Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Недостатъците на капитализма

Featured Replies

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

https://www.vesti.bg/sviat/kolkoot-amerikancite-se-samoopredeliat-kato-lgbt-6162246

2012 3 процента 

2022 7 процента

2032 25 процента.

Почвам да се съмнявам още повече в теб! Имаш май нещо общо с това?

• Отговори 527
  • Прегледи 29,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Най-глемите минуси са, че трябва да се чете, трябва да се работи и най-лошото не може да се краде ... абе то може ма на бой не може да се носи много

• Или се казва по галено "където не успял да дойде дядя Ваня с танка"  

• Дай ми една такава: Аз ще ти дам 10 от твоите.

Публикувани изображения

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Почвам да се съмнявам още повече в теб! Имаш май нещо общо с това?

Не имам с това.

https://www.novetika.com/prozorec-overton-uzakoniavane-tabu/

През 2019 г. Магнус Содерлунд, професор по маркетинг и ръководител на Центъра за потребителски маркетинг в Стокхолмското училище по икономика предложи канибализма, като решение за промяната на климата.

Не имам с това.

https://www.novetika.com/prozorec-overton-uzakoniavane-tabu/

През 2019 г. Магнус Содерлунд, професор по маркетинг и ръководител на Центъра за потребителски маркетинг в Стокхолмското училище по икономика предложи канибализма, като решение за промяната на климата.

Де да знам, все натам ви дърпа!

преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Де да знам, все натам ви дърпа!

Не ме дърпа. Те ме дърпат. Да им сътрудничим в техния фарс.

Защо те, мъже, облечени и скопени,  когато кажат че са изведнъж жени, а аз не мога да кажа, че са мъже облечени като тьотки?

Нали сме демокрация?

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Не ме дърпа. Те ме дърпат. Да им сътрудничим в техния фарс.

Знаех си :drum2:Няма случайни неща!

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Знаех си :drum2:

Защо те, мъже, облечени и скопени, когато кажат че са изведнъж жени, а аз не мога да кажа, че са мъже облечени като тьотки?

Нали сме демокрация? Защо не мога да кажа, а те могат да кажат? Защо уважават тяхното мнение, а не моето? Моето мнение е, че са мъже облечени като тьотки. Не са жени.

току-що, АСПЕКТ написа:

Защо те, мъже, облечени и скопени, когато кажат че са изведнъж жени, а аз не мога да кажа, че са мъже облечени като тьотки?

Нали сме демокрация? Защо не мога да кажа, а те могат да кажат?

Не, не ... не ме интересува ... ти си знаеш ... не е нужно да ми разясняваш!

преди 5 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не, не ... не ме интересува ... ти си знаеш ... не е нужно да ми разясняваш!

И мен не ме интересува твоето мнение. Тьотке! Играй си фарса и не се смей на моя сметка. На мои разноски. Прави си сам кефа. Бъди ако искаш марсианец.

преди 32 минути, АСПЕКТ написа:

856b714f7aab48f4221cb02ffa7546e4.jpg

Нещо Си ли е в центъра. До преди година, това нямаше как да се случи. Всичко върви по план. Вярно, не руския но по план.

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Нещо Си ли е в центъра. До преди година, това нямаше как да се случи. Всичко върви по план. Вярно, не руския но по план.

Да, 2023 година би трябвало Иран и Аржентина да са в този клуб, но явно заради войната в Украйна ще почака, и казваме чао на ЕС и на САЩ.

https://money.bg/politics/arzhentina-i-iran-poskaha-da-se-prisaedinyat-kam-briks.html

Да, 2023 година би трябва Иран и Аржентина да са в този клуб и казваме чао на ЕС и на САЩ.

Ти в коя от тези държави отиваш, та казваш чао?

преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

Ти в коя от тези държави отиваш, та казваш чао?

Аз да не съм някакъв чергар, че да се местя постоянно? Иначе Русия, близка до България. България преди 1990 година. След това дойдоха капиталистите.

• Автор
Цитат

Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах – не бях комунист.

Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах – не бях социалдемократ.

Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах – не членувах в профсъюз.

Когато дойдоха за евреите, аз мълчах – не бях евреин.

Когато дойдоха за мен – вече нямаше кой да говори.

