Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

LittleGoldenPiggyBanks101

Препоръчан отговор

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

100 хил. души останаха без работа за година

107349779_-_3185537599572602083_big.jpeg.d1efaec3ecbce8dd674ac0d039fcec3e.jpeg

Над 264 хил. души са регистрирани в бюрата по труда през миналата година.

Данни на НСИ

В София назначените са най-много

За година над 100 хил. души останаха без работа. Регистрираните безработни в бюрата по труда в цялата страна за изминалата 2022 г. са 264 434, показват данните на Националния статистически институт. А започналите работа са само 164 426 души. Оказва се, че нетно около 100 хил. души са останали без прехрана.

През цялата изминала година има тенденция новорегистрираните безработни да са повече от намерилите работа, като единственото изключение е седмицата от 27 юни до 3 юли. Тогава намерилите препитание чрез бюрата по труда са малко над 10 хил. души и са два пъти повече от регистрираните безработни. Това се дължи на началото на активния летен сезон, когато край морето временно са назначили много хора.

Седмицата, в която са регистрирани най-много безработни, е в началото на миналата година - периода от 3 до 9 януари. Тогава в бюрата по труда са регистрирани 8798 души. Общо през четири седмици от 2022 г. новорегистрираните безработни са надхвърлили 8 хил. души.

По области през миналата година най-много в бюрата по труда са регистрираните в столицата – над 24 хил. души. Но в София е и най-големият брой на хората, които са намерили работа чрез бюрата по труда – над 14 хил. На второ място е област Пловдив, където регистрираните безработни за година са над 22 хил., а назначените са над 12 хил.

А при бай Тошо нямаше безработица!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, miro20 написа:

...и държавата фалира.

Тотално и безвъзвратно .

Сама ли фалира или фалира, заради външното влияние и инфилтрация, под формата на изкуствено разпалени прокси воини, неизгодни за Съветския Съюз търговски договори, както и чуждестранни агенти и идеологически подривници, като Михаил Горбачов, примерно, който бе сложен от ЦРУ, като пешка, която да изиграе ключова роля в забиването на последния пирон в ковчега на Съветския Съюз?

С други думи, държавата сама ли фалира или беше фалирана, заради външно влияние и подривна дейност, придружена от изкуствено създадени икономически проблеми и пропаганда, обвиняваща социалистическите лидери?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Coco1 написа:

Димка ти що търсиш лотарийни билети от Хамерика а не ти търсиш в Расия ? 

Играя на почти всички лотарии тук у нас. Що да не играя и на тея в прогнилия капитализъм? Братушките не се занимават с такива глупости.

А иначе - 100 хил. души останаха без работа за година в България !!!

Това е новината, а не моите хазартни забавления.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, dimy написа:

А при бай Тошо нямаше безработица!

вероятно тогава на хората им се работило - на всички. Сега масово ги мързи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, PigMan9 написа:

Сама ли фалира или фалира, заради външното влияние и инфилтрация, под формата на изкуствено разпалени прокси воини, неизгодни за Съветския Съюз търговски договори, както и чуждестранни агенти и идеологически подривници, като Михаил Горбачов, примерно, който бе сложен от ЦРУ, като пешка, която да изиграе ключова роля в забиването на последния пирон в ковчега на Съветския Съюз?

С други думи, държавата сама ли фалира или беше фалирана, заради външно влияние и подривна дейност, придружена от изкуствено създадени икономически проблеми и пропаганда, обвиняваща социалистическите лидери?

Не. Фалира най вече заради вътрешни причини и структура на управление.

Непазарна тромава неконкурентна икономика с измислени фейк петилетки , измислени "успехи" и т.н. и т.н.

Няма как в природата такова нещо да не фалира.

А твоята наивна"оценка" за соц фалита и имишльотини за "външната подривна дейност"  е изцяло в стил "кой ми сра в гащите' .

преди 5 часа, dimy написа:
преди 6 часа, miro20 написа:

...и държавата фалира.

Тотално и безвъзвратно .

Фалираха я Ран и Ът!!!

Фейкомет

Вече съм ти отговарял на тази твоя глупост . Гледам не си поумнял ни на йота :

Колко стандартни сте това комунетата... мине не мине, и като не си пиете хапчетата, зацикляте и повтаряте периодично една и съща пропаганда и лъжи .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, miro20 написа:

Не. Фалира най вече заради вътрешни причини и структура на управление.

Непазарна тромава неконкурентна икономика с измислени фейк петилетки , измислени "успехи" и т.н. и т.н.

Няма как в природата такова нещо да не фалира.

