Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Недостатъците на капитализма

Featured Replies

• Автор
току-що, insec написа:

т.е. ще продължаваш да ни облъчваш с извратените си фетиши - не, че се очакваше нещо друго де.

Какво точно съм публикувал? Няма от мен графики, нито диаграми, нито карикатури, нито снимки в темата. 

• Отговори 527
  • Прегледи 29,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Най-глемите минуси са, че трябва да се чете, трябва да се работи и най-лошото не може да се краде ... абе то може ма на бой не може да се носи много

• Или се казва по галено "където не успял да дойде дядя Ваня с танка"  

• Дай ми една такава: Аз ще ти дам 10 от твоите.

Публикувани изображения

току-що, Sliderum2 написа:

Какво точно съм публикувал?

след всичкото ти изповядване, накрая се зачуди какво точно си публикувал - па чети си коментарите, преди да ги публикуваш.

преди 4 минути, insec написа:

т.е. ще продължаваш да ни облъчваш с извратените си фетиши - не, че се очакваше нещо друго де.

по гнусната ти уста.

Намали или спри хормоналната терапия. Не ти действа добре. Смяна на пола.

преди 52 минути, Белгиеца написа:

Не всички психични заболявания подлежат на успешно излекуване с хапчета.
Например парафренията не можеш да я излекуваш с хапчета, можеш само да ѝ поуспокоиш симптомите.
Най-добре е да се прави превенция, вместо да се лекува после.
Анорексичките биха могли да не развият анорексия, ако живееха в друго по-подходяща среда за тях.
Вместо да ми се налага да ме лекуват от алкохолизъм, аз съм решил на 14 годишна възраст да не слагам повече в устата си нищо съдържащо алкохол. До тогава само по 1 чаша червено вино на обяд в неделя ( докато имаше вино в буретата де, лятото нямаше). Та никога не съм бил пиян.

Та превенцията спрямо извращенията най-добре работи когато има абсолютна недопустимост от страна на обществото към тяхното съществуване.

Извращенците се борят да наложат на нас нормалните хора техните извращения, ама ние не ги искаме.

И в кое общество, в която и да в епоха хомосексуализма е бил премахнат. Понеже постоянно парадираш, че си в Белгия и си "белгиеца" твойте идеи и изводи, отговарят ли на преобладаващите в белгийското общество ? Или са просто размишления на един БГ простак, присламчил се към хубавото на онова общество, без да приема идеите и идеалите му които са го направили успешно и предпочитано място за живот?

• Автор
току-що, АСПЕКТ написа:

Намали или спри хормоналната терапия. Не ти действа добре. Смяна на пола.

Е, той ако мисли с половият си орган, може и да помогне. Ама дали не трябва смяна на мозъка. А не съм чул да се прави още  :)

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Е, той ако мисли с половият си орган, може и да помогне. Ама дали не трябва смяна на мозъка. А не съм чул да се прави още  :)

Същите лекарства взимат и педофилите. Които дават и на децата. Бизнес. Важен е капитала.

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

И в кое общество, в която и да в епоха хомосексуализма е бил премахнат. Понеже постоянно парадираш, че си в Белгия и си "белгиеца" твойте идеи и изводи, отговарят ли на преобладаващите в белгийското общество ? Или са просто размишления на един БГ простак, присламчил се към хубавото на онова общество, без да приема идеите и идеалите му които са го направили успешно и предпочитано място за живот?

Простак е защото не е хомо? Хубавото е хомото? Грозното е хетеро?

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Същите лекарства взимат и педофилите. Които дават и на децата. Бизнес. Важен е капитала.

Простак е защото не е хомо? Хубавото е хомото?

Не, простак е защото е като тебе. Това ви остана на путлерастите, да въртите любимата ви хомо тема. Яко ви възбужда. Иначе уточнихме, че руските гейове са по яки, затова ги обичате само тях.

