Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

/Ивайло Мирчев и Момчил Дойчев/

Истинската Промяна е невъзможна без ликвидиране на проруската мафия на власт!

Очевидно е, че завладяната от мафията държава трябва основно да се прочисти. Като се почне от инептократичните и зависими от "круговая порука" тайни служби, корумпирана прокуратура, пробитият от мафията съд, забраната на проруските политически партии - Възраждане и БСП-нова левица, ДПС- старо и нова начало, изобщо всички партии и политици на досегашния фалшив "преход", които спираха по заповед от Москва и по собствени криминални и корупционни причини истинската Промяна. Тази промяна, която грамотния български народ иска е невъзможна ако сегашните съветските учреждения не се превърнат в европейски институции. Може ли да стане това по мирен път? Очевидно посткомунистическата мафия е способна на всичко, за да остане на власт. Тя се крепи и олигархичната си връзка с мафиотския путински режим, който чрез нея ограбва България и пази руското корупционно и криминално влияние върху превзетата през 1944 г. и унищожена европейска държава.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

Промяната се самозаличава със свои соцутопични глупости.    Къде са тунелът под Шипка и следващите мостове над Дунав?  Кирчо и Кокорчо са недостижими  соцутописти!

преди 1 час, attj написа:

Промяната се самозаличава със свои соцутопични глупости.    Къде са тунелът под Шипка и следващите мостове над Дунав?  Кирчо и Кокорчо са недостижими  соцутописти!

Ти забележи как по цял ден кисне в подобни токсични сайтове!? Това момиче 100% нищо не работи, дано поне да е красива, че иначе... ще умре от глад, горката...

преди 2 часа, БаалБек написа:

/Ивайло Мирчев и Момчил Дойчев/

Истинската Промяна е невъзможна без ликвидиране на проруската мафия на власт!

Очевидно е, че завладяната от мафията държава трябва основно да се прочисти. Като се почне от инептократичните и зависими от "круговая порука" тайни служби, корумпирана прокуратура, пробитият от мафията съд, забраната на проруските политически партии - Възраждане и БСП-нова левица, ДПС- старо и нова начало, изобщо всички партии и политици на досегашния фалшив "преход", които спираха по заповед от Москва и по собствени криминални и корупционни причини истинската Промяна. Тази промяна, която грамотния български народ иска е невъзможна ако сегашните съветските учреждения не се превърнат в европейски институции. Може ли да стане това по мирен път? Очевидно посткомунистическата мафия е способна на всичко, за да остане на власт. Тя се крепи и олигархичната си връзка с мафиотския путински режим, който чрез нея ограбва България и пази руското корупционно и криминално влияние върху превзетата през 1944 г. и унищожена европейска държава.

Аз лично немам нищо против, тия дето са в парламента, и висшите държавни служби, вкл. главните телевизионери, дето дежурят в телевизора да ни наливат в ушите капитализъм, да се изтрепят.

Всички до един - нема един читав. Читавото е имало достатъчно ум в главата да не се завира на едно място с нечитавото.

И дали са руска мафия, дали са итаиланска, или американска - изобщо не държа да ги изяснявам тия подробности.

Така че - успех, дано да се изтрепете!

преди 7 минути, communismatic написа:

Ти забележи как по цял ден кисне в подобни токсични сайтове!? Това момиче 100% нищо не работи, дано поне да е красива, че иначе... ще умре от глад, горката...

Е, може па да е джендър.

преди 15 часа, Gaming_Solutions написа:

Като сме съюзници трябва да ни ги подаряват ли?

Ами да! Руснаците как ни подаряваха. 

Даже като сме в една организация (в случая НАТО) трябва всяка страна да има еднакво въоръжение и да е общо за съюза. А не всеки да си купува за себе си. Ако нападнат натовска страна и ние трябва да помогнем с какво ще помагаме? С теляци за банята ли?

И какви "съюзници" сме със САЩ? САЩ не са "съюзници" дори с ЕС, какво остава за нас... Няма как да си "съюзник" с някого и да му правиш злини.

преди 16 минути, В. Велев написа:

Ами да! Руснаците как ни подаряваха. 

Тамън спра следването на темата и някой ме тагне ... Иначе другата вата говори за другите, че нямали друга работа

Нищо не са ни подарявали ватенките.

