Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Мечката се мие, чисти във потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка, да постъпваш като мечка? (агитационен плакат за чистотата).

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 2 минути, attj написа:

Мечката се мие, чисти във потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка, да постъпваш като мечка? (агитационен плакат за чистотата).

Всеки ден по 2 пъти? Да не е толкова глупава та да го прави. Даже и да е без шампоан.

преди 3 минути, В. Велев написа:

Всеки ден по 2 пъти? Да не е толкова глупава та да го прави. Даже и да е без шампоан.

Два пъти в седмицата е нормално -освен ако не се работи нещо с голямо замърсяване.      При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното!

преди 2 часа, Мечо Хубавеца написа:

И какво се оказва според теб. Тези с доходи над прага за бедност всъщност по статистика са с доходи под прага на бедност. Ако родител живее сам с двете си непълнолетни деца и доходите са му 1500 лв, той ще е с доход под прага на бедност. Тези 1500 лв автоматично се намаляват на 500. Така излиза според теб. Само че тези 1500 лв подлежат на запор от СИ или ПИ и е без значение колко деца има. Всъщност има значение дали има деца за размера на запорираната сума. Би ли обяснил кой ще го задължи този родител да харчи 1000 лева месечно за децата си, че да му се намалява дохода на 500 лв? Давам пример с друго домакинство. Живеят брат и сестра заедно в жилище. Братът е с доход от 1000 лв, а сестрата няма доходи. Тези 1000 лв на брата автоматично стават 500 лв. според теб, така ли е?     Сериозно ли така мислиш?   Аз не само претендирам, че съм юрист, а и съм юрист и съдя по това, кой е кадърен или не по резултатите му, а моите са повече от добри...

Горе долу нещо такова.

Май прекалено влизаш в детайли. Никой не претендира че механизма за изчисляване е правилен.

Но колкото е грешен в България толкова е грешен и в останалите държави в ЕС.

Вече ако методите за определяне на този минимум са различни (за което се съмнявам) е друго нещо.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Горе долу нещо такова.

Май прекалено влизаш в детайли. Никой не претендира че механизма за изчисляване е правилен.

Но колкото е грешен в България толкова е грешен и в останалите държави в ЕС.

Вече ако методите за определяне на този минимум са различни (за което се съмнявам) е друго нещо.

Според andiay щом като средният доход на едно домакинство е под прага на бедност всеки член на това домакинство живее под прага на бедност, което не е вярно.

Давам пример с двама братя, които живеят в един апартамент. Единият е женен с две деца, а другият е ерген. Жената на първия не работи, а братята са с еднакви заплати примерно нетно 1000 лв. И на двамата мога да наложа запори на заплатите до размера на МРБ, без да се интересувам колко калпака са в тяхното домакинство. Средният доход няма значение.

преди 2 часа, В. Велев написа:

Истинския мъж трябва да мирише на пот и вкиснато.

Ти сигурно и си бръснеш цялото тяло и си като пуделче и пеперудка :)

Не, рунтав съм к'ат нерез, ама много, че като ходя по-голяма нужда има задръжка от 10сек, като при баскетболен кош :ski4:

Българин изригна: Помните ли соца? Спрете да лъжете, беше мизерия

В хубавите почивни станции ходеха партийци, за нас беше лагерът с дъсчени бунгала

1575816829-3.jpg

"Омръзна ми да чета колко хубаво сме живели по времето на социализма. Това е опит да бъдат излъгани младите хора, родени  след 1989 г. Но ние, родените през 50-те години на миналия век помним добре. Помним как ни стрижеха в училище, как ни разпаряха тесните панталони, как забраняваха да слушаме „упадъчна западна музика“ („Бийтълс“)", пише читател, цитиран от socbg.com

Ето какво си спомня още той:

Помня как за децата на „активните борци“ имаше специална квота за влизане във ВУЗ -влизаха с тройки, докато ние трябваше да имаме бал отличен 6, за да влезем в МЕИ-то.

И аз го имах, защото приемните изпити по физика и математика издържах с отличен. През 1966/1967 г. живях в общежитие в Дървеница.  В стаята 3,7 м на 4,20 м, или 15 кв.м бяхме четирима! Аз, момче 1-ви курс, момче от Пловдив – 2-ри курс, един от Тунис и един 50-годишен партиен деятел, който учеше икономика по партийно поръчение!

