Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

PigMan9GolqmotoPrase

Препоръчан отговор

преди 53 минути, dimy написа:

Като гледам какви млади дихатели тук се опитват да се гаврят с постиженията на бащите си ... та реших и аз да се включа понеже почти половината стаж ми е минал при бай Тошо. И така:

• По времето на социализма имало опашки за хляб - не, никога - първите опашки станаха при Луканов, но тогава нямаше вече соц.
  • По времето на социализма имало опашки за мляко - не, никога - първите опашки станаха при Луканов, но тогава нямаше вече соц.
  • По времето на социализма имало бедни хора - не , всички бяха равно богати ... и за това шорошоидите мразят соца.
  • По времето на социализма имало режими на тока - не, това стана вече при Луканов.
  • По времето на социализма имало дефицит на стоките от първа необходимост - глупости, всичко си имаше, първия дефицит се появи ... да, при Луканов.
  • По времето на социализма имало нямало технологично развитие, и икономиката не работила... боже господи - тогава бяхме №26 по БВП, сега сме около №114
  • По времето на социализма било много по-лошо отколкото е сега - при соца нещата бяха - безплатно здравеопазване, безплатно обучение /и висше/, никаква престъпност, не знам кое е лошо било
  • По времето на социализма имало обедняване на народите - всички бяхме равно богати и ходехме по два пъти в годината на море!
  • По времето на социализма, хората нямали право да имат частна собственост - напротив имаше, по един апартамент на съпруг и един на съпругата, по една кола, по една вила, 2дка на село, това не е бедност - 88% от апартаментите бяха собствени, сега ги продадоха и вече собствеността е под 45%, хората сега обедняват

Не знам, но върви една истерична линия на оплюване на всичко от преди 30г. Но гнусните шорошоиди и майце*продавци ще трябва да почакат да умре и последния човек живял тогава и тогава може и да им се отвори парашута!

Гнусни шорошоиди!

@dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така:

След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе супер опашка в четвъртък понеже зареждаха от "Родопа" инак се задоволяваш с някакъв кокаляк, който оставаше. Режим на тока имаше постоянно - 3 часа има 1 няма - играехме с родителите ни на Асоциация или на Държава, Град, Село и т.н. докато няма - на свещи!

За след 89г. е ясен икономическият колапс, купоните и опашките за всичко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 3,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 1 час, dimy написа:

Като гледам какви млади дихатели тук се опитват да се гаврят с постиженията на бащите си ... та реших и аз да се включа понеже почти половината стаж ми е минал при бай Тошо. И така:

• По времето на социализма имало опашки за хляб - не, никога - първите опашки станаха при Луканов, но тогава нямаше вече соц.
  • По времето на социализма имало опашки за мляко - не, никога - първите опашки станаха при Луканов, но тогава нямаше вече соц.
  • По времето на социализма имало бедни хора - не , всички бяха равно богати ... и за това шорошоидите мразят соца.
  • По времето на социализма имало режими на тока - не, това стана вече при Луканов.
  • По времето на социализма имало дефицит на стоките от първа необходимост - глупости, всичко си имаше, първия дефицит се появи ... да, при Луканов.
  • По времето на социализма имало нямало технологично развитие, и икономиката не работила... боже господи - тогава бяхме №26 по БВП, сега сме около №114
  • По времето на социализма било много по-лошо отколкото е сега - при соца нещата бяха - безплатно здравеопазване, безплатно обучение /и висше/, никаква престъпност, не знам кое е лошо било
  • По времето на социализма имало обедняване на народите - всички бяхме равно богати и ходехме по два пъти в годината на море!
  • По времето на социализма, хората нямали право да имат частна собственост - напротив имаше, по един апартамент на съпруг и един на съпругата, по една кола, по една вила, 2дка на село, това не е бедност - 88% от апартаментите бяха собствени, сега ги продадоха и вече собствеността е под 45%, хората сега обедняват

Не знам, но върви една истерична линия на оплюване на всичко от преди 30г. Но гнусните шорошоиди и майце*продавци ще трябва да почакат да умре и последния човек живял тогава и тогава може и да им се отвори парашута!

Гнусни шорошоиди!

