Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Недостатъците на капитализма

Sliderum2

Препоръчан отговор

преди 4 часа, Митко Вълчев написа:

Измисли нещо, стига копира. То е ясно, че си горното.

image.png.601b37b0252940df78316ad69c0f7e58.png

Благодаря за цитатите! Давай все така, нали ти плащат!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 427
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 4 часа, БаалБек написа:

Животът на цялото градско население на Земята, включително тези, които мразят Запада, е създаден от Запада в неговото творческо движение към ефективност и комфорт. Западът не е държава или група държави, Западът е посоката на историята. Всичко необходимо за живота е създадено на Запад. Целият модерен свят е създаден от Запада. Западът е неразделна връзка между идеята и нейното прилагане, технологиите и демокрацията. Няма значение кой първи е направил едно или друго откритие, не става въпрос за него.Тук е важно кой е успял да види в набор от схеми или в математическо изчисляване нова реалност на живота, бизнес план, нужда, полза за много хора. Ето пример: Методът на ядрено-магнитно-резонансна томография е патентован през 1960 година от съветския учен А. Иванов, но томограф като обикновено медицинско устройство, което помага за лечение и спасяване на хора, е създаден от англичанина Годфри Хаунсфийлд. Участие в патента има българина Иван Кавръков.

не случайно целия свят иска тъкмо западния живот - даже ватенките не само консумират с фенска страст западните стоки, ами и не рядко направо се преместват да живеят на запад: като се почне най- напред от домочадието на руZката олигархия. Ала заради болните амбиции на едно джудже и от комплексарския си манталитет, взеха, че сами си прецакаха рахатлъка. Баси паляците нещастни. Сега вместо беемве - москвич. :biggrin:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Стоимен написа:

image.png.601b37b0252940df78316ad69c0f7e58.png

Благодаря за цитатите! Давай все така, нали ти плащат!

На който му плащат или който насажда вредни за българския народ идеи, бял ден да не види.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

На който му плащат или който насажда вредни за българския народ идеи, бял ден да не види.

№1 си на опашката!!!!!!!!!!!!!!! Щото Реджепа вече е с друг ник...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Стоимен написа:

№1 си на опашката!!!!!!!!!!!!!!! Щото Реджепа вече е с друг ник...

Който лъже, че на някой му плащат, бял ден да не види.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Митко Вълчев написа:

Който лъже, че на някой му плащат, бял ден да не види.

22.jpg.f3e5d44cbf59ac0bb4e4cec8ad310b2d.jpg

Чака те в джендема. Теб , и всички шороши тук!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Стоимен написа:

22.jpg.f3e5d44cbf59ac0bb4e4cec8ad310b2d.jpg

Чака те в джендема. Теб , и всички шороши тук!

Тоше, вие червени боклучета направихте българина неверник. Братята ни македонци антибългаристи. Дано ви стигне каквото сте заслужили, всичките без изключение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 часа, Митко Вълчев написа:

Тоше, вие червени боклучета направихте българина неверник. Братята ни македонци антибългаристи. Дано ви стигне каквото сте заслужили, всичките без изключение.

ЧАКАТ ТЕ!

22.jpg.f3e5d44cbf59ac0bb4e4cec8ad310b2d.jpg.1c4d910100a54752b94985b925161531.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Как функционира капитализма? Ето така!

-Продай ми тази писалка според принципите на капитализма. Реклама, предложения за конкуренция и т.н..

-Не мога да ти я продам. 

-Добре, тогава ми я върни щом не можеш да я продадеш 

- Добре, но ми дай 10 долара и тогава ще ти я върна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знам с какъв ум съм бил, когато съм пускал тази тема. Капитализмът е добро. Много добро. Прави хората свободни и щастливи...терористи. В това число и българин.

Българин сред задържаните в Белгия за подготовка на терористичен удар

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Не знам с какъв ум съм бил, когато съм пускал тази тема.

все същия - изваден от някой сибирски кенеф. Та да обобщим дотук какви са недостатъците на капитализма:

1. няма концлагери

2. не репресира населението

3. няма кой да ти даде пЪрииии

4. кадърните, можещите и работещите, получават по- високи заплати от малограмотните, мързеливите и простаците

5. имаш право на протести и стачки - и въобще имаш права

6. имаш свобода

7. има силна икономика, качествено производство и висок стандарт на живот

8. няма диктатор

9. няма народен съд

10. няма опашки за тоалетна хартия

Спирам, че съм потресен, колко много недостатъци има. 😄

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, insec написа:

2. не репресира населението

Някаква си мобилизация на 13,000 барети във Франция, които да се борят срещу уморения пролетариат, който протестира срещу пенсионната реформа на Макрон. Това не е репресия, нали?

Цензурата в Интернет и медиите не е репресия, нали?

Посещенията на ДАНС при Пламен Пасков, примерно, не са репресия, нали?

3. няма кой да ти даде пЪрииии

Да, няма кой да ни даде пари.

4. кадърните, можещите и работещите, получават по- високи заплати от малограмотните, мързеливите и простаците

Не.

Дори и да имаш висше образование, това не ти гарантира работа. Не само ти, но я (почти) всеки е с висше образованиев днешно време, което обезсмисля идеята на висше образование в контекста на намирането на работа.

Времената, когато количеството дадени пари (заплата) отговаряха на количеството положен труд (работа), отминаха отдавна. Работата расте, инфлацията и цените растат, но заплатите са в стагнация.

