Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Готвят манипулации на учениците в училищата!

Anneliese

Препоръчан отговор

преди 10 часа, Anneliese написа:

Вижте на какво попаднах току - що! Тия отвратителни про - ЕС офисни плъхове се готвят да изманипулират децата и тийнейджърите в училищата ни чрез тази кампания! А от министерството на образованието мълчат!

Никакви външни организации нямат право да шетат по училища и гимназии, да прекъсват учебен процес и да лъжат и манипулират децата! Вече се вбесих съвсем! Ще дрънкат абсолютни лъжи на децата:

"Ако имаме евро, ще сме толкова богати, че вашите ще магат да ти купят истинска кукла "Барби", конструктор "Лего"  или да заминете със семейството ти в "Дисниленд Париж".

На тийнейджърите ще им замотаят главите също с лъжи:

"Ще имаш повече пари за дискотека, за алкохол, за почивка на море, вашите ще станат много богати".

Пазете си децата от тия, и им обяснете, че това са едни лъжци и измамници, продавачи на илюзии, които работят за НПО организации и живеят доста по - богато от обикновения българин, а техните деца отдавна си имат "Барби" и "Лего". Да не им вярват и да не взимат нищо от тях!

Учители, не ги допускайте тези, чрез децата се натискат родителите да гласуват за еврото!

Училищните охрани не трябва да ги допускат тези!

Политиката няма място в училищата!

Това, ако е вярно, са лъжи, разпространявани от либерални НПО-та, фондации и организации, на които им се дават пари от фондове за "образование", което не е образование, а пропаганда и индоктринация.

Политиката няма общо с училищата, само ако целта на училищата е учене. Ако целта на училищата и пропаганда, индоктринация и социално инженерство, тогава политиката влиза в училищата. Пример за най-напреднало ниво на политическа пропаганда и идеологическа инфилтрация по училищата е САЩ.

Еврото няма да ни направи по-богати, защото еврото не е магическа пръчка и няма магически способности. Колко е богата дадена държава, зависи от производството й, от стойността на валутата и значението й в пазарите. Тези неща нямат общо с името и външния вид на хартийките (парите), които имат само и единствено разменна стойност.

Колкото се отнася до това, дали еврото ще ни направи по-богати, ще ни направи точно толкова богати колкото всяка друга страна, приела еврото, но най-вече Гърция и Хърватия. В Гърция вече има десетилетно дългово задлъжняване, а в Хърватия е такова положението:

IMG-20230111-195117.jpg

IMG-20230111-195131.jpg

IMG-20230111-195147.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, Anneliese написа:

Теи бегай да почиташ езичеството и масонството, които проповядва Бионсе.

сега па и Бионсето се оказа главно действащо лице в световните конспирации разкрити от Анка от Берковица :speak: Тоя форум верно се превърна в психиатрично отделение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, miro20 написа:

Точно :) 

на 23.01.2023 г. в 21:47, insec написа:

Тоя форум верно се превърна в психиатрично отделение

Драги пациенти, как сте?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 49 минути, Sliderum2 написа:

Драги пациенти, как сте?

Както винаги - неспособни да докажат твърденията си, но бързи и свирепи в това, да обиждат, нападат, да хулят и да се подиграват на всички останали, които не са последователи на трансатлантическата колониална пропаганда и фалшивото и нагло вярване "American Expectionalism".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 44 минути, PigMan9 написа:

Както винаги - неспособни да докажат твърденията си, но бързи и свирепи в това, да обиждат, нападат, да хулят и да се подиграват на всички останали, които не са последователи на трансатлантическата колониална пропаганда и фалшивото и нагло вярване "American Expectionalism".

И пак да носиш вода от десет дерета че магарето ти е мъжко а? :laughing4:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, petie1 написа:

И пак да носиш вода от десет дерета че магарето ти е мъжко а? /cdn-cgi/mirage/2e0417fa88f9d0b5aac2a988f37a0360c0ce3106cdee585541bd464e7062fb20/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_laughing4.gif

Какво ми говориш, не знам. Изобщо не разбирам какво се опитваш да кажеш.

