Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Недостатъците на капитализма

Featured Replies

• Автор

Да похваля и аз капитализЪма. Една от най-богатите компании в света Гугъл, или както го знаем от 7-8 години с отцепилата Алфабет. Най-после обнови(частично?) своята онлайн карта Гугъл мапс. Примерно до преди около месец когато последно проверих сателитната визуализация за строежа на европейския извънредно голям телескоп, в Чили, все още беше с данни от преди поне 2-3 години. Картите на други компании, бяха доста по-актуални. Днес вече се вижда значителният напредък на строежа, а и достъпното увеличение е по-голямо. А можеше Гугъл да не стоят тези няколко години с ръце в gz и да обновяват по-често. 

• Отговори 527
  • Прегледи 29,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Най-глемите минуси са, че трябва да се чете, трябва да се работи и най-лошото не може да се краде ... абе то може ма на бой не може да се носи много

• Или се казва по галено "където не успял да дойде дядя Ваня с танка"  

• Дай ми една такава: Аз ще ти дам 10 от твоите.

Публикувани изображения

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

Да похваля и аз капитализЪма. Една от най-богатите компании в света Гугъл, или както го знаем от 7-8 години с отцепилата Алфабет. Най-после обнови(частично?) своята онлайн карта Гугъл мапс. Примерно до преди около месец когато последно проверих сателитната визуализация за строежа на европейския извънредно голям телескоп, в Чили, все още беше с данни от преди поне 2-3 години. Картите на други компании, бяха доста по-актуални. Днес вече се вижда значителният напредък на строежа, а и достъпното увеличение е по-голямо. А можеше Гугъл да не стоят тези няколко години с ръце в gz и да обновяват по-често. 

Защо се оплакваш от тази копиталистическа компания Гугъл как те снима? Длъжна ли ти е с нещо, че да ти фотоградира колибата с нужника на двора?

• Автор

От наводнението по южното Черноморие има и полза. Течащите води са разкрили множество заустени фекални тръби, които са залагани по-плитко и завършващи по-близо до брега от нормите.

• Автор

Нали такова, ала бала пазар, фирми, акции. Купуваш акции и забогатяваш. Да, ама ако купуваш акции на западни компании трябва постоянно да си нащрек, щото сащ си играят на санкции, а санкциите на сащ понякога срещат противодействие. И тъй, сащ решиха да наложат санкции над Китай. Преди няколко седмици Китай отвърна с ограничение на износа на някои редки метали, това вече се отрази на тяхната цена, а скоро ще започне да се усеща и в цените на електрониката, която ги включва. 

Но в началото споменах акции. Епъл, огромна компания, оценена на трилиони долари. Човек би казал че нищо не може да я разклати. Нищо подобно. Китай забрани само на държавните си служители да ползуват предполагам докато са на работа, а не и в личният живот, iPhone и акциите на Епъл, а оттам и сумата(пазарна стойност, т.е. по-скоро не действителна сума, а доверие) на която компанията е оценена, паднаха като керемида от покрив. На Куалком също. Сигурно и на други фирми по веригата свързани.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Капитализмът не може да си представи своя без капитализъм.

Цитат

Капитализмът не може да си представи бъдеще отвъд себе си, което не е пълна касапница.

---------

Седмици наред речите от подиуми предполагаха, че определено количество брутална смърт е разумна цена, която другите хора трябва да платят, за да защитят настоящата финансова система.

• Автор

Докъде може да доведе капитализма, населението в страните, където този строй е от дълго време. Заплатен въпрос към австралийци, поне повечето са такива, предполагам, коя е столицата на Австралия. Колко мислите че отговориха правилно?

Все още не са минали достатъчно години откакто ни наложиха капитализма, но и населението на България ще бъде сведено до интелигентност на нивото на зеленчук. 

• Автор

На 16 години и все още без гънки на кората на мозъка. Браво на родителите и на системата за образование. Браво на капитализЪма. Поредния лоботомиран хлапак се е качил върху вагон и си е получил наградата Дарвин.

