Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, RoG написа:

един асфалт не можете да положите адекватно и да издържи повече от 6 месеца 😂

Да припомним ли, че обществените поръчки се печелят от едни фирми, свързани с едни политици, които са с един такъв, червен произход?

преди 1 минута, novaki написа:

И какви подобрения и трябвало да се правят на АЕЦ .Ще ти дам едно домашно колко км. от Тракия и Хемус са построени при комунизма и колко сега

И аз ще ти дам едно домашно. Колко и какви пътища са построени примерно в Австрия за времето на комунизма у нас. 

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 3 минути, RoG написа:

един асфалт не можете да положите адекватно и да издържи повече от 6 месеца 😂

Може , може ..... Но , тогава няма да има десетки милиончета за кръгове от фирми свързани с Боцко и Свинята Пеефски .  ;)

преди 4 минути, novaki написа:

И какви подобрения и трябвало да се правят на АЕЦ .Ще ти дам едно домашно колко км. от Тракия и Хемус са построени при комунизма и колко сега

Относно подобренията

http://www.old.kznpp.org/index.php?lang=bg&p=about_aec&p1=company_modernization

преди 42 минути, Митко Вълчев написа:

Гей парада си ходят желание, соцгей парада е по задължение, обикновено в подкрепа на уродливият соц строй.

Да, нещо като ковид мерките. Принудително.  Такова по желание ли? 😀

преди 3 минути, Милен Петков написа:

Да припомним ли, че обществените поръчки се печелят от едни фирми, свързани с едни политици, които са с един такъв, червен произход?

И съвсем случайно, тези с червен произход са днес горди ЕврУ атлантици и окичени с герберски значки . :basketball3:

току-що, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Може , може ..... Но , тогава няма да има десетки милиончета за кръгове от фирми свързани с Боцко и Свинята Пеефски .  ;)

Аз знам, че може, ама не се прави вече 33 години.

преди 41 минути, Милен Петков написа:

Външния дълг не се е използвал за инвестиране и развитие, а плащане на пенсии, заплати и покриване на загубите от дейността на калпавите соц. предприятия. Както и за изкуствено поддържане на ниски цени.

Е, дано сега го използват за инвестиране и развитие,  а не за пенсии и т.н.

преди 4 минути, Милен Петков написа:

И аз ще ти дам едно домашно. Колко и какви пътища са построени примерно в Австрия за времето на комунизма у нас. 

В австрия не знам но знам че по времето на соца се строяха заводи и пътища а ти твърдиш че не се е инвестирало 

В австрия не знам но знам че по времето на соца се строяха заводи и пътища а ти твърдиш че не се е инвестирало 

Не, строило се е на команден принцип, по глупав съветски образец, в условия на манипулирани цени на материали, материали и разбира се труд.

преди 4 минути, Милен Петков написа:

то модернизации се правят навсякъде и изброените от теб преди Гугъл тесла ейпъл и спейс ех също правят то никой не работи с технологии и машини от 1980 година

преди 1 минута, Милен Петков написа:

Не, строило се е на команден принцип, по глупав съветски образец, в условия на манипулирани цени на материали, материали и разбира се труд.

и кой е манипулирал цените като всичко беше държавно

преди 34 минути, Милен Петков написа:

Напротив, частния сектор не търпи нерентабилни стопански единици. Въпреки създадената от червената номенклатура мафия, макар и бавно, движим се напред. Ако ПП и ДБ успеят да съставят правителство, България рязко ще дръпне напред.

-------------

Човек, ти ставаш напълно смешен! :laughing5:

В единия си пост оплюваш социалистическата икономика, че не ставала за нищо, защото имало дотации, финасирани чрез външен дълг, 

а в другия си пост възхваляваш сегашната икономика, в която пак има дотации на неефективните продизводства, финансирани чрез още-голям външен дълг...

Шизофрения? :laughing5:

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Да, нещо като ковид мерките. Принудително.  Такова по желание ли? 😀

Леле колко умно, сравняваш мерки при пандемия, при които се търси най правилната реакция с парадите на комундрелите?