Даже като сме в една организация (в случая НАТО) трябва всяка страна да има еднакво въоръжение и да е общо за съюза. А не всеки да си купува за себе си. 

Това според кого? Според теб :)

Изискването е всяка страна да отделя минимум 2% от БВП за отбрана, ще се разисква този процент да се качи на 3%. Демек всеки според възможностите си. Така е редно, така е справедливо.

Ако нападнат натовска страна и ние трябва да помогнем с какво ще помагаме? С теляци за банята ли?

Хахахах, отново ниското самочувствие на Ганя, все се има за последна дупка на кавала, иначе като чуе гайда е пръв патриот.

Ганя, България произвежда повече амуниции и боеприпаси от цяла Европа заедно. Ние бяхме тези, които спасиха Украйна първите дни и устискаха благодарение на нас, докато дойдат помощите от големите (някои още ги боли много от това) 

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Тия дето са от "Фактчек", т.е. дето са спонсорирани от "Америка за България"? 😆

И въобще, как ви иде на акъл, да сравнявате едната с другата...

преди 1 минута, communismatic написа:

Тия дето са от "Фактчек", т.е. дето са спонсорирани от "Америка за България"? 😆

И въобще, как ви иде на акъл, да сравнявате едната с другата...

АЕЖ е асоциация на европейските журналисти

току-що, Gaming_Solutions написа:

АЕЖ е асоциация на европейските журналисти

Ти имаш ли изобщо хабер, какво пише в собственият им сайт? Я влез и провери, че не ми се постват скрийншотове...

Цитат

Ние сме професионална общност от журналисти, част от Асоциацията на европейските журналисти, независим наблюдател на Съвета на Европа.

"Независим наблюдател на Съвета на Европа"... 😆

Предполагам, че са същите, които разбуниха духовете около Буча? Нали?

Мине се не мине време и се почне пак с Америка за България. 

Ама къде ви бърка това, че неправителствена фондация финансира най-различни проекти в България. 

Всеки може да влезе в сайта на Америка за България и да види спечелените проекти, както и самото финансиране. Няма скрито-покрито, няма "скандални" изтекли разкрития. Информацията е публична и винаги е била такава. Даже фондацията на жената на главната копейка беше спечелила финансиране преди 2 години и то от не кой да е, а Сорос :)

Тоя форум е направо уникален, аз се преродих откакто започнах да пиша тук. Тоя дори не си е и направил труда, да разбере, какви хора стоят зад сайта, който говори за руската пропаганда у нас - ми те 90% от журналистите от AEJ са или от "Дневник", или от "Клуб Зет", или от "Дойче Веле". Аз затова ти казвам, че ти дори не знаеш какво цитираш. То това е упоменато официално в самият им сайт, аз не си измислям. Т.е. тия дето взимат пари от НПО, обвиняват други... в същото?!?!?!??!?!?!?
А тезата, че били "спечелили проекти" ме кара, да се скъсам от хилене. Никой не дава подобна сума ей така, не знам, дали осъзнаваш какви глупости пишеш. Кой ще даде 360 000 лева на Господари на ефира заради "спечелен проект"?! Пари се дават, за да се водят медиите за носът и да се манипулира общественото мнение. За това ми става смешно разни баламурници, като ми обясняват, как у нас имало свобода на словото. Държавата, където 99,9% от основните медии са спонсорирани от "Америка за България". Не случайно, никой нищо не смее, да пита бай Тиквун за къщата в Барселона, пачките и кюлчетата и прочее...

Каквито хората, такава и държавата...

преди 12 минути, communismatic написа:

Тоя форум е направо уникален, аз се преродих откакто започнах да пиша тук. Тоя дори не си е и направил труда, да разбере, какви хора стоят зад сайта, който говори за руската пропаганда у нас - ми те 90% от журналистите от AEJ са или от "Дневник", или от "Клуб Зет", или от "Дойче Веле". Аз затова ти казвам, че ти дори не знаеш какво цитираш. То това е упоменато официално в самият им сайт, аз не си измислям. Т.е. тия дето взимат пари от НПО, обвиняват други... в същото?!?!?!??!?!?!?
А тезата, че били "спечелили проекти" ме кара, да се скъсам от хилене. Никой не дава подобна сума ей така, не знам, дали осъзнаваш какви глупости пишеш. Кой ще даде 360 000 лева на Господари на ефира заради "спечелен проект"?! Пари се дават, за да се водят медиите за носът и да се манипулира общественото мнение. За това ми става смешно разни баламурници, като ми обясняват, как у нас имало свобода на словото. Държавата, където 99,9% от основните медии са спонсорирани от "Америка за България". Не случайно, никой нищо не смее, да пита бай Тиквун за къщата в Барселона, пачките и кюлчетата и прочее...