Искаш да кажеш, че другаря Живков, Брежнев и една ромка от мааалата са с еднакви доходи? Една и съща заплата са имали? Една и съща храна са яли и в една и съща къща са живяли? И двама са имали вила, резиденция?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тогава-всички бяха/трябваше,да са еднакво глупави.

Всички които роптаят-продължават да са равни(в главите).

Опашки имаше-километрични.Най-употребяваната реплика,"Марче,ще ми запазиш ли,като дойде..."

Така нареченото безплатно-образование,здравеопазване...Беше-"Я дай да видим,какво носиш в дисагите-пък ще видим,как ще те лекуваме",или къде ще учи внука.

Корупция,корупция и пак,корупция.Навсякъде,постоянно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е за къде сме без Дими Димката и неговия голям размер щрифт :)

преди 12 минути, Orgasmatron написа:

Корупция,корупция и пак,корупция.Навсякъде,постоянно.

Демек както и днес даже и във филми е възпята Топло, Баш майстора на море...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, petie1 написа:

Е за къде сме без Дими Димката и неговия голям размер щрифт :)

Демек както и днес даже и във филми е възпята Топло, Баш майстора на море...

Единственото различно е-98% имаха страх,от милицията.

Всичко друго,си е както преди.

Само където някои,толкова са ги били с лозунги,за изравняване на гънките-че и след 30 години,няма как да проумеят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, цър-вул написа:

Кой е имал частно предприятие, ферма, мандра, земя повече от 10-ина дка? 

Ко речи???!!! :)

Opasen char (1984) - IMDb

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, dioib написа:

Ко речи???!!! :)

Opasen char (1984) - IMDb

Лошо, Седларов, лошо!”, лошо седларов много лошо

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, АСПЕКТ написа:

Искаш да кажеш, че другаря Живков, Брежнев и една ромка от мааалата са с еднакви доходи? Една и съща заплата са имали? Една и съща храна са яли и в една и съща къща са живяли? И двама са имали вила, резиденция?

Нищо не искам да кажа, освен:

- Черепа избяга с 2,5млрд. горе долу - в Дубай

- Тиквата преди 2г. празнува четвъртия милиадр, сега колко са - не знам

- А на бай Тошо намериха - само едни скъсани чорапи - и толкоз!

Колкото до "ромката от махалата" - да, тя вземаше заплата като моята ... при положение че е била на работно място като моето.

И - ДА - циганите тогава работеха, 100% от тях! Сега май всичките са пенсионери, безработни и многодетни! И - не работят!!!!!!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, dimy написа:

Гнусни шорошоиди!

Не знаеш я.  Щото казано с твоя език - сте гнусни комунета. Мине не мине и сякаш не сте си пили хапчетата и почвате като в кръг да повтаряте старата фейк соц пропаганда.

Който иска да чете :

https://desebg.com/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, jhoro написа:

Лошо, Седларов, лошо!”, лошо седларов много лошо

Не те чуваааамм ... :) 

Прасета не може, а кучета и котки може! - YouTube

Защо да не може прасета след като кучета и котки може?! 

...

Защо не може да се говори позитивно за социализма??? О, да в младите трябва да се втълпява омраза към нещо ... :) т.е. да мразят и да не мислят ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Самата истина за социализма бе изказана от Тодор Живков и максимално точна:

Цитат

Социализмът е недоносено дете на комунизма.

В следствие на което и не можа да оживее след настъпването на демокрацията. 

Докато комунистическата партия не възкръсне, то определено демокрацията ще загнива, защото се вижда, че отявлените ѝ привърженици са инфантилни или надъхани в омраза си към комунизма. 

Комунизъм не е имало, ама деца знайте, че това е лошо ... :) ... ба ... :) Това си е тотална диктатура на омраза към нещо което не е било възможно към миналия век ... :) 

Основния проблем е, че политическия живот си продължава към антагонизма от миналия век. Това е в полза на определени капиталисти, а всички които се продават на въпросните са предатели по отношение на социалното развитие на дадено общество и е нормално то да бъде затрито, и на фона на това, то нискоинтелигентните се плодят поради това, че на капиталистите именно такива хора им трябват, т.е. да не разсъждават, а да им донасят повече капитал. 

Та, за разлика от социализма в миналото, където имаше средна класа (която е гръбнака) на една икономика, то към днешна дата имаме инфантилни капиталисти и ниско интелигентни, които се контролират и определено нямаме демокрация, а тоталитаризъм със само един инструмент за диктат над социума наречен пари. 