Имаше една масичка в стаята. За кого по-напред! Това ме накара да ида в селото Дървеница на квартира в къщата на един шоп! След три месеца напуснах, защото ми се караше, че съм ползвал банята да си избръсна лицето! Така и не ми върна предплатата за цяла година! После на квартира в таванска стая без чешма и тоалетна!

Вярно, купоните бяха 60 ст., но какво ядяхме?

Вечерята често беше ориз с домати в една желязна чинийка и купичка компот! Вечер, когато окъснявахме да чертаем проекти, към 23 часа отивах в близкия ресторант и купувах един хляб. Пътьом забърсвах солница, а ако имах късмет – и олиото от оливиера. Така ядяхме веселите студенти по времето на социализма.

Там в ресторанта съм виждал как от отсервираните чинии връщаха в тавите гарнитурата, дето не е изядена, за да я продават отново! Сприятелих се с едно свястно момче от Русе – също студентче.

То не беше виновно, че баща му беше партиен големец, и се хранеше не в столовата с мен, а се разделяхме пред хотел „Рила“, където се хранеше в специалната столова за партийните велможи!

После, преди да се дипломирам, започнах работа в ЗЗУ-то и получавах заплата 150-200 лева. Но когато защитих дипломната си работа и се сдобих с прякора „инженер“, заплатата ми стана 110 лева! Социализъм! После бригади, бригади – всяко лято по десет дни трябваше да окопаваме цвекло!

Карта за море? Може да се уредиш, но не за почивната станция, която се ползваше от директорите, партийния секретар и фамилиите им. За нас беше лагерът с дъсчени бунгала. В тях имаше две легла и един стол. Те бяха с размер 2,50 на 3 метра. Банята е обща и представлява пак заградено с дъски място и издигнат варел за вода да се топли от слънцето.

Когато след 15 години заплатата ми стана 200 лева, пожелах най-после да купя за семейството пералня. Купих „Татрамат“ – чешка, за 630 лева. Със заем! Изплащах я две години.

Три пъти подавах молба за държавно жилище, защото бяхме младо семейство с дете, но отговорът дойде чак през 1988 г. – тоест след 16 години! През това време на съседите ми – баба и дядо „активни борци“, които имаха неженен син, му дадоха тристаен апартамент в нов блок!

Да добавя ли още как ми „орязаха“ премията на два пъти по разпореждане на заводския партиен секретар, защото си пуснах брадичка и не я махнах, както ми заповяда той! Има много още за споделяне за „красотите“ на онзи строй, но не искам да ви отегчавам повече!

https://blitz.bg/obshtestvo/blgarin-izrigna-pomnite-li-sotsa-sprete-da-lzhete-beshe-mizeriya_news713853.html

преди 3 минути, attj написа:

Може да бъде изображение с 2 души, пари и текстово съобщение

Ти това ли искаш да правиш? Цитатът е изваден от контекста.

Е аман от разни граждани недоправени! Единия се три, три, три, стана "легенда" Ето ти още един! :giggle1:

преди 1 час, Гoст написа:

В хубавите почивни станции ходеха партийци, за нас беше лагерът с дъсчени бунгала

Поредната идиотщина копирана от клоаката "БЛИЦ" писано 2019г. Но няма значение. Важното е да говорим идиотщини! И понеже не сме кадърни даже да ги измислим, ги копираме!:giggle1:

1255270976_.jpg.6be498357b1ea27aa7b7cad46712e642.jpg

:giggle1:

преди 1 час, чичо Сашо написа:

Е аман от разни граждани недоправени! Единия се три, три, три, стана "легенда" Ето ти още един! :giggle1:

Поредната идиотщина копирана от клоаката "БЛИЦ" писано 2019г. Но няма значение. Важното е да говорим идиотщини! И понеже не сме кадърни даже да ги измислим, ги копираме!:giggle1:

Сподели лично мнение за морето де.

преди 2 часа, чичо Сашо написа:

Защо да не копирам статията? Нима не са били нещата така?

"Дойде демокрацията, заживяхте в интересни времена и намерихте това, което търсихте"   

преди 18 часа, Гoст написа:

Ти това ли искаш да правиш? Цитатът е изваден от контекста.

Кокорчо е виден клоун и соцутопист.    Лика прилика с Лудото лъжливо Кики - известният ни Просто Киро.   

На 25 май 1919 г. в театър „Ренесанс“ в София Българската работническа социалдемократическа партия (тесни социалисти) се преименува на БКП и българските тесни социалисти стават комунисти. С много песни, настроения, много закани и заклинания срещу капитализма и буржоазния свят българските комунисти се превръщат в болшевики и те приемат БКП да стане секция на Комунистическия интернационал.

