Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Стига бе... то едно време само репресии е имало. И стрелби... Масов глад, жажда, спели са по спирките... даже и кекс не са правили младите...

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 11 минути, K.Р написа:

Комунист-мекере-пенсионер защо си от интерната в Мосейково 

Другия болен комунист-Слидерум помага на болния другар 

След комсомолец по майчина линия,  не следваше ли Кокич да е соцутопист???

преди 2 минути, Димитър 59 написа:

Инана,не я коментирам,само мога да кажа,че разсъждава правилно

Така е щом тя слиза от космоса и управлява и ти и даваш лайк определено разбираш кое е правилно и неправилно. Тъп комунисте.

преди 1 минута, attj написа:

След комсомолец по майчина линия,  не следваше ли Кокич да е соцутопист???

Защо все забравяш да не по линия на спрелите ти дядовци комунисти-слуги

преди 5 минути, K.Р написа:

Така е щом тя слиза от космоса и управлява и ти и даваш лайк определено разбираш кое е правилно и неправилно. Тъп комунисте.

Защо все забравяш да не по линия на спрелите ти дядовци комунисти-слуги

Дядовците ми са били фенове на немските национал-социалисти.      Хитлер и той ли е бил комунист?  

преди 2 минути, Димитър 59 написа:

Инана,не я коментирам,само мога да кажа,че разсъждава правилно.Истината,която вие казвате,не е точно същата каквато е била в действителност.Ако пресметнем в проценти хубавото и лошото от онова време,после направим същото в сегашно време,дали няма да се окаже,че сега сме по зле?Малко е спорен този момент.

Това си е твоето мнение... предполагам се дължи на факта, че тогава си бил млад!

Сега питаш ли младите дали им е зле? :)

Нека да направим сравнение на учениците през комунизма и сега... Ще ти разкажа една от многото истории които съм преживял през онова време!

Един ден ми се случи да закъснея за училища, то не беше кой знае какво закъснение... нещо от рода на една две минути. Дори не съм сигурен дали изобщо съм закъснял или по-рано другите деца влезнаха в училището. Дори си спомням, че виждах последните които влизат когато наближавах двора. Какво се случи за това, че закъснях с една-две минути? Накараха ме да правя оборка на двора, да събирам фасове с голи ръце и други гнусни неща и това пред моите съученици които виждаха всичко през прозорците....

Според теб това честно ли е? 

преди 2 минути, K.Р написа:

Така е щом тя слиза от космоса и управлява и ти и даваш лайк определено разбираш кое е правилно и неправилно.

На Инана се възхищавам,че където се появи с голям замах ви бие шамара и ви поставя на място...

току-що, Димитър 59 написа:

На Инана се възхищавам,че където се появи с голям замах ви бие шамара и ви поставя на място...

Това е лъжа...

Постоянно се излага и става за смях в темите.

Попитай я защо ме е блокирала? 😂

Защото шамарите май тя ги яде от мен... :lol6:

преди 4 минути, Димитър 59 написа:

Сирена болната къде те слага, на тоалетната ли ? Зависим ли си 

преди 1 минута, NovakJ написа:

Това си е твоето мнение... предполагам се дължи на факта, че тогава си бил млад!

Сега питаш ли младите дали им е зле? :)

Нека да направим сравнение на учениците през комунизма и сега... Ще ти разкажа една от многото истории които съм преживял през онова време!

Един ден ми се случи да закъснея за училища, то не беше кой знае какво закъснение... нещо от рода на една две минути. Дори не съм сигурен дали изобщо съм закъснял или по-рано другите деца влезнаха в училището. Дори си спомням, че виждах последните които влизат когато наближавах двора. Какво се случи за това, че закъснях с една-две минути? Накараха ме да правя оборка на двора, да събирам фасове с голи ръце и други гнусни неща и това пред моите съученици които виждаха всичко през прозорците....

Не е честно,разбира се,унижение си е.Можем да го сложим към лошите неща по онова време.Ако човек попадне на лош началник или учител,да не би да не може да се случи и в настоящето?

преди 4 минути, NovakJ написа:

Защото шамарите май тя ги яде от мен..

Какви са тия илюзии от съветските болни за какви шамари кви пет лева 

Коко, я кажи, капитализЪма що още не може да произведе една свястна кола. Дее, вече сме 2025, а на теслите им горят компотрите когато стартират на нещо малко там студено. Сега, то батерията е на едно място, на друго двигателите, на трето компютъра и се предполага че всеки компонент е правилно проектиран и защитен, за да работи нормално в гарантирания диапазон външни температури. Обаче за западнясалите отпадъци на четири гуми, това което трябва да е по подразбиране, не е факт.

преди 1 минута, Димитър 59 написа:

Не е честно,разбира се,унижение си е.Можем да го сложим към лошите неща по онова време.Ако човек попадне на лош началник или учител,да не би да не може да се случи и в настоящето?

Тъп и спрял съветско комунистически пенсинер колко години не си излизал навън от бараката ти на село

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Коко, я кажи, капитализЪма що още не може да произведе една свястна кола. Дее, вече сме 2025, а на теслите им горят компотрите когато стартират на нещо малко там студено. Сега, то батерията е на едно място, на друго двигателите, на трето компютъра и се предполага че всеки компонент е правилно проектиран и защитен, за да работи нормално в гарантирания диапазон външни температури. Обаче за западнясаците отпадъци на четири гуми, това което трябва да е по подразбиране, не е факт.

Ало спрелия комунист защо си толкова тъп

преди 13 минути, attj написа:

Дядовците ми са били фенове на немските национал-социалисти.      Хитлер и той ли е бил комунист?  