• Автор
преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Явно и на Гугъл трябва да му сменят мозъка, май е част от пропагандната машина за справяне с "пренаселването":

Screenshot_2023-02-24-21-11-05-90_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.thumb.jpg.96cb90c310dc68416efdb3475fbd6913.jpg

преди 1 час, insec написа:

а тей - ся и да забраним алкохола. Ти по цял ден май си тананикаш путалах акбар, жена ти верно ли е белгийка или някоя турска циганка без забрадка по магистралите?

И аз имам такива съмнения, за да вземе такъв "белгиец" като него 

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Не, простак е защото е като тебе. Това ви остана на путлерастите, да въртите любимата ви хомо тема. Яко ви възбужда. Иначе уточнихме, че руските гейове са по яки, затова ги обичате само тях.

7lpjiytb.png

Измислените проблеми са най-трудни за решаване.

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Ми, САЩ да си произвеждат стоките у тях си. Щом толкова обичат капитализма. Да бъде изцяло плод на капитализъм. Защо се възползват от комунистически Китай? Щом е толкова страхотно.

Ако се произвежда в хубавия капиталически рай, Айфон щеше да струва над 30000 долара.

https://medium.com/@tri_continental/iphone-would-cost-30-000-to-produce-in-the-us-shocking-levels-of-labor-exploitation-exposed-in-83f25788e82f

b8FaXhTRLViF4ijBE1Lu9Cv_TlD40vR51CUUpDWH

Капиталистът плаща на работници. Но работниците никога няма да достигнат пълния размер, стойност каквото те произвеждат. Продуктът е по-важно от човека. По-ценен. Ако почине човека идва друг. Ако се разболее идва друг. Какво толкова? Продуктът нали се произвежда. Както се вижда не е много демократично? Именно това са корените на капитализма. Експлоатация на труда. Неравенство.

HM5U2Z7.jpg

• Автор
преди 1 минута, Гражданин написа:

HM5U2Z7.jpg

Митко, виж как гражданин ти се подиграва. 

преди 54 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Какво общо има екранната снимка с темата? Екранната снимка е предназначена за конкретен контекст и конкретен отговор. Защо толкова силно искаш да видиш тази екранна снимка?

Останалото, което написа, е някакъв опит за продължаване на споренето. Написа неща, които нямат смисъл. Няма да отговоря на това, което си написал. Мисля, че вече достатъчно пъти написах, обясних, показах и доказах влиянието на американския нео-кололониализъм в България; дали ще приемеш това, което пиша, или ще го отричаш, няма значение.

Да, както казах, България е със спряна технологичен потенциал. Достатъчно добре обясних, че България е със спряна технологичен потенциал, че е клиентска държава, че не може да си сравнява с това, което беше преди - нито по износ, нито по производство, нито по образование, медицина или каквото и да е...

Просто се уплаши да ми я пратиш, защото такава няма. А аз милиони пъти те попитах да я пратиш, за да ми докажеш, че не лъжеш, че си им писал.

И за другите неща се уплаши явно щом и сега не искаш да ми отговориш. Мина си месец от както не си ми показвал скрийншота, както и от както още не си ми отговорил и в темата за ИК. А обещаваше. Жалко. А зададох толкова интересни въпроси. Явно си трол фейкомент. Разочарован съм.

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

7lpjiytb.png

Измислените проблеми са най-трудни за решаване.

Розовото ти отива, но го предпочитам върху жена.

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Не се подиграм на никого. Това е меме представящо архетипа на онези, които смятат, че корпорациите са им задължени повече от това за колкото те са се съгласили.

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

Трол, за тебе го е писал. Фирмата ми си е моя. Сиренясалата дори беше открила данните и и се опита да ме плаши, малоумницата.

преди 9 минути, Гражданин написа:

HM5U2Z7.jpg

Не се безпокой, никой няма да ти позволи да притежаваш нещо.

https://money.bg/panorama/dobre-doshli-v-2030-a-tuk-nyama-chastna-sobstvenost-i-zhivotat-e-po-hubav-ot-vsyakoga.html

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Розовото ти отива, но го предпочитам върху жена.

Цисжена или трансжена? Цисжендър или трансджендър? И каква жена? От вашата партия ли? Отбор детелинка?

