Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да получа достъп до кодовете на BIOS програмата?

Препоръчан отговор

преди 24 минути, petie1 написа:

Аз много добре знам как се влиза в БИОС-а. Като пусна лаптопа, натискам Esc преди да започне да зарежда Windows. Може да се направи и от ето тук:

mPRO4k3.png

Ти не видя ли, че съм направил снимки на БИОС-а и настройките в него? Защо реши, че не знам как се влиза в БИОС-а? Ако не знам как да вляза в БИОС-а, тогава как съм направил тези снимки?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, цър-вул написа:

Тцъ - 99,(9)% ;) 

Назад деветките ще са в период.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Coco1 написа:

Как се влиза в биос 

Показано е на горното изображение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, PigMan9 написа:

Аз много добре знам как се влиза в БИОС-а. Като пусна лаптопа, натискам Esc преди да започне да зарежда Windows. Може да се направи и от ето тук:

mPRO4k3.png

Ти не видя ли, че съм направил снимки на БИОС-а и настройките в него? Защо реши, че не знам как се влиза в БИОС-а? Ако не знам как да вляза в БИОС-а, тогава как съм направил тези снимки?

Грешното място гледаш.

Това търси.

image77.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, plmen88 написа:

Назад деветките ще са в период.

На мен ли го казваш? Как мислиш - дали не знам, щом съм го написал така?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, цър-вул написа:

На мен ли го казваш? Как мислиш - дали не знам, щом съм го написал така?

Не се заяждам, просто беше майтап.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, АСПЕКТ написа:

Грешното място гледаш.

Това търси.

image77.png

Сега ще проверя и това меню и ще кажа дали е съм намерил опциите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, PigMan9 написа:

Някой знае ли как да изкарам копие на съдържанието на BIOS чипа? Интересува ме не .exe файла, който се извежда с командата innoextract Bios.exe, а кода, който може да се променя - програмируемия код. Искам да приложа няколко модификации по BIOS-а, за да го направя съвместим с една операционна система, която има нови функции, за които няма поддръжка в моя BIOS.

Също ме интересува, целия код ли може да се променя, или има сегменти, които са компилирани в машинен език и няма как да се декомпилират в код?

Достъп до BIOS кода с команда ли се получава, или ми е необходима допълнителна програма? Обяснете ми, моля!

:lol6:е няма такъв смях! Ще ми върви седмицата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 54 минути, Емил Костов написа:

Кое е смешното?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, PigMan9 написа:

Кое е смешното?

Човек ти не можеш да инсталираш един линукс, какви кодове на биос те гонят ми че чак ще преправяш машинен код. Вземи вече си пий хапчетата или отиди на лекар, защото наистина ставаш смешен. Съжалявам, че нямам права, просто няма да ти дам да имаш интернет, не да влизаш във форуми! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Човек ти не можеш да инсталираш един линукс, какви кодове на биос те гонят ми че чак ще преправяш машинен код. Вземи вече си пий хапчетата или отиди на лекар, защото наистина ставаш смешен. Съжалявам, че нямам правя просто няма да ти дам да имаш интернет, не да влизаш във форуми! 

Емо ти неразбра ли вече че това е изпит да ни пробва колко можем а той си чеше клаиатурата с кеф и се хили !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, vlado1985 написа:

Емо ти неразбра ли вече че това е изпит да ни пробва колко можем а той си чеше клаиатурата с кеф и се хили !

Повярвай ми, че не се хили ами мегасериозно си вярва, че е някакъв БОГ и ГУРУ в света на технологиите. Човек, който ще се шегува или ще се позабавлява ще пусне една тема и накрая даже ще си признае, че си прави шоуто. Този БОТ му блокираха 3 акаунта, това му е четвърти и продължава да ръси простотия ден след ден. Това е болестно състояние. Ако на този субект му спра интернета само за 1 ден, той ще скочи през терасата и ще се самоубие. Повярвай ми говоря съвсем сериозно и постоянно го виждам в моята работа.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Повярвай ми, че не се хили ами мегасериозно си вярва, че е някакъв БОГ и ГУРУ в света на технологиите. Човек, който ще се шегува или ще се позабавлява ще пусне една тема и накрая даже ще си признае, че си прави шоуто. Този БОТ му блокираха 3 акаунта, това му е четвърти и продължава да ръси простотия ден след ден. Това е болестно състояние. Ако на този субект му спра интернета само за 1 ден, той ще скочи през терасата и ще се самоубие. Повярвай ми говоря съвсем сериозно и постоянно го виждам в моята работа.

