Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да получа достъп до кодовете на BIOS програмата?

Препоръчан отговор

Някой знае ли как да изкарам копие на съдържанието на BIOS чипа? Интересува ме не .exe файла, който се извежда с командата innoextract Bios.exe, а кода, който може да се променя - програмируемия код. Искам да приложа няколко модификации по BIOS-а, за да го направя съвместим с една операционна система, която има нови функции, за които няма поддръжка в моя BIOS.

Също ме интересува, целия код ли може да се променя, или има сегменти, които са компилирани в машинен език и няма как да се декомпилират в код?

Достъп до BIOS кода с команда ли се получава, или ми е необходима допълнителна програма? Обяснете ми, моля!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, нушо написа:

Програмата, която си показал, е за ъпдейтване на БИОС-а. Аз моя БИОС съм го актуализирал до последната версия. Не искам да ъпдейтвам, а да променям. Трябва да ми достъп до кода на БИОС-а.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хакваш сайта на производителя на лафтопа и му гепаш сорскодовете на БИОС-ите

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, PigMan9 написа:

командата innoextract Bios.exe

Глупост!

преди 39 минути, PigMan9 написа:

Достъп до BIOS кода с команда ли се получава

За всеки BIOS различна програма.
За да стигнеш до умения за модифициране на BIOS бая книги трябва да прочетеш!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Изниква въпросът,готов ли си да жертваш този компютър?Шанса да умре след грешка в биоса е 99%...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В Расия най ги разбират биосите, само те щи кажат как става

преди 52 минути, PigMan9 написа:

Също ме интересува,

Защо те интересува

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Димитър 59 написа:

Изниква въпросът,готов ли си да жертваш този компютър?Шанса да умре след грешка в биоса е 99%...

Тцъ - 99,(9)% ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, цър-вул написа:

Тцъ - 99,(9)% ;) 

Бях му оставил 1% надежда...,ти хептем го обезкуражи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, цър-вул написа:

За всеки BIOS различна програма.

Коя програма се използва за InsydeH20 Setup Utility Rev. 5.0?

Също така ме интересува и за ето този BIOS:

screenshot-105.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе, момче, как трябва да ти се каже, че тия неща не са лъжица за всяка уста. Хилядина (че и по-малко) човека по света пишат модове за фърмуера на BIOS и не всеки може да се модне.
Ай, спри с глупостите!
Твърдиш, че си на ти с английския - търси в мрежата bios-mod. Пиши там, качи имиджа на твоя BIOS...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, Coco1 написа:

В Расия най ги разбират биосите, само те щи кажат как става

Защо те интересува

cover.jpg?1297956398

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, цър-вул написа:

Абе, момче, как трябва да ти се каже, че тия неща не са лъжица за всяка уста. Хилядина (че и по-малко) човека по света пишат модове за фърмуера на BIOS и не всеки може да се модне.
Ай, спри с глупостите!
Твърдиш, че си на ти с английския - търси в мрежата bios-mod. Пиши там, качи имиджа на твоя BIOS...

Просто искам да направя BIOS-а съвместим с Linux ядро 5.

Добре, ще пиша в мрежата, която си споменал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, цър-вул написа:

Ай, спри с глупостите!

Там не се ли плаща? Щото ние пестим. 

(ние - израз на съпричастие... нали знаете как е - ние с Бил Гейтс и PigMan9 сме спестили някъде около 118 млрд. долара... ±2-3$... трудно се броят)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Грухи Биоса :biggrin:

За модване на БИОС-а му трябба ей тва

792701.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, цър-вул написа:

И аз искам на екскурзия в космоса

По вероятно е тва да стане отколкото Грухи Биоса да модне БИОС

преди 47 минути, цър-вул написа:

Твърдиш, че си на ти с английския

Абе тва е бял кахър, по ме тревожи твърдението че е ИТ......

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, petie1 написа:

По вероятно е тва да стане отколкото Грухи Биоса да модне БИОС

Яд ли те е, че ще успея да накарам фалшивия BIOS на Acer да е съвместим с ядро 5 на Линукс.

преди 15 минути, цър-вул написа:

И аз искам на екскурзия в космоса

Свържи се с Blue Origin, Virgin Galactic, или SpaceX и си поръчай почивка до някоя планета или космическа станция.

По темата: Ако BIOS-а се прецака по време на редактиране, това ще съсипе ли целия лаптоп, или ще е възможно после да върна стария BIOS?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, lebel написа:

ние с Бил Гейтс

Уили вече не е фактор. Е́ла ни виж с Илън к'во прайми.

преди 2 минути, PigMan9 написа:

По темата: Ако BIOS-а се прецака по време на редактиране, това ще съсипе ли целия лаптоп, или ще е възможно после да върна стария BIOS?

Първо мнооооого чети и тогава няма да задаваш такива тъпи, тъпи, тъпи въпроси

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, PigMan9 написа:

Яд ли те е, че ще успея да накарам фалшивия BIOS на Acer да е съвместим с ядро 5 на Линукс.

Тези неща ги правят инженери с многогодишен опит и няколко висши образования, защо реши, че ти ще можеш да направиш нещо по въпроса, където и елементарни познания си нямаш от нищо?

преди 2 минути, PigMan9 написа:

Да, ще останеш с една тухла, от която няма да става нищо. Евентуално може и да успеят в някой сервиз да я съживят с флашване на нов BIOS с програматор, но пак не е 100% сигурно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, PigMan9 написа:

Не, че защо да ме е яд? То това ще е добре за Линукс...

По темата нали ти казах че прецакаш ли БИС оставаш без лапти

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, PigMan9 написа:

...

Извън темата (офф демек):   Не само възможно, но и сигурно. Винаги можеш да се върнеш назад в спомените си...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, PigMan9 написа:

По темата: Ако BIOS-а се прецака по време на редактиране, това ще съсипе ли целия лаптоп

Не. Казах ти - чети!

преди 4 минути, Raze написа:

Да, ще останеш с една тухла, от която няма да става нищо.

В интерес на истината това не е вярно!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, цър-вул написа:

Първо мнооооого чети и тогава няма да задаваш такива тъпи, тъпи, тъпи въпроси

Па после кат му викам олигофрен хАпсолютен грухти сърдито

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...