Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

33години ДЕГРАДАЦИЯ...някои му казват демокрация.Продажниците и предателите на Родината.

Featured Replies

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 189k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• То социализъма е недоносче ясно, въпроса е тия които се пребоядисаха след 89та и се главиха СДС и т.н. големите демократи и всички техни производни до днес какво направиха? Отговора е Нищо и половина.

• ...ориентиран казваш... ...ти,горкия,си толку ориентиран... ...колкото е мисирка накълвала се с джибри изсипани зад ракиджийницата...

Публикувани изображения

НИКОЙ НЕ МЕ ПОПИТА дали искам да вляза в НАТО.
Никой не ме попита дали искам да унищожа армията си и да нарежа ракетите й на скрап.
Никой не ме попита дали искам да вляза в ЕС.
Никой не ме попита дали искам да затворя реакторите на АЕЦ "Козлодуй".
Никой не ме попита дали искам да замразя АЕЦ "Белене".
Никой не ме попита дали искам да харижа на безценица националната промишленост.
Никой не ме попита дали искам да раздам на концесия златните залежи и минералната вода.
Никой не ме попита дали искам да въоръжавам и финансирам Украйна във войната й с нашия брат-освободител Русия.
Никой не ме попита дали искам да дам небето си на САЩ да бомбардира Белград.
Никой не ме попита дали искам да предам възрожденския идел за Македония и да обрека българите там на геноцид.
Никой не ме попита дали искам да си погреба 145-годишния лев и да го сменя с чужди пари.
Никой не ме попита за нищо през целия тираничен (а уж демократичен) преход, в който властваше една самоназначена и протежирана от "Колективния Запад" диктатура на либерал-анархистичното малцинство.
Изживях друг живот, с други ценности, различни от моите, натрапени ми силово от други хора, които решаваха от мое име. Сигурно и мнозина от вас се чувстват по същия начин...
Било "цивилизационен избор"? А кой го избра вместо мен? Някакъв наднационален елит, който винаги знаеше по-добре от народа...
Отродителите пренаписаха историята, обявиха турското робство за "османско присъствие", бутнаха паметниците, бръкнаха в половата идентичност, отвориха границите за ислямистката гмеж, заговориха за "кастрация" на децата ни, посегнаха на православната вяра в угода на англосаксонския диаболизъм.
Докато в същото време ограбваха разбойнически публичния ни ресурс, репродуцираха се лицемерно във "власт" и "опозиция", фалшифицираха изборите и налагаха олигопол, в чиято отвратителна кулминация се превърна антибългарското правителство на Росен Желязков, Бойко Борисов, Делян Пеевски, ГЕРБ, ДПС, БСП, ИТН и скачените съдове ППДБ.
И ако посмееш да кажеш "стига", ако дръзнеш да отвориш дума за референдуми и народовластие, ако защитиш поруганата българска чест, стигмата на правителствената пропаганда и тролските фабрики на грантоядния умнокрасивитет скоропостижно те набеждават за "копейка", "путинист", "русороб" и крясват в лицето ти "Тук не е Москва"?!
Да, тук е фашизоидният Киев, тук е розово-лунатичният Брюксел, тук не е София, нито България! БълХария, може би...
Време е да си ги върнем. Време е да бъдем питани. Време е да станем разпоредители на собствената си съдба.
Вчера си позволих да постна плакат за Булекзит. Соросоидната глутница обезумя, припозна ме за враг, по-страшен от Путин. Това е комплимент - успял съм да ги настъпя по болното място.
Сектата мизантропи и българофоби не проумява, че неминуемото предстои. Съвсем скоро България ще излезе, по един или друг начин, от цитаделата на злото, която се разпада и фалира.
И това не го говоря аз - говорят го Джей Ди Ванс, Марко Рубио, Илон Мъск, Виктор Орбан, Бабиш, Фицо, Кикъл, Вилдерс, Симион, Льо Пен, Бардела, Алис Вайдел...Говори го здравият разум на консерватизма, патриотизма и семейните ценности.
Светът се обръща - гарантирано и от развръзката на Източния фронт. Левът си отива съвсем за малко, за да се върне на бял кон.

