Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

PigMan9GolqmotoPrase

Препоръчан отговор

преди 1 час, dimy написа:

Ще потвърждаваш, я! И ти, и най-вече - родителите ти са се ползвали от тая здравна помощ!

И като са те родили - вече НЕ са плащали ергенски данък!

Айде виж сега един ценораспис на една клиника... давам ти само една стотна от него... и запомни - при бай Тошо всичко беше БЕЗПЛАТНО, майце*продавецо!!!!!!

23.jpg.0da8698f70c4b36f3fcbe1800c2561df.jpg

Това, което навява някаква безнадеждност в твоя случай, дребен, е, че е късно за аборт.

пп ако "майце*продавецо" ти идва малко дълго, може да ми викаш батко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 3,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 1 час, dimy написа:

Ще потвърждаваш, я! И ти, и най-вече - родителите ти са се ползвали от тая здравна помощ!

И като са те родили - вече НЕ са плащали ергенски данък!

Айде виж сега един ценораспис на една клиника... давам ти само една стотна от него... и запомни - при бай Тошо всичко беше БЕЗПЛАТНО, майце*продавецо!!!!!!

23.jpg.0da8698f70c4b36f3fcbe1800c2561df.jpg

Ти мислиш ли, че другаря Живков се е лекувал в болницата, където са се лекували от пролетариата ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, dimy написа:

....при бай Тошо всичко беше БЕЗПЛАТНО....

т.е. не само лекарите са работили без пари, ами и лекарствата са падали от небето?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, dimy написа:

Гледайте, това е заради вас!

аз не съм лекар, даже и медицина не съм учил, та що се отнася до моята особа със сигурност си в грешка! 😏

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, dimy написа:

Гледайте, това е заради вас!

23.jpg.0da8698f70c4b36f3fcbe1800c2561df.jpg.d07729f2b229b969f17e2a46d6a46e68.jpg

Цените са ненормално високи. Никоя процедура от изброените не струва толкова. Цените са изкуствено надути с цел печалба.

В момента трафика на наркотици се легализира в САЩ. Има няколко щати, където буквално е легален. Капиталистите наложиха някаква програма, работеща под претекст "harm reduction", или нещо такова. Там под претекст "рехабилитация", се приватизираха комуните и станаха мастни.

Преди кръвния тест беше между 50 и 100 долара в зависимост за какво се тества. В момента, същия този тест е около 5000 долара. Цените се надуха умишлено откакто се извърши легализация на трафика на наркотици и приватизация на трафика на наркотици.

В България също има приватизация на здравеопазването. Болниците са търговски дружества, не лечебни заведения. Правят схеми с аптеките, сред което ти казват от коя аптека какво да купиш. Слагат се и фалшиви диагнози с цел правене на ненужни операции.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 17.10.2022 г. в 1:03, FatMan9 написа:

Добър отговор, приятелю. Но не очаквай @miro20 да ти отговори. Той, както казваш, не разбира от политика. Ти изобщо виждал ли са какви дълги и големи публикации правя, а той не може да ми каже и две думи, и винаги ме игнорира и продължава да пише злобните си русофобски мнения и да ги налага като истини, без реално да са истини.

Събрали се комунета и неграмотни фейкомети като теб дето представа си нямаш и нито си живал в социализма, нито в Русия , да реват за фалиралия соц.

Кой съм аз че да ви преча на мизерабъла ви ?  :)

И всеки път ти казвам - не съм длъжен да отговарям на всяка една твоя глупост, на обидите, заяжданиците и т.н.

Хайде рева на утопистите комунета майцепродавци както някой се изрази , д апродължи !  :) 

на 16.10.2022 г. в 6:16, dioib написа:

Но Мире, видно е, че не разбираш от политика, но поне малко помисли и вникни, че двете идеологии за комунизъм и свобода свързани с политическото управление на една държава циркулират в отделни физически системи. 

