Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Недостатъците на капитализма

Featured Replies

преди 4 часа, Митко Вълчев написа:

Измисли нещо, стига копира. То е ясно, че си горното.

image.png.601b37b0252940df78316ad69c0f7e58.png

Благодаря за цитатите! Давай все така, нали ти плащат!

• Отговори 527
  • Прегледи 29,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Най-глемите минуси са, че трябва да се чете, трябва да се работи и най-лошото не може да се краде ... абе то може ма на бой не може да се носи много

• Или се казва по галено "където не успял да дойде дядя Ваня с танка"  

• Дай ми една такава: Аз ще ти дам 10 от твоите.

Публикувани изображения

преди 4 часа, БаалБек написа:

Животът на цялото градско население на Земята, включително тези, които мразят Запада, е създаден от Запада в неговото творческо движение към ефективност и комфорт. Западът не е държава или група държави, Западът е посоката на историята. Всичко необходимо за живота е създадено на Запад. Целият модерен свят е създаден от Запада. Западът е неразделна връзка между идеята и нейното прилагане, технологиите и демокрацията. Няма значение кой първи е направил едно или друго откритие, не става въпрос за него.Тук е важно кой е успял да види в набор от схеми или в математическо изчисляване нова реалност на живота, бизнес план, нужда, полза за много хора. Ето пример: Методът на ядрено-магнитно-резонансна томография е патентован през 1960 година от съветския учен А. Иванов, но томограф като обикновено медицинско устройство, което помага за лечение и спасяване на хора, е създаден от англичанина Годфри Хаунсфийлд. Участие в патента има българина Иван Кавръков.

не случайно целия свят иска тъкмо западния живот - даже ватенките не само консумират с фенска страст западните стоки, ами и не рядко направо се преместват да живеят на запад: като се почне най- напред от домочадието на руZката олигархия. Ала заради болните амбиции на едно джудже и от комплексарския си манталитет, взеха, че сами си прецакаха рахатлъка. Баси паляците нещастни. Сега вместо беемве - москвич. :biggrin:

преди 4 часа, Стоимен написа:

image.png.601b37b0252940df78316ad69c0f7e58.png

Благодаря за цитатите! Давай все така, нали ти плащат!

На който му плащат или който насажда вредни за българския народ идеи, бял ден да не види.

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

На който му плащат или който насажда вредни за българския народ идеи, бял ден да не види.

№1 си на опашката!!!!!!!!!!!!!!! Щото Реджепа вече е с друг ник...

преди 2 минути, Стоимен написа:

№1 си на опашката!!!!!!!!!!!!!!! Щото Реджепа вече е с друг ник...

Който лъже, че на някой му плащат, бял ден да не види.

преди 4 часа, Митко Вълчев написа:

Който лъже, че на някой му плащат, бял ден да не види.

22.jpg.f3e5d44cbf59ac0bb4e4cec8ad310b2d.jpg

Чака те в джендема. Теб , и всички шороши тук!

преди 11 минути, Стоимен написа:

22.jpg.f3e5d44cbf59ac0bb4e4cec8ad310b2d.jpg

Чака те в джендема. Теб , и всички шороши тук!

Тоше, вие червени боклучета направихте българина неверник. Братята ни македонци антибългаристи. Дано ви стигне каквото сте заслужили, всичките без изключение.

преди 16 часа, Митко Вълчев написа:

Тоше, вие червени боклучета направихте българина неверник. Братята ни македонци антибългаристи. Дано ви стигне каквото сте заслужили, всичките без изключение.

ЧАКАТ ТЕ!

22.jpg.f3e5d44cbf59ac0bb4e4cec8ad310b2d.jpg.1c4d910100a54752b94985b925161531.jpg

• 4 седмици по-късно...

Как функционира капитализма? Ето така!

-Продай ми тази писалка според принципите на капитализма. Реклама, предложения за конкуренция и т.н..

-Не мога да ти я продам. 