May be an image of text
преди 1 час, Miusuka написа:
НИКОЙ НЕ МЕ ПОПИТА дали искам да вляза в НАТО.
Никой не ме попита дали искам да унищожа армията си и да нарежа ракетите й на скрап.
Никой не ме попита дали искам да вляза в ЕС.
Никой не ме попита дали искам да затворя реакторите на АЕЦ "Козлодуй".
Никой не ме попита дали искам да замразя АЕЦ "Белене".
Никой не ме попита дали искам да харижа на безценица националната промишленост.
Никой не ме попита дали искам да раздам на концесия златните залежи и минералната вода.
Никой не ме попита дали искам да въоръжавам и финансирам Украйна във войната й с нашия брат-освободител Русия.
Никой не ме попита дали искам да дам небето си на САЩ да бомбардира Белград.
Никой не ме попита дали искам да предам възрожденския идел за Македония и да обрека българите там на геноцид.
Никой не ме попита дали искам да си погреба 145-годишния лев и да го сменя с чужди пари.
Никой не ме попита за нищо през целия тираничен (а уж демократичен) преход, в който властваше една самоназначена и протежирана от "Колективния Запад" диктатура на либерал-анархистичното малцинство.
Изживях друг живот, с други ценности, различни от моите, натрапени ми силово от други хора, които решаваха от мое име. Сигурно и мнозина от вас се чувстват по същия начин...
Било "цивилизационен избор"? А кой го избра вместо мен? Някакъв наднационален елит, който винаги знаеше по-добре от народа...
Отродителите пренаписаха историята, обявиха турското робство за "османско присъствие", бутнаха паметниците, бръкнаха в половата идентичност, отвориха границите за ислямистката гмеж, заговориха за "кастрация" на децата ни, посегнаха на православната вяра в угода на англосаксонския диаболизъм.
Докато в същото време ограбваха разбойнически публичния ни ресурс, репродуцираха се лицемерно във "власт" и "опозиция", фалшифицираха изборите и налагаха олигопол, в чиято отвратителна кулминация се превърна антибългарското правителство на Росен Желязков, Бойко Борисов, Делян Пеевски, ГЕРБ, ДПС, БСП, ИТН и скачените съдове ППДБ.
И ако посмееш да кажеш "стига", ако дръзнеш да отвориш дума за референдуми и народовластие, ако защитиш поруганата българска чест, стигмата на правителствената пропаганда и тролските фабрики на грантоядния умнокрасивитет скоропостижно те набеждават за "копейка", "путинист", "русороб" и крясват в лицето ти "Тук не е Москва"?!
Да, тук е фашизоидният Киев, тук е розово-лунатичният Брюксел, тук не е София, нито България! БълХария, може би...
Време е да си ги върнем. Време е да бъдем питани. Време е да станем разпоредители на собствената си съдба.
Вчера си позволих да постна плакат за Булекзит. Соросоидната глутница обезумя, припозна ме за враг, по-страшен от Путин. Това е комплимент - успял съм да ги настъпя по болното място.
Сектата мизантропи и българофоби не проумява, че неминуемото предстои. Съвсем скоро България ще излезе, по един или друг начин, от цитаделата на злото, която се разпада и фалира.
И това не го говоря аз - говорят го Джей Ди Ванс, Марко Рубио, Илон Мъск, Виктор Орбан, Бабиш, Фицо, Кикъл, Вилдерс, Симион, Льо Пен, Бардела, Алис Вайдел...Говори го здравият разум на консерватизма, патриотизма и семейните ценности.
Светът се обръща - гарантирано и от развръзката на Източния фронт. Левът си отива съвсем за малко, за да се върне на бял кон.

May be an image of text

Чл. 108. (1) Koйтo пpoпoвядвa фaшиcтĸa или дpyгa aнтидeмoĸpaтичнa идeoлoгия или нacилcтвeнo измeнянe нa ycтaнoвeния oт Koнcтитyциятa нa Peпyблиĸa Бългapия oбщecтвeн и дъpжaвeн cтpoй, ce нaĸaзвa c лишaвaнe oт cвoбoдa дo тpи гoдини или c глoбa дo пeт xиляди лeвa.
(2) Koйтo пo ĸaĸъвтo и дa e нaчин oпeтни гepбa, знaмeтo или xимнa нa Peпyблиĸa Бългapия, или знaмeтo или xимнa нa Eвpoпeйcĸия cъюз, ce нaĸaзвa c лишaвaнe oт cвoбoдa дo двe гoдини или c глoбa дo тpи xиляди лeвa.