Всъщност какво става между 25 и 27 май 1919 г.? Една българска партия, представена в местната власт, представена в парламента, имаща традициите на социалдемокрацията се превръща в секция на Комунистическия интернационал.

Какво е Коминтерна, Комунистическият интернационал? Световна организация на комунисти от целия свят, ръководена от Москва.

Каква е целта на Коминтерна? Да обедини комунистите от целия свят, да подпали световна революция и да направи световна социалистическа държава.

Българските комунисти приемат да станат една секция на Коминтерна. Те приемат идеите на Октомврийската революция, приемат битката срещу капитализма, приемат да разрушат буржоазния строй, да ликвидират буржоазията като класа и да приемат всички възможни форми на легална и на нелегална борба, в това число и въоръжената борба за ликвидиране на буржоазния строй.

Нещо повече. Димитър Благоев закрива конгреса със следните думи: „Довиждане, догодина със съветската комунистическа република.“

Източник

Атентатите са измислени от Коминтерна. И сега всички араби прилагат наученото от Москва.

Какви са причините за атентата в "Света Неделя"? Дали това е дело на едни луди глави в комунистическата партия? Или е дело на БКП? Или на Москва? Дълго замисляно ли е, или е логичен завършек на политика, която БКП започва да води от 1919 г., когато се болшевизира? Веднага след 1944-та година изчезват  много от преките свидетелства за този атентат - изчезват вестници, изчезват книги, изчезват и хората, които са имали пряко участие от другата страна. Това са полицаи, военни, политици, журналисти, хора, които са свидетели на това, което се е случило. Книгата на известния български полицай Пане Бичев, наречен „кошмарът на червените терористи“, който е разплитал всички мрежи на болшевиките, българските болшевики в онези години, изчезва. Тя е скрита в така наречения секретен фонд на библиотеките, забранена е, а самият Пане Бичев е убит през ноември месец 1944 г.

Ама тук има хора, които се прехласват по социализма.

на 25.04.2024 г. в 0:11, andiay написа:

Най-големият ръст на БВП България постига между 1965-1975-а.....

Тогава вече сме приети за развита страна....

После следва застой....

Защо ли? Това му се казва липса на устойчиво развитие. Прилагат се нови технологии за онова време, но не се отделят средства за обновяването им и тяхното усъвършенстване, защото са ни спряли достъпа до най-новите западни технологии. Набий си го в главата.

на 25.04.2024 г. в 2:39, andiay написа:

Абсурд е било България да се развие с тези бързи темпове без да бъде ограничена частично свободата и без принуда....

Още Буров го е прозрял....

Да, постепенно е щяло да стане, но много по-бавно....

Но много по-устойчиво.

на 25.04.2024 г. в 2:39, andiay написа:

Соца за нас е бил катализатор, а за Полша, Чехия, Унгария спирачка....

Ти да видиш. Това с кристална топка ли го видя или го научи от ЕЖПК?

Защо постоянно се опитваш да ни внушиш, че много разбираш и твоето мнение е най-правилно. И се опитваш по всякакъв философски начин да защитиш глупстите си, които пишеш. Аз не знам....кажете вие!

преди 17 часа, M.Николов написа:

Мда, и картинката показва каква мизерия е било.

Да, и как изглеждаха натуралните българки без силикони и хиалурони..., работещи и грижещи се за традиционното семейство.

преди 32 минути, БаалБек написа:

Защо ли?

Здравей душице....

Защото започва Рейгъновата политика за надпревара във въоръжаването и неадекватната реакция на СССР....

Започва масираната помощ за "братските комунистически партии", за да се подпомогне "освобождаването на подтиснатите народи"....

Една геополитическа игра, която загърбва икономиката за сметка на "меренето на чишки", без да се отчита, че всички предимства са на другата страна...

Това, съчетано с планова икономика във всички сектори неизбежно довежда до крах след застоя....

преди 44 минути, БаалБек написа:

Това му се казва липса на устойчиво развитие.

Тцъ, това се казва сбъркана представа за собствените сили....

Устойчиво развитие не съществува....

Нищо не може само да се развива, всяко нещо има начало, подем и закономерен край...

Цикличност....

преди 47 минути, БаалБек написа:

Прилагат се нови технологии за онова време, но не се отделят средства за обновяването им и тяхното усъвършенстване, защото са ни спряли достъпа до най-новите западни технологии. Набий си го в главата.