А твоята наивна"оценка" за соц фалита и имишльотини за "външната подривна дейност"  е изцяло в стил "кой ми сра в гащите' .

Състоянието на Съветския Съюз беше добро, докато не се случиха нещата, които обясних в предишния си пост.

преди 4 часа, insec написа:

вероятно тогава на хората им се работило - на всички. Сега масово ги мързи.

Тогава имаше ред и дисциплина. В момента на много хора не им се работи, защото предприятията за денационализирани, приватизирани, направени така, че да се правят печалби за монопола. Печалби се правят, като се пести от заплати и все по-малко хора извършват все повече работа. Експлоатацията сваля хорската мотивация за работа; хем работиш, хем не получаваш достойно заплащане.

В днешно време е така направено, че заплатите не отговарят на количеството положен труд. Аз съм направил цяла статия относно това, как неолиберализма започна да налага бедност от 70те години на 20ти век, насам, но е ясно, че малко хора са я прочели, и още по-малко са я разбрали. Това е очаквания резултат от повече от 30 години колониална дерационализация.

преди 34 минути, miro20 написа:

Фейкомет

Вече съм ти отговарял на тази твоя глупост . Гледам не си поумнял ни на йота :

Относно "Ран-Ът" ли си "отговорил"? И какво точно отговори? Каза, че този план никога не е бил налагат в България. Реалността е такава, че сред 1989г., България прие отворени пазари, неолиберализъм и американско влияние. Тъй като САЩ държат абсолютната власт в България, което се показва и доказва от факта, че тук се слушат американски посланици, фалшиви лидери на ЕС, което е частна корпорация на Wall Street, а политическата система пряко и директно се управлява от американски НПО-та, фондации и организации, то трябва да приемем, че САЩ са виновни за състоянието на деиндустриализираната, приватизираната, разграбена, банкрутирана, залязваща държава, която е и в демографска криза, която също започна веднага след 1989г., когато уж ни очакваше свобода, демокрация, права, и други подобни понятия, които нямат ясно определени граници и са продукт на субективните представи на всеки по отделно.

Колкото и да повтаряш едни ш същи псевдо-обиди, просто няма как да промениш реалността.

Колкото и да налагаш евроатлантическите лъжи и пропагандни реторики, предназначени за изкривяваня на хорската преценка за реалност, нормално и ненормално, правилно и неправилно, лошо и добро, просто няма как да промениш реалността.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Върви милиционер и гледа пред него един чете "Работническо дело" и псува - "да е*а таз шибана държава"...
Милиционера го арестува и води при началника като си мисли да "набере точки".
Началника му пита гражданина:
- Ти защо псуваш държавата бе?
- Как да не ги псувам, виж какво правят тези американци във Виетнам.
Началника доволен от отговора, вика подчинения:
- Ти защо не си разбрал за коя държава псува, а ми го водиш да ми губиш времето - три дена арест.
Излизат гражданина и милиционера и последния мърмори:
- Е каква стана тя, аз те водех теб да те арестуват, а аз ще седя в ареста.
Гражданинът:
- А аз като ти казвах "да е*а таз шибана държава", ти не ми вярваше.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, dimy написа:

? Братушките не се занимават с такива глупости.

Като верен трол-русороб-комуняга що се занимаваш с глупости М ? Предател на "братушките".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 13.01.2023 г. в 6:30, PigMan9 написа:

Състоянието на Съветския Съюз беше добро, докато не се случиха нещата, които обясних в предишния си пост.

Не.Плямпаш си за външни влияния бла бла бла... И аз те попитах - САЩ ли назначаваха партийците, САЩ ли писаха тезисите на конгресите на компартията , и т.н. и т.н.

Не, това си бе изцяло съветско управление и "патент" . Оказало се корумпирано,нерентабилно, неефективно, грешно управлявано , съсипвано ....  и логично фалира.

:hush:

Реалността е такава, че сред 1989г., България прие отворени пазари, неолиберализъм и американско влияние.

След фалиралия соц какво предлагаш да дойде ? Българиятръгнапо демократичен път ,който нямаше алтернатива.

За съжаление, поради това че старите комунета и служби държаха още властта, всичките добри принципи на демокрацията при тях минаваха като ... "дявола чете евангелието" .

Затова и са толкова много примерите как единзавод приватизиран от комунета от ДС затъва и фалира , а други се развиха.

то трябва да приемем, че САЩ са виновни за състоянието на деиндустриализираната, приватизираната, разграбена, банкрутирана, залязваща държава, която е и в демографска криза, която също започна веднага след 1989г., когато уж ни очакваше свобода, демокрация, права, и други подобни понятия, които нямат ясно определени граници и са продукт на субективните представи на всеки по отделно.