https://gpk.caselaw.bg/norms/nk-108/

Държавният дълг расте с 85 лв. в секунда

05-10-15-thumb-958x539.webp

Цитат

В края на 2025 г. публичният дълг трябва да бъде в размер на 62 791 140 000 лева. През 2026 г., ако плановете на Министерство на финансите за пускане на нов държавен дълг бъдат изпълнени, дългът ще нараства с 280 евро в секунда, каза Макс Баклаян. Този дълг се плаща от всички нас като данъкоплатци чрез осигуровки, данък върху доходите, ДДС и т. н., допълни той. Макс Баклаян припомни как Световната банка иска да минем към прогресивно облагане на доходите, има план за вдигане на осигуровките, ежегодно увеличават максималния осигурителен доход. Всеки дълг се плаща през данъци или с инфлация, заяви Макс Баклаян.

В България има около 2,8 млн. домакинства. Това означава, че за да бъде изплатен държавният дълг, всяко домакинство трябва да плати 21 905 лв. Но с планирания нов държавен дълг през следващата година сумата, която трябва да плати всяко домакинство, ще нарасне до около 31 хил. лв., каза Стоян Панчев. С близо 50% е увеличението на дълга на всяко домакинство с дълговете, които е планирано да вземем, заяви Макс Баклаян.

НЯКОИ ДРЕБНИ, НО ВАЖНИ РАЗЯСНЕНИЯ ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА НОВАТА 2026 ГОДИНА. АБЕ, МАМАТА СИ Е•АЛО!

Цитат

Добро утро! Ето няколко дребни, но важни разяснения преди началото на новата 2026 година:

– Евгени Дайнов не мисли, той ферментира

– Божанов не се къпе, той се рефрешва

– Борисов не абдикира, той се диверсифицира, защото го е страх да не се намагнитизира

– Елена Поптодорова не анализира, тя просто проституира

– Асен Василев рядко се коалира, защото обикновено преждевременно еякулира

– Киро не се дрогира, а се парапетизира

– Пеевски ту се демонизира, ту се героизира, важното е единствено схемата да се рециклира

– Ивайло Мирчев не се реформира, а само телесно се трансформира с цел по-късно по-добре да се адаптира

Или накратко: Обществото ни се наркоманизира, докато диванетата отгоре ни лъжат, че то се демократизира, а площадът пък все повече се газира, малко преди категорично да колабира.

У нас нищо не еволюира. У нас всичко постоянно се идиотизира с цел все повече да се европеизира.

Абе, мамата си е•ало! Какво му остава на човек, за да не се нервира, освен да пие една бира?

Остават броени дни до мига, в който Баце ще подари на Путин Александър Йорданов, а Мирчев лично ще сглоби паметника на Съветската армия в Крушари.

Дерзайте, революционери!

Чл. 108. (1) Koйтo пpoпoвядвa фaшиcтĸa или дpyгa aнтидeмoĸpaтичнa идeoлoгия или нacилcтвeнo измeнянe нa ycтaнoвeния oт Koнcтитyциятa нa Peпyблиĸa Бългapия oбщecтвeн и дъpжaвeн cтpoй, ce нaĸaзвa c лишaвaнe oт cвoбoдa дo тpи гoдини или c глoбa дo пeт xиляди лeвa.
(2) Koйтo пo ĸaĸъвтo и дa e нaчин oпeтни гepбa, знaмeтo или xимнa нa Peпyблиĸa Бългapия, или знaмeтo или xимнa нa Eвpoпeйcĸия cъюз, ce нaĸaзвa c лишaвaнe oт cвoбoдa дo двe гoдини или c глoбa дo тpи xиляди лeвa.

https://gpk.caselaw.bg/norms/nk-108/

• Автор
преди 24 минути, M.Николов написа:

Ти защо още се разхождаш на свобода, а не си в затвора?

При условие, че постоянно проповядваш омраза.

...явно когато омразата е в името на ,,евроатлантическите ценности"...

...се брои за...лИбоФ...

...здрава...силна...мъжка...'жендърска лИбоФ...

