Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 18 минути, В. Велев написа:
Този от ляво, като си бръкнеше да си извади огънче, в Турция си сменяха гащите от Ивайловград до Истанбул. Пичът в средата си слушаше Данчето Христова, пиеше си рома и смени сигурно пет американски президента, докато ония квичаха колко лоши били кубинците, че не им позволявали да си развяват бледите къси пишки на Острова на Свободата. Последният превърна една мизерна, съсипана от войни аграрна държава в индустриална сила и интелектуален авторитет в целия свят... Имаше училище във всяко село ве ей, тарикати, сеа бразилците си развяват оная работа там, където бабите ви са кърмили майките ви и турците и гърците ни пазят да не ни падне някоя ракета по празните глави. Да ви акам на демокрацията!

No photo description available.

Днес Куба гледа към САЩ.... 😆

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 15 минути, В. Велев написа:
Този от ляво, като си бръкнеше да си извади огънче, в Турция си сменяха гащите от Ивайловград до Истанбул. .... Да ви акам на демокрацията!

No photo description available.

СигОрно е било така, мхм...Видяхме всички какво е нивото на руското оръжие. И всички видяха как руснЯ защитава договорите и ангажиментите които е поела...Ниско по тревата...

Ама от русофили друго не може да се очаква. ПатрЕоти билЕ...смех..Русофилията е единствената болест, при която пациентът ентусиазирано копае гроба на собствената си страна и го нарича любов.

преди 10 минути, БаалБек написа:

Видяхме всички какво е нивото на руското оръжие.

Що бре, Баалбучке, тогава искаме да дадем 800млрд (които май станаха 1,3 трилиона) за въоръжение? Що финландци и шведи побързаха да се скрият под полата на НАТО?

Каква е опорката ти по случая. Дай да се посмеем :wub:

May be an image of text that says 'Facebook group: "ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ с Референдуми" КОГАТО БЯХМЕ ПРИЯТЕЛИ с РУСИЯ ИМАШЕ ли БЕЗРАБОТНИ, НАРКОМАНИ, БЕЗДОМНИ и КЛОШАРИ, РОВеЩИ в КАЗАНИТЕ ЗА XPAHA? i 2 2 ДатАлАА A bultimes.info Бай Тошо: Целият свят жадуваше за нашите плодове и зеленчуци, a...'

@БаалБек, хайде де, клоунче. Дай да се посмеем малко. Няма ли да вземеш отношение тук:

преди 1 час, ivottoshev написа:

Що бре, Баалбучке, тогава искаме да дадем 800млрд (които май станаха 1,3 трилиона) за въоръжение? Що финландци и шведи побързаха да се скрият под полата на НАТО?

Каква е опорката ти по случая. Дай да се посмеем :wub:

Баси, аз се гласех уиски да си сипя, а ти се изниза кат пръдня из гащи и забавата свърши  :(

преди 1 час, ivottoshev написа:

искаме да дадем 800млрд (които май станаха 1,3 трилиона) за въоръжение?

Нещо ви дразни сумата ли, а крепостнико?

Нали ревахте, като Карпатски мечки да излезем от НАТО и ЕС и сами да се справяме?

Сега пък, защо ще даваме пари за въоръжаване. Толкова сте изкукали, че сами си противоречите.

:newspaper:

преди 28 минути, БаалБек написа:

Нещо ви дразни сумата ли

Не бре, душаааа...

Питах толкоз ли ни е страх от тея немощни руснаци, та вместо да отделяме повече за дечицата и пенсионерите, ние даваме допълнителни пари за оръжие?

Да не би да са те излъгали че руснаците са слаби, а ти понеже приемаш желаното за реално да си налапала тая кукичка :speak:

преди 1 минута, ivottoshev написа:

та вместо да отделяме повече за дечицата и пенсионерите, ние даваме допълнителни пари за оръжие?

Охх..милите ми русофилчета и копейчици. Защо толкова ревахте, че нямаме армия, самолети, оръдия, танкове и т.н, а сега "дечицата и пенсионерите". Ма много сте изкукали и опорките ви все си противоречат една с друга.

преди 9 минути, БаалБек написа:

Охх..милите ми русофилчета и копейчици. Защо толкова ревахте, че нямаме армия, самолети, оръдия, танкове и т.н, а сега "дечицата и пенсионерите". Ма много сте изкукали и опорките ви все си противоречат една с друга.

Не бягай от въпроса. Кажи защо ако Русия наистина е толкова слаба, както са ти казали на теб, ние увеличаваме парите за оръжие? Защо шведи и финландци побързаха да се скрият под полата на НАТО?