Отново грешен предразсъдък....

Бума в развитието между 65-75-а не е заради технологии, а изплащане на инвестицията направена в човешкия капитал.....

И най-модерната технология да ти подарят, тя е безполезна, ако нямаш подходящи хора обучени да боравят с нея.....

През 1944-а година, структурата на населението на България се състои от 80% селяни и над 45% напълно неграмотни, а само съвсем малка част от хора с прогимназиално, гимназиално или по-високо образование....

Още Буров е казал, че при това положение индустриализация в България не може да се осъществи, макар да го е казал доста по-цветисто в типичния си стил....

През 1965-а вече има завършено насилствено откъсване на селяните от селата, има цяло едно поколение, което е образовано, има изградена инфраструктура, за да може това поколение да осъществи на практика получените знания....

В резултат се получава и икономическия бум....

През целият този период ние не сме били по-ниско технологично развити от останалите, нито сме спирали да развиваме собствени технологични иновации....

Естествено всичко това си има своята цена - репресиите...

На практика те са катализатора превръщащ България от изостанало селско общество в модерно индустриално общество....

На този свят няма нищо 100% полезно или 100% вредно....

Набий си го в главата....

преди 1 час, БаалБек написа:

Но много по-устойчиво.

Кристалната топка?

Тцъ, много по-изостанало....

Тцъ, историята....

Защо постоянно се опитваш да ни внушиш, че много разбираш и твоето мнение е най-правилно. И се опитваш по всякакъв философски начин да защитиш глупстите си, които пишеш.

Нищо не се опитвам да внушавам, душице....

Не съди за другите по себе си....

Въобще не ми пука кой и как ме възприема....

И за пореден път ще ти каже - да твърдиш, че аз пиша глупости, без да се аргументираш защо според теб са глупости, не превръща писаното от мен в глупост....

Но... разбирам защо го правиш....

Аз не знам....кажете вие!

Ми да ти кажа...

Не е проблем, че почти нищо не знаеш....

Проблемът ти е, че не искаш да знаеш....

Отхвърляш всичко, което не се връзва с твоите собствени представи....

А обяснението ти е - "Това са глупости"...

Само веднъж си позволих да ти дам съвет - "Не се ограничавай сама"....

Дали ще го приемеш или отхвърлиш, мен наистина не ме засяга....

на 26.04.2024 г. в 11:05, Мечо Хубавеца написа:

И какво се оказва според теб. Тези с доходи над прага за бедност всъщност по статистика са с доходи под прага на бедност. Ако родител живее сам с двете си непълнолетни деца и доходите са му 1500 лв, той ще е с доход под прага на бедност. Тези 1500 лв автоматично се намаляват на 500. Така излиза според теб. Само че тези 1500 лв подлежат на запор от СИ или ПИ и е без значение колко деца има. Всъщност има значение дали има деца за размера на запорираната сума. Би ли обяснил кой ще го задължи този родител да харчи 1000 лева месечно за децата си, че да му се намалява дохода на 500 лв? Давам пример с друго домакинство. Живеят брат и сестра заедно в жилище. Братът е с доход от 1000 лв, а сестрата няма доходи. Тези 1000 лв на брата автоматично стават 500 лв. според теб, така ли е?     Сериозно ли така мислиш?   Аз не само претендирам, че съм юрист, а и съм юрист и съдя по това, кой е кадърен или не по резултатите му, а моите са повече от добри...

Мечо, за юрист си доста неадекватен....

Дадох ти пример как се определя прага на бедност...

Казах ти и за какво се ползва той и за кои неща играе роля....

В момента се опитваш да сравняваш несравними неща, които нямат връзка помежду си....

Да повторим....

Прага на бедност е статистически инструмент, който се определя от общите доходи на едно домакинство, разделен на броя на членовете му....

Размера му се определя от Министерството на труда и социалните грижи....

И служи за целите на това министерство....

В съдебната система няма никаква тежест.....

Служи само за статистика и е репер за получаване на право за социално подпомагане....

Дано най-накрая го схванеш, ама надали....

Без значение, какви резултати имаш, аз лично не бих ти се доверил като юрист....

Критериите ми при избор на такъв са малко по-особени....

А факта, че досега нямам загубено дело, а не е като да не съм водил такива, говори че нямам причина да променям критериите си....

Което естествено теб въобще не те касае, точно както мен не ме касаят в коя област на правото са високите ти резултати....

Приключихме ли вече тая безсмислена комуникация?