България излезе от съветския "мир" и се върна в институциите на цивилизования свят - в НАТО, ЕС, Шенген, Еврозоната благодарение на едно активно гражданско малцинство, което преодоля пасивната и активна съпротива на комунистическата олигархия и политически неграмотното поданическо мнозинство, което си иска турското и най-вече съветското робство, иска си господар, който да го "оправи" и мечтае някой друг да мисли вместо него и да му дава ,"париии". Въпреки всичко измъкнахме България от блатото. Но опитите да ни върнат в "руския мир", т.е. в концлагера на диктатурата, мизерията и войната, няма да спрат. Поне докато "Империята на Злото " окончателно не се разкапе. А това време може би ще дойде по-скоро, отколкото си мислим. Само преди 37 години всички мислеха, че комунизмът ще е вечен, а той рухна без един натовски изстрел.

• Автор

...тиквуций безпределнопростий-

,,dimolazarov5688   преди 10 часа

Села изчезват, малките градове изчезват, големите градове приличат на гета. Пътищата все едно след война. Администрацията повече отколкото през социализма. Разчитаме на турската армия защото и армия нямаме. И на всичкото това урусулите ни обявиха за фронтова държава. Това е национална катастрофа

Ralica-h4g   преди 18 часа

Този човек живее на друга планета, различна от тази, на която е България. Ясно е защо търчим на различни писти. Срам ме е, че "това нещо" ни управлява. Глупост след глупост от устата му....

liliborisova   преди 20 часа

Отвратителен си,много хитър обаче.

Д.Илиев-е2ю   преди 2 часа

Прост е на гъдулка Просто е обкръжен с хора които имат акъл

nasss777   преди 18 часа

Г-н Борисов бил партньор явно го е срам да си признае,че е слуга.

KatieButlerStoil   преди 7 часа

Всъщност той го каза поне 10 пъти! Какво означава лоялност към европейското семейство според вас?

ЯнкоХалваджиев   преди 19 часа

Гледайте и слушайте,после пак не отивайте да гласувате!🤮🤮🤮

rosivelkova   преди 17 часа

Пребройте колко пъти каза "Аз"....

mariahambarska8656   преди 19 часа

И кво викаш, Боко??? Защо 1300 години никой нищо в България не е направил?!? 😂😂😂 Ти да видиш!!! Той е, неговото име е....Добре,че беше ти ,та и държава да имаме. Трагикомедия....

ПламенВенцеславов   преди 13 часа (редактиран)

Доктор Гълъбова! Нали се разбрахме повече да не изпускате пациента си от клиниката???

teodoramateva-yovcheva3879   преди 19 часа

Борисов, четеш ли коментарите? Или от твоята планета не се разчитат? М?"

преди 3 часа, _nib_ написа:

...тиквуций безпределнопростий-

,,dimolazarov5688   преди 10 часа

Села изчезват, малките градове изчезват, големите градове приличат на гета. Пътищата все едно след война. Администрацията повече отколкото през социализма. Разчитаме на турската армия защото и армия нямаме. И на всичкото това урусулите ни обявиха за фронтова държава. Това е национална катастрофа

Ralica-h4g   преди 18 часа

Този човек живее на друга планета, различна от тази, на която е България. Ясно е защо търчим на различни писти. Срам ме е, че "това нещо" ни управлява. Глупост след глупост от устата му....

liliborisova   преди 20 часа

Отвратителен си,много хитър обаче.

Д.Илиев-е2ю   преди 2 часа

Прост е на гъдулка Просто е обкръжен с хора които имат акъл

nasss777   преди 18 часа

Г-н Борисов бил партньор явно го е срам да си признае,че е слуга.

KatieButlerStoil   преди 7 часа

Всъщност той го каза поне 10 пъти! Какво означава лоялност към европейското семейство според вас?

ЯнкоХалваджиев   преди 19 часа

Гледайте и слушайте,после пак не отивайте да гласувате!🤮🤮🤮

rosivelkova   преди 17 часа

Пребройте колко пъти каза "Аз"....

mariahambarska8656   преди 19 часа

И кво викаш, Боко??? Защо 1300 години никой нищо в България не е направил?!? 😂😂😂 Ти да видиш!!! Той е, неговото име е....Добре,че беше ти ,та и държава да имаме. Трагикомедия....