Да не би да са те излъгали, а сега да те е срам да си признаеш че си шаранче, и за това отбягваш отговора на тези въпроси?

преди 12 минути, ivottoshev написа:

Не бягай от въпроса. Кажи защо ако Русия наистина е толкова слаба, както са ти казали на теб, ние увеличаваме парите за оръжие?

Много ви е яд русофилите-майцепродавци, че вместо разпад на НАТО увеличихте страните, завишихте парите за въоръжаване, многополюсния ви свят все не се получава, краварите си вършеят където искат, а договорите за безаналогово руско оръжие по света все по-малко. Браво на многоходовия!

:lol6:

преди 3 минути, БаалБек написа:

Много ви е яд русофилите-майцепродавци, че вместо разпад на НАТО увеличихте страните, завишихте парите за въоръжаване, многополюсния ви свят все не се получава, краварите си вършеят където искат, а договорите за безаналогово руско оръжие по света все по-малко. Браво на многоходовия!

Пак бягаш от въпроса. Защо при толкова слаба Русия, колкото са ти казали че е, ние наливаме допълнителни пари за оръжие? Айде, нали си умна? Би трябвало да знаеш?

Или май не си много умна. И за това са те излъгали  :laughing5:

@Gencho 123, гледам че подкрепяш БаалБукащата простотии, лайквайки постовете ѝ. Айде помогни на девойчето, че тя нещо блокирà и не може да защити тезата си.

Дай някоя свежа смешка по въпроса плийс, че язък ми за уискито дето си го сипвàх  :help:

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Пак бягаш от въпроса. Защо при толкова слаба Русия, колкото са ти казали че е, ние наливаме допълнителни пари за оръжие? Айде, нали си умна? Би трябвало да знаеш?

Или май не си много умна. И за това са те излъгали  :laughing5:

@Gencho 123, гледам че подкрепяш БаалБукащата простотии, лайквайки постовете ѝ. Айде помогни на девойчето, че тя нещо блокирà и не може да защити тезата си.

Дай някоя свежа смешка по въпроса плийс, че язък ми за уискито дето си го сипвàх  :help:

Всичко което пише е истина. Факта, че само твоята празна картуна не го приема, не означава, че Балбек е длъжна да защитава истината! 

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

преди 6 минути, "Саша" написа:

Всичко което пише е истина. Факта, че само твоята празна картуна не го приема, не означава, че Балнео е длъжна да защитава истината! 

Аз пия - теб те хваща. 

Басимус майкус и чудо невиждано :speak:

преди 22 минути, ivottoshev написа:

Аз пия - теб те хваща. 

Басимус майкус и чудо невиждано :speak:

Пиеш защото си алкохолик!

Освен проблемите с алкохола, които имаш, повтаряш едно и също като мелница. 😆

преди 5 минути, "Саша" написа:

повтаряш едно и също като мелница. 😆

Ми девойчето малко по-бавно загрява и ми се наложи да ѝ повтарям много пъти. Аз каква вина имам :question: 

преди 7 часа, ivottoshev написа:

По-голяма смешка от факта, че съществува форум в който някой наистина "вярва", че социализма е по-доброто общество не съм срещал. Гледам и ви се радвам :) Типичното при т.н. соц носталгици чувство за знаене на всичко - другите са промити мозъци, толкова си могат, те не четат, Сорос им е в главата и т.н.. Та понеже явно съм от ограничените хора, не мога да стигна нивото на толкова умни и забавни хорица, само гледам и се смея от време на време на поредните изцепки за постиженията на социализма. Смислен диалог се убедих, че не е възможен тук, така, че през призмата на иронията човек може да се забавлява на публикациите ви :) 

преди 53 минути, Gencho 123 написа:

По-голяма смешка от факта, че съществува форум в който някой наистина "вярва", че социализма е по-доброто общество не съм срещал. Гледам и ви се радвам :) Типичното при т.н. соц носталгици чувство за знаене на всичко - другите са промити мозъци, толкова си могат, те не четат, Сорос им е в главата и т.н.. Та понеже явно съм от ограничените хора, не мога да стигна нивото на толкова умни и забавни хорица, само гледам и се смея от време на време на поредните изцепки за постиженията на социализма. Смислен диалог се убедих, че не е възможен тук, така, че през призмата на иронията човек може да се забавлява на публикациите ви :) 

Приказваш че и си вярваш! Кой е с промит мозък и вярваш на Бойко че живеем по-добре ? Ти си едно жалко човече и между другото тема е само за сравнение. Все едно говориш с радио точка,толкова си зле.Както казва оня с многото никове, пропангадираш нещо и за това колко ти плащат ? За 36 години колко банана изяде? Направо гризна дръвцето.