Иначе свободата се превръща в свободия и халтурата замества културата. НО ... ти като отявлен привърженик на халтурата въобще не ти пука за социума ни и/или обществото ни и/или света въобще. 

Без значение ми е кой инфант обслужваш. Без значение ми е, че (верно) се излагаш, но и такива хора трябва да има, за да са лакмус спрямо това в какви времена живеем. И гледайки теб (спрямо твоето кредо), то, да, може да се счита, че при социализма сме били по-добре. 

Аз казах!!! 

Мире това Мире онова... бла бла бла... Понякога препрочиташ ли си глупостите преди да ги постнеш ? :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, miro20 написа:

Събрали се комунета и неграмотни фейкомети като теб дето представа си нямаш и нито си живал в социализма, нито в Русия , да реват за фалиралия соц.

Какво е "фейкомет"? И защо ни наричаш "фейкомети"?

Относно грамотността; аз съм специален случай и мога да пиша както си поискам.

Соца не фалира, а беше фалиран умишлено. Фалита на соца не стана по естествен път.

Някой разложи Съветския Съюз, като се използваха чуждестранни агенти, подривници, а след това приватизира и банкрутира държавите, като и ги деиндустриализира и обезлюди, депопулация - това беше постигнато под претекст демокрация, свобода, и преминаване към пазарна икономика, която ще ни направи богати. Кой беше? Кой го направи? Знам, че знаеш кой го направи.

преди 9 минути, miro20 написа:

И всеки път ти казвам - не съм длъжен да отговарям на всяка една твоя глупост, на обидите, заяжданиците и т.н.

Аз не се заяждам. Никога не съм обидил или заял с когото и да е.

Не отговаряш, тъй като нямаш какво да кажеш. Ти пишеш някоя глупост, и я представяш за истина - аз ти обяснявам защо не е вярно и не е истина, а ти ме игнорираш. Игнорираш ме, тъй като нямаш какво да кажеш. Разбираемо е.

преди 12 минути, miro20 написа:

Мире това Мире онова... бла бла бла... Понякога препрочиташ ли си глупостите преди да ги постнеш ? :)

Кое точно е глупост? Посочи кое конкретно е глупост.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, FatMan9 написа:

Соца не фалира, а беше фалиран умишлено. Фалита на соца не стана по естествен път.

Някой разложи Съветския Съюз, като се използваха чуждестранни агенти, подривници, а след това приватизира и банкрутира държавите, като и ги деиндустриализира и обезлюди, депопулация - това беше постигнато под претекст демокрация, свобода, и преминаване към пазарна икономика, която ще ни направи богати. Кой беше? Кой го направи? Знам, че знаеш кой го направи.

Пълни глупости. Соца фалира овътре.

Никакви "агенти подривници бла бла бла" не е имало .

Некадърните управници си бяха чисти като сълза цоциалисти комунета. Преданни и верни на партията. Но некадърници.

Никой "агент или подривник' не е писал указите, пленумите и решенията на компартията. Нито е съставял петилетките.

Нито е имало "чужди агенти и подривници " в заводите и фабриките, където се произвеждаше в огромбно количество негодна , дефектна продукция и огромен процент брак.

/ казвамго не аз, а документите на компартията ви , които вече са разсекретени/

Нито някой "чуждестрянен агент и подривници" са писали тезисите на плановата икономика .

Която цоциалистическа , тромава и нерентабилна икономика фалира в целия СИВ и Варшавски договор.

СССР просто повлече първи крак .

Това "някой разожи..."  да ти го кажа в прав текст - "кой ни сра в гащите"  :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, miro20 написа:

Понякога препрочиташ ли си глупостите преди да ги постнеш ? :)

:offtopic_s:Понякога да, а понякога не. В повечето случаи когато е несериозно -> не. :) 

Ако за теб политиката е важно, то за мен не е важно. 

За протокола: С теб ми е забавно да те "ръчкам" (тъкувъм)  и да ти "наливам масло в огъня", т.е. удобно ми е да се говори за комунизъм и прочие ... :) = Лоша реклама няма!!! :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, miro20 написа:

Пълни глупости. Соца фалира овътре.

