Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Още едно българско сателитче

https://cosmos.1.bg/space/2025/01/14/balkan-1-to-fly-to-space/

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

Супер е напреднала българската технология... Смазваме световните производители на сателити! България на 20 морета!

Българският спътник Балкан-1 излита тази вечер с ракета на СпейсЕкс!

Кюбсат 

Абе кретени, Нова Зеландия дето е 2 милиона население (преко сили) построи космодрум и пуска по 6 сателита на старт.

Бизнесмена е направил космодрума и ракетата за 250 милиона.

В София само тъпото метро Горна Баня - Попа излезе 2.8 милиарда.

преди 15 минути, petie1 написа:

Българският спътник Балкан-1 излита тази вечер с ракета на СпейсЕкс!

Ъ, освен стикера какво му е българското?

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Проектира се и се сглобява в България. Сега искат да правят лаборатория и за тестване на готовоият продукт.

преди 39 минути, nikolov2020 написа:

Кюбсат 

Абе кретени, Нова Зеландия дето е 2 милиона население (преко сили) построи космодрум и пуска по 6 сателита на старт.

Бизнесмена е направил космодрума и ракетата за 250 милиона.

В София само тъпото метро Горна Баня - Попа излезе 2.8 милиарда.

Кой ли е този кретен, който би сравнил една площадка с километри метро? 
Метро, което закъсалия социализъм дори не се опита да дострои...

image.png

Дори съветския другар навремето е обяснил някои неща:

image.png

преди 1 час, Т.Христов написа:

Глупости са бръмбарите в главата ти!

Глупости!

преди 28 минути, attj написа:

Дали пак ще има чакане      

Може ли да пали? 😂

преди 23 минути, plamen.spam написа:

Кой ли е този кретен, който би сравнил една площадка с километри метро? 
Метро, което закъсалия социализъм дори не се опита да дострои...

А дали в Сингапур мислят като теб и колко е струвало тяхното метро примерно линия Норт-Ийст Лайн?

И може ли да се сравнява с нашето?

https://www.lta.gov.sg/content/ltagov/en/getting_around/public_transport/rail_network/north_east_line.html

Или просто си спамиш....

А дали е нормално километър тунел в България да струва над 14 пъти повече от километър тунел в Норвегия?

kresna.jpg

А дали е нормално 30 км. отсечка от главен път да не може да бъде завършена повече от три години, като през това време се налага едно 250 км. да заобикалят ТИР-овете, влизащи през Дунав мост 2 или отиващи към него, като така се руши и тази инфраструктура....

И сега се опитай да си представиш виадуктите на Хемус, Бебреш е построен от закъсалия социализъм за 7 години, Правешките започнати тогава, след 90-та бе нужно още 10 години, за да бъдат завършени...

Колко време и средства щеше да отнеме днес....

Социализъмът закъса и поради такива проекти, които и днес се ползват...

Иначе поздравления за екипа създал сателита...

Между другото, в завода на една от "санкциониращите" марки се сглобява Москвич. Става дума за завода на Рено около града-герой Москва...

САНКЦИИТЕ РАБОТЯТ!

ама за руснаците...

току-що, communismatic написа:

Между другото, в завода на една от "санкциониращите" марки се сглобява Москвич. Става дума за завода на Рено около града-герой Москва...

САНКЦИИТЕ РАБОТЯТ!

ама за руснаците...

Не се спря да се излагаш и да лееееш пропагандаааа! 😂

преди 3 минути, communismatic написа:

САНКЦИИТЕ РАБОТЯТ!

ама за руснаците...

Що не сглобяват Рено?

преди 20 минути, andiay написа:

А дали в...

А дали е нормално...

Уотабаутизъм:
подход, при който на критичен въпрос или аргумент не се отговаря или дискутира, а се отговаря с критичен контравъпрос, който изразява контраобвинение.

току-що, BANKATA написа:

Що не сглобяват Рено?