ПламенВенцеславов   преди 13 часа (редактиран)

Доктор Гълъбова! Нали се разбрахме повече да не изпускате пациента си от клиниката???

teodoramateva-yovcheva3879   преди 19 часа

Борисов, четеш ли коментарите? Или от твоята планета не се разчитат? М?"

Извинявай, но няма как да го слушам и гледам, просто ми е отврат. Но коментарите прочетох и да ги коментирам:

Първият - много точен и изчерпателен, бих добавил само "Тук не е Москва" ... за съжаление.

Вторият - не само че е на друга планета, в друго време е, особено ми хареса "това нещо", изобщо все едно аз съм го писал.

По-нататък - "прост като гъдулка" - вярно, заобиколен от такива, които имат акъл - невярно, ако имаха, нямаше да го обикалят.

Любимият ми - д-р Гълъбова, жестоко.

И накрая за четенето - на неговата планета то не е на почит.

Ще завърша с неговата мъдра тъпня: Било, каквото било - вече ще бъде, както беше. Точно така и ще стане, всичко ще върви, както си беше, единствената разлика е, че ще плащаме с хартийки, точно това са новите пари, които замениха нашите. Казах ли отврат, е да повторя.

• Автор
преди 27 минути, crazy katon написа:

Извинявай, но няма как да го слушам и гледам, просто ми е отврат. Но коментарите прочетох и да ги коментирам:

Първият - много точен и изчерпателен, бих добавил само "Тук не е Москва" ... за съжаление.

Вторият - не само че е на друга планета, в друго време е, особено ми хареса "това нещо", изобщо все едно аз съм го писал.

По-нататък - "прост като гъдулка" - вярно, заобиколен от такива, които имат акъл - невярно, ако имаха, нямаше да го обикалят.

Любимият ми - д-р Гълъбова, жестоко.

И накрая за четенето - на неговата планета то не е на почит.

Ще завърша с неговата мъдра тъпня: Било, каквото било - вече ще бъде, както беше. Точно така и ще стане, всичко ще върви, както си беше, единствената разлика е, че ще плащаме с хартийки, точно това са новите пари, които замениха нашите. Казах ли отврат, е да повторя.

...признавам си...и аз...

...само до 4 минути и 13 секунди го изтраях и се хвърлих на коментарите...

• Автор

Работим като волове! За 7 дни навъртаме 38,2 часа

https://www.flagman.bg/article/371027

,,Като нас усилено се трудят хората в Южен Судан и Русия

Българите работят повече, отколкото жителите на страните от Западна Европа, но за сметка на това получават по-ниски заплати, показват данни на World Population Review и на Евростат. Работното време в България е точно, колкото в африканска държава.

В България средната продължителност на работната седмица е 38,2 часа. Точно толкова работят и хората в Южен Судан в Африка. Любопитно е, че продължителността на работата в България и в Южен Судан съвпада с тази в Русия. Оказва се, че по отношение на времето, прекарвано в работа, приличаме повече на африканци и на жителите на Русия, а не на хората от еврозоната, към която се присъединихме от 1 януари 2026 г.

Българите работят с близо 9 часа на седмица повече от германците, а заплатите ни са три-четири пъти по-ниски. В Германия средната продължителност на работната седмица е 29,6 часа. С толкова работа германците успяват да поддържат много по-висок стандарт на живот от нашия. Във Франция средната продължителност на работната седмица е 30,8 часа. Това е с над 7 часа по-малко от работното време на българите. В Испания работят средно по 31,6 часа на седмица. Във Великобритания работя средно по 31 часа на седмица.

Но в други държави с висок стандарт на живот работят още по-малко. В Нидерландия работят средно само 26,8 часа на седмица, в Норвегия работят 27,1 часа, а в Дания 28,8 часа. Така хората имат повече време за семейството си и по-лесно могат да съчетават работата с личните ангажименти.

Бутан се откроява като най-трудолюбивата държава в света - хората там работят средно 54,5 часа седмично. Бутан е държава с Южна Азия с население от около 800 хил. човека. В африканските държави Судан и Лесото също работят много - съответно 50,8 часа и 50,2 часа на седмица. На челни места по продължителна работа са и някои държави от Азия като Пакистан (47,5 часа), Индия (45,8 часа) и Китай (44,8 часа)."

...суданците...завалийките...

...и са бедни и са зле...

...също като поляците...унгарците...

...няма да ги взимаме в ,,клуба на богатите" и тях...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.