Мартин Нимьолер

преди 58 минути, АСПЕКТ написа:

След това дойдоха капиталистите.

Синоним на фашистите, или на трансджендерите, или сащиянците. Може да се замени така:

Когато капиталистите дойдоха за комунистите, аз мълчах – не бях комунист.
Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах – не бях социалдемократ.

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Синоним на фашистите, или на трансджендерите. Може да се замени така:

Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах – не бях социалдемократ.

Скрий се бе мишок. Що не си на победното шествие на ватенките. Мамини сладки оркофилчета.

преди 59 минути, АСПЕКТ написа:

Аз да не съм някакъв чергар, че да се местя постоянно? Иначе Русия, близка до България. България преди 1990 година. След това дойдоха капиталистите.

И сега е близка, не бягай по тъча. Над 300000 българи в САЩ през океана, под 1000 в рашистан. Тъкмо ще избягаш от капиталистите, при назначените от Путин олигарси комунисти. Мамин сладък мозък.

преди 7 минути, Митко Вълчев написа:

Скрий се бе мишок. Що не си на победното шествие на ватенките. Мамини сладки оркофилчета.

Отново говориш, но нищо не казваш. Имаш ли намерения да спреш да пишеш елементарни и повърхностни "обиди" и заяждания?

За какви "ватенки" и "оркофилчета" говориш, и ти самият нямаш представа. Нещата, които говориш доказват, че реално не знаеш за какво говориш. Ако разбираше от тези неща, нямаше да говориш за несъществуващи неща.

преди 20 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Отново говориш, но нищо не казваш. Имаш ли намерения да спреш да пишеш елементарни и повърхностни "обиди" и заяждания?

За какви "ватенки" и "оркофилчета" говориш, и ти самият нямаш представа. Нещата, които говориш доказват, че реално не знаеш за какво говориш. Ако разбираше от тези неща, нямаше да говориш за несъществуващи неща.

Абе ти не разбра ли че си блокиран от @Митко Вълчев та продължаваш да му грухтиш?

преди 28 минути, petie1 написа:

Абе ти не разбра ли че си блокиран от @Митко Вълчев та продължаваш да му грухтиш?

Важното е, че мненията ми се виждат. Дали "Митко Вълчев" получава известие, че съм го цитирал, няма значение.

Да, знам, че ме е блокирал. Той ме блокира още като стана ясно, че не е способен да оспори нещата, които казвам. Тогава твърдеше, че пиша глупости, но нищо не успя да оспори. Тъй като не успя да ме оспори, реши да ме блокира и да продължи да пише елементарни заяждания и обиди, доказвайки неспособността си за смислена когнитивна функция.

преди 3 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Важното е, че мненията ми се виждат. Дали "Митко Вълчев" получава известие, че съм го цитирал, няма значение.

Да, знам, че ме е блокирал. Той ме блокира още като стана ясно, че не е способен да оспори нещата, които казвам. Тогава твърдеше, че пиша глупости, но нищо не успя да оспори. Тъй като не успя да ме оспори, реши да ме блокира и да продължи да пише елементарни заяждания и обиди, доказвайки неспособността си за смислена когнитивна функция.

Викаш важното е програмата ти да си върви а дали данните стигат до приемника на кого му пука :laughing4:

преди 3 минути, petie1 написа:

Викаш важното е програмата ти да си върви а дали данните стигат до приемника на кого му пука

Не е нужно данните да стигат до въпросния индивид. Важното е, че останалите, нормалните хора, виждат това, което пиша.

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Те ме дърпат.

кои бре мурзилке нещастна - кога, къде, как? Са те погнали да ти сменят пола ли? С калашници са те подкарали да се венчаеш за някой мъж? Нощно време проверяваш ли за хомосексуалисти под леглото?

преди 1 час, Sliderum2 написа:

ти не си бил комундел   :biggrin:  от кога бря

• Автор
преди 5 часа, insec написа:

ти не си бил комундел

Не съм* бе, това стихотворение не съм го писал аз. 

*Но ми се иска да можех да съм.

преди 7 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Не е нужно данните да стигат до въпросния индивид. Важното е, че останалите, нормалните хора, виждат това, което пиша.