За това я виновен неолиберализма, което е документирано, показано, доказано.

5. имаш право на протести и стачки - и въобще имаш права

Това не е вярно.

В момента, в който отидеш да протестираш, ще бъдеш обграден от полиция, която чака заповеди да удря с палката. При предприемане на действия с ещь системата, ще бъдеш пребит и арестуват (и глобен).

Колкото се отнася до протестирането и викането за промяна: "Кучетата си лаят, керванът си върви..."

Протести има постоянно - какво се постигна?

Избори има постоянно - какво се постигна?

7. има силна икономика, качествено производство и висок стандарт на живот

Ахахахахахахаха.

8. няма диктатор

Диктатор и някой, който тя управлява, а ти не си гласувал за него.

Някой гласувал ли е за Байдън, Херо Мустафа, Сорос, примерно? Не? Значи сме под диктатура, която се изпълнява в територия, която е със статут на външно управляема колония. България е колония, а не държава. България е колония и клиентска държава на САЩ, което е лесно доказуемо.

Естествено избраните структури и институции са заменени с фалшиви, външно управляеми, нео-колониални институции и структури, за които никой не е гласувал, но въпреки това ни управляват.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Яжте богатите! Защо милениалите и поколението Z обърнаха гръб на капитализма

Всъщност, вестника нещо се е объркал, понеже на виждам изброените да ядат богатите, а главни да чупят меки джендер китки и богатите да изяждат тях...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 30.03.2023 г. в 3:16, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Някой гласувал ли е за Байдън, Херо Мустафа, Сорос, примерно? Не?

Ти от къде знаеш? Имаш ли право да гласуваш на каквито и да са избори в САЩ?

на 30.03.2023 г. в 3:16, PigMan9GolqmotoPrase написа:

България е колония, а не държава. България е колония и клиентска държава на САЩ

Така трябва да бъде - иначе сте загинали

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Яжте богатите! Защо милениалите и поколението Z обърнаха гръб на капитализма

Всъщност, вестника нещо се е объркал, понеже на виждам изброените да ядат богатите, а главни да чупят меки джендер китки и богатите да изяждат тях...

Това с "изяждането на богатите" ("eat the rich") са глупостите на Демократичната партия в САЩ, която лъже аудиторията си, че белите хора несправедливо ограбват тъмнокожите и тъмнокожите са бедни, защото белите хора трупат и задържат богатството на САЩ, което води до социално и икономическо неравенство. Това са пълни лъжи и глупости. "Изяждането на богатите" е просто една от многото демократични кампании, целяща да подлъже хората така, че да се борят с несъществуващи проблемите, но не и с истинските проблеми, които всъщност се причиняват от Демократичната партия.

Колкото по-младо е едно поколение, толкова по-вероятно е то да гласува за Демократичната партия. Колкото по-младо е едно поколение, толкова по-добре е обработено от психологическите по училищата, телевизията, социалните мрежи и толкова по-вероятно е то да се състои от джендъри и самопровъзгласили се "малцинства", които са част от процеса на социалната атомизация и разграждането на обществото в суб-култури, които са лесни за разделение и управление.

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Ти от къде знаеш? Имаш ли право да гласуваш на каквито и да са избори в САЩ?

Аз говорех за България. Като гласуваш в България, имаш избор да гласуваш за някоя от партиите в България, които всъщност са проксита на САЩ, за което мнозинството гласоподаватели не знаят.

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Така трябва да бъде - иначе сте загинали

И защо ще сме "загинали"?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 29.03.2023 г. в 22:09, Sliderum2 написа:

Не знам с какъв ум съм бил, когато съм пускал тази тема. Капитализмът е добро. Много добро. Прави хората свободни и щастливи...терористи. В това число и българин.

Българин сред задържаните в Белгия за подготовка на терористичен удар

И тогава и сега си с липсващ ум. Църквата Света Неделя, най големия терористичен акт в България за всички времена, замислен , поръчен и осъществен от болни болшевишки мозъци.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Аз говорех за България. Като гласуваш в България, имаш избор да гласуваш за някоя от партиите в България, които всъщност са проксита на САЩ, за което мнозинството гласоподаватели не знаят.

Щом мнозинството не знаят, значи че твоите опити за мисъл са грешни. 

преди 2 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Защото нямате капацитет

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, Sliderum2 написа:

А по ваше как се развива'а шизофрениите, дедо, кат не е ималО марехуана?

преди 15 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Това са пълни лъжи и глупости.

А ти от къде знаеш, че са пълни лъжи и глупости?

Колкото по-младо е едно поколение, толкова по-вероятно е то да гласува за Демократичната партия. Колкото по-младо е едно поколение, толкова по-добре е обработено от психологическите по училищата, телевизията, социалните мрежи и толкова по-вероятно е то да се състои от джендъри и самопровъзгласили се "малцинства", които са част от процеса на социалната атомизация и разграждането на обществото в суб-култури, които са лесни за разделение и управление.

А коя група хора е най-вероятно да гласува за възражданИ?

ВъзражданИ прокси ли е на САЩ?

Защо си "загинал"?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

kopeikin.thumb.jpg.1b509e15e8385c70a08b7905e570adc5.jpg1792746680_kopeikin(26).thumb.jpg.96fca3ca8bf03ba37fe234ce368f2ad8.jpg

Двутактовата смес цапа въздуха повече от роудстър. Имам 50 кубикова косачка, окадява цялата махала.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...