Никакви "агенти подривници бла бла бла" не е имало .

Некадърните управници си бяха чисти като сълза цоциалисти комунета. Преданни и верни на партията. Но некадърници.

Никой "агент или подривник' не е писал указите, пленумите и решенията на компартията. Нито е съставял петилетките.

Нито е имало "чужди агенти и подривници " в заводите и фабриките, където се произвеждаше в огромбно количество негодна , дефектна продукция и огромен процент брак.

/ казвамго не аз, а документите на компартията ви , които вече са разсекретени/

Нито някой "чуждестрянен агент и подривници" са писали тезисите на плановата икономика .

Която цоциалистическа , тромава и нерентабилна икономика фалира в целия СИВ и Варшавски договор.

СССР просто повлече първи крак .

Това "някой разожи..."  да ти го кажа в прав текст - "кой ни сра в гащите"  :) 

Това, което написа, е невалидно.

Вършавския договор беше в изгода на Англо-Саксите (тези, които наричам глобалисти и подривници), нали знаеш това?

Като се има предвид това, останалото, което написа, лесно може да се обясни.

Михаил Горбачов е пример за подривник, който работеше срещу Съветския Съюз.

Политиците в последните години от СС също са такъв пример. Приватизаторите сред 1989г също са такъв пример.

Аргумента с дефектите е невалиден. Каквото е било технологичното развитие по онова време, такова е било. Технологиите напредват; като има ново откритие, то се прилага, дефектите намаляват.

По онова време държавите бяха национални и индустриални, а не деиндустриализарани проксита, каквито са днес.

Днешна България не може да се сравнява с предишна България.

Днес България има точно 0 суверен и политиката се диктува отвън, от САЩ и ЕС (САЩ).

Индустрия? Икономика? Нямаме такива. Здравеопазването е приватизирано (унищожено), а болниците са търговски дружества.

Населението се топи.

Остатъчната индустрия залязва.

И това е само върха на айсберга.

Не ми обяснявай, че днес България е по-добре.

преди 2 минути, dioib написа:

:offtopic_s:Понякога да, а понякога не. В повечето случаи когато е несериозно -> не. :) 

За протокола: С теб ми е забавно да те "ръчкам" (тъкувъм)  и да ти "наливам масло в огъня", т.е. удобно ми е да се говори за комунизъм и прочие ... :) = Лоша реклама няма!!! :) 

Той не разбира от политика.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, dioib написа:

Че то май е обратното . Чакаш да те бутна по болното носталгично място и следва две педи рев и пасквили от теб :) :) :)  

Пък и кво разбирам аз... я виж 20годишната ти млада наивна и заблудена комунистическа надежда по горе вика че не разбирам от политика

:giggle1:

То горкото не знае и не е виждал на живо Горби , не знаеше че Горби просто бе нагърбен да понесе отдавна задаващия се фалит, отдавна нарастващия соц цирей в икономиката , който се спука около '85 г.

Не знае че Горби въобще не е искал смяна на системата, не е чувал речите му че просто ще си проведат перестройката, ще си кажат кривиците и правдите, ще "отстранят" проблемите и ще продължат о вещото ръководство на компартията светлото бъдеще към развития социализъм и комунизъм !

и т.н. и т.н.

Не е чувал че "злия Запад" не само не се възползва от фалиралата съветска икономика, ами и проведе пропгама "провайд хоуп"  за 41 млрд$   с което буквално спаси от нов глад "великая и могучая" :) 

Отново .

И още по назад да припомним :

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, FatMan9 написа:

Той не разбира от политика.

Това не му пречи да прави политика. ;) 

В действителност не разбира от икономика, а и определено не е запознат как се определя качеството на една продукция. :) Мнозина "бракувани" изделия произведени по време на социализма все още работят и се ползват от българите, защото са ремонтно-пригодни :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, miro20 написа:

Че то май е обратното . Чакаш да те бутна по болното носталгично място и следва две педи рев и пасквили от теб :) :) :)  

Пък и кво разбирам аз... я виж 20годишната ти млада наивна и заблудена комунистическа надежда по горе вика че не разбирам от политика

И защо да съм заблудена?