Каквито хората, такава и държавата...

Абе виждам, за 3 месеца 1500+ мнения в политическите теми. Би си помислил човек, че си безработен ... или пък не. То срамна работа няма

преди 17 минути, Gaming_Solutions написа:

Ама къде ви бърка това, че неправителствена фондация финансира най-различни проекти в България. 

Бърка ги, че България и Българите не искаме да се обвързваме с руснаците! затова злобеят и се зъбят срещу всичко Западно и Американците, защото всички държави предпочитат да имат топли взаимоотношения с Запада и Щатите пред русията... :giggle1:

преди 52 минути, Gaming_Solutions написа:

Изискването е всяка страна да отделя минимум 2% от БВП за отбрана, ще се разисква този процент да се качи на 3%. Демек всеки според възможностите си. Така е редно, така е справедливо.

Тръмп иска да са 5%

По-интересното е обаче за тези, които не могат да си позволят тези 3 или 5%. Ето ти един пример:

НАТО с вариант: Бедните пращат войска в Украйна вместо пари и оръжие

Редно и справедливо, нали?

преди 17 минути, Gaming_Solutions написа:

Абе виждам, за 3 месеца 1500+ мнения в политическите теми. Би си помислил човек, че си безработен ... или пък не. То срамна работа няма

Джокера даже написа, че имал и доказателства, че ме финансира Кремъл... 😄

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Тръмп иска да са 5%

По-интересното е обаче за тези, които не могат да си позволят тези 3 или 5%. Ето ти един пример:

НАТО с вариант: Бедните пращат войска в Украйна вместо пари и оръжие

Редно и справедливо, нали?

Ти тази статия как я разбра. Който не плаща 5% от БВП на НАТО ще ходи на фронта в Украйна, нали така?

Я дай линк от оригинала във Financial Times 

Дъно, дъно

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Ти тази статия как я разбра. Който не плаща 5% от БВП на НАТО ще ходи на фронта в Украйна, нали така?

Я дай линк от оригинала във Financial Times 

Дъно, дъно

Нали знаеш какво е "пример"?

Аз показах само един пример какво би се случило с тези, които не могат да плащат.

Според теб подобно решение за по-бедните страни дали би било "редно и справедливо"? 

преди 11 минути, ivottoshev написа:

Нали знаеш какво е "пример"?

Аз показах само един пример какво би се случило с тези, които не могат да плащат.

Според теб подобно решение за по-бедните страни дали би било "редно и справедливо"? 

Ама то не пише това в статията, за това те питах как си я разбрал, чел ли си я или само гръмкото заглавие, поисках и оригинала от FT

ПП. Много жалък опит от твоя страна да си играеш със страховете на хората, целейки да насадиш анти-натовски настроения

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Ама то не пише това в статията, за това те питах как си я разбрал, чел ли си я или само гръмкото заглавие, поисках и оригинала от FT

Не съм чел оригинала. Покажи го ти тук и ми докажи че не съм прав :)

До тогава ще чакам да ми отговориш дали е "редно и справедливо" по-бедните държави да пращат пушечно месо в горещите точки, само защото не могат да изпълнят непосилните финансови критерии на богатите.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Не съм чел оригинала. Покажи го ти тук и ми докажи че не съм прав :)

До тогава ще чакам да ми отговориш дали е "редно и справедливо" по-бедните държави да пращат пушечно месо в горещите точки, само защото не могат да изпълнят непосилните финансови критерии на богатите.

Ама не пише това в статията бе, тази, която си изтипосал. 

Копаеш дъното

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

Ама не пише това в статията бе, тази, която си изтипосал. 

Цитат

За европейските държави, изпитващи недостиг на парични средства, изпращането на войски (в Украйна) може да се окаже по-реалистична алтернатива на предоставянето на военна помощ на Украйна в размер на милиарди евро", пише изданието.

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Става въпрос за мироопазващи сили след като се стигне до някакво споразумение между воюващите. И никога не е ставало въпрос да се пращат сили от страните изпитващи финансови затруднения

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.