Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Да ни компенсират? За това, че нямаме още обучени пилоти и изградена инфраструктура и не можем да приемем самолетите ако утре са готови.

Извинявай, но кой трябваше да се погрижи за обучението на пилотите?

Ние не платихме ли и ЗА това?

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 7 минути, Gaming_Solutions написа:

Да ни компенсират? За това, че нямаме още обучени пилоти и изградена инфраструктура и не можем да приемем самолетите ако утре са готови.

Пич, какви пилоти? Ние чакаме едни самолети вече шеста или седма година... Оправданията с пилотите са нелепи. До сега оправданието беше, че имало КоВид, дето бил спъвал работата. Факт е, че са адски нелоялен партньор. А за реакторите за АЕЦ-а, там да не говорим. "Уестингхаус" доколкото разбрах изобщо не са "майстори". 16 години им отнело, да построят АЕЦ "Джорджия"... Интересно, що точно тях избираме? Дали не е щото сме абсолютни американски к0рви? Примерно... Руснаците строят АЕЦ "Аккую" (четири реактора по 1200 мВт) в Мерсин за 24 милиарда долара, a на нас "Уестингхаус" ще ни изградят два реактора по 1150 мВт за 14,5 милиарда долара.

И да увъртате, и да не увъртате... България е една най-обикновена к0рва на САЩ, при това нископлатена.

преди 3 минути, M.Николов написа:

Извинявай, но кой трябваше да се погрижи за обучението на пилотите?

Ние не платихме ли и ЗА това?

Платихме впоследствие. Вече даже май имаме един обучен пилот. Но инфраструктурата още не е готова, а нея трябва да си я правим ние

Просто върхът на безумието е този цитат!

"През 1989-та година България е била на 40-то място по БВП, а днес сме на 71-во. От една страна имаме факта, че се формираха много нови държави, но доста от тях като Македония, Косово или Южен Судан, например, са с по-малък БВП от нашия. Което означава, че за тези малко над три десетилетия, другите страни също не са пропуснали шанса да постигнат икономически растеж и ние може би сме паднали надолу в класацията"

😄

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Платихме впоследствие. Вече даже май имаме един обучен пилот. Но инфраструктурата още не е готова, а нея трябва да си я правим ние

Тцъ, платихме си още с първите 8бр. самолети!

преди 1 минута, communismatic написа:

Пич, какви пилоти? Ние чакаме едни самолети вече шеста или седма година... Оправданията с пилотите са нелепи. До сега оправданието беше, че имало КоВид, дето бил спъвал работата. Факт е, че са адски нелоялен партньор. А за реакторите за АЕЦ-а, там да не говорим. "Уестингхаус" доколкото разбрах изобщо не са "майстори". 16 години им отнело, да построят АЕЦ "Джорджия"... Интересно, що точно тях избираме? Дали не е щото сме абсолютни американски к0рви? Примерно... Руснаците строят АЕЦ "Аккую" (четири реактора по 1200 мВт) в Мерсин за 24 милиарда долара, a на нас "Уестингхаус" ще ни изградят два реактора по 1150 мВт за 14,5 милиарда долара.

Човече, говориш за пеперуги или там както ги нарече, престани да ми говориш на пич, малко пеперугалскоми идва. И аз не разбрах как разговора от ремонтите на миговете стигна до ф16 и реакторите

преди 1 минута, M.Николов написа:

Просто върхът на безумието е този цитат!

"През 1989-та година България е била на 40-то място по БВП, а днес сме на 71-во. От една страна имаме факта, че се формираха много нови държави, но доста от тях като Македония, Косово или Южен Судан, например, са с по-малък БВП от нашия. Което означава, че за тези малко над три десетилетия, другите страни също не са пропуснали шанса да постигнат икономически растеж и ние може би сме паднали надолу в класацията"

😄

Тцъ, платихме си още с първите 8бр. самолети!

Аха а инфраструктурата и тя ли е готова?

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

И аз не разбрах как разговора от ремонтите на миговете стигна до ф16 и реакторите

Кви Миг-ове? Аз ти казвам, че това с тия ф16-ки е една най-нагла далавера. Същата както и с реакторите, същата както и със "Стайкърите". И причината е не в САЩ, а в нашите мили управляващи (както твоите пеперуги). Аз затова и не гласувам, то просто няма за кой... А тия оправдания с "нямаме пилоти", може да вървят само пред жълтопаветниците.