преди 2 часа, БаалБек написа:

На 25 май 1919 г. в театър „Ренесанс“ в София Българската работническа социалдемократическа партия (тесни социалисти) се преименува на БКП и българските тесни социалисти стават комунисти. С много песни, настроения, много закани и заклинания срещу капитализма и буржоазния свят българските комунисти се превръщат в болшевики и те приемат БКП да стане секция на Комунистическия интернационал.

Всъщност какво става между 25 и 27 май 1919 г.? Една българска партия, представена в местната власт, представена в парламента, имаща традициите на социалдемокрацията се превръща в секция на Комунистическия интернационал.

Какво е Коминтерна, Комунистическият интернационал? Световна организация на комунисти от целия свят, ръководена от Москва.

Каква е целта на Коминтерна? Да обедини комунистите от целия свят, да подпали световна революция и да направи световна социалистическа държава.

Българските комунисти приемат да станат една секция на Коминтерна. Те приемат идеите на Октомврийската революция, приемат битката срещу капитализма, приемат да разрушат буржоазния строй, да ликвидират буржоазията като класа и да приемат всички възможни форми на легална и на нелегална борба, в това число и въоръжената борба за ликвидиране на буржоазния строй.

Нещо повече. Димитър Благоев закрива конгреса със следните думи: „Довиждане, догодина със съветската комунистическа република.“

Източник

Атентатите са измислени от Коминтерна. И сега всички араби прилагат наученото от Москва.

Какви са причините за атентата в "Света Неделя"? Дали това е дело на едни луди глави в комунистическата партия? Или е дело на БКП? Или на Москва? Дълго замисляно ли е, или е логичен завършек на политика, която БКП започва да води от 1919 г., когато се болшевизира? Веднага след 1944-та година изчезват  много от преките свидетелства за този атентат - изчезват вестници, изчезват книги, изчезват и хората, които са имали пряко участие от другата страна. Това са полицаи, военни, политици, журналисти, хора, които са свидетели на това, което се е случило. Книгата на известния български полицай Пане Бичев, наречен „кошмарът на червените терористи“, който е разплитал всички мрежи на болшевиките, българските болшевики в онези години, изчезва. Тя е скрита в така наречения секретен фонд на библиотеките, забранена е, а самият Пане Бичев е убит през ноември месец 1944 г.

Ама тук има хора, които се прехласват по социализма.

Защо ли? Това му се казва липса на устойчиво развитие. Прилагат се нови технологии за онова време, но не се отделят средства за обновяването им и тяхното усъвършенстване, защото са ни спряли достъпа до най-новите западни технологии. Набий си го в главата.

Но много по-устойчиво.

Защо постоянно се опитваш да ни внушиш, че много разбираш и твоето мнение е най-правилно. И се опитваш по всякакъв философски начин да защитиш глупстите си, които пишеш. Аз не знам....кажете вие!

Човекът има заболяване и си мисли, че винаги е прав. Пациент е на д-р Хубчев от Плевен. Не му се връзвай. 

преди 1 минута, andiay написа:

Здравей душице....

Защото започва Рейгъновата политика за надпревара във въоръжаването и неадекватната реакция на СССР....

Започва масираната помощ за "братските комунистически партии", за да се подпомогне "освобождаването на подтиснатите народи"....

Една геополитическа игра, която загърбва икономиката за сметка на "меренето на чишки", без да се отчита, че всички предимства са на другата страна...

Това, съчетано с планова икономика във всички сектори неизбежно довежда до крах след застоя....

Тцъ, това се казва сбъркана представа за собствените сили....

Устойчиво развитие не съществува....

Нищо не може само да се развива, всяко нещо има начало, подем и закономерен край...

Цикличност....

Отново грешен предразсъдък....

Бума в развитието между 65-75-а не е заради технологии, а изплащане на инвестицията направена в човешкия капитал.....

И най-модерната технология да ти подарят, тя е безполезна, ако нямаш подходящи хора обучени да боравят с нея.....

През 1944-а година, структурата на населението на България се състои от 80% селяни и над 45% напълно неграмотни, а само съвсем малка част от хора с прогимназиално, гимназиално или по-високо образование....

Още Буров е казал, че при това положение индустриализация в България не може да се осъществи, макар да го е казал доста по-цветисто в типичния си стил....

През 1965-а вече има завършено насилствено откъсване на селяните от селата, има цяло едно поколение, което е образовано, има изградена инфраструктура, за да може това поколение да осъществи на практика получените знания....