преди 32 минути, nusho73 написа:

Приказваш че и си вярваш! Кой е с промит мозък и вярваш на Бойко че живеем по-добре ? Ти си едно жалко човече и между другото тема е само за сравнение. Все едно говориш с радио точка,толкова си зле.Както казва оня с многото никове, пропангадираш нещо и за това колко ти плащат ? За 36 години колко банана изяде? Направо гризна дръвцето.

Нуше, виждате ли се колко сте обременени с любовта ви към диктатурата.

Социализма ви е изпил и малкото мозък, който сте имали. Много ви мъчи, че трябва сами да мислите и да взимате решения. Свикнали сте да бягате от отговорност, както са ви учили по времето на великия и всеобхватен социализъм и да се съединявате с пролетарии по всички земни кълбета.

Спокойно, писателя Георги Господинов във „Времеубежище“ е дал рецепта за такива като вас – ще ви настаним (безплатно) в една стая, която да ви върне преди 1989г., че да ви се успокои налягането в главата.

Нуше, виждате ли се колко сте обременени с любовта ви към диктатурата.

Социализма ви е изпил и малкото мозък, който сте имали. Много ви мъчи, че трябва сами да мислите и да взимате решения. Свикнали сте да бягате от отговорност, както са ви учили по времето на великия и всеобхватен социализъм и да се съединявате с пролетарии по всички земни кълбета.

Спокойно, писателя Георги Господинов във „Времеубежище“ е дал рецепта за такива като вас – ще ви настаним (безплатно) в една стая, която да ви върне преди 1989г., че да ви се успокои налягането в главата.

Ето ги клиентите за тая стая,няма лошо и ти я да посетиш.

images?q=tbn:ANd9GcR6S7QolYGdFaFNewMyvgn

преди 2 часа, Gencho 123 написа:

Гледам че и ти избягваш отговор на въпросчето. Що така не можете да защитите тезата си  :giggle1:

Майко (舞妓) са чираци-гейши в Япония, предимно в Киото, които се обучават в традиционните изкуства като танци, пеене и свирене на шамисен. Обикновено на възраст 15-20 години, те носят цветни кимона с дълги ръкави и сложни прически. Произлизат от чаени къщи, обслужващи храмове в Киото преди около 300 години Wikipedia. 

Основни характеристики на Майко:
Значение: "Майко" означава "танцуващо дете".
Обучение: Те живеят в къщи за гейши ("okiya"), преминавайки интензивно обучение, за да станат "гейко" (термин за гейша в Киото).
Външен вид: Характеризират се с бял грим (o-shiroi), червило само на долната устна (при младши майко), прически с цветни орнаменти (kanzashi) и дълго, висящо коланче (darari obi).
Разлика с гейша: Майко са по-млади и по-малко опитни, носещи по-ярко облекло за разлика от по-сдържаните гейко.
Задължения: Участват в банкети и събития, наречени "ozashiki", за да забавляват гостите с традиционни танци и разговори. 
Kimono Tea ceremony KYOTO MAIKOYA
Kimono Tea ceremony KYOTO MAIKOYA

Обучението им може да варира, но те са жизненоважна част от културното наследство на Киото, като се стремят да станат пълноправни гейши. 

преди 40 минути, БаалБек написа:

Свикнали сте да бягате от отговорност както са ви учили по времето на великия и всеобхватен социализъм

Мдааа, пльоскаме тук някаква глупост, и като ни приканят да защитим думите си... бягаме от отговорност. Такива сме си.

Упссссс, чакай бре. Не ние, а ти снощи се оказа такава. Май си усвоила прекрасно уроците на социализма :laughing5:

преди 12 минути, ivottoshev написа:

Мдааа, пльоскаме тук някаква глупост, и като ни приканят да защитим думите си... бягаме от отговорност.

Най ми харесва, когато описваш себе си, а уж за друг се отнася. Великан!

Свикнахте ли да живеете извън дикатурата? Не, нали. Боли ви главата, когато се налага да мислите самостоятелно, а? И се оправдавате, че е от алкохола. Черния дроб отговаря за това, не мозъка.

Най ми харесва, когато описваш себе си, а уж за друг се отнася. Великан!

Аз ли снощи казах че Русия е слаба, а при първият въпрос избягах от отговорност защото не можех да защитя тезата си? :laughing5:

преди 13 минути, БаалБек написа:

Не, нали. Боли ви главата, когато се налага да мислите самостоятелно, а?

Ти така "мислиш" самостоятелно, че кво да ти кажа... 😆

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 3

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.