Бе важното е програмата да ти  върви.............. Добър ИИ си

преди 7 часа, insec написа:

кои бре мурзилке нещастна - кога, къде, как? Са те погнали да ти сменят пола ли? С калашници са те подкарали да се венчаеш за някой мъж? Нощно време проверяваш ли за хомосексуалисти под леглото?

ти не си бил комундел   :biggrin:  от кога бря

Виж безполов, трансхуманоид,  нещ.астник, знам, че мозъка са ти го оставили само да дишаш, пърдиш и да им върши тяхната работа, нещо като Робокоп, но пикливата версия, за това нямам намерение да те ограмотявам, а ти провери ли за комунисти, Путин под леглото? С калашник са те подкарали да ставаш комунист? 

Върни се през 1933 година. И попитай същият въпрос.

преди 15 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Защо бих искал да се крия и да отлагам изплащането на снимка? Нали знаеш, че такава снимка мога да направя за по-малко от една минути - просто пиша това, което искам, пращам го на DW и права снимка на платеното писмо.

Фактът е, че не искаш да го покажеш. Ако беше им писал в действителност и показал какво точно, тогава и аз щях да им пиша. И понеже не си, има опасност, ако аз им пиша и ги попитам, те да отхвърлят, че не са получавали такива въпроси и от такъв човек, с което твоето прикритие, че уж няма за какво да лъжеш тук да се компроментира.

Няма смисъл да продължаваш да показваш провалените си опити да направиш така, че да изглеждам неспособен.

Фактът е, че през всичките ни разговори ти се провали да ми покажеш един единствен скрийншот, с който най-накрая да докажеш каквото искам или да обориш каквото казах последно по твой адрес, че си трол фейкомет. Тоест дали си честен или не. Не знам кой друг би проявил такова търпение с теб, трябва да се чувстваш поласкан.

Само един въпрос: Ти знаеш ли какво е "фейкомет"? Ако да, обясни какво е "фейкомет" и защо ме наричаш "трол фейкомет". Обясни какво ме прави "трол фейкомет".

Няма проблем, ще ти отговоря. Да, знам какво е фейкомет. Проилиза от съчетанието между думата "fake" на английски, която означава "фалшв" с наставката "мет", която идва от "мятам". Тоест фейкомет е нарицателно за същество (машина или човек), което мята/хвръля в някаква посока "фейкове" или това, което на интернет жаргон означава "фалшиви новини". Като гранатомет, но фейкомет. Тоест ти си същество оръжие за фалшиви новини. Колото до трол, това е същество от скандинавската митология живеещо и криещо се в пещери и излизащо от тях, когато иска да се шегува с хората и да прави бели, с които да ги ядосва. И когато съчетаеш "трол фейкомет" получаваш нарицателно за някой, който прави бели, шегува се с хората и е като машина за замеряне с фейк новини. И така, ти си трол фейкомент, защото се шегуваш с мен, че си писал до DW, което е фалшива новина, защото ти не си писал до DW и следователно всичко, с което се опита да подплътиш мнението си, че си им писал се превръща в една голяма лъжа или шега с мен. Тоес ти постъпи като трол фейкомет.

Сега може да ъпдейтнеш в програмата си архетипа за "трол фейкомет" и повече да не се налага да задаваш този въпрос във форума или да ме питаш, защо лично аз те наричам "трол фейкомет", защото вече знаеш.

Да припомним, така регулярно :

Цитат

Определението „фалшиви новини“ се употребява в доста широк диапазон и варира от случайно допуснати фактологически грешки в дадена информация, през изкуствено преувеличаване заради сензацията и до съзнателно подаване на напълно невярна информация с цел да се манипулират хората да предприемат някакви действия

(социално инженерство).

В съвременния свят основен източник на невярна информация е интернет, който обаче в същото време е и

най-големият резервоар на познания в света. Затова е много важно да можем да различаваме признаците на фалшивата информация, за да се възползваме спокойно от полезните знания.

С развитието на технологиите на практика всеки потребител на интернет може да бъде автор на информация и новини. Това може да бъде колкото обогатяващо, толкова и заблуждаващо. Хора, вярващи в конспирации, заговори, магии и какво ли още не, разпространяват своите вярвани през създаден от тях блогове, сайтове или през социалните мрежи.

Двете основни причини за създаването и разпространяването на невярна информация    обаче са печалбата и политическите пристрастия.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.