Да сме наясно, той е по-уменпот теб.

преди 7 минути, miro20 написа:

То горкото не знае и не е виждал на живо Горби , не знаеше че Горби просто бе нагърбен да понесе отдавна задаващия се фалит, отдавна нарастващия соц цирей в икономиката , който се спука около '85 г.

Грешка.

Това беше изкуствено предизвикано, не по вина на соца.

Дадох ти видео материалите, които го обясняват и доказват, но ти така и не ги гледа. Проблема е твой, не мой.

преди 8 минути, miro20 написа:

Не е чувал че "злия Запад" не само не се възползва от фалиралата съветска икономика, ами и проведе пропгама "провайд хоуп"  за 41 млрд$   с което буквално спаси от нов глад "великая и могучая" :)

Това бяха кредити, не помагане.

Кога ще разбереш, че "humanitarian aid" и "donations" означава "loans"?

България беше разграбена от приватизатори и финансисти от запада, предимно Wall Street и ООН.

Нали те управляват българското правителство чрез своите НПО-та и фондации, като примери са Америка за България и Отворено Общество (има и много други).

Финансирането идва от САЩ, а който плаща, той поръчва музиката.

Влизане в ЕС - зануляване на суверена.

Влизане в НАТО - скопявате на армията.

Предстои още.

Като чуждестранни агенти, тяхната цел е подривна дейност в България, което ясно се вижда, ако не си reality denier.

Относно клиповете, които си споделил: те са клипове, даващи информация, основана на погрешна анти-социалистимеска пропаганда и премълчани истини. Няма какво да ги коментирам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, miro20 написа:

:) 

Единственият който "реве" си ти. Комунизмът му бил виновен ... :) Путин му бил виновен ... :)

Аз пък съм пречил да видят хубавото в неговото. :) -> ОК, та говори за хубавото в себе си, що говориш за лошото в другия?! = Щото си инфантилен. :)   

Халтурник си!!! Нищо друго ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, dioib написа:

Това не му пречи да прави политика. ;) 

В действителност не разбира от икономика, а и определено не е запознат как се определя качеството на една продукция. :) Мнозина "бракувани" изделия произведени по време на социализма все още работят и се ползват от българите, защото са ремонтно-пригодни :) 

Да, така е.

И тези изделия не бяха пригодени да спират след 1 или 2 години (planned obsolescence), за да можеш да даваш пари за още.

Тези изделия бяха произведени от национални фабрики, притежаване от държавата, а не от алчни, капиталистически корпорации.

Целта беше обслужване на интересите на народа и държавата, не интересите на някакви капиталисти, корумпирани политици, олигархии, банкери, финансисти, CEO-та, и други...

преди 4 минути, dioib написа:

Единственият който "реве" си ти. Комунизмът му бил виновен ... :) Путин му бил виновен ... :)

Аз пък съм пречил да видят хубавото в неговото. :) -> ОК, та говори за хубавото в себе си, що говориш за лошото в другия?! = Щото си инфантилен. :)   

То на него все социализма и Путин са му виновни.

И не разбирам защо асоциира Путин със социализма. Днешна Русия е капиталистическа държава, не социалистическа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, FatMan9 написа:

... а не от алчни, капиталистически корпорации.

Проблема не е в алчността на капиталиста, а че съвременните капиталисти са инфантилни. 