В действителност нямаме социално богати и социално бедни, а имаме капитално богати и мизерия, която се ползва като психологически лост за диктатура не на силния, а на инфантилния. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, miro20 написа:

Не знаеш я.  Щото казано с твоя език - сте гнусни комунета. Мине не мине и сякаш не сте си пили хапчетата и почвате като в кръг да повтаряте старата фейк соц пропаганда.

Който иска да чете :

E що не цитира целия ми пост? Ще си позволя да се самоцитирам плюс питащия:

преди 18 часа, АСПЕКТ написа:

- Тиквата преди 2г. празнува четвъртия милиард, сега колко са - не знам

Колкото до "ромката от махалата" - да, тя вземаше заплата като моята ... при положение че е била на работно място като моето.
И - ДА - циганите тогава работеха, 100% от тях! Сега май всичките са пенсионери, безработни и многодетни! И - не работят!!!!!!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, dimy написа:

E що не цитира целия ми пост? Ще си позволя да се самоцитирам плюс питащия:

- Тиквата преди 2г. празнува четвъртия милиард, сега колко са - не знам

И - ДА - циганте тогава работеха, 100% от тях! Сега май всичките са пенсионери, безработни и многодетни! И - не работят!!!!!!!!

Аха, работят ромите(ци.ганите). Ето.

https://blitz.bg/obshtestvo/spomeni-ot-sotsa-prez-1978-g-po-zapoved-na-chochoolu-tankove-gazyat-stolipinovo-vvedeno-e-voenno-polozhenie-snimki_news651122.html

Вечерен час, нямат право да са в центъра при българите.  Построиха им гета, извън центъра на града. Никой да не ги вижда. В края на града. Толкова са равни, че само в казармата ги наема за строителни войски.

Ром( ци.ганин) моряк виждал ли си? Все в строителството, асфалтовата база. На камъните, полето. Журналист ц.иганин имало ли е?  Учител?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, dioib написа:

Докато комунистическата партия не възкръсне, то определено демокрацията ще загнива

:giggle1::laughing4:

комунистическа партия и демокрация са олио и вода бре :hit:

преди 3 часа, dimy написа:

E що не цитира целия ми пост?

Защото само това е същественото "не знаеш" .

Запознахте ли се , особенно комунетата, със сайта

Много документи и то най вече от вашата любима компартия и служби

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На Вас, немили-недраги хора от улици и площади, надживели страха, зарязали всичко и готови на всичко в името на смелата мечта за безкомунистическа Европа, на Вас - студенти, екстремисти, ястреби, лешояди ... и изобщо - долу БКП !!!

Държавна е земята, отровени полята, замърсена е водата и подтисната душата.

Подстригана косата, обръсната брадата, печати по краката, но менят се времената.

Комунизмът си отива,

Комунизмът си отива,

Комунизмът си отива, спете спокойно деца.

От света ни заградиха, в диверсия обвиниха, в милицията ни биха и медал си закачиха. В резиденции се скриха, лагери построиха, историята изкривиха, но нещата се промениха.

Комунизмът си отива,

Комунизмът си отива,

Диктатори сменяват, отново управляват, лъжата си остава, заборчава таз държава. Архиви унищожават, хората отчуждават, в чужбина заминават, но борбата продължава.

Още на: https://textove.com/poduene-blus-bend-komunizmat-si-otiva-tekst

Благодариние на textove.com

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

На Вас, немили-недраги хора от улици и площади, надживели страха, зарязали всичко и готови на всичко в името на смелата мечта за безкомунистическа Европа, на Вас - студенти, екстремисти, ястреби, лешояди ... и изобщо - долу БКП !!!

Държавна е земята, отровени полята, замърсена е водата и подтисната душата.

Подстригана косата, обръсната брадата, печати по краката, но менят се времената.

Комунизмът си отива,

Комунизмът си отива,

От света ни заградиха, в диверсия обвиниха, в милицията ни биха и медал си закачиха. В резиденции се скриха, лагери построиха, историята изкривиха, но нещата се промениха.

Комунизмът си отива,

Комунизмът си отива,

Диктатори сменяват, отново управляват, лъжата си остава, заборчава таз държава. Архиви унищожават, хората отчуждават, в чужбина заминават, но борбата продължава.