За какви магарета, дерета и води говориш, нямам идея.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, PigMan9 написа:

Яд го е че не си от техните и не му се пускаш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, PigMan9 написа:

Така е!

Американския иди.от

Wrestlemania X-Seven Sport GIF by WWE

https://textovenapesni.com/green-day/american-idiot.html

Не искам да бъда американския идио.т.

Не искам нация превзета от новата мания.

Е, чувате ли истеричният звук?

В подсъзнанието на смо.таната* Америка.

Добре дошли в света на напрежението.

Всички на ръба на отчуждението.

Където всичко няма да бъде ОК.

Телевизионни мечти за утрешния ден.

Ние не сме избраните, които да следвате.

Стига сме спорили за това.

Добре, може би аз съм глуп.акът* ( педе..), Америка.

Аз не съм част от дневния ред на червеношийките.

Сега пък всички правим пропаганда.

И пеем заедно във векът на параноята.

Не искам да бъда американския иди.от.

Една нация, контролирани от медиите.

Информационната ера на истерията.

Нали и викаме иди.отска Америка.

на 23.01.2023 г. в 20:47, insec написа:

сега па и Бионсето се оказа главно действащо лице в световните конспирации разкрити от Анка от Берковица /cdn-cgi/mirage/1ab6c315450388fe116edcffd912e9ee9276e4ddf3b2b8efa6913c2f09b32eb0/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_speak.gif Тоя форум верно се превърна в психиатрично отделение.

Мадона също. 

Клубът на бушоните.

Виж как се центрират в окото.

celeb-black-eyes.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, PigMan9 написа:

Сефте както винаги нищо не разбрал.. :laughing4:

преди 29 минути, Sliderum2 написа:

Яд го е че не си от техните и не му се пускаш?

Яки смешки ръсиш и ти :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, Sliderum2 написа:

Драги пациенти, как сте?

83455.png

Да ви виждам сертификати! Има ли ваксинирании!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 часа, Sliderum2 написа:

Драги пациенти, как сте?

чакам Беонсето да ми попроповядва езичество малко - кога ще я освободите от вашата килия?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, insec написа:

чакам Беонсето да ми попроповядва езичество малко - кога ще я освободите от вашата килия?

Никаква идея какви ги плещиш. Да не мислиш, че ден и нощ следвам разни идоли, за да им светя?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, Sliderum2 написа:

Никаква идея какви ги плещиш. Да не мислиш, че ден и нощ следвам разни идоли, за да им светя?

очевидно мен ме следваш и си преизпълнен с намерението да ми плещиш безидейно - що така?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 51 минути, insec написа:

очевидно мен ме следваш и си преизпълнен с намерението да ми плещиш безидейно - що така?

Инцес, след теб трябва да минава някой да те осмива, иначе може някои невинни душици да повярват в американката мечта за един по-добър 10000 полов глобален свят, състоящ се от 1000 на брой олигарси, всеки практикуващ по 10 пола едновременно, приемащи по 10 вида наркотици и хормони едновременно, останали след чистката на безполезното вече останало население, заради която си заслужавало да жертваш всичко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

....

твоите скучни тъпотии са толкова далеч от щатите, колкото са близко до руZия - където впрочем по- лесно ще откриеш хилядата олигарси ... макар, че последната година нещо броя им рязко взе да се редуцира. 😏

Та какво общо тия ти ментални напъни, с Беонсето?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