-Добре, тогава ми я върни щом не можеш да я продадеш 

- Добре, но ми дай 10 долара и тогава ще ти я върна.

• Автор

Не знам с какъв ум съм бил, когато съм пускал тази тема. Капитализмът е добро. Много добро. Прави хората свободни и щастливи...терористи. В това число и българин.

Българин сред задържаните в Белгия за подготовка на терористичен удар

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Не знам с какъв ум съм бил, когато съм пускал тази тема.

все същия - изваден от някой сибирски кенеф. Та да обобщим дотук какви са недостатъците на капитализма:

1. няма концлагери

2. не репресира населението

3. няма кой да ти даде пЪрииии

4. кадърните, можещите и работещите, получават по- високи заплати от малограмотните, мързеливите и простаците

5. имаш право на протести и стачки - и въобще имаш права

6. имаш свобода

7. има силна икономика, качествено производство и висок стандарт на живот

8. няма диктатор

9. няма народен съд

10. няма опашки за тоалетна хартия

Спирам, че съм потресен, колко много недостатъци има. 😄

• Автор

Инцес, нещо много се разписа. Такава реакция на "терорист", не бях очаквал от теб. Няква жилка съм уцелил. 

преди 5 минути, Sliderum2 написа:

Няква жилка съм уцелил. 

уцели - едноглав мускул с три букви.

преди 4 часа, insec написа:

2. не репресира населението

Някаква си мобилизация на 13,000 барети във Франция, които да се борят срещу уморения пролетариат, който протестира срещу пенсионната реформа на Макрон. Това не е репресия, нали?

Цензурата в Интернет и медиите не е репресия, нали?

Посещенията на ДАНС при Пламен Пасков, примерно, не са репресия, нали?

3. няма кой да ти даде пЪрииии

Да, няма кой да ни даде пари.

4. кадърните, можещите и работещите, получават по- високи заплати от малограмотните, мързеливите и простаците

Не.

Дори и да имаш висше образование, това не ти гарантира работа. Не само ти, но я (почти) всеки е с висше образованиев днешно време, което обезсмисля идеята на висше образование в контекста на намирането на работа.

Времената, когато количеството дадени пари (заплата) отговаряха на количеството положен труд (работа), отминаха отдавна. Работата расте, инфлацията и цените растат, но заплатите са в стагнация.

За това я виновен неолиберализма, което е документирано, показано, доказано.

5. имаш право на протести и стачки - и въобще имаш права

Това не е вярно.

В момента, в който отидеш да протестираш, ще бъдеш обграден от полиция, която чака заповеди да удря с палката. При предприемане на действия с ещь системата, ще бъдеш пребит и арестуват (и глобен).

Колкото се отнася до протестирането и викането за промяна: "Кучетата си лаят, керванът си върви..."

Протести има постоянно - какво се постигна?

Избори има постоянно - какво се постигна?

7. има силна икономика, качествено производство и висок стандарт на живот

Ахахахахахахаха.

8. няма диктатор

Диктатор и някой, който тя управлява, а ти не си гласувал за него.

Някой гласувал ли е за Байдън, Херо Мустафа, Сорос, примерно? Не? Значи сме под диктатура, която се изпълнява в територия, която е със статут на външно управляема колония. България е колония, а не държава. България е колония и клиентска държава на САЩ, което е лесно доказуемо.

Естествено избраните структури и институции са заменени с фалшиви, външно управляеми, нео-колониални институции и структури, за които никой не е гласувал, но въпреки това ни управляват.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Яжте богатите! Защо милениалите и поколението Z обърнаха гръб на капитализма

Всъщност, вестника нещо се е объркал, понеже на виждам изброените да ядат богатите, а главни да чупят меки джендер китки и богатите да изяждат тях...
на 30.03.2023 г. в 3:16, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Някой гласувал ли е за Байдън, Херо Мустафа, Сорос, примерно? Не?

Ти от къде знаеш? Имаш ли право да гласуваш на каквито и да са избори в САЩ?