И видното е, че именно в държава в която комунизмът се запази, то капитала изигра лоша шега на империалистите. ;) 

Все повечето аристократи ще се убеждават, че богаташите са негодни за политика. Проблема обаче е сред слугите им, които не притежават компетенция. В тоя случай е нормално новобогаташите да отвличат вниманието с "трите плика', само където не могат да намерят нов идиот на който да връчат новите "три плика" и повтарят и преповтарят едно и също, че социализмът в България в миналото е виновен. :)  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Момчета и момичета, подривници, чужди агенти, бла-бла-бла, безименният мъдрец от народа (да не се бърка с човека от народа) отдавна е дефинирал "безплатното":

"Кога я̀ли пея̀ли, кога плаща̀ли плака̀ли!" 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Каква е разликата между социализма и оргазма?
- При социализма се пъшка значително по-дълго.

Проблясъци от миналото - любими лозунги:
При директора се влиза само по голяма нужда!
(Надпис на вратата на директорски кабинет)
20 години плодотворна размяна на циркови номера между СССР и България!
(Лозунг в цирка)
25 години народна власт - 25 години цирк.
(Светлинен надпис над купола на цирка)
Студенти, икономисвайте отпадъците! Те са за вас.
(Лозунг в студентски стол)
Дръж маркуча си в изправност!
(Надпис в ТКЗС)
Да покрием навреме младите кобилки!
(Надпис в ТКЗС)
Да не оставим неодрусана слива в нашето село!
(Надпис в ТКЗС)
Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу империалистическите агресори!
(Лозунг в птицеферма)
Милицията принадлежи на народа и народът принадлежи на милицията.
(Тодор Живков)
Водачи, бъдете осторожни! Секунда невнимание, иначе - цял живот мъртъв.
(Крайпътен надпис във Видинско)
Който не познава Сибир, не познава СССР!
(Лозунг от "Интурист")
Болните в социалистическа България: най-здравите болни в света!
(Лозунг в болница)
Да не оставим нито един пациент да умре без лекарска помощ!
(Лозунг в болница)
На партията - вярност, на народа - чиста вода.
(Надпис в служба "Водоснабдяване и канализация")
Всички луди - на борба за мир и световен комунизъм!
(Агиттабло в лудница)
Един допуснат брак - беда за целия колектив!
(Лозунг в предприятие)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

не че нещо, ама от днешните времена по-голяма гламотория не е имало през вековете
ще минат години и всичко ще излезе наяве

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, нушо написа:

Каква е разликата между социализма и оргазма?
- При социализма се пъшка значително по-дълго.

...

Тъй, тъй! А при капитализма - доста по-бързо се минава към exitus letalis . Демек - при Дядо Господ!

преди 35 минути, дръндю написа:

не че нещо, ама от днешните времена по-голяма гламотория не е имало през вековете

Кел файда, че след години ще стане нещо... то сега е опрял ножа до кокала!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, дръндю написа:

Нямам представа какво е "гламотория", но днешните времена също са нефелни.
Общото между апологетите на двата периода (с относително малки изключения, с общ генезис) е, че дружно дyхaт супата. А покрай тях и останалите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Каква е разликата между

Каква е разликата между капитализма и социализма?
При капитализма човек за човека е вълк, а при социализма - "другарю Вълк".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, FatMan9 написа:

И не разбирам защо асоциира Путин със социализма. Днешна Русия е капиталистическа държава, не социалистическа.

Точно обратното. 1001 пъти съм повтарял че не разбирам защо комунетата и цоциалистите утописти като вас, гледат на Путлю и Рашистан като на СССР.

И че Рашистан в момента е върл капиталистично-олигархичен режим с най големи диспропорции между богата върхушка и бедни милиони.

С  овластена мафия-олигархия, която краде най нагло със огромни шепи от природните ресурси .

И които от нищото / от тези ресурси/ имаха чист доход до 1 млрд$ на ден !

Къде са тези милиарди дневно , никой обикновен руснак не знае.

А вие си кълнете "злия Запад" :) 

преди 11 часа, dioib написа:

Ами каквото съм казвал за комунизма и цоциализма, съм го подкрепял със факти и доказателства, най вече от вашите източници.

От компартията и службите.

защо не си ги четете сами ?

Отново за домашно : https://desebg.com/

:hush:

преди 11 часа, dioib написа:

Кои ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...