Колкото и да повтаряш едни ш същи псевдо-обиди, просто няма как да промениш реалността.

Пак пълни глупости. Обясних ти разликата защо не се получиха нещата , защото бяха на принципа  "дявола чете евангелие" .

САЩ и западна Европа не могат да направят от руините на соц съсипията процъфтяваща държава. Няма как да стане с магическа пръчка.

Помедитирай над един друг прекрасен обективен пример със обединена Германия, с който пример винаги затапвам плювалниците на такива фейкомети като теб.

ГДР беше в соцлагера една от най добрите соц страни , нали ? След  обединението обаче, на ФРГ им трябваха над 2-3 трилиона евро / цитирал съм много пъти / да налеят в икономиката на ГДР, за да изравнят социалното и икономическо развитие с ФРГ.

http://www.segabg.com/article.php?id=697543

http://www.dw.com/bg/13-билиона-евро-е-цената-на-обединението/a-6051081

http://www.dnes.bg/redakcia/2014/11/04/iztochna-germaniia-dokaza-dylgiiat-prehod-si-struva.244253

И до денднешен НЕ СА УСПЕЛИ.  Все още източните региони на обединена Германия са изостанали, все още имат демографска криза, все още младите търсят работа в западните развити региони .

При това дори си нямат стари комунистически дерибеи които да доразграбват и оглозгват каквото имаше, както да повторя, тук дълги години комунетата държаха властта и лостовете в банките и икономиката .

Я сега сравни - ние като си нямаме "по голям събрат" който да ни налива трилиони евро , как очакваш да станем с вълшебна пръчка след фалиралия соц , изведнъж нормална държава с високи доходи ???

Няма как да стане. :hush:

Колкото и да налагаш евроатлантическите лъжи и пропагандни реторики, предназначени за изкривяваня на хорската преценка за реалност, нормално и ненормално, правилно и неправилно, лошо и добро, просто няма как да промениш реалността.

Колкото и да си измисляш пасквилите и да фантазираш пълни глупости , те нямат нищо общо с реалността и какво беше соца.

:)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има една голяма битка - битката за децата ни
Автор: Александър Урумов

Има една голяма битка и всичко останало в сравнение с нея е второстепенно, ако не и глупаво.
Това е битката за децата ни.

Това е битката за бъдещето на човечеството.
Стратегическа, ключова, съдбовна битка.
Всичко друго е прах във вятъра.

Всичко друго е гъста мъгла от лъже-новини, която джендър-задкулисието през контролираните свои медии пуска като параван, зад който да постига своите пъклени цели.

Никаква заблуда не трябва да се допуска.
Никакво разсейване и никакво колебание.

Има една битка и това е битката за душите на децата ни - за тяхната безопасност и защита.
Защитата на родителите е защита на децата.

Деца, които се раждат, израстват и биват отглеждани и възпитавани в семейство от мъж-татко и жена-майка.
Не от мъж-татко и мъж-“майка”.
Не от “родител 1“ и “родител 2”.
Семейство от мъж и жена - и няма друго!

Затова има една битка - битката за децата ни.
Бъдете готови за нея /и/ през 2023 година.

33.jpg.043d8d83ea7c1305c3e7279c78d78e10.jpg.4de167447400f3e65f2af0a2b93e8124.jpg

Да не пояснявам - това го нямаше при соца !!!!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, dimy написа:

Има една голяма битка - битката за децата ни
Автор: Александър Урумов

Има една голяма битка и всичко останало в сравнение с нея е второстепенно, ако не и глупаво.
Това е битката за децата ни.

Това е битката за бъдещето на човечеството.
Стратегическа, ключова, съдбовна битка.
Всичко друго е прах във вятъра.

Всичко друго е гъста мъгла от лъже-новини, която джендър-задкулисието през контролираните свои медии пуска като параван, зад който да постига своите пъклени цели.

Никаква заблуда не трябва да се допуска.
Никакво разсейване и никакво колебание.

Има една битка и това е битката за душите на децата ни - за тяхната безопасност и защита.
Защитата на родителите е защита на децата.

Деца, които се раждат, израстват и биват отглеждани и възпитавани в семейство от мъж-татко и жена-майка.
Не от мъж-татко и мъж-“майка”.
Не от “родител 1“ и “родител 2”.
Семейство от мъж и жена - и няма друго!

Затова има една битка - битката за децата ни.
Бъдете готови за нея /и/ през 2023 година.