16 ч.  ·

Евгения Стефанова:
Руската пропаганда във фейсбук работи по много начини, но някои вече са доста притеснителни. Днес разгледах няколко проруски групи. Какво ми направи впечатление? Не е това, че имам приятели, които членуват в тези групи. Да членуват където си искат, като им е толкова акъла...
Едната от групите има почти 26 хил члена. Съдържанието няма да го коментирам. То е ясно! Направиха ми впечатление обаче две други неща. Едното е, че групата е създадена само преди 8 месеца (т.е. три месеца след началото на войната в Украйна), но въпреки това е успяла за този кратък период да натрупа сериозна маса от последователи, и второто, което ме впечатли са администраторите на групата.
Единият от администраторите е страница, която се е обявила за новинарска. Влязох в страницата и виждам, че всички публикации препращат към един от тези измислени сайтове - еднодневки, които са се появили вчера и ще изчезнат утре, но по време на съществуването си избълват сериозно количество путинска пропаганда, гарнирана с големи лъжи и дезинформация. Преди време бях чела някъде за тези страници, че в зависимост от кликанията на статиите им, те получават около 50 лева на "материал". Т.е. днес като напишеш 10 глупости, слагаш, без да си даваш много зор, едни 500 лева в джоба си. При група с 26 хил баламурника, които кликат ежедневно да ти четат глупотевините, даже сигурно преизпълняваш нормата. Вътре в групата циркулира редовно и друг сайт, копи-пейст на първия, очевидно на същите хора.
Влизам в друга група - 53.5 хил члена. Създадена е в деня, преди да започне войната в Украйна - 23.02.2022г. Няма да казвам заглавието й, но то е в духа "Путин срещу Байдън" и е измислено във време, когато уж още война нямаше. Администраторите - 5 страници, самоопределили ли се като новинарски, и 4-ма администратори, очевидно притежатели на тези страници. Отново прави впечатление внушителната маса, членуваща в тази група и набрана за сравнително кратко време. Съдържанието на постовете изобщо не подлежи на коментар.
Влизам в "новинарските страници". Нещата се припокриват на 100% с първата група - измислени сайтове - еднодневки, бълващи едно от друго по-безумни пропагандни заглавия, на които 50 хил шарана кълват ежедневно и пълнят касичката на собствениците на тези сайтчета и страници, които са и администратори на групата.
Влизам в трета група с около 12 хил члена. Същата насоченост! Създадена е преди 7 месеца. Абсолютно същия модел - страници, измислени сайтове, администратори и т.н.
Четвърта група! 58.5 хил членове. Създадена преди 7 месеца. Съдържанието отново няма да го коментирам - то е някакъв гнусен буламач, предназначен за хора с IQ най-много 60. Моделът е абсолютно същия - администратори са страници, които се определят като "новинарски" или "политици", бълват линкове от някакви измислени сайтове - еднодневки, пълни с пропагандни внушения, дезинформация и лъжи. Банковите им сметки съответно се пълнят, защото този тюрлюгювеч се продава добре и има десетки хиляди кликания всеки ден. Приходите от тази дейност по всяка вероятност са необлагаеми, доколко идват от нелегитимни източници.
Да, знам, че стана дълго, но всичко това всеки от вас може да го установи за броени минути, без да си дава много зор. Очевидно е обаче, че десетки хиляди хора (че дори и стотици хиляди) не го правят. Елементарна медийна култура липсва тука! Всички тези групи са създадени след започването на войната в Украйна, те са неизменно с една и съща насоченост и работят по абсолютно идентичен начин, който подробно описах по-горе. Натрупали са внушително количество последователи за краткото време, през което съществуват. Как е станало това, нямам представа...
Далеч съм от мисълта, че случайни хора стоят зад тази схема. Напротив! Тя е добре измислена и очевидно добре работеща, и то в завиден синхрон между групите и информацията, която се споделя в тях.
Също така е очевидно, че хората, които стоят отзад, са едни и същи. Почеркът при всички групи, страници и сайтове, се припокрива напълно. Не бих се учудила Възраждане да имат нещо общо с цялата тази работа и те да са хората, които стоят зад тази помия. Вземат едни пари и ги разпределят, като прибират за себе си лъвския пай. Това са мои предположения, разбира се... Нямам с какво да ги подкрепя, но ги считам за много вероятни.
Миналата година направих собствено мини проучване за един такъв измислен сайт-еднодневка, който бълваше неуморно и денонощно такова съдържание - путинска пропаганда, лъжи и дезинформация. Въпросният сайт-еднодневка беше много четен и много споделян от целокупното българско население с целия наивитет и безкритичност, които то притежава. Този сайт обаче май вече не съществува, явно притока на пари е секнал. Но всъщност тогава открих, че тези сайтчета получават по 50 лева на статия, ако са много четени, и също така, че този въпросен сайт, който беше обект на моя интерес, беше собственост на сина на Венци Чикагото.
Пропагандата е опасно нещо! Виждам, че тук не се жалят пари, за да се промият колкото се може повече български мозъци, и знам, че това накрая ще избие в нещо с много неприятни последици за нас самите. Никой не дава колосални суми за пропаганда просто така! Убедена съм, че целите, които гони тази пропаганда, до една са в наш ущърб.
В момента ни варят бавно като живи жаби в тенджерата. Ще дойде момент обаче, в който водата ще кипне, и тогава ще стане ясно на всички (и на тези с българските и руските знаменца по профилните снимки), че не можем да скочим от врящата вода, а междувременно сме станали поредната руска губерния, и то без пушка да пукне тука. Българите ще бъдат поредното малцинство в Русия, което тя с охота ще праща като пушечно месо да умира за нейните имперски войни.
Може да ми се разсърдите, може да ме блокирате, ако искате, можете да спрете да ми говорите или да се изтриете от приятелската ми листа, но фактите не можете вечно да ги отричате. Това е хибридна война, която е предимно информационна, и в която са паднали жертва стотици хиляди българи. Трофеите от тази война са вашите мозъци.
Евгения Стефанова
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, miro20 написа:

...

Изключителна организация имат всички тролски фермки. С ботски акаунти. Вече с помощта на изкуствен интелект могат да пуснат да се пишат и хиляди коментари

Ето една тролска ферма от преди 4 години. Представете си сега с какъв капацитет могат да оперират благодарение на модели изкуствен интелект с ботове изчели милиони коментари и програмирани да отговарят с пропаганда. 

youtube.com/watch?v=THJfNJk08ds

Дори ютуб канали стават изключително известни с този метод. Само вижте канала на Цанов колко много хиляди коментари от ботове има под всяко едно негово видео

Как "хора" пишат някакви малоумни коментари "с този клип ти ме разплака" и т.н. И така алгоритъмът качва всяко малоумно пропагандно видео нагоре. Има и много от т.нар. "полезни идиоти",  но те рядко могат да спорят. Има си и "инфлуенсъри" в самите коментари, които дежурят и се заяждат колко хубаво е в Русия и Китай. Общо взето цялата пропаганда на информационния фронт тече така. Със специално обучени на местния език тролове или гладни студентчета, които са наети за някаква надница, които спорят доста прецизно с добре отиграни тактики, за да те ядосат и могат да ти върнат цели стени от текстове както и обикновени ботове, които пишат неща тип "ти ме разплака с това видео".

Тук във форума също има платени тролове. Някои партии не е изключено да сключват сделки с разни ПР агенции за огромни суми пари, които им обясняват какво ще се прави и подозирам, че всъщност те са ръцете на кукловодите зад кулисите. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хи-хи-хи гейпросащесср трололинките обявяват неудобните за тролове от противниковия отбор. Сигурно тия сниманите на видеото са самите те, само са нагласили декорите да изглеждат все едно са враговете им.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Хи-хи-хи гейпросащесср трололинките обявяват неудобните за тролове от противниковия отбор. Сигурно тия сниманите на видеото са самите те, само са нагласили декорите да изглеждат все едно са враговете им.

Както казах, не са само тролове, а има и т.нар. "полезни идиоти". Та ти от кои си?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 27.01.2023 г. в 9:10, Стоимен написа:

не знам как е станала квестор с такива изказвания

Цитат

България от 20-те години на XX век. Пурко (Тодор Колев) е беден селски музикант, който непрекъснато измисля нови и нови начини да надхитря живота и да изхранва многолюдното си семейство. Преминавайки през редица смешни и тъжни приключения в борбата с немотията, един хубав ден той докосва мечтата си – превръща се в добре облечен градски господин. Дали обаче новата му самоличност ще пасне на свободната душа на музиканта? Илюзията рухва, но Пурко намира кураж отново да надуе своя кларинет.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Господин_за_един_ден

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 27.01.2023 г. в 8:10, Стоимен написа:

Това е само началото, след едни 30-40 години ще учат че ние...
...абе какво ще учат, там по един неймтест у фейса и арее средно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...