Ми прочети ми още двадесет пъти поста и тогава ми напиши същата простотия...

преди 2 минути, NovakJ написа:

Не се спря да се излагаш и да лееееш пропагандаааа! 😂

Ако още един път ми напишеш някакви такива простотии от типа на "плаща ти Русия" и прочее, ще те докладвам... Абсолютно сериозен съм, че ми писна на оная работа от елементарни хора в тоя форум... Бахти неадекватния тип, майна! Вземи си сложи край на живота, поне ще отървеш семейството си от едно тежко бреме...

току-що, communismatic написа:

Ако още един път ми напишеш някакви такива простотии от типа на "плаща ти Русия" и прочее, ще те докладвам... Абсолютно сериозен съм, че ми писна на оная работа от елементарни хора в тоя форум... Бахти неадекватния тип, майна! Вземи си сложи край на живота, поне ще отървеш семейството си от едно тежко бреме...

Колко ти плащат за да разпространяваш пропаганда? :party4:

Каква кола имаш, москвич ли е? 😂

преди 2 минути, communismatic написа:

Питам, като не работят що трябва да сглобяват Москвич вместо Рено?

За твоят пилешки мозък и Москвич 12 ако излезе от завода ще е " санкциите не работят"

Няма да си сложа край, ще ви гледам как се гърчите.

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

Ти си гледай там джендърите :)

преди 2 минути, BANKATA написа:

Няма да си сложа край, ще ви гледам как се гърчите.

Иване, ти не си способен, да накараш никой, да се "гърчи", бъди спокоен. Ти си един класически трол, задаващ по 200 пъти един и същ въпрос, понеже акъла не му стига, да осмисли това което е написано вече. Завода беше прилапан от руснаците за никакви пари, понеже компанията "Рено" е много "демократична" и "справедлива", та затова и собственика на Москвич си взе завода за жълти стотинки, понеже "Рено" "санкционираха" Русия. Затова пиша, че "санкциите работят", ама за руснаците.

Айде, сега... задай още 200 пъти един и същ малоумен въпрос, както обикновено...

преди 16 минути, communismatic написа:

САНКЦИИТЕ РАБОТЯТ!

ама за руснаците...

Ау, какво постижение, сглобявате китайски автомобили и слагате лого на Москвич. САНКЦИИТЕ НЕ РАБОТЯТ :giggle1:

преди 1 минута, communismatic написа:

Иване, ти не си способен, да накараш никой, да се "гърчи", бъди спокоен. Ти си един класически трол, задаващ по 200 пъти един и същ въпрос, понеже акъла не му стига, да осмисли това което е написано вече. Завода беше прилапан от руснаците за никакви пари, понеже компанията "Рено" е много "демократична" и "справедлива", та затова и собственика на Москвич прилапа завода за жълти стотинки, понеже "Рено" "санкционираха" Русия.

Айде, сега... задай още 200 пъти един и същ малоумен въпрос, както обикновено...

Искаш ли да направим сравнение между социалистическия съюз и Европейския съюз?

Например при комунистите разрешено ли е да се говори и пише на различен от руски език? Или може би разрешено ли е да се пътува свободно, между различните държави? 😂 Разрешено ли е да се коментира властта както е при нас Европейците, да се критикува властта?

a man in a suit and tie is laughing and saying `` no comment '' while sitting at a table .

Съгласен ли си или ще ни кажеш колко ти плащат за да разпространяваш рузка пропаганда в България? :rolleyes:

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Ау, какво постижение, сглобявате китайски автомобили и слагате лого на Москвич.

Именно, да. Това да си "купиш" завод с цялото ноу-хау, персонал и прочее за никакви пари не е ли "постижение"?

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Ау, какво постижение, сглобявате китайски автомобили и слагате лого на Москвич. САНКЦИИТЕ НЕ РАБОТЯТ :giggle1:

Премахнаха и системите за сигурност, ABS, Airbag и други, не били необходими! 

a close up of a man 's face with the word david on the bottom left

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.