Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Използвате ли пиратски софтуер?

geraldo

Препоръчан отговор

преди 4 минути, vlado1985 написа:

Аз от самото излизане widows xp си го ползвах до 2017г. И съм сменил маса пиратски копия на системата и до ден днешен никой не ме е посетил ни НСБОП ни никой. А колко много дискове бях записал все с нелегални windows и разни безобразни кракове.

Още си имам едно такова XP от 2002 година и дори си работи.   После  Win 8.1  и  Win 10 Pro   реших да си ги купя, вместо да ги търся в тъмната мрежа  -  заради някои предимства. Не съжалявам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 88
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 4 минути, attj написа:

Още си имам едно такова XP от 2002 година и дори си работи.   После  Win 8.1  и  Win 10 Pro   реших да си ги купя, вместо да ги търся в тъмната мрежа  -  заради някои предимства. Не съжалявам.

Мойте копия всичките до едно са сваляни от замунда както и тази версия на windows 7 ultimate не пипана неопетнена.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Мойте копия всичките до едно са сваляни от замунда както и тази версия на windows 7 ultimate не пипана неопетнена.

Според теб защо ги качват съвсем безплатно там?   

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, vlado1985 написа:

преди 10 часа, attj написа:

Не е важно, от къде теглиш...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, attj написа:

Според мен ги качват не защото е безплатно и всеки един знае отлично че самия ISO образ може да си го свалиш откъдето ти е кеф. Плаща се лиценза. А не всеки може да си го позволи и да не забравяме че замунда и други тракери има пипани и непипани версий на джама колкото щеш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, vlado1985 написа:

Според мен ги качват не защото е безплатно и всеки един знае отлично че самия ISO образ може да си го свалиш откъдето ти е кеф. Плаща се лиценза. А не всеки може да си го позволи и да не забравяме че замунда и други тракери има пипани и непипани версий на джама колкото щеш.

Е как да не е безплатно?

Win7 и нагоре не ти иска номер за да работи, с малки ограничения - и ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, plamen_petrov_80 написа:

Е как да не е безплатно?

Win7 и нагоре не ти иска номер за да работи, с малки ограничения - и ?

win 7 и нагоре както и предишни версий на джама може да си ги свалиш откъдето ти е кеф не се плаща за ISO образа а за самия лиценз за да си активираш системата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, vlado1985 написа:

Според мен даже пипаните версии са много по-добри от оригиналните.

Аз затова все още стоя със седмица, защото още е актуална, независимо, че е със спряна поддръжка, и когато излезе не беше натикана заводски с толкова много шпионски процеси и телеметрия. В новите версии микрософт вече станаха толкова нагли, че следят всяко едно действие на потребителите си, могат да видят всеки документ, и всичко написано... никаква поверителност няма при новите бози...

От известно време се заглеждам по руските тракери - там има пипани исо-та, в които авторите са си играли, и са вкарали огромен труд, да спрат и да изключат всички шпионски процеси и модули на микрософт, които ненужно товарят хардуера, консумират ресурси, и в крайна сметка бавят компютъра...

След години, когато стане невъзможно повече да използвам седмицата, вероятно ще си инсталирам точно таково пипано исо, със спряна телеметрия и с изключени шпионски процеси. Пък слабо ме интересува, че не бил лицензиран и оригинален...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, vlado1985 написа:

Аз от самото излизане widows xp си го ползвах до 2017г. И съм сменил маса пиратски копия на системата и до ден днешен никой не ме е посетил ни НСБОП ни никой. А колко много дискове бях записал все с нелегални windows и разни безобразни кракове.

Сигурно. Ама го правиш у дома. Я го сложи в офиса. И се похвали на комшията както се хвалиш тук.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, dimy написа:

Сигурно. Ама го правиш у дома. Я го сложи в офиса. И се похвали на комшията както се хвалиш тук.