на 20.09.2023 г. в 17:55, Sliderum2 написа:

Докъде може да доведе капитализма, населението в страните, където този строй е от дълго време. Заплатен въпрос към австралийци, поне повечето са такива, предполагам, коя е столицата на Австралия. Колко мислите че отговориха правилно?

Все още не са минали достатъчно години откакто ни наложиха капитализма, но и населението на България ще бъде сведено до интелигентност на нивото на зеленчук. 

Не знам на кой плаж ги разпитват, и кому е нужно да знае столици? Вие за много интелигентни ли се имате, давате ляп на самолета, да не ви ухапе. Аспект нужникарчето, е класи над тебе. Поне е имал куража да се премести на хил. километри, без да знае езика на местните.

преди 11 минути, Sliderum2 написа:

Поредния лоботомиран хлапак се е качил върху вагон и си е получил наградата Дарвин.

Вас ви тресе шубе и в мола да влезете зимата, щото плочките хлъзгави и се пързаля.

на 20.09.2023 г. в 14:55, Sliderum2 написа:

Ми аз знам – Канбера.

Още като ученик обърнах внимание, че в някои страни столици са не най-големите или известни градове, та внимавам.

Колко отговориха правилно, че не ми се гледа видеото да се ядосвам?

А сред канадци правили ли са такова допитване?

• Автор
преди 1 минута, rado_svet написа:

Колко отговориха правилно, че не ми се гледа видеото да се ядосвам?

Николко. :(

Колкото им трябва Канбера (аз между другото я знаех), и уловката за столицата на Бразилия.

Хората си бичат на плажа, вие умните 30 години ревете за развалящата се бира, и хляба с вносни подобрители. Много умни и образовани били, и руския не научихте като хората.

По соца вносно значеше с неземно качество. За българското качество имаше и вицове. Квото не можеха да пробутат дори на СССР, оставаше тука.

„ТЕЖЕСТТА НА ОКОВИТЕ” (2010) /откъс/ Европейски съюз, а?!! Ето ви го Европейският съюз... без маска!!! „Тежестта на оковите“ е канадски документален филм с критичен поглед върху ролята на САЩ, НАТО и ЕС в трагичния разпад на мирната и просперираща някога държава Югославия. Филмът, изобилстващ от редки записи, непоказвани преди пред западна аудитория, е креативно представяне на причините, поради които Западът се намесва в югославския конфликт, включващо внушителен списък на интервюта с академици, дипломати, хора от медиите и обикновени граждани на бившите югославски републики. Филмът показва и положителни истории от югославските войни – помагащи си хора, без значение на техния етнос, истории на храброст и саможертва. Всъщност филмът разкрива логично и последователно, цялото задкулисие на така наречения “преход” не само в бивша Югославия, но и в други държави от балканите и по света.„ Източник: Целият филм - https://www.dokumentalni.com/archives/1978

преди 9 минути, инж. Велев написа:

„ТЕЖЕСТТА НА ОКОВИТЕ” (2010) /откъс/ Европейски съюз, а?!! Ето ви го Европейският съюз... без маска!!! „Тежестта на оковите“ е канадски документален филм с критичен поглед върху ролята на САЩ, НАТО и ЕС в трагичния разпад на мирната и просперираща някога държава Югославия. Филмът, изобилстващ от редки записи, непоказвани преди пред западна аудитория, е креативно представяне на причините, поради които Западът се намесва в югославския конфликт, включващо внушителен списък на интервюта с академици, дипломати, хора от медиите и обикновени граждани на бившите югославски републики. Филмът показва и положителни истории от югославските войни – помагащи си хора, без значение на техния етнос, истории на храброст и саможертва. Всъщност филмът разкрива логично и последователно, цялото задкулисие на така наречения “преход” не само в бивша Югославия, но и в други държави от балканите и по света.„ Източник: Целият филм - https://www.dokumentalni.com/archives/1978

Ще вземеш ли стинки за този копи пейст дето напльока на няколко места?