Имал е 3 наказания от които не си е взел поука. А ако получи награда бан край със щуротийте и ще гледа сайта през крив макарон все пак това може да го направи аминистратора на сайта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Имал е 3 наказания от които не си е взел поука. А ако получи награда бан край със щуротийте и ще гледа сайта през крив макарон все пак това може да го направи аминистратора на сайта.

Според теб човек, който има умения и знания в подобна област ще виси ли по форумите да ръси глупости! Пак ще кажа, че постващият не е наред с главата. Може да ми се сърди, колкото иска. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като вляза във форума, първото нещо гледам У дЕсно дали "PigMan9" не е пуснал някоя нова тема или форума ще има малко затишие от темите мУ. ⚠️

Другото което си мисля, че тоя форум му е като адвокаТска кантора. 

Все да влезе и да се консултира с някой адвокат. Те тези хора вече като го видят и сигурно обръщат табелките от Отворено / Затворено. :biggrin:

Сигурно са пИщисали вече всички :rolleyes:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Емил Костов написа:

Според теб човек, който има умения и знания в подобна област ще виси ли по форумите да ръси глупости! Пак ще кажа, че постващият не е наред с главата. Може да ми се сърди, колкото иска. 

Е той показа вече че има знания с пингвина и е IT лице само където BIOS нещо му се дърви.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Емил Костов написа:

Човек ти не можеш да инсталираш един линукс, какви кодове на биос те гонят ми че чак ще преправяш машинен код. Вземи вече си пий хапчетата или отиди на лекар, защото наистина ставаш смешен. Съжалявам, че нямам правя просто няма да ти дам да имаш интернет, не да влизаш във форуми! 

Ето.

на 4.11.2022 г. в 12:18, PigMan9 написа:

Нищо не може да направи. Аз съм зад множество проси слоя/сървъри от всевъзможни държави по света. Имам високо ниво на кибер сигурност и компютърна грамотност. Няма как той просто да ми прати някакъв линк към страница, където има скрипт, който извлича данни за местоположение, ИП адрес, или дори активира предната камера, примерно, и аз просто да кликна. Аз много добре знам на какво трябва и на какво не трябва да кликвам.

И много добре знам как да разбера дали ме следят. Примерно, да видя дали за последните 24 часа някой ме е следял, ще си погледна активността на употребата на мобилни данни. Ако не съм използвал интернет, а тя е висока, значи нещо не е наред и има пренос на данни от моето устройство към други устройства.

В момента всичко е наред: нямам съмнителни приложения, нито spyware. Не се притеснявай за мен, мили братко; аз знам как да се грижа за себе си.

🍕🍗🍖🍔🍟🌭🍩🧁

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Я ето го и д-р Емо със седемте джама :) Мен ме боли корема от смях  с шоуто на Грухи Биоса

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, petie1 написа:

Я ето го и д-р Емо със седемте джама :) Мен ме боли корема от смях  с шоуто на Грухи Биоса

Що пък 7 джама?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, PigMan9 написа:

mPRO4k3.png

Прочети линка какво съдържа вместо да грухтуш а и щом се влиза с Esc най веротно трябва да помпиш на спрян лаптоп тоя бутон докат тръгне че от клипа който гледах не ми стана много ясно тва за НР

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Що пък 7 джама?

Уин 7  бре

преди 7 минути, дръндю написа:

стига се бъзикахте с него
поне му помогнете да влезе във...фурната

Я печено прасе с картоле...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Емил Костов написа:

Вземи вече си пий хапчетата или отиди на лекар

Все неща, свързани с разходи....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...