Още на: https://textove.com/poduene-blus-bend-komunizmat-si-otiva-tekst

Благодариние на textove.com

В крайна сметка,мисля че ни го позволиха.

45 години разпад.Видяха "вратичка",да не ги съди народа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Orgasmatron написа:

В крайна сметка,мисля че ни го позволиха.

45 години разпад.Видяха "вратичка",да не ги съди народа.

Много ми е интересно, какво ще разказват сега за 30 години демокрация, защото има много теми за социализма. Кой е най-яркият спомен, нещо за този строй.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Много ми е интересно, какво ще разказват сега за 30 години демокрация, защото има много теми за социализма. Кой е най-яркият спомен, нещо за този строй.

Живял съм,през всичките 30 години.Работата ми беше такава,че съм видял всички прослойки.Ярки спомени-милиони.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, Orgasmatron написа:

Живял съм,през всичките 30 години.Работата ми беше такава,че съм видял всички прослойки.Ярки спомени-милиони.

Мъча се да си спомня нещо ярко в този период. След 1989 година, както повечето хора си спомнят за периода 1944 до 1989 година.

Не мога. Освен жестоката асимилация на хетеросексуалните люде и въвеждане на забравената сексуалност из вековете. Ид.иоти водят слепците. Дори и 20 години да чакам за автомобил няма как да стане, защото така е направено единствено, за този, когото работи човека, той забогатява. С тая мижава заплата едва ли ще стане и след 100 години. Освен, ако нещо не е на старо, на изплащане.   Даже и панелка не можеш да си позволиш. Как беше новото мото. Няма да притежаваш нищо и ще си щастлив. Което го въвеждат бавно, бавно до 2050 година.  Сега не ми налагат, какъв филм да гледам, но сам се цензурирам, защото и в детските приказки пуснаха пипала пропагандата и изродиха приказките. Музиката по същият начин. Относно следенето, Сноудън ясно го каза, че се следи всичко и всеки, а след взрива на кулите в САЩ улесниха още повече следенето на всеки един. Всеки има в джоба си преследвач и устройство, което го следи. Какво гледа, къде гледа и кога гледа.

Ако някой има идеи нещо положително, аз не мога да се сетя. Или са малко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 14.10.2022 г. в 15:12, dimy написа:

По времето на социализма имало опашки за хляб - не, никога - първите опашки станаха при Луканов, но тогава нямаше вече соц.

На теб ли да вярвам или на фактите?

leb.png

По времето на социализма имало бедни хора - не , всички бяха равно богати ... и за това шорошоидите мразят соца.

Ти от тези ли си бил?

StopCoca.png

По времето на социализма имало дефицит на стоките от първа необходимост - глупости, всичко си имаше, първия дефицит се появи ... да, при Луканов.

А това какво е?

bednost.png

По времето на социализма имало нямало технологично развитие, и икономиката не работила... боже господи - тогава бяхме №26 по БВП, сега сме около №114

Имали сме по-мощна икономика от СССР и не сме били така?

ma-Ckvamcdon.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, miro20 написа:

комунистическа партия и демокрация са олио и вода бре :hit:

:) 

За невежата Миро:

Комунизмът е масло, а демокрацията е вода, да, но помисли го и приложи аналогия с ДВГ. ;) 

Без "смазка" политиката се износва и спира да работи. Без вода пък политиката прегрява. 

Кой ти говори да се смесват, Ъ?! 

Но Мире, видно е, че не разбираш от политика, но поне малко помисли и вникни, че двете идеологии за комунизъм и свобода свързани с политическото управление на една държава циркулират в отделни физически системи. 

Иначе свободата се превръща в свободия и халтурата замества културата. НО ... ти като отявлен привърженик на халтурата въобще не ти пука за социума ни и/или обществото ни и/или света въобще. 

Без значение ми е кой инфант обслужваш. Без значение ми е, че (верно) се излагаш, но и такива хора трябва да има, за да са лакмус спрямо това в какви времена живеем. И гледайки теб (спрямо твоето кредо), то, да, може да се счита, че при социализма сме били по-добре. 

Аз казах!!! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 14.10.2022 г. в 9:09, АСПЕКТ написа:

Самият наречен социализъм в България е държавен монопол.