Всичко което съм свалял го ползвам само на домашни машини а на един познат който си има магазин хранителен съм качил на 2 компа джам 7 скопен почти на 100% и на още 2-3 компа XP щото нямат достатъчно ресурси за друга ОС.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 13.12.2022 г. в 21:54, Емил Костов написа:

Да, всеки използва! Сега колко е легален и нелегален може да се поспори! Колкото до заразяването като не знаеш какво правиш можеш да се заразиш от всичко.

Казвам ти - не обобщавай, ама ти пак.

Как да ползвам „пиратски софтуер“ - като такъв няма, за Линукс? Всичко си тегля и инсталирам от официалните хранилища! Абсолютно легално и безплатно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 13.12.2022 г. в 21:52, geraldo написа:

Та интересно ми е дали ползвате софтуер свален по 2-рия начин и притеснявате ли се от атаки?

Не, аз не ползвам такъв! А специално за Photoshop - струва 23.99€ на месец. Като имаш предвид качеството на този продукт, цената е направо смешна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, gagodrago написа:

От известно време се заглеждам по руските тракери - там има пипани исо-та, в които авторите са си играли, и са вкарали огромен труд, да спрат и да изключат всички шпионски процеси и модули на микрософт, които ненужно товарят хардуера, консумират ресурси, и в крайна сметка бавят компютъра...

А ако "пипайки" са добавили и някоя гадинка или нещо друго, което не се хваща от антивируса?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, geraldo написа:

А ако "пипайки" са добавили и някоя гадинка или нещо друго, което не се хваща от антивируса?

Като телеметрията на M$ ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, geraldo написа:

След като ползваш "такъв" софтуер, нямаш нищо важно, на компютъра.

Пък и всяка програма(платена), има безплатна алтернатива. В случея, GIMP е най - близо. Като има още 30.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, jhoro написа:

Казвам ти - не обобщавай, ама ти пак.

Как да ползвам „пиратски софтуер“ - като такъв няма, за Линукс? Всичко си тегля и инсталирам от официалните хранилища! Абсолютно легално и безплатно.

Не знам да съм споменавал Линукс! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Лично на мен защитата ми блокира инсталирането на пиратски софтуер.   Няма как да я изключвам -за да се занимавам с глупости.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...
на 13.12.2022 г. в 22:00, shishmanovp861 написа:

Крака и пача го пращаш тук:

https://www.virustotal.com/gui/home/upload

и без да го пращаш там то се знае че ще свети в червено

преди ползвах замундата за всичко. ииииии един ден ми сканираха машината и ми намериха 3 троянеца,2 вируса и 4 криптовируса. 

толкозс пу въпросъ

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 15.12.2022 г. в 12:24, bulljo написа:

И как защитата разбира кое е пиратски софт и кое не, явно е подписан с череп и кости.

Репутация за всеки файл създават водещите за защитния софтуер.   Плюс сандбоксвиртуализации и вече  бубите са предварително като мъртвородени.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 53 минути, attj написа:

Репутация за всеки файл създават водещите за защитния софтуер.   Плюс сандбоксвиртуализации и вече  бубите са предварително като мъртвородени.

Нерде Ямбол, нерде Стамбул.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, bulljo написа:

Нерде Ямбол, нерде Стамбул.

Някакъв любопитко от Красноярский край ми бил разглеждал и ровил из  профилите.  Ползвам  записаните истории.  Заради него съм Баннат от Гугъл-  пък аз съм от тези, дето бан не ги лови.  Сега ще го  намеря и пак няма да зная какво да правя с този руски глупчо от Сибир. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, attj написа:

Някакъв любопитко от Красноярский край ми бил разглеждал и ровил из  профилите.  Ползвам  записаните истории.  Заради него съм Баннат от Гугъл-  пък аз съм от тези, дето бан не ги лови.  Сега ще го  намеря и пак няма да зная какво да правя с този руски глупчо от Сибир. 

Що не го метна тоя в сандбокса?:biggrin:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, shishmanovp861 написа:

Що не го метна тоя в сандбокса?:biggrin:

Този руснак нямам идея как ми е влязъл в профил -с 9 знакова парола с цифри и разни букви -малки и големи.   Аз нямам идея сам  как да си я разкодирам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...