преди 1 минута, Гражданин написа:

Ще вземеш ли стинки за този копи пейст дето напльока на няколко места?

Ти гледай филма. И сред западняците (в случая канадци) има нормални и разумни хора, които виждат какви поразии правят техните правителства.

Не излизай с тъпия номер за получени стотинки или копейки. А аз се чудя, защо сте с такива промити мозъци. Поне гледайте какво показват вашите любими западняци, ама не само соросоидите.

преди 12 минути, инж. Велев написа:

Ти гледай филма. И сред западняците (в случая канадци) има нормални и разумни хора, които виждат какви поразии правят техните правителства.

Не излизай с тъпия номер за получени стотинки или копейки. А аз се чудя, защо сте с такива промити мозъци. Поне гледайте какво показват вашите любими западняци, ама не само соросоидите.

Преразкажи на 2 на 3 като е толкова важно 13 годишно с клипче с качество на образа 0 и то на няколко пъти постнато в която тема завариш. 

преди 9 минути, Гражданин написа:

Преразкажи на 2 на 3 като е толкова важно 13 годишно с клипче с качество на образа 0 и то на няколко пъти постнато в която тема завариш. 

Когато в даден клип се засягат няколко теми, тогава го пускам в няколко теми.

Тебе те мързи и да гледаш ли? Или не можеш да схванеш за какво иде реч?

преди 35 минути, инж. Велев написа:

Когато в даден клип се засягат няколко теми, тогава го пускам в няколко теми.

А на мен ми се струва, че пускаш едно и също в повече теми за повече стинки. Признай си!

преди 35 минути, инж. Велев написа:

Не, просто те изпитвам дали тия неща дето ги копи пействаш изобщо ги гледаш или няма значение там дето отичаш дали четеш или не?

преди 2 часа, инж. Велев написа:

И мене не ми се занимава. Обикновено само тъпотии носите. Как сме били номер 1, пък то образованието 30 % марксизъм, останалото пропаганда. Дори не ни казаха, че СССР си поделя Полша с Хитлер, не казаха за 20 000 избити в Катин.

И как сме били космическа държава, пък зимата нямаме ток. Върнаха ни в пещерите.

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

Родените в капитализъм, с комерс в кръвта, вече не признават не само националните, а и родствените връзки и нямат проблем с това да убиват своите кръвни роднини за няколко кирливи пенса във вид на коледни подаръци, които не успяват да поделят помежду си.

• 4 месеца по-късно...
  • Автор

Бях позабравил тази си тема. Обаче капитализЪма всячески ми напомня че не е трябвало. Има много пропуснато от последният коментар, но за да не досаждам и да не пиша километричен постинг, само последното попаднало ми пред погледа:

В Англия дрогират вече и бебетата.

Всъщност, не съм сигурен дали някога е имало времена, в които да не са го правили. Може би преди век, или повече, когато все още е имало изключително бедно съсловие, което не е можело да си позволи каквито и да е медикаменти.

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Бях позабравил тази си тема. Обаче капитализЪма всячески ми напомня че не е трябвало. Има много пропуснато от последният коментар, но за да не досаждам и да не пиша километричен постинг, само последното попаднало ми пред погледа:

В Англия дрогират вече и бебетата.

Всъщност, не съм сигурен дали някога е имало времена, в които да не са го правили. Може би преди век, или повече, когато все още е имало изключително бедно съсловие, което не е можело да си позволи каквито и да е медикаменти.

Е, виж тогава и моя линк - https://www.bitchute.com/video/7x6ZZNc9hqyU/

Но е 18+ и не е за слаби сърца.

• Автор
преди 11 минути, Т.Христов написа:

Но е 18+ и не е за слаби сърца

Не съм със слабо сърце, но ми стана противно и престанах да го гледам. Куцьо, сигурно би го изял до последната секунда и то с повторения. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.