Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника?  

54 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0
    • Бутай като Мавзолея!
    • Отивам на живата верига да го пазя!
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите

Препоръчан отговор

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Мястото му е в музея на соца ! Няма как да има паметник за несъществуващи неща!

да ходиме да бутнеме в египет пирамидите

нито има акт 16 нито се знае кой и как ги е строил

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 960
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 6 минути, Петър Ангелов написа:

А ти не знаеш ли?!

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Питам те теб. Не ми отговаряй с въпрос на въпроса, не е учтиво!

преди 9 минути, AAUUXX написа:

От Нацистка Германия.

И кога България е била част от състава на нацистка Германия?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, AAUUXX написа:

От Нацистка Германия.

Не е имало нужда, а пък и Германия е била по-горе и на запад и никога България не е била завладявана от тях!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И кога Ð'ългария е била част от състава на нацистка Германия?
Пак да те питам - ти не знаеш ли? Не е учтиво да се измъкваш от отговор...

Тука нещо се омаза сякаш кодировката...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Banesc написа:

да ходиме да бутнеме в египет пирамидите

нито има акт 16 нито се знае кой и как ги е строил

Ама е имало фараон, а тук освободитека не е имало!

Не искам да се бута, а да се премести, да знаят поколенията как се индоктринира!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Гражданин написа:

И кога България е била част от състава на нацистка Германия?

Май не четем ?

Цитат

След като България обявява война на Германия на 8 септември 1944 г., на 9 септември германски части преминават през граничния участък „Връшка чука“ и на 11 септември, след тричасово сражение, те завземат град Кула. Впоследствие около 160 съветски войници и офицери, загиват в боевете при Кула, срещу контраофанзивата на германски войски, базирани на територията на Югославия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Петър Ангелов написа:

Ðак да Ñе пиÑам - Ñи не Ð·Ð½Ð°ÐµÑ Ð»Ð¸? Ðе е ÑÑÑиво да Ñе измÑÐºÐ²Ð°Ñ Ð¾Ñ Ð¾ÑговоÑ...

Тука нещо се омаза сякаш кодировката...

Защо се омаза? Да не би да си бот фейкомет?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ама е имало фараон

И песни за тях също - пирамиди - фараони ...

преди 1 минута, Гражданин написа:

Кодира постовете си с ключ дет ние го немаме  :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, AAUUXX написа:

И песни за тях също - пирамиди - фараони ...

Ааа, тези песни са за нашите фараони и прамиди, на другарите пирамидите дет завлякоха хората, що тъй забравяте!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Мястото му е в музея на соца ! Няма как да има паметник за несъществуващи неща!

А когато евентуално дойде комунистически строй, в музеите ще има секция с препарирани* гейпросащесср трололинки.

*С бустер файзер прилаган поне веднъж месечно. Кофти е, че договорът с файзер, май беше прекратен. Хи-хи-хи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, AAUUXX написа:

Май не четем ?

Не знам дали вие четете, но аз пък съм чел как сме имали едно прекрасно Царство България и под зоркия поглед на освободителите и дулата на оръжията им се е провел референдум за смяна властта с такава от съветски тип под контрола на Кремъл. Елитът и интелектуалците в страната масово са били избити, за да няма шанс за критика, а хиляди са пратени в трудови лагери или принудени да предадат доброволно на новата власт домовете си и всичко в тях и автомобилите си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Гражданин написа:

прекрасно Царство България

Фор ху прекрасно, за селяните ли, или за кулаците, които са ги експлоатирали?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, JohnTRIVOLTA написа:

от къде знаеш че е имало фараон

може да е бил ядрена ватенка 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Фор ху прекрасно, за селяните ли, или за кулаците, които са ги експлоатирали?

Как са ги експолатирали?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Защо гледаш на нещата локално, след като става дума за световна война?

Ние сме се освободили от нацисткото присъствие едва след като Черената армия е била на границите ни. А ако тя не беше там? Тогава какво?

Цитат

На 26 август 1944, под заплахата от настъпващата в Румъния Червена армия, правителството на Иван Багрянов обявява неутралитет на България във войната между Германия и Съветския съюз. То се разпорежда германските войски да напуснат страната, а отказващите да бъдат разоръжени.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Айде да си мериш приказките! А иначе защо се е омазало - питай Тапаталк-а, не мен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, Гражданин написа:

Не знам дали вие четете, но аз пък съм чел как сме имали едно прекрасно Царство България и под зоркия поглед на освободителите и дулата на оръжията им се е провел референдум за смяна властта с такава от съветски тип под контрола на Кремъл.

Другият вариант е бил да ни премажат, тъй като сме били от губещата страна, а те са били победители във войната.

преди 25 минути, Гражданин написа:

Елитът и интелектуалците в страната масово са били избити, за да няма шанс за критика, а хиляди са пратени в трудови лагери или принудени да предадат доброволно на новата власт домовете си и всичко в тях и автомобилите си.

Народният съд у нас не е по инициатива само на Русия, а е споразумение м/ду България и победителите във ВСВ - Карвария, Англия и Русия. В страни като Австрия и Франция под ударите на подобни съдилища са попадали мнооого повече хора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, ivottoshev написа:

Другият вариант е бил да ни премажат, тъй като сме били от губещата страна, а те са били победители във войната.

Народният съд у нас не е по инициатива само на Русия, а е споразумение м/ду България и победителите във ВСВ - Карвария, Англия и Русия. В страни като Австрия и Франция под ударите на подобни съдилища са попадали мнооого повече хора.

Докажи, че е споразумение, а не саморазправа от най-дивашки вид. Покажи официалните държавни документи, където се признава, че т.нар. "Народен съд" е действал в съгласувание с победителите във ВСВ САЩ, Англия и Русия. То е ясно, че е действал в съгласувание с Русия, но дали САЩ и Англия са потвърдили, че са съгласни с подобни варващини.

За справка, само за 12 подсъдими на Нюрнбегския процес са изпълнени смъртни присъди. Явно ти смяташ, че България е по-виновна от Германия щом защитаваш Народния съд и 2618-те издадени от него смъртни присъди. 

преди 10 минути, Петър Ангелов написа:

Айде да си мериш приказките! А иначе защо се е омазало - питай Тапаталк-а, не мен.

Я говори малко по-спокойно!

Чак да си "меря приказките"? Комуноидна наглост!

Ти за какъв се помисли? От отрядите на Народния съд ли си? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значение на думата елит

м., само ед.
1. Отбрана част от дадена социална група, среда, професия и др.
2. Подбрани екземпляри от растения, животни, семена при селекция.
прил. елитен, елитна, елитно, мн. елитни. Елитни растения. Елитни войски. Елитни кръгове.

Синоними на думата елит

(същ.) отбор, цвят
(същ.) аристокрация, хайлайф, благородничество, висша класа

Превод на думата елит на английски език

elite (на of), flower/pick (of); the choice/select part (of)
ам. top-drawer (attr.)
при нас идва ЕЛИТът на младежта we get the pick/cream of youth

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, RoG написа:

благородничество

Това качество на хм, на елита, ако някога преди векове, евентуално наистина е съществувало извън белетристичните произведения, със сигурност вече е погребано поне от толкова време насам. 

От поне толкова време елитът всъщност е изплувалата отгоре над нормалността мръсна и греховна утайка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Я говори малко по-спокойно!
Чак да си "меря приказките"? Комуноидна наглост!
Ти за какъв се помисли? От отрядите на Народния съд ли си? 
Мда, вечния проблем на българина - невъзможността да приеме, че е възможно да има мнение, различно от неговото по даден въпрос. И тогава се пускат обидите с пълня сила.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...