Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

LittleGoldenPiggyBanks101

Препоръчан отговор

• Отговори 4,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 2 часа, attj написа:

Трябваше да се ожениш - за да не плащаш ергенски данък. 

само това е предостатъчна причина любимия ви строй да рухне. 😉

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, insec написа:

И ако не си женен, нямаш апартамент или софийско гражданство. Сякаш София е град държава. Държава в държавата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

И ако не си женен, нямаш апартамент или софийско гражданство.

софийско гражданство - супер лукса на соца. Сега с тая демокрация, разни селянки, като станаха кметове, на какво заприлича столицата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, insec написа:

Не съм казал да ми е любим.    Като съм се оженил навреме -сега се радвам на внуци.     Тогава можех да имам максимум само  един апартамент.   Сега никой не ме ограничава.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, attj написа:

... Трябваше да се ожениш - за да не плащаш ергенски данък. ...

Не!  Дори и в брак, ако след изтичане на "гратисния период", който се променяше през годините от 1 до 3 години (май имаше едногодишен период и с 5), все още нямате деца, плащаш! 

пп ако успееш и тук да вместиш казаците и бандеровците, ш'те призная!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, lebel написа:

Не!  Дори и в брак, ако след изтичане на "гратисния период", който се променяше през годините от 1 до 3 години, май имаше едногодишен период и с 5) все още нямате деца, плащаш! 

пп ако успееш и тук да вместиш казаците и бандеровците, ш'те призная!

Украинци са Хрусчов и Брежнев - какво друго да решат...  Все едни и същи в Украйна са облагодетелствани още от соца.    Сега те плачат все за милиарди от САЩ и ЕС.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

едит: тва 5-годишният период, за който споменах по-горе, не бил точно гратисен, а просто след изтичането му данъкът се удвоява!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...
преди 22 часа, miro20 написа:

314931977_25635188119461124_190322983240

Хехехе... Не, не беше точно така. Ето в следната публикация съм обяснил защо по времето на социализма не е било толкова зле, колкото пропагандистите казват, че е било:

Искаше ми се да направя и психо-анализ, но ме домързя. Искаше ми се да направя и анализ на разлагането на обществото от 7-те години насам, но ме домързя.

По-късно ще публикувам обновена и доста по-сочна версия на публикацията, в която доказах, че на Запад не е толкова добре, колкото пропагандистите от преди 30+ години твърдяха, твърдят и продължават да твърдят. Ще ти покажа публикацията и ще се надявам, че ще успееш да я разбереш. Ако не я разбереш, здраве да е... някой друг ще я разбере вместо теб. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, PigMan9 написа:

Искаше ми се да направя и психо-анализ, но ме домързя. Искаше ми се да направя и анализ на разлагането на обществото от 7-те години насам, но ме домързя.

По-късно ще публикувам обновена и доста по-сочна версия на публикацията, в която доказах, че на Запад не е толкова добре, колкото пропагандистите от преди 30+ години твърдяха, твърдят и продължават да твърдят. Ще ти покажа публикацията и ще се надявам, че ще успееш да я разбереш. Ако не я разбереш, здраве да е... някой друг ще я разбере вместо теб. :)

Нищо не каза, какво стана с Ментата?Направили анализи ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

"Голямото престъпление на комунизма не бяха само репресиите и убийствата. Най-страшното престъпление на комунизма бяха масовите духовни убийства, бе това, че превърна целия наш народ в народ от страхливци, лицемери и двуличници, защото всички виждаха истината, помежду си шушукаха и псуваха, а на площадите викаха ура и гласуваха единодушно "за" каквото им кажат; смъртта е кратка, физическите болки отминават и се забравят, мили читателю - душевното осакатяване е с дълги последици; ние още не можем да се освободим от страха, от лицемерието и двуличието си.

Дано не заразим с това и своите потомци..."

Стефан Цанев

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, attj написа:

И субсидиране - от ФРЗ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

Loaf of Fresh White Bread (500g) 1.03£

преди 9 минути, dimy написа:

В Англия е малко по-скъпо, но предполагам, че от гледна точка на доходите, да си купиш един хляб е все едно безплатно. Освен това, си мисля, че все пак качеството е една идея над масовият "хляб" в България.

За сметка на това в Швейцария в момента средната цена на тия нищо и никакви 500 грама хляб е 5.55лв.

Цената в еврозоната е някъде по средата 3-4лв. за мижави 500  грама обикновен бял хляб, в зависимост от територията*.

* Не ги наричам държави, ония неща са по-скоро нещо като щати.

Та така, отърваха ни от соца, ама ние плащаме цената. Колкото повече сме отървани, толкова по-скъпо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Sliderum2 написа:

...

За сметка на това в Швейцария в момента средната цена на тия нищо и никакви 500 грама хляб е 5.55лв.

...

Ндаа, при 10 пъти по-висока заплата!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, dimy написа:

Ндаа, при 10 пъти по-висока заплата!

Там много банки, пари има. А дали точно в Швейцария заплатата е 10Х не знам, все пак вземат по-малки заплати от тези в Люксембург, ако не лъжат статистиките. Та храните специално в Швейцария са обявени като най-високи спрямо дохода на населението, повече от във всички останали страни на континента Европа. С малко думи: Там е най-скъпо да се яде.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 20.12.2022 г. в 13:10, БаалБек написа:

"Голямото престъпление на комунизма не бяха само репресиите и убийствата. Най-страшното престъпление на комунизма бяха масовите духовни убийства, бе това, че превърна целия наш народ в народ от страхливци, лицемери и двуличници, защото всички виждаха истината, помежду си шушукаха и псуваха, а на площадите викаха ура и гласуваха единодушно "за" каквото им кажат; смъртта е кратка, физическите болки отминават и се забравят, мили читателю - душевното осакатяване е с дълги последици; ние още не можем да се освободим от страха, от лицемерието и двуличието си.

Дано не заразим с това и своите потомци..."

Стефан Цанев

Гледайки темата, и не само тази , виждам че осакатяването е с мнооого дълги последици

Чудя се.. дали всички соц носталгици и малоумни комунета трябва да им се признае ТЕЛК ?? Или поне статутна аутисти дето са далеч от реалността  в някакъв свой измислен свят с право на социална помощ и асистент  ??

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...