Болни комунисти с никакъв капацитет са били простите ти дядовци доносници

преди 3 минути, NovakJ написа:

За такова нещо в Англия щеше да ядеш бой с пръчка пред целият клас..

В елитно училище на Запад тогава, родителите ти щяха да бъдат привиканни в училището...

А самият факт, че не осъзнаваш каква е била целта на това, доказва че си преждевременно повехнала орхидея...

преди 5 минути, NovakJ написа:

Попитай я защо ме е блокирала?

А ти що ме блокира мен?

Смяташ, че като си скрил главата в пясъка, това което усещаш по задника си не са ритници, а е вятъра?

преди 1 минута, K.Р написа:

Тъп и спрял съветско комунистически пенсинер колко години не си излизал навън от бараката ти на село

Вярно ли Кокич е хитлерист - защото всичките съветски болни трябвало да бъдат излекувани?

преди 1 минута, Димитър 59 написа:

Може, не отричам...

Но по онова време навсякъде беше така не само единични случаи.

Ето ти друга случка. Отиваме на лагер на Добринище. На втория ден сутринта ни събират всички на двора и започват да ни пощат за въшки. Аз бях едно от децата които имахме въшки... Какво направиха с нас, с една ножица ни подсригаха на киртици и след това ни намазаха с някакво лекарство което миришеше на газ... Въшките изчезнаха, но киртиците останаха и през следващите 12 - 13 дни всички ме сочиха с пръст и ми се подиграваха все едно съм белязан!

И това ли е нормално? 

преди 1 минута, andiay написа:

А ти що ме блокира мен?

Смяташ, че като си скрил главата в пясъка, това което усещаш по задника си не са ритници, а е вятъра?

Вас болните комуняги от паралелната вселена никой не ви брои за живи, анадънму или ти е сложно

преди 1 минута, attj написа:

Вярно ли Кокич е хитлерист - защото всичките съветски болни трябвало да бъдат излекувани?

Защо си наследил тъпотата от дядовците си доносници

преди 2 минути, NovakJ написа:

Може, не отричам...

Тоя комуняга е толкова спрял колкото и останалите

Ето ти друга случка. Отиваме на лагер на Добринище. На втория ден сутринта ни събират всички на двора и започват да ни пощат за въшки. Аз бях едно от децата които имахме въшки... Какво направиха с нас, с една ножица ни подсригаха на киртици и след това ни намазаха с някакво лекарство което миришеше на газ... Въшките изчезнаха, но киртиците останаха и през следващите 12 - 13 дни всички ме сочиха с пръст и ми се подиграваха все едно съм белязан!

Maйко мила... 😆😆😆😆😆

Майката на Кокич е комсомолка от бригадирското движение.    Нашият юнак дали ще се отрече и от майка си?

току-що, K.Р написа:

Вас болните комуняги от паралелната вселена никой не ви брои за живи, анадънму или ти е сложно

Що реши, че теб като никой не те брои за жив, туй се отнася до всички?

Как е скъсаното родопско одеяло?

Още ли се гушкаш в него?

преди 10 минути, NovakJ написа:

Може, не отричам...

Но по онова време навсякъде беше така не само единични случаи.

И това ли е нормално? 

Не е нормално.Имаше разни такива извращения тогава,но заради тях да кажем че сме били зле не може.

преди 4 минути, communismatic написа:

Maйко мила... 😆😆😆😆😆

През комунизма беше нормално да въшлясваме... Всяка година по един два пъти хващахме въшки... Няма нищо лошо в това, намазваха ме с някакво лекарство и след двадесет минути си измивах главата и въшките измираха... Всички въшлясваха тогава...

Но да ме подсрижат на кертици и така да ходя две седмици... извинявай...

През комунизма беше нормално да въшлясваме... Всяка година по един два пъти хващахме въшки...

Трябва да съм живял в друго време. Не съм виждал въшки все още ... 

преди 4 минути, NovakJ написа:

подсрижат на кертици

Ко туй?

Те досега твърдяха, че било нормално и веднъж седмично само да си взимаш душ през соца. Чудя се... тия хора на землянки ли са живеели. Майка ми и баща ми никога не са ми казвали, че къпането е било рядкост през оня период. За въшки пък да не говорим...

току-що, Димитър 59 написа:

Не е нормално.Имаше разни такива извращения тогава,но заради тях да кажем че сме били зле тогава не може.

Не са разни...

Ето ти друга история. Играя си на двора в градинката на пръста, пластмасови колички, камиончета и други играчки и един разбит, счупен касетофон Универсум... Влизат милиционерите на двора, изтръгват ми от ръцете касетофона правят тараш на къщата. През това време баща ми се прибира от работа и ни вижда, че всички сме строени на двора и пита какво става? Милиционерите нищо не намират, обърнаха цялата къща наопаки, гардероби, чекмеджета всичко беше изсипано на земята... Хващат баща ми (господ да го прости) и го отвеждат в милицията. Там го спукват от бой в продължение на десет дни. Върна се ни жив ни умрял и целия беше синьо, лилаво - черен от ударите. 

Всичко това защото съм си играел със счупен касетофон универсум...

И това ли е нормално?

току-що, NovakJ написа:

Но да ме подсрижат на кертици и така да ходя две седмици... извинявай...

Само две седмици ли?Аз си спомням когато влизахме сутрин в училище,переодично ни проверяваха дали сме постригани прилично.Който беше с по дълга коса му отрязваха с ножица малко от перчема,за да иде след училище да се постриже.А за да не личи отрязаното място,на някои се налагаше да се се острижат почти на нула...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.