Не беше съвсем така. И все пак е по-добре да има държавност, суверен, отколкото контрол от мултинационални корпорации и чуждестранни НПО-та и фондации.

При държавния монопол, колкото и да краде властта, пак ще има повече за народа отколкото ще има при приватизацията иплутокрацията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, ДзВяРа! написа:

СЛАВА УКРАЙНА!!!

"Слава Украйна" = "аз съм чуждопоклонник, който колиничи пред американската хегемония и новото прокси, Украйна, където САЩ искат да разширят геополитическото си влияние, като вкарат украинското прокси в НАТО и поемат контрол над украинската армия и поставят Украйна в дългова криза и военна окупация, състояща се от изграждането на американски военни окупационни бази, за които Украйна няма да праща данък, както стана и в България и много други държави"

преди 19 часа, dioib написа:

:) 

За невежата Миро:

Комунизмът е масло, а демокрацията е вода, да, но помисли го и приложи аналогия с ДВГ. ;) 

Без "смазка" политиката се износва и спира да работи. Без вода пък политиката прегрява. 

Кой ти говори да се смесват, Ъ?! 

Но Мире, видно е, че не разбираш от политика, но поне малко помисли и вникни, че двете идеологии за комунизъм и свобода свързани с политическото управление на една държава циркулират в отделни физически системи. 

Иначе свободата се превръща в свободия и халтурата замества културата. НО ... ти като отявлен привърженик на халтурата въобще не ти пука за социума ни и/или обществото ни и/или света въобще. 

Без значение ми е кой инфант обслужваш. Без значение ми е, че (верно) се излагаш, но и такива хора трябва да има, за да са лакмус спрямо това в какви времена живеем. И гледайки теб (спрямо твоето кредо), то, да, може да се счита, че при социализма сме били по-добре. 

Аз казах!!! 

Добър отговор, приятелю. Но не очаквай @miro20 да ти отговори. Той, както казваш, не разбира от политика. Ти изобщо виждал ли са какви дълги и големи публикации правя, а той не може да ми каже и две думи, и винаги ме игнорира и продължава да пише злобните си русофобски мнения и да ги налага като истини, без реално да са истини.

на 15.10.2022 г. в 23:01, БаалБек написа:

На теб ли да вярвам или на фактите?

leb.png

Ти от тези ли си бил?

StopCoca.png

А това какво е?

bednost.png

Имали сме по-мощна икономика от СССР и не сме били така?

ma-Ckvamcdon.png

Отново cherry-picked.

Как знаеш, че именно социализма е бил причината за празните щандове?

Ако по времето на социализма е имало празен щанд, това, според теб, означава, че социализъм означава празни щандове. А ако по време на капитализъм има празни щандове, това означава ли, според теб, че капитализъм означава празни щандове?

3500.jpg.27a4dc7ff9ad98e73e7e7d1a4bf1df75.jpg

И защо ми показваш снимка на опашка за хляб, все едно тази опашка е породено от недостиг на хляб, а не от недостатъчно магазини? Има разлика. Тогава хляба беше един, истински, и не можеше да се продава навсякъде. Днес имаме хляб, който е направен от химикали и боички, съдържащ Е-та и цифри. Хляба, който имаме сега, не е като хляба, който имахме преди.

Ш ако съдим по твоята "логика", то днес хората също умират от глад, тъй като пак има опашки:

51906451_299226767459550_5008751810752544768_n.jpg.a1c12f8a37c85de7311515ccc34a38fd.jpg

Опашки не означава гладни хора. Ако даден продукт се продава на едно място, не по хиляди магазини на много места, съвсем нормално е да има струпване на опашки за този конкретен продукт.

ЕДИТ: БаалБек, вижда се, ме третата снимка е пропаганда. Ясно е, че храна всъщност има, което става ясно от факта, че бабата е наведена и гледа втората витрина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, FatMan9 написа:

"Слава Украйна" = "аз съм чуждопоклонник, който колиничи пред американската хегемония и новото прокси, Украйна, където САЩ искат да разширят геополитическото си влияние, като вкарат украинското прокси в НАТО и поемат контрол над украинската армия и поставят Украйна в дългова криза и военна окупация, състояща се от изграждането на американски военни окупационни бази, за които Украйна няма да праща данък, както стана и в България и много други държави"

Ми ти също си чуждопоклоник бре само че викаш за Русия

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...