то модернизации се правят навсякъде и изброените от теб преди Гугъл тесла ейпъл и спейс ех също правят то никой не работи с технологии и машини от 1980 година

и кой е манипулирал цените като всичко беше държавно

Точно де, държавата в лицето на ЦК члез спуснатите надолу по веригата инструкции

преди 5 минути, Милен Петков написа:

Не знам как се е строило, но определено е било с по-строг и качествен контрол от сегашният.

Нямаш си и на идея колко здрав материал се е ползвал тогава

преди 1 минута, gagodrago написа:

-------------

В единия си пост оплюваш социалистическата икономика, че не ставала за нищо, защото имало дотации, финасирани чрез външен дълг, 

а в другия си пост възхваляваш сегашната икономика, в която пак има дотации на неефективните продизводства, финансирани чрез още-голям външен дълг...

Нищо подобно. Хубаво четете, и осмислете какво пиша.

преди 2 минути, gagodrago написа:

-------------

В единия си пост оплюваш социалистическата икономика, че не ставала за нищо, защото имало дотации, финасирани от външен дълг, 

а в другия си пост възхваляваш сегашната икономика, в която пак има дотации на неефективните продизводства, чрез още-голям външен дълг...

Не, следване на успешен западен модел, в противовес на модела на недоносчето соц.

току-що, RoG написа:

Не знам как се строило, но определено е било с по-строг и качествен контрол от сегашният.

Нямаш си и на идея колко здрав материал се е ползвал тогава

Виждал ли сте заварките на панелите в блоковете? 

преди 55 минути, novaki написа:

расмя ме деечко не е лошо да прочетеш какво е било тогава преди да пишеш

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/08/2408229_urok_za_tainite_faliti_na_komunizma/

преди 33 минути, RoG написа:

Имаш ли си на представа, колко калпави соц предприятия в момента се ползват от западни фирми с калпавите соц технологии, М?!?

Аз нямам, я обясни. Особено това за технологиите, че ми стана твърде интересно ?

току-що, Митко Вълчев написа:

Аз нямам, я обясни. Особено това за технологиите, че ми стана твърде интересно ?

Откъде да имаш, като нямаш и един ден трудов стаж или греша?

преди 41 минути, novaki написа:

От кога почвата с руда е най плодородна

Ти в България ли си учил?

Ако е да, значи не си присъствал на този урок: Кремиковци+доставка на суровини?

Мхм.

45 години след 9-ти продължаваха да слизат от Балкана "партизани", 33 години след 10-ти и краха на социализъма продължават да изпълзяват от някъде "социалисти" и да пълнят форумите с глупавите си теми пълни с мокрите им сънища по социализъма.

преди 32 минути, Милен Петков написа:

Виждал ли сте заварките на панелите в блоковете? 

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/08/2408229_urok_za_tainite_faliti_na_komunizma/

е как няма да цитираш официоза ти дневник който стана жълт вестник 

преди 11 минути, БаалБек написа:

Ти в България ли си учил?

Ако е да, значи не си присъствал на този урок: Кремиковци+доставка на суровини?

Мхм.

ти знаеш ли какво е почва и какво е руда а ?

е как няма да цитираш официоза ти дневник който стана жълт вестник 

Всички сайтове, които не са червени са жълти?

преди 50 минути, attj написа:

През 80-те години при соца заплатите бяха 50-100  USD,  а сега средната заплата вече е около 1000  USD.    Пречупено през американския долар - сега би трябвало да сме поне десетократно по-добре.  А дали е така?  Навремето с хиляда долара можеше да се купи нов трабант, а сега са достатъчни за уреди от среден клас -телевизор или пералня.   1800 лв съвсем не са много пари- пък пак са 1000 долара...    

Глупости перални и телевизори от среден клас са под 1000лв.т.е. може да си купиш пералня или телевизор с една МРЗ . За сметка на това преди са били необходими повече от пет бр. МРЗ ! Преди с една МРЗ не можеше дори да си купиш чифт "найкове" :chinese:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.