Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Недостатъците на капитализма

Featured Replies

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Дипломи бол, повече съм забравил, отколкото ти някога би научил.

В Мосейково ви ги раздават на килограм

• Отговори 527
  • Прегледи 29,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Най-глемите минуси са, че трябва да се чете, трябва да се работи и най-лошото не може да се краде ... абе то може ма на бой не може да се носи много

• Или се казва по галено "където не успял да дойде дядя Ваня с танка"  

• Дай ми една такава: Аз ще ти дам 10 от твоите.

Публикувани изображения

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Странно, не отговаря на показваното във форума.Всеки обучен трол трябва да има добра легенда явно. Но все пак е добре да спазват някакъв санитарен минимум, не да ви пускат всякакви летва минус.

Защо го наричаш "трол"?

преди 35 минути, N1K17Y написа:

Като им се дадат нормални условия, ще ревеш, че гадните капиталисти качили цената на доматите :)

След като им дадат нормални условия, вече няма да е капитализъм, а социализъм. Или поне нещо социално.

Капитализъм е базиран на това, да се използват хората. Експлоатация.

И какво реват, че комунистите им били взимали земите, сега всеки ли има земя? Земя имат феодалите, буржоазията. Те реват. Бедният човек, не му пука дали ще взимат земята, защото няма. Какво да му вземат? Скъсаните цървули ли?Само капиталистите, снобите реват за това. Буржоазията.

• Автор
преди 9 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Защо го наричаш "трол"?

Когато си с беден речников запас, не употребяваш престижни термини от харвард.

преди 17 минути, Митко Вълчев написа:

Странно, не отговаря на показваното във форума.Всеки обучен трол трябва да има добра легенда явно. Но все пак е добре да спазват някакъв санитарен минимум, не да ви пускат всякакви летва минус.

Визираш себе си ли? От личен опит ли? 👍

току-що, АСПЕКТ написа:

Визираш себе си ли? От личен опит ли? 👍

Баце, мини през Бела понтес, да те черпя една боза. Голяма. И да видим кой е трол?

преди 8 минути, АСПЕКТ написа:

След като им дадат нормални условия, вече няма да е капитализъм, а социализъм. Или поне нещо социално.

Капитализъм е базиран на това, да се използват хората. Експлоатация.

И какво реват, че комунистите им били взимали земите, сега всеки ли има земя? Земя имат феодалите, буржоазията. Те реват. Бедният човек, не му пука дали ще взимат земята, защото няма. Какво да му вземат? Скъсаните цървули ли?Само капиталистите, снобите реват за това. Буржоазията.

Социализмът се дотъркаха и доматите, затова комунягите допуснаха някаква пародия на капитализма.

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Баце, мини през Бела понтес, да те черпя една боза. Голяма. И да видим кой е трол?

Не пия боза, не знам какво е Бела понтес и съжалявам не си мой тип. Няма да се получи. Поне трябва да си жена. Цисжендър. Цисжена. Не трансджендър като теб. Тут миа лайд. Сори☹️

току-що, АСПЕКТ написа:

Не пия боза, не знам какво е Бела понтес и съжалявам не си мой тип.

И си жалък анонимен трол. Който никога няма да се покаже. Щото е и шубе смотано. Споко, ще си намериш и твоя тип, да те пляка. 

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Не пия боза, не знам какво е Бела понтес и съжалявам не си мой тип. Няма да се получи. Поне трябва да си жена. Цисжендър. Цисжена. Не трансджендър като теб. Тут миа лайд. Сори☹️

Доведи и жена ти, да ти обясни точно в кой спектър на дъгата съм.

• Автор
преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Не пия боза, не знам какво е Бела понтес ☹️

Има в бруклин сладкарница(bakery) дел понте, приготвят асортимента на място. Иначе Бела Понте е тенис клуб в Бяла Слатина. Явно недоразумение с името.

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Има в бруклин сладкарница(bakery) дел понте, приготвят асортимента на място. Иначе Бела Понте е тенис клуб в Бяла Слатина. Явно недоразумение с името.

Явно, на шега го използваме понякога като име на града. Само пред приятели де. Или в случая с аспектката и пред приятелки явно.

Има само един начин да се убие капитализмът: чрез данъци, данъци и повече данъци.

Карл Маркс 

https://www.investor.bg/a/91-analizi/327486-danakat-varhu-netnoto-bogatstvo-e-nay-blagopriyatniyat-za-kapitalizma

Изводът е, че от всички начини за облагане на капитала прогресивният данък върху нетното богатство е най-благоприятният за капитализма, както и най-подкрепящият демокрацията на собствеността. Това със сигурност е социалният модел, който най-добре служи на капиталистите в дългосрочен план - дори на онези свръхбогати лоши инвеститори, които данъкът върху богатството би ударил най-силно.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Има само един начин да се убие капитализмът: чрез данъци, данъци и повече данъци.

Карл Маркс 

https://www.investor.bg/a/91-analizi/327486-danakat-varhu-netnoto-bogatstvo-e-nay-blagopriyatniyat-za-kapitalizma

А защо да се коли златната кокошка, живеещия от социални помощи несретник Карл писал ли е?

• Автор
преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Явно, на шега го използваме понякога като име на града. Само пред приятели де. Или в случая с аспектката и пред приятелки явно.

Е ти сега да не вземе за една боза да прилетиш до България?