на 30.03.2023 г. в 3:16, PigMan9GolqmotoPrase написа:

България е колония, а не държава. България е колония и клиентска държава на САЩ

Така трябва да бъде - иначе сте загинали

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Яжте богатите! Защо милениалите и поколението Z обърнаха гръб на капитализма

Всъщност, вестника нещо се е объркал, понеже на виждам изброените да ядат богатите, а главни да чупят меки джендер китки и богатите да изяждат тях...

Това с "изяждането на богатите" ("eat the rich") са глупостите на Демократичната партия в САЩ, която лъже аудиторията си, че белите хора несправедливо ограбват тъмнокожите и тъмнокожите са бедни, защото белите хора трупат и задържат богатството на САЩ, което води до социално и икономическо неравенство. Това са пълни лъжи и глупости. "Изяждането на богатите" е просто една от многото демократични кампании, целяща да подлъже хората така, че да се борят с несъществуващи проблемите, но не и с истинските проблеми, които всъщност се причиняват от Демократичната партия.

Колкото по-младо е едно поколение, толкова по-вероятно е то да гласува за Демократичната партия. Колкото по-младо е едно поколение, толкова по-добре е обработено от психологическите по училищата, телевизията, социалните мрежи и толкова по-вероятно е то да се състои от джендъри и самопровъзгласили се "малцинства", които са част от процеса на социалната атомизация и разграждането на обществото в суб-култури, които са лесни за разделение и управление.

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Ти от къде знаеш? Имаш ли право да гласуваш на каквито и да са избори в САЩ?

Аз говорех за България. Като гласуваш в България, имаш избор да гласуваш за някоя от партиите в България, които всъщност са проксита на САЩ, за което мнозинството гласоподаватели не знаят.

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Така трябва да бъде - иначе сте загинали

И защо ще сме "загинали"?

• Автор
преди 8 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Иска му се мечка да го гази. 

на 29.03.2023 г. в 22:09, Sliderum2 написа:

Не знам с какъв ум съм бил, когато съм пускал тази тема. Капитализмът е добро. Много добро. Прави хората свободни и щастливи...терористи. В това число и българин.

Българин сред задържаните в Белгия за подготовка на терористичен удар

И тогава и сега си с липсващ ум. Църквата Света Неделя, най големия терористичен акт в България за всички времена, замислен , поръчен и осъществен от болни болшевишки мозъци.

преди 2 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Аз говорех за България. Като гласуваш в България, имаш избор да гласуваш за някоя от партиите в България, които всъщност са проксита на САЩ, за което мнозинството гласоподаватели не знаят.

Щом мнозинството не знаят, значи че твоите опити за мисъл са грешни. 

преди 2 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Защото нямате капацитет

преди 17 минути, Sliderum2 написа:

А по ваше как се развива'а шизофрениите, дедо, кат не е ималО марехуана?

преди 15 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Това са пълни лъжи и глупости.

А ти от къде знаеш, че са пълни лъжи и глупости?

Колкото по-младо е едно поколение, толкова по-вероятно е то да гласува за Демократичната партия. Колкото по-младо е едно поколение, толкова по-добре е обработено от психологическите по училищата, телевизията, социалните мрежи и толкова по-вероятно е то да се състои от джендъри и самопровъзгласили се "малцинства", които са част от процеса на социалната атомизация и разграждането на обществото в суб-култури, които са лесни за разделение и управление.

А коя група хора е най-вероятно да гласува за възражданИ?

ВъзражданИ прокси ли е на САЩ?

Защо си "загинал"?

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

kopeikin.thumb.jpg.1b509e15e8385c70a08b7905e570adc5.jpg1792746680_kopeikin(26).thumb.jpg.96fca3ca8bf03ba37fe234ce368f2ad8.jpg

Двутактовата смес цапа въздуха повече от роудстър. Имам 50 кубикова косачка, окадява цялата махала.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.