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Цисджендър

• Автор
преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

Трол, за тебе го е писал. Фирмата ми си е моя. Сиренясалата дори беше открила данните и и се опита да ме плаши, малоумницата.

Ха, интересно. Къде това, явно не е в тия теми. Иначе щях да забележа. И от къф зор би те заплашвала?

преди 7 часа, Гражданин написа:

Втора част...

Кажи ми като е така, то защо БВП-то ни е по-голямо сега, а по времето на НРБ толкова ниско в сравнение със сегашните стойности. Ми нали уж сме били недеинустриализирана, едва ли не космическа сила. Що тогава БВП-то е било толкова ниско като уж никой не го е крадял тогава? По-натам даваш някаква нова икономическа теория "БВП не е показател за икономически успех, ако икономиката на България няма общо с България, частно притежавана от външни олигархии е, и богатството от БВП се изнася за тези външни олигархии."

Не знаех, че БВП-то не е показател за икономически успех и как щом расте и е повече от това на НРБ, то това тогава то пък е "частно притежавано от външни олигархии", т.е. според теб няма никакъв шанс инкомиката на НРБ-то да е била калпава ами сега пък дефиницията за БВП не е уточнена правилно и от там тази обърканост у хората. Да си мислят, че им е по-хубаво сега от колкото в сива социалистическа България с по два патъка в нармага на 10 години и 15 години ред за кола.

Всички тия индустрии ги има. Някои заоводи може да са спрели да функционират, но други са отворени. Имаме и лекарствена промишленост, и електроника, текстил и какво ли още не. Сега, няма да ти влизам да ти вадя страници на сайтове на предприятия и то български опериращи на наша територия. Имаш търсачка, можеш да провериш. Ще ти кажа, че щом имаме такова високо БВП, значи то не е изкусвено напомпано ами е реално подплатено с реален продукт. Няма как международно да ни е признат БВП резултата и да е фалшив. Това не са измислени резултати, има международни критерии и одитори, които съблюдават чеността ни в показаните данни. Но да видим още какво трърдиш.

Имаш ли някой университетски предподавател, който да е съгласен с теб тук? Дай име на някой с авторитет, който говори тези неща.

Ето ти един пример къде отиват парите. Общо взето транспортът в цялата страна е чист или "европейски" както биха го определили. Автобусите са нови, идват навреме и по електронни разписания. Нищо общо с развития соц:

Източник: https://www.bgspomen.com/2022/10/blog-post_10.html

Инфраструктурата не е в опадък, може би някои улички имат локви, но големите булеварди са чисти и без дупки, или ако имат се поправят бързо. Малките улички не са приоритет никъде по света, така че могат да се напълнят понякога с локви, но това е пренебрежим проблем в градовете и не е проблем за умиране. Инвестиции има. Бил ли си наскоро в някоя класна стая или училище да видиш как класните стаи са модернизирани, как са тоалетните и салоните? Нищо общо с калпавата соц инфраструктура и материална база. И това за последните 10 години го виждам с очите си. Хубави промени навсякъде. Ти продължавай да живееш в соца и да милееш по цитата от по-горе.

В какво се изразява неблагоденствието на гражданите сега, когато безработни са само некадърните? Всеки може да има работа и да си изплаща кредита, независимо дали е за стойностна вещ или някаква простотия. И здравеопазване си имаме, и образование, и безработица с най-ниските индекси от десетилетия насам, околната среда винаги е била ок. Няма големи замърсявания на въздуха от както затвориха Кремиковци. Този смог над София например го няма какъвто имаше до края на първото десетилетие на 2000.

Как така непрекъснато има кражби, пък непрекъснато цените им са ниски? Звучиш като някой работил там. Щом ги и знаеш "българската БИЛЛА олигархия, която изнася парите, разкажи повече за впечатленията ти от цялата схема.

Филиалите на тези компании изплащат заплати, с които хората си хранят семействата успешно, даже им осигуряват и висок стандарт, плащат данъци на държавата и т.н.. Ако беше такава трагедия, нямаше да има масово толкова доволни от живота си хора, буквално презадоволени като западняци: с телефони, коли, играчки, ново обзавеждане в домовете си, почивки по няколко пъти в годината... че даже и изплащащи жилища точно от заплатите си в тези западни компании.

