Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 4 минути, parmobil написа:

....

Дадох пример, че започнах с 5.53 лв., а това не беше минималната!

Един хляб, щафета кучешка радост, три домата и две глави лук,остатъка след пет дена за половинка водка в петък да рзпуснеш! Няма да даваш пари за бензин, понеже не ти трябва автомобил , за обувки тоже, лятото бос да се калиш ... за дрехи все някоя ватенка от казармата ще се намери и цинтари за зимата! Ехх какъв живот е бил, така естествен и първичен!

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Един хляб, щафета кучешка радост, три домата и две глави лук,остатъка след пет дена за половинка водка в петък да рзпуснеш! Няма да даваш пари за бензин, понеже не ти трябва автомобил , за обувки тоже, лятото бос да се калиш ... за дрехи все някоя ватенка от казармата ще се намери и цинтари за зимата! Ехх какъв живот е бил, така естествен и първичен!

Според мен не е трябвало да ти дават нищо.

преди 5 минути, ncl написа:

А колко е била минималната?

Посочването на факти не е нищо. Важно е тяхното представяне. И точно тук идва демагогията....

Виж, изобщо не искам да звуча покровителствено, но аз съм живял и работил по това време и съм очевидец. А ти караш по чуто и преразказано.

току-що, parmobil написа:

Виж, изобщо не искам да звува покровителствено, но аз съм живял и работил по това време и съм очевидец. А ти караш по чуто и преразказано.

На колко години си сега? Защото по едно време ми се струваше, че с Иван Киров бяхте много близки. Това обаче е добра идея. Хубаво е модераторите да проверят дали не сте едно и също лице...

Няма какво да шикалкавиме, беше си мизерия и единствено тези от номенклатурата/по-равните/  водиха някакъв по-сносен живот за сметка на всички други!

преди 8 минути, ncl написа:

Според мен не е трябвало да ти дават нищо.

Първо цитирам друг колега, второ пиша относно неговите доходи какво е можел да си позволи, а за теб е ясно до 89та си ти давали, но после не!

преди 24 минути, ncl написа:

А колко е била минималната?

Посочването на факти не е нищо. Важно е тяхното представяне. И точно тук идва демагогията....

За путиноидите, важно е само представянето. Фактите са нищо. Не, че не го знаем, но е друго като си го кажеш в прав текст.

преди 2 часа, ncl написа:

Ако модераторите бяха обективни...

до сега да не е останал и един путиноид във форума.

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

За путиноидите, важно е само представянето. Фактите са нищо. Не, че не го знаем, но е друго като си го кажеш в прав текст.

Само за тях ли е важно? :)

преди 39 минути, ncl написа:

На колко години си сега? Защото по едно време ми се струваше, че с Иван Киров бяхте много близки. Това обаче е добра идея. Хубаво е модераторите да проверят дали не сте едно и също лице...

Имам няколко коментара в "онази" тема, дето имаме бас. Чувствай се свободен да ме провериш и посочиш за проверка от модераторите.

Съвпадението на възгледи по определени неща не ме прави

"под вънкашност чужда и под име ново" - Иван Вазов

преди 1 минута, insec написа:

до сега да не е останал и един путиноид във форума.

Или един соросоид...

преди 1 минута, parmobil написа:

"под вънкашност чужда и под име ново" - Иван Вазов

Сега проверих дали е от Вазов това. От него е.

преди 1 час, attj написа:

Почвай да учиш как се преинсталира ОС.  Като те гледам -някой друг ще трябва да се занимава.   Това струва пари. 

Дядо-мосейковец кво ше учиш със тоз чугун. Папагал :giggle1:

преди 6 минути, ncl написа:

Само за тях ли е важно? :)

смЕх, ти си го написал. "Посочването на факти не е важно ", ти ли се правеше луд днес цял ден за минималната или беше друг, че сте ми еднотипни и неразпознаваеми?

преди 8 минути, ncl написа:

Или един соросоид...

то сте едни и същи.

По същество носталгия по "соца" могат да имат основно хуманоидите. Характерни белези са наличие на първични реакции и нужди, ограничено и примитивно мислене . Задоволява се с основни продукти хляб, малко варива, зеленчук и плод според сезона, като алкохол е нужен също, понеже както знаем убива и малкото налични мозъчни клетки. Не може да вирее в друга среда - синдром на крепостния-затворника!

Малцинството обожаващи и възхваляващи "соца" са тези които са определяли житието и битието на останалите, естествено с хитри и лукави похвати, създавайки ореол на равни между равни, а по същество лентяи ползващи общото в тяхна облага!

Така, че е разбираемо и за болшенството-първите и за малцинството-вторите! Сякаш във форума има представители и от двата типа със сходно съотношение на присъствие!

преди 27 минути, ncl написа:

Или един соросоид...

Сега проверих дали е от Вазов това. От него е.

Ако беше роден преди 1970 г. нямаше да проверяваш, а щеше да знаеш, че е от Иван Вазов и е за Левски!

Няма да ти кажа на колко години съм, но ще ти кажа, че съм бил казарма 2г. 3м. 1д. без наказания за дослужване. Като си толкова информиран от слухове и преразкази, познай кога се служеше 2г. и 3м. задръжка?

преди 2 минути, parmobil написа:

Ако беше роден преди 1970 г. нямаше да проверяваш, а щеше да знаеш, че е от Иван Вазов и е за Левски!

Няма да ти кажа на колко години съм, но  ще ти кажа, че съм бил казарма 2г. 3м. 1д. без наказания за дослужване. Като си толкова информиран от слухове и преразкази, познай кога се служеше 2г. и 3м. задръжка?

Хайде да не ми играеш, става ли? На години може и да си 70, но на акъл си дванаесегодишен...

току-що, ncl написа:

Хайде да не ми играеш, става ли? На години може и да си 70, но на акъл си дванадесегодишен...

Аре, тоя с отрицателния интелект, дойде и тук да се излага и обижда.

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Аре, тоя с отрицателния интелект, дойде и тук да се излага и обижда.

Защо гледаш прашинката в окото на брат си, а не гледаш на гредата в своето?!

преди 1 минута, ncl написа:

Защо гледаш прашинката в окото на брат си, а не гледаш на гредата в своето?!

Брат ми? Не ме прави нещастен, моля те! 

преди 50 минути, ncl написа:

Хайде да не ми играеш, става ли? На години може и да си 70, но на акъл си дванаесегодишен...

Видях колко "пълнолетен" ти е акъла. Спориш като детенце за неща, които само си чувал, но не и видял, изживял, изпитал.

И как си мислиш да ме поучаваш и напътстваш за неща преди 1989 г.? Ако беше толкова отворен, щеше да си се запознал с базови числа за онова време, а не да ми обясняваш как "представям" фактите.

В твоите очи може да съм старче, но ти в моите си инатлив пубер.

преди 3 часа, parmobil написа:

И как си мислиш да ме поучаваш и напътстваш за неща преди 1989 г.?

Елементарно е, но да оставим това. Гледал ли си Агентите на Щит?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.