33.jpg.043d8d83ea7c1305c3e7279c78d78e10.jpg.4de167447400f3e65f2af0a2b93e8124.jpg

Да не пояснявам - това го нямаше при соца !!!!!!

Ми ходи живей в Северна Корея...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, dimy написа:

Да го duhash !!!

ТОВА ГО НЯМАШЕ ПРЕЗ СОЦА!!! Ся ща изтръскам на ДС и да чукаш камъни в Белене, баща ми е партиен секретар!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, miro20 написа:

Не.Плямпаш си за външни влияния бла бла бла... И аз те попитах - САЩ ли назначаваха партийците, САЩ ли писаха тезисите на конгресите на компартията , и т.н. и т.н.

Не, това си бе изцяло съветско управление и "патент" . Оказало се корумпирано,нерентабилно, неефективно, грешно управлявано , съсипвано ....  и логично фалира.

Външно влияние е имало, както и пропаганда и инфилтрация. Всичко това може да се докаже, като просто провериш някои от информационните източници. Примерно, промени какво пише в страницата в Уикипедия, относно Радио Свободна Европа, фалшивата медия, която цитираш и получаваш "знание" и "факти" от нея.

И стига си се хващал, като удавник за сламка, за някакви си неща, като ги изопачаваш, натрапваш и представяш за проблемни.

Няма да си губят времето да повтарям едно и също, тъй като няма смисъл.

Просто влизаш в средната тема, scroll-ваш надолу, докато стигнеш до видео клиповете - после гледаш клиповете и опитваш да ги разбереш:

Ако не можеш да го разбереш, няма проблем. Но спри да се занимаваш с мен, като ми повтаряш едни и същи неща, задаваш едни и същи въпроси и искаш едни и същи отговори. Аз не искам да си губя времето, като повтарям едно и също, докато това, което говоря, се отхвърля и не се приема.

Или разбираш, или не разбираш; ако не разбираш, тогава просто не общувай с мен; ти сам каза, че не искаш да се занимаваш с мен.

Нещата, които говоря, си ги разбирам. Някои хора ме разбират, други - не. Тези, които ме разбират, са добре дошли. Но ако има такива, които не разбират, не е нужно да ме нападат и да спорят с мен, просто защото не ме разбират.

Ако не ме разбираш, просто ме игнорирай. 😉 Няма нужда да спорим - ясно е, че ти си знаеш своето, както и няма да си промениш мнението. Просто спри да спориш с мен, като постоянно повтаряш едни и същи неща и псевдо-обиди.

Не мислиш ли, че е по-добре за теб, ако не спори с мен? Ако съм "тъпо комуне" и "комсомолец", както ти ме наричаш, не мислиш ли, че ще ти е по-добре и по-спокойно, ако не се занимаваш с мен? 🤔

След фалиралия соц какво предлагаш да дойде ? Българиятръгнапо демократичен път ,който нямаше алтернатива.

За съжаление, поради това че старите комунета и служби държаха още властта, всичките добри принципи на демокрацията при тях минаваха като ... "дявола чете евангелието" .

Затова и са толкова много примерите как единзавод приватизиран от комунета от ДС затъва и фалира , а други се развиха.

България по никакъв път не е тръгнала. Това, което стана, е че имаше подривна дейност, която съсипа Съветския Съюз, като после смени режима с неолиберален строй, който бе наложен в държавите, които вече бяха с неофициален статут на външно управляема колонии.

В момента има ли "комунета"? Не? Ами, какво извинение имаш, че България е в упадък? Нали уж сме в ЕС, НАТО, докато ни управляват и евроатлантически елементи? Е, какво ти е извинението, че държавата е в упадък?

Пак пълни глупости. Обясних ти разликата защо не се получиха нещата , защото бяха на принципа  "дявола чете евангелие" .

САЩ и западна Европа не могат да направят от руините на соц съсипията процъфтяваща държава. Няма как да стане с магическа пръчка.

Помедитирай над един друг прекрасен обективен пример със обединена Германия, с който пример винаги затапвам плювалниците на такива фейкомети като теб.

ГДР беше в соцлагера една от най добрите соц страни , нали ? След  обединението обаче, на ФРГ им трябваха над 2-3 трилиона евро / цитирал съм много пъти / да налеят в икономиката на ГДР, за да изравнят социалното и икономическо развитие с ФРГ.

http://www.segabg.com/article.php?id=697543

http://www.dw.com/bg/13-билиона-евро-е-цената-на-обединението/a-6051081

http://www.dnes.bg/redakcia/2014/11/04/iztochna-germaniia-dokaza-dylgiiat-prehod-si-struva.244253

И до денднешен НЕ СА УСПЕЛИ.  Все още източните региони на обединена Германия са изостанали, все още имат демографска криза, все още младите търсят работа в западните развити региони .