В резултат се получава и икономическия бум....

През целият този период ние не сме били по-ниско технологично развити от останалите, нито сме спирали да развиваме собствени технологични иновации....

Естествено всичко това си има своята цена - репресиите...

На практика те са катализатора превръщащ България от изостанало селско общество в модерно индустриално общество....

На този свят няма нищо 100% полезно или 100% вредно....

Набий си го в главата....

Кристалната топка?

Тцъ, много по-изостанало....

Тцъ, историята....

Нищо не се опитвам да внушавам, душице....

Не съди за другите по себе си....

Въобще не ми пука кой и как ме възприема....

И за пореден път ще ти каже - да твърдиш, че аз пиша глупости, без да се аргументираш защо според теб са глупости, не превръща писаното от мен в глупост....

Но... разбирам защо го правиш....

Ми да ти кажа...

Не е проблем, че почти нищо не знаеш....

Проблемът ти е, че не искаш да знаеш....

Отхвърляш всичко, което не се връзва с твоите собствени представи....

А обяснението ти е - "Това са глупости"...

Само веднъж си позволих да ти дам съвет - "Не се ограничавай сама"....

Дали ще го приемеш или отхвърлиш, мен наистина не ме засяга....

Мечо, за юрист си доста неадекватен....

Дадох ти пример как се определя прага на бедност...

Казах ти и за какво се ползва той и за кои неща играе роля....

В момента се опитваш да сравняваш несравними неща, които нямат връзка помежду си....

Да повторим....

Прага на бедност е статистически инструмент, който се определя от общите доходи на едно домакинство, разделен на броя на членовете му....

Размера му се определя от Министерството на труда и социалните грижи....

И служи за целите на това министерство....

В съдебната система няма никаква тежест.....

Служи само за статистика и е репер за получаване на право за социално подпомагане....

Дано най-накрая го схванеш, ама надали....

Без значение, какви резултати имаш, аз лично не бих ти се доверил като юрист....

Критериите ми при избор на такъв са малко по-особени....

А факта, че досега нямам загубено дело, а не е като да не съм водил такива, говори че нямам причина да променям критериите си....

Което естествено теб въобще не те касае, точно както мен не ме касаят в коя област на правото са високите ти резултати....

Приключихме ли вече тая безсмислена комуникация?

Вече няма да те чета и ще те блокирам. Не си ти, който ще определяш  какъв юрист съм. Ниска топка си за мен, само с шест имота, ако е вярно.  Ставаше въпрос за работещи бедни, които имат доходи под прага на бедност. Такива няма в България, ако работят на пълен работен ден. В какво домакинство живеят не ме интересува. Никой не ги и е вързал там. Стига толкова по темата.

П.П. Не се знае, може някога да ми станеш клиент, дори и без твое съгласие. Хубавото е, че нито аз, нити ти, ще го разберем. 

току-що, Мечо Хубавеца написа:

Човекът има заболяване и си мисли, че винаги е прав. Пациент е на д-р Хубчев от Плевен. Не му се връзвай. 

И пак започваш с личните нападки, мхм....

А истината е, че си поредният с перманентен когнитивен дисонанс и успешно го доказваш....

Което си е сериозен психологически проблем, пред който такива като д-р Хубчев и жена ти са безпомощни....

току-що, Мечо Хубавеца написа:

Вече няма да те чета и ще те блокирам. Не си ти, който ще определяш  какъв юрист съм. Ниска топка си за мен, само с шест имота, ако е вярно.  Ставаше въпрос за работещи бедни, които имат доходи под прага на бедност. Такива няма в България, ако работят на пълен работен ден. В какво домакинство живеят не ме интересува. Никой не ги и е вързал там. Стига толкова по темата.

П.П. Не се знае, може някога да ми станеш клиент, дори и без твое съгласие. Хубавото е, че нито аз, нити ти, ще го разберем. 

Вярата в незнанието ти не означава, че знаеш....

Какво те интересува и какво не е лично твое решение...

Да вярваш в собствените си заблуди - също....

Поснах салза, че няма да ме четеш и ще ме блокираш....

преди 4 часа, АСПЕКТ написа:

Добре, че 40 години преди демокрацията не е имало алкохол и цигари :wub:

преди 54 минути, N1K17Y написа:

Добре, че 40 години преди демокрацията не е имало алкохол и цигари :wub:

То може да е имало, но едва ли ще видиш до училищния двор ученици с цигари. Или ученици с бутилка алкохол в ръка.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.