZ5cvZmhrLkmNXJb-iZg&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-sof1-2.xx&_nc_gid=L16Vs7qXjgBN1trkxRjwWg&_nc_ss=8&oh=00_AfzYjJAp_imrgVcpXT3qcvhQ7jj7Hdt18cujgEl2HmCA1g&oe=69BB62A3

преди 22 минути, Търсещ истини написа:

Не е хубаво, че не са могли да те излекуват от падане върху главата. Сега виждаш нещата наопаки. Но пък се подкрепяте с други болни- копирате един от друг, това е добре. Сплотява, макар да не лекува.

На снимката долу, в ляво има силует на някаква тетка, което ме насочва към началото на осемдесетте.

485008083_946678584337371_9206135318244303041_n.jpg?stp=dst-jpg_s590x590_tt6&_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=7b2446&_nc_ohc=koLpVkW8ZjUQ7kNvwE1CkmT&_nc_oc=Adn8FfDRp5cCPInZ2vS93RKyFqP2d1iYx1iS0VRA52oEuNqKZ5cvZmhrLkmNXJb-iZg&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-sof1-2.xx&_nc_gid=L16Vs7qXjgBN1trkxRjwWg&_nc_ss=8&oh=00_AfzYjJAp_imrgVcpXT3qcvhQ7jj7Hdt18cujgEl2HmCA1g&oe=69BB62A3

Ама разбира се, че няма да вярваме на родителите си, а ще вярваме на кинопрегледите и снимките. 

Било е голямо усилие да съберат всички консерви и бутилки от окръга за тази снимка... 😄

А лелята е облечена, все едно ще ходи на "Знаме на мира", а не за сирене и олио... 

преди 39 минути, Търсещ истини написа:

Тази снимка сигурно е от многото магазини в някое родопско село състоящо се от 67 жители и тези са постоянните клиенти на единия от тях. 

:lol6:

преди 21 минути, kaldata1 написа:

Било е голямо усилие да съберат всички консерви и бутилки от окръга за тази снимка... 

Извинявай, ти ли беше човека, дето с Иван Умния и ПП-ДБ фенчето развивахте тезата, че бирата едно време имала "парцали" заради ниската хигиена? 😆

преди 6 минути, communismatic написа:

Извинявай, ти ли беше човека, дето с Иван Умния и ПП-ДБ фенчето развивахте тезата, че бирата едно време имала "парцали" заради ниската хигиена? 😆

Мне, честно казано нямам мнение за тогавашната бира, защото не съм бил роден, а и от баща ми нямам коментар, защото предпочита вино. 

Има хора, които си обичат едновремешната бира, има хора, според които стои нелепо пред немското и чешкото пиво. 

Предполагам е най-вече въпрос на личен вкус. 

Някакви други въпроси ни в клин, ни в ръкав към моя милост? 

преди 8 минути, kaldata1 написа:

Някакви други въпроси ни в клин, ни в ръкав към моя милост? 

Ми, принципно ти постоянно избягваш въпросите ми, така, че... квото и да питам... а и не си и особено компетентен по каквито и да било теми.

Как сте? Цените добри ли са а? Еврото направи ли чудесата! Тока, водата, бензина, парното чудеса а?А за цените да не говорим. Заплатите как са? От 2000 лева станаха ли на 2000евро? Даже 2500! Питам пак тия "специалистчетата" дето  ревяха като бели мечки в топло време, че било пропаганда на копейките. Аз пък бих казал, лично на Путин а! Не беше вярно нали? Като разказваха хора живели в чужбина... не било вярно! Професорчетата, всезнаещите, "специалистите" и "компетентните". Къде сте а? Нещо Радев излиза напред, нали не го обичахте бе? Бил не знам си какъв а? ХАХАХАХАХАХАХАХАХА! :giggle1: Глупав народ, лесно се управлява!

преди 1 час, communismatic написа:

Ми, принципно ти постоянно избягваш въпросите ми, така, че... квото и да питам... а и не си и особено компетентен по каквито и да било теми.

Съжалявам, че нямам мнение по казуса със соцбирата ... но все пак може да вземеш пример - човек не е нужно да има мнение по всички теми. 

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

Само не разбирам защо консервите са под "Захарни изделия"? А ти?

преди 2 часа, communismatic написа:

Извинявай, кога по-точно сме спорили кой на кого е плащал? Ти направо си за освидетелстване...😆

Не почвай и ти като Тошев. Все ви хваща амнезия в определени моменти

преди 11 минути, В. Велев написа:

Магазин по времето на соца..какво ли нямаше,освен банани ще каже някой..

May be an image of text that says 'i 3aKapHи и3AeлиR LAn ያርአባ 으으으'

Това е магазин-склад. Цялата налична стока е наредена по стелажите. 50 кутии бонбони от един вид, 100 пакета юфка от един вид. Демек цялата наличност е по рафтовете. И въпреки това няма хора! Защо? Защото толкова е била "качествена" храната, че всеки е предпочитал домашно приготвена. За това гражданите са пълнили багажниците на колите, когато по два-три пъти в седмицата са ходили до село.

То бива полирани мозъци, ама вашето е патология....

преди 1 час, чичо Сашо написа:

Глупав народ, лесно се управлява!

Ти си пример за това!

преди 16 минути, parmobil написа:

Не почвай и ти като Тошев. Все ви хваща амнезия в определени моменти

Я дай да видя кога сме го коментирали... 😆

преди 31 минути, kaldata1 написа:

Съжалявам, че нямам мнение по казуса със соцбирата ... но все пак може да вземеш пример - човек не е нужно да има мнение по всички теми. 

Мхм, добре... 😆

преди 18 минути, parmobil написа:

Само не разбирам защо консервите са под "Захарни изделия"? А ти?

При пропагандата какво значение има? За прости хора толкова. А според снимката излиза, че на нея са само богатия и заможен соцелит, защото има малко хора. Явно цените са билЕ непоносими за обикновенните соц граждани, които са работили като магарета за охолството на бай Тоше и компания....

преди 28 минути, В. Велев написа:

Магазин по времето на соца..какво ли нямаше,освен банани ще каже някой..

May be an image of text that says 'i 3aKapHи и3AeлиR LAn ያርአባ 으으으'

Прекрасна снимка - 5 артикула са наредени по дължината на целият стелаж зад дамата, абсолютно непринудено позираща с фризура, грим, шалче, кожени боти, кожена чанта и палто в соцбакалията. 😄

В тази снимка освен малко разлято по рафтовете изобилие, има и спонтанност. 🤩

Преди години, когато магазини Европа затвориха, изглеждаха по същия начин накрая - цял рафт с 30 чипса, наредени един до друг, вместо един зад друг. 

преди 7 минути, parmobil написа:

Няма да стане, Дани бой. Имаш търсачка.

Мхм, т.е. пак излъга. Каква изненада само... 😆

преди 12 минути, parmobil написа:

Мхм, затова не потърси, нали?

Що аз трябва да търся нещо, за което ти твърдиш, че аз съм го казал? Много интересно... А и на теб не ти е първи път, в който те хващат, че лъжеш. Ти поначало само лъжеш... 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.