Компаниите тук ползват евтин труд, но достатъчно добре възнаграден. Ако този труд не идва тук, ще отива в Индия или други държави, които привличат тези инвестиции да се търси по-евтина работна ръка. Даже и БВП-то да не се надува максимално от чуждите компании изнесли офиси тук, пак е по-добре да имат свои представителства тук от колкото в чужбина.

Ще видя дали ми се занимава за 3-та част.

Не е нужно да повтаряш едно и също, ако нямаш какво да кажеш. Ако нямаш какво да кажеш, просто спри да говориш.

БВП го изяснихме; дадох видео и подцорцни обяснения.

Да, БВП не е показател за икономически успех. БВП не е показател за икономически успех, тъй като не отразява например качеството на живот или степента на неравенството в обществото. БВП също не взема предвид други фактори, които могат да бъдат важни за благоденствието на гражданите, като например здравеопазване, образование, безработица, опазване на околната среда и др.

Дали има университетски преподавател, който да говори това, което аз говоря? Тоест, дали има университетски преподавател, който знае, че България е денационализирана и приватизирана (частна собственост)? Да, има. Абсолютно всеки университетски преподавател, който разбира от тези неща, би потвърдил това, което говоря.

Автобусите са нови, защото са нови. Когато има нови автобуси, има нови автобуси - защото автобусите са нови. Когато имаше нови автобуси по времето на социализма, е имало нови автобуси. След социализма в България пак имаше нови автобуси, които осттаряха, но продължиха да се използват за още доста време. Сред като приключи периода им на експлоатация, бяха заменени с нови автобуси. В момента има нови автобуси, защото старите бяха заменени неотдавна. Същото е било и по времето на социализма - когато автобусите достигат края на периода на експлоатация, се заменят с нови автобуси.

Това, което написа, е подобно на онези безсмислени сравнения, които сравняват днешните технологии с технологиите по онова време. Наскоро чух един интелектуално избледнял примитив, последовател на Американското Изключение, което е нагло и фалшиво вярване, да казва, че доказателството, доказващо, че на Запад е по-добре, е това, че Западните автомобили имат автоматично вдигане и сваляне на стъклата, а Москвич и Лада не са имали. По онова време, автоматично вдигане и сваляне на прозорците не са имали не само Москвич и Лада, но и другите модели, тъй като тази технология все още не е била достъпна по онова време. Тези сравнения са безсмислени. Тези сравнения доказват, че хората, които говорят по тази тема, не разбират за какво говорят. Ти също направи подобно, безсмиснело сравнение. Миналият път, като говореше за Правец, каза, че България с Правец няма как да си надпреварва с другите държави. Това, които така и не можа да разбереш, е че ако Правец беше останал, днес щяхме да имаме Правец по технологии от 21ви век, а не Правец по технологии от 20ти век.

Това е като да кажеш, че на Запад е по-добре, тъй като днес има смартфони, а преди 50 години в Съветския Съюз не е имало смартфони. Преди 50 години, не само в СС не е имало смартфони - никъде не ги е имало.

Инфраструктурата е в упадък. Това е очаквано, тъй като България е в цялостен упадък. Упадъкът е по-малко забележим в София, която в момента представлява поедин от последните градове, които все още се поддържат.

"В какво се изразява неблагоденствието на гражданите сега, когато безработни са само некадърните? Всеки може да има работа и да си изплаща кредита, независимо дали е за стойностна вещ или някаква простотия. И здравеопазване си имаме, и образование, и безработица с най-ниските индекси от десетилетия насам, околната среда винаги е била ок."

Как ще има безработни в България, като има масово имигриране? Как ще има безработица в България, като безработните напускат България и бягат по света, където могат.

Ниската безработица е сред арсенала от неолиберални.лъжи, според които България процъфтява. Лъжата за голямото БВП също е в този арсенал. Пак казвам: Безработицата я ниска, тъй като безработните на ускат държавата. Ако 90% от населението, примерно, са безработни, и тези 90% на едната държавата и останат 10% работещи, безработицата ще е 0% процента.