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

А защо да се коли златната кокошка, живеещия от социални помощи несретник Карл писал ли е?

Пак ли себе си ли визираш? Много си самокритичен днес. Що така? 

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

Що той(то или те) къде е?

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Аз черпя БЕ. И си живея перфектно тук. Да не съм като феновете на Раша, дето са бегали повечето към прогнилия Запад или са пратили там децата си?

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Пак ли себе си ли визираш? Много си самокритичен днес. Що така? 

Що той(то или те) къде е?

Не, "големия" интелект Маркс който цял живот е бил на чужда издръжка, като типичен комунист. Джендьо анонимен.

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Аз черпя БЕ. И си живея перфектно тук. Да не съм като феновете на Раша, дето са бегали повечето към прогнилия Запад или са пратили там децата си?

Не, "големия" интелект Маркс който цял живот е бил на чужда издръжка, като типичен комунист. Джендьо анонимен.

Какво разбираш под чужда издръжка? Обикновено това са капиталистите.

• Автор
преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Аз също не живея зле, макар да не съм бягал никъде. Но това не се дължи на капитализЪма и аз търпя щетите от гадната спекула, а тя е изобретение на КапитализЪма.

току-що, Sliderum2 написа:

Аз също не живея зле, макар да не съм бягал никъде. Но това не се дължи на капитализЪма и аз търпя щетите от гадната спекула, а тя е изобретение на КапитализЪма.

Всъщност при соца са вкарвали в затвора и дори са разстрелвали за черноборсаджийство, тоест за спекула. Пък тя си е цъфтяла и връзвала, заради обърканите изначално икономически отношения при недоносчето.

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

после що от плановата му икономика, чеп за зеле не става - нещо, което самия Енгелс е разбирал повече от прекрасно, ала пак си го е хрантутил: ама любоФ, кво да прайш, обичали са се двамата брадатковци, гълъбчета мамини. 

преди 12 минути, insec написа:

после що от плановата му икономика, чеп за зеле не става - нещо, което самия Енгелс е разбирал повече от прекрасно, ала пак си го е хрантутил: ама любоФ, кво да прайш, обичали са се двамата брадатковци, гълъбчета мамини. 

Ами били са леви. Определено. Тия нашите от Черешка не виждаш ли ги? Въртят сучат и почват да пишат за ориентацията си, като аспектката днес. Все едно, че на някой му пука.

преди 20 минути, АСПЕКТ написа:

Какво разбираш под чужда издръжка? Обикновено това са капиталистите.

Ами прочети БЕ илитерат. Работил ли е някога Маркс и имал ли е трудови доходи. Апологета на работническата класа.

преди 5 часа, Митко Вълчев написа:

Ами били са леви. Определено. Тия нашите от Черешка не виждаш ли ги? Въртят сучат и почват да пишат за ориентацията си, като аспектката днес. Все едно, че на някой му пука.

Ами прочети БЕ илитерат. Работил ли е някога Маркс и имал ли е трудови доходи. Апологета на работническата класа.

Тъпо, по-тъпо, най-тъпо, шорошова подлога, МИТКО!

преди 2 часа, Стоимен написа:

Тъпо, по-тъпо, най-тъпо, шорошова подлога, МИТКО!

Измисли нещо, стига копира. То е ясно, че си горното.

преди 9 часа, Митко Вълчев написа:

Байдън какво работи? Сигурно, нещо като сина си. Какво друго.

https://news.bg/int-politics/sad-za-danachni-prestapleniya-nadvisva-nad-sina-na-baydan.html

ФБР е събрало достатъчно доказателства, за да обвини Хънтър Байдън в данъчни престъпления и подаване на невярна декларация с цел закупуване на оръжие, съобщава американският партньор на Би Би Си - CBS News.

Синът на президента Джо Байдън е обект на федерално разследване от 2018 г. насам.

преди 37 минути, АСПЕКТ написа:

Байдън какво работи? Сигурно, нещо като сина си. Какво друго.

https://news.bg/int-politics/sad-za-danachni-prestapleniya-nadvisva-nad-sina-na-baydan.html

ФБР е събрало достатъчно доказателства, за да обвини Хънтър Байдън в данъчни престъпления и подаване на невярна декларация с цел закупуване на оръжие, съобщава американският партньор на Би Би Си - CBS News.

Синът на президента Джо Байдън е обект на федерално разследване от 2018 г. насам.

Всеки виновен съд и затвор. Слава Украйна! 

Животът на цялото градско население на Земята, включително тези, които мразят Запада, е създаден от Запада в неговото творческо движение към ефективност и комфорт. Западът не е държава или група държави, Западът е посоката на историята. Всичко необходимо за живота е създадено на Запад. Целият модерен свят е създаден от Запада. Западът е неразделна връзка между идеята и нейното прилагане, технологиите и демокрацията. Няма значение кой първи е направил едно или друго откритие, не става въпрос за него.Тук е важно кой е успял да види в набор от схеми или в математическо изчисляване нова реалност на живота, бизнес план, нужда, полза за много хора. Ето пример: Методът на ядрено-магнитно-резонансна томография е патентован през 1960 година от съветския учен А. Иванов, но томограф като обикновено медицинско устройство, което помага за лечение и спасяване на хора, е създаден от англичанина Годфри Хаунсфийлд. Участие в патента има българина Иван Кавръков.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.