Кви Миг-ове? Аз ти казвам, че това с тия ф16-ки е една най-нагла далавера. Същата както и с реакторите, същата както и със "Стайкърите". И причината е не в САЩ, а в нашите мили управляващи (както твоите пеперуги). Аз затова и не гласувам, то просто няма за кой... А тия оправдания с "нямаме пилоти", може да вървят само пред жълтопаветниците.

Пусни си Азис и Филип Киркоров да се успокоиш малко

преди 12 минути, andiay написа:

Само сляпо вярващи се доверяват на нещо без да го проверят...

Всъщност има само три периода, през които е имало колебания в растежа на БВП на НРБ от 1944г. до 1989 г.....

От 1956 г. до 1976 г. растежа е непрекъснат, като нарастването е близо тройно...

image.thumb.png.7065d47fd0db19a542b2dbdb5782e6f8.png

Ама разбира се, чичо Смешко. Само това ли ти е аргумента?

По тази статистика, защо България не е включена в Г-20, а Бразилия. Тя има по-слаби показатели от нас. 

Цитат

Групата на двайсетте, съкратено Г-20 (официално: на английски: Group of Twenty Finance Ministers and Central Bank Governors), е група от 19 страни с най-големи икономики в света плюс Европейския съюз, представян от държавата председател на Съвета на ЕС (освен в случаите, когато страната председател е член на Г-7 и по такъв начин вече е представена в Г-20).

Създадена е през 1999г.

Това са Австралия, Аржентина, Бразилия, Великобритания, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, САЩ, Турция, Франция, Южна Корея, ЮАР, Япония и Европейският съюз.

image.png

току-що, Gaming_Solutions написа:

Пусни си Азис и Филип Киркоров да се успокоиш малко

Филип Киркоров не слушам, а Азис слушат основно гласоподавателите на пеперастите... тия от ромското малцинство.

преди 3 минути, communismatic написа:

Филип Киркоров не слушам, а Азис слушат основно гласоподавателите на пеперастите... тия от ромското малцинство.

Ама ф16 поръчаха герб, БСП и ВМРО, аз никога не съм гласувал за тях. И за трети път ще ти го напиша, бях за грипен. Не съм тука да защитавам гербачийската сделка. Разговора беше за миговете, стана неудобен и го обърнахте на Ф16

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

току-що, Gaming_Solutions написа:

Ама ф16 поръчаха герб, БСП и ВМРО, аз никога не съм гласувал за тях. И за трети път ще ти го напиша, бях за грипен

Така е, да. Те пеперугите са по-различни... Ти защо гласуваш за тях, между другото? Дай ми пет причини... Ако не ти е проблем, разбира се.

Така е, да. Те пеперугите са по-различни... Ти защо гласуваш за тях, между другото? Дай ми пет причини... Ако не ти е проблем, разбира се.

Цомчо и онзи с лилавите венци ли са пеперуги, за Възраждане също не съм гласувал

Ама още ли пишете за самолетите. Това да правиш сравнения за военно оборуване с друга страна е повод за спекулации, особено от русоробите.

Има много различни фактори за цената на всяка сделка. Персонализиране и спецификации за всеки компонент от договора.  Може да изискват определен трансфер на технологии или местни производствени възможности като част от сделката. По-големи количества могат да получат отстъпки за по-изгодни условия. Изгодни условия на финансиране. Лицензи, логистика и прочее.

преди 3 минути, БаалБек написа:

По тази статистика, защо България не е включена в Г-20, а Бразилия. Тя има по-слаби показатели от нас. 

Ми....най-вероятно, защото Бразилия има население над 200 млн. души, и дори с по-нисък БВП на човек от населението, пак общия БВП на Бразилия надвишава 2 трилиона долара.

преди 41 минути, maxthon написа:

В случая параметъра "само и единствено самолети" не важи защото и в двата случая допълнителните параметри като обучение на наземен персонал и подобни присъстват. Въоръжение и поддръжка са съвсем отделни неща и не са част от тези договори.

Наистина ли написа тази глупост?

Можеш ли да кажеш колко хора ще обучат едните и другите, колко и какво оборудване ще се строи в Гърция и България че да ги слагаш под общ знаменател?

Ей така си лаеш колкото да се види че си тук и си на въпреки.

преди 3 минути, БаалБек написа:

Ама разбира се, чичо Смешко. Само това ли ти е аргумента?

Защото Г-20 е геополитика, душице...

Г-20 е за най-големите икономики, а не за най-силните икономики, нито пък за тези по БВП пер капита по покупателна способност....

Защото в Г-20 е ЕС, а България е част от ЕС, ако срещата на Г20 е в по време на ротационното председателство на ЕС от България, то на срещата ЕС ще бъде представен от България...