При това дори си нямат стари комунистически дерибеи които да доразграбват и оглозгват каквото имаше, както да повторя, тук дълги години комунетата държаха властта и лостовете в банките и икономиката .

В целия този rambling, говориш за някакви "комунета" - кои са тези "комунета" и как управляват държавата? Има ли ги още тези "комунета"? Ако не, защо държавата е в упадък?

Я сега сравни - ние като си нямаме "по голям събрат" който да ни налива трилиони евро , как очакваш да станем с вълшебна пръчка след фалиралия соц , изведнъж нормална държава с високи доходи ???

Няма как да стане. /cdn-cgi/mirage/2e0417fa88f9d0b5aac2a988f37a0360c0ce3106cdee585541bd464e7062fb20/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_hush.gif

България е умишлено деиндустриализирана държава, която е умишлено заставена така, че да е зависима от външни доставчици. Това е причината, поради която няма как да се развива държавата. 

И нали постоянно ни правят "безплатни подаръци", дават ни кредити, налагат ни либерални и демократични политики. Защо пак нищо не се получава? Нали в момента правим това, което е по неолибарелан модел. Е, miro20, защо не се получават нещата?

Колкото и да си измисляш пасквилите и да фантазираш пълни глупости , те нямат нищо общо с реалността и какво беше соца.

Добре, добре... Ти намери начин да ги оспориш, та после ги наричай "пасквили" и "глупости". 😉

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добре бе пичове, дето милеете за соца и времето когато са ви ставали наборите...Ей го къде е Беларус, ей я къде е Русия, ей я къде е Северна Корея и Китай. Що не ходите натам? Що децата на руските олигарси не ходят натам? Ей къде е и слънчева Куба... Голямо възхваляване на един счупен режим въртящ се около култ към личността. Или милеете за времето, когато можеше да се издигнеш само от вярност към партията, а не заради знания и умения?

България е на тва дередже на което е, защото същите отрепки управлявали ни през социализЪма ни управляват и сега. Техните синове, дъщери, шофьори и охрана. Къде спахте през 90-те години? Само това ми отговорете?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Малко преди да настъпи развития социализъм...

Корица на издаваното в България списание "Жена и дом", брой 30 от м. юни 1940 г., гл.редактор: Нела Сливополска.

Zhena.png

Всеки да си го тълкува според нивото на интелекта...

преди 23 минути, rootkit написа:

Добре бе пичове, дето милеете за соца и времето когато са ви ставали наборите...Ей го къде е Беларус, ей я къде е Русия, ей я къде е Северна Корея и Китай. Що не ходите натам? Що децата на руските олигарси не ходят натам? Ей къде е и слънчева Куба... Голямо възхваляване на един счупен режим въртящ се около култ към личността. Или милеете за времето, когато можеше да се издигнеш само от вярност към партията, а не заради знания и умения?

България е на тва дередже на което е, защото същите отрепки управлявали ни през социализЪма ни управляват и сега. Техните синове, дъщери, шофьори и охрана. Къде спахте през 90-те години? Само това ми отговорете?

И в този форум и в други социални мрежи, особено във Фейсбук е много странно как социалистически роби, обясняват на родените в свобода, колко добре се е живеело в робство. А даже някои от социалистическите роби в момента живеят в гнилия Запад.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, БаалБек написа:

И в този форум и в други социални мрежи, особено във Фейсбук е много странно как социалистически роби, обясняват на родените в свобода, колко добре се е живеело в робство. А даже някои от социалистическите роби в момента живеят в гнилия Запад.

Промити мозъци, а някой дори и платени. Една част са закърнели и попиват каквото някой напише някъде из фейса. Нула критично мислене. Друга част искат някой друг да им направлява живота, за да може да псуват някого за несгодите си. Понякога ми се иска верно да се върне един такъв режим, аз ще си вдигна чуковете и ще им гледам сеира отвън...Ама ме боли за родното ми място. Че се е напълнило със закърнели индивиди, за които най важното е ракията вечер и да псуват прогнилия запад.

Същия запад, който са виждали само на картинка или докато мият чинии/бършат задници.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...
преди 53 минути, attj написа:

Това нищо не е, поне туй нещо на снимката вдясно все още играе роля на женско, като както е родено, макар да се е загрозило.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...