Не, не е вярно, че имаме добро здравеопазване. Не просто приватизацията превърна болниците в търговски дружества, но и средните неща са верни:

1. Финансирането на здравеопазването в България не е достатъчно.

2. Липса на медицински персонал - това води до повече чакане и по-ниско качество на здравеопазването.

3. Инфраструктура - освен че инфраструктурата не е добра, наличието на медицински технологии е ниско.

4. Крайни резултати от "здравеопазването": България е сред държавите с най-висока честота на смъртност от предотвратими заболявания.

Освен всичко това, цените също са високи, като разходите не се поемат от държавата. Както вече казах, приватизацията превърна болниците в търговски дружества. Ако нямаш пари, никой няма да ти обърне внимание.

Не, не е вярно, че имаме образование. Образователната система е в упадък. Учителите не се справят добре с тези, които "обучават". В контекста на образователната система в България, дори и дилърите имат по-голямо влияние от учителите. Ти да не би да си помисли, че тези, които са в училищата, срещат учителите какво обясняват и изпитват интерес да се изучават? Ахахахахахахаха.

Според най-новите статискити, до които имам достъп, бройката на образовани по естествени науки е спаднала от 4,032 през 2013 до 3,269 in 2019. Това е в резултат от липса на интерес и демографска криза.

Финансирането на образование в България е ниско.

И да не забравяме липсата на учители, което води до по-големи класове, повече натоварване върху все по-малка и по-малко група от учители, което води до по-ниско качество на образование.

Има и емиграция, както вече многократно казах. Много млади хора, които са образовани, напускат държавата. Тези, които завършват някакво висше образование по медицина или науки, примерною отиват в други държави. Това означава, че статистиките, които казват, че в България има много образовани хора, не означават нищо. Защо се казва, че в България има много образовани хора, след като тези образовани хора на ускат държавата и отиват в други държави? Какво общо има това, че са образовани, с България? Тяхното образование няма да се използва за развитието на държавата.

Обясненията ти, че образователната система в България произвежда образовани хора, учени и доктори, нямат значение. Тези твърдения са, като твърдения за растежа на БВП. Какво значение има, че БВП расте, като това БВП не е на България и заминава за други места по света? Същото е и със създаването на образовани и учени хора в България. Тези хора заминават към други държави, тоест няма смисъл да изопачаваш това, че в България "има" образовани хора, учени и доктори.

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Ха, интересно. Къде това, явно не е в тия теми. Иначе щях да забележа. И от къф зор би те заплашвала?

Ми щото путиноид свестен няма, тя просто публикува ЕИК на фирмата ми без една цифра, адрес , грешен дето си мислеше, че е открила. Абе проста БГ ватенка, като всички останали.

преди 13 минути, Гражданин написа:

Просто се уплаши да ми я пратиш, защото такава няма. А аз милиони пъти те попитах да я пратиш, за да ми докажеш, че не лъжеш, че си им писал.

Защо бих искал да се крия и да отлагам изплащането на снимка? Нали знаеш, че такава снимка мога да направя за по-малко от една минути - просто пиша това, което искам, пращам го на DW и права снимка на платеното писмо.

Няма смисъл да продължаваш да показваш провалените си опити да направиш така, че да изглеждам неспособен.

преди 15 минути, Гражданин написа:

Явно си трол фейкомент.

Щом казваш...

Само един въпрос: Ти знаеш ли какво е "фейкомет"? Ако да, обясни какво е "фейкомет" и защо ме наричаш "трол фейкомет". Обясни какво ме прави "трол фейкомет".

преди 3 минути, Стоимен написа:

Каква е целта на този закон, който е подписан от Байдън?

преди 18 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Каква е целта на този закон, който е подписан от Байдън?

Взимане децата на хетеросексуални, за да ги внедрят из хомо семейства. Кръвен данък. После ще ги учат, че хетеро е грозно и тъпо. И след 10 години и те ще стане като тях хомо.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.