От друга страна в Г-20 не е и Сингапур, примерно, дали Бразилия, Аржентина, Русия имат по-силни икономики от Сингапур?

Или от Норвегия?

Или от Швейцария?

Дори не знаеш, какво е Г-20... казах ти, сама се правиш на "кашмер"...

Нимой скрийш тоталното си невежество с атаки против личността на този, който ти го казва

Хайде ти посочи статистика, която да оборва тази, която предложих аз..

преди 14 минути, M.Николов написа:

Ми....най-вероятно, защото Бразилия има население над 200 млн. души, и дори с по-нисък БВП на човек от населението, пак общия БВП на Бразилия надвишава 2 трилиона долара.

Некои хора упорито се опитват да докажат, че акад. Сендов греши...

Но... успяват да докажат само правотата му...

преди 12 минути, andiay написа:

Некои хора упорито се опитват да докажат, че акад. Сендов греши...

Но... успяват да докажат само правотата му...

А ти още ли се надяваш, че от това рупорче може да излезе нещо?

Кауза пердута!

преди 4 минути, M.Николов написа:

А ти още ли се надяваш, че от това рупорче може да излезе нещо?

Кауза пердута!

Всеки е такъв, какъвто наистина иска и може...

Личен избор...

Никога не съм се осланял на надежди...

Сега пак ще следва снишаване с очакване всичко да се забрави, после пак "Анидей, Смешко, глупости и т.н.", докато па сама се напрай на "кашмер" и цикъла започва отначало....

Забавно е...

Много отдавна й казах, че е виртуален мазохист....

преди 17 минути, andiay написа:

Сега пак ще следва снишаване с очакване всичко да се забрави, после пак "Анидей, Смешко, глупости и т.н.", докато па сама се напрай на "кашмер" и цикъла започва отначало....

Според мен, отново я надценяваш....никакво снишаване няма да има, утре с нови сили.

За да има снишаване се иска да има правилна оценка на ситуацията, а при нея това отсъства.

преди 6 минути, M.Николов написа:

Според мен, отново я надценяваш....никакво снишаване няма да има, утре с нови сили.

За да има снишаване се иска да има правилна оценка на ситуацията, а при нея това отсъства.

Утре, след два, след три дена - няма значение...

Снишаването при нея се изразява в изместване на темата....

Днес е чудесен пример за това, написа онази абсурдна глупост за това ка са се скривали реалните проблеми в икономиката на НРБ и после тръгна вече да ми обяснява че съм посредствен....

Истината е, че точно тя осъзнава коги я хванеш в крачка и по последващите й реакции си личи...

Но...  да настъпваш една и съща мотика постоянно... ка да го кажа по-меко ... Сендов е прав...

Винаги си личи, коги е осъзнала ситуацията...

Маниерът й е стереотипен...

Но... пък е забавно да се наблюдава...

преди 9 часа, BANKATA написа:

Можеш ли да кажеш колко хора ще обучат едните и другите, колко и какво оборудване ще се строи в Гърция и България че да ги слагаш под общ знаменател?

Е нали това обучение е в цената на договора? След като гърците купуват повече самолети се предполага, че там ще се обучат и повече хора. И това прави ли самите самолети още по-евтини? Ще се окаже май, че те са си купили Ф35 дори на по-ниска цена от нашите Ф16. Макар, че 20 самолета за 3.5 млрд. долара си е направо по-ниска цена.

преди 9 часа, БаалБек написа:

Това да правиш сравнения за военно оборуване с друга страна е повод за спекулации,

Да напомня ли кой започна със спекулациите? Едни глупости, които така и не успя да докажеш, че са такива.

преди 9 часа, M.Николов написа:

Кажи го на Анидей, защото тръгна да прави сравнение между България и Турция, а отхвърли моето с Гърция! И после бил ме оборил.

преди 9 часа, andiay написа:

Хайде ти посочи статистика, която да оборва тази, която предложих аз..

Муцка, достатъчна е една, за да лъсне фалшивата социалистическа икономика с устойчивия ръст!

По-голяма смешка от валутния курс лев-долар, няма. А курса е бил за 100 долара, 86/82/80/ лева. СмеХ.

walutnileva-1.png

И истината за социализма и силния лев лъсна след 1990г.

Ето ти сравнение с приблизително еднакви по население държави. Една несоциалистическа и една бивша социалистическа.

chehia.png

Та толкова за твоите глупости и опровергаване на Красен Станчев. Той е тъп като теб и пише глупости, които са лесно опровержими. Нещо за академик Сендов ли беше казал?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.