Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 15 минути, dioib написа:

Пирамидите какво са??? И, какво лошо има да се печели от туризъм??? -> Пак е някаква култура ... :) 

Гражданино, явно имаш проблем с чуждите култури!!! Що мразиш??? -> Определено не е християнско и прочие ... :) 

Ти имаш ли акъл да сравняваш пирамидите с Мавзолея? Изобщо? Пирамидите не са символ на унижението на един народ. Освен това не са строени от роби. А комунизмът беше направил всички роби. Като погребват там Георги Димитров никой не плаче искрено. Народът още си тъгува по загубата на царя, но робите са карани с доброволен принудителен труд да строят мавзолей за някакъв съветски гражданин. Мавзолеят няма някаква особена архитектурна стойност и красота, която да е символ на друго освен пропаганда на тоталитарния режим и имаше потенциала да влияе върху податливи млади хора да си мислят, че "има стойност" и "защо да не повторим". Добре беше, че го гътнаха. 

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

грозен паметник

Наскоро в Николаево откриха грозен паметник на Левски. И, ко... да ходя да го ... прочие ... по твое му ли??? 

преди 3 минути, WhiteHart написа:

Не, просто нормалните хора им е писнало да спорят с някакви соц зомбита

Все ти се привиждат зомбита ... хм ... Това сериозно твое мнение ли е??? Ба ... жаргона имаш ... :) Излез от компютърната игра ил филм. Моля!!! 

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Какво печелим или ще спечелим от един скандален паметник?

Ако искаме да печелим от брой продадени билети. Ето на Бузлуджа може да се направи един такъв музей на тоталитаризма и соц носталгията и всички НЕнаши паметници, плочи, табели, вестници и други архиви и артефакти - там. Срещу добро заплащане, който желае да го посети и разгледа.

преди 10 минути, Гражданин написа:

Ти имаш ли акъл да сравняваш пирамидите с Мавзолея? Изобщо? 

Акъл може и да нямам, но мога да мисля ... И ко речи??? :) 

преди 6 минути, БаалБек написа:

музей на тоталитаризма и соц

Такъв има. В София до КАТ. ;) НО, идеята ти е добра, ама БСП е бедна ... :) 

п.п. Не мислите ли, че би следвало вместо субсидира от държавата към БСП, то тези средства да се пренасочат към културата ни??? :) 

преди 4 минути, Гражданин написа:

И какви са причините?

Причините са обяснено в това видео, което вече ти показах: https://www.bitchute.com/video/5HTjoRNyThSh/

преди 8 минути, Гражданин написа:

Дай доказателствата, че сме били част от "нео-нацистка Германия" каквото и да значи това.

България технически не е била част от нацистка Германия, но е била член на нацистките сили (Axis powers) по време на Втората Световна война и се е сражавала заедно с Германия. България първоначално се присъединява към нацистките сили през 1941 г., но не участва в нахлуването в Съветския съюз. През 1943 г., след като претърпя поражения във войната и се сблъска с натиска на съюзниците, България смени страната, с която партнира, и обяви война на Германия.

преди 10 минути, Гражданин написа:

Покажи доказателствата, че сме военно окупирана страна. Къде са разхождащите се войници във военни униформи? Къде са чужденците от НАТО в министерски съвет и на какви постове? Имат ли си кабинети до всеки министър? Има ли военно образование в училищата, което да учи на преданост към чужда столица? Има ли в химна ни поствен на нея куплет или нещо друго индикиращо за окупация и културна асимилация и смачкване под нечий военен ботуш?

Тази фаза мина отдавна. Тероризма на НАТО с цел сваляне на правителства и слагане на прокси правителства е показан ТУК, ТУК, а ето ТУК има повече истории, които и те ще бъдат преведени скоро.

Тъй като колонизацията е успешно изпълнена, вече имаме само военни бази, които са на колонизаторите.

Дали има чуждестранни агенти в политическата система ли? Да, има. Ето тук има списък: https://www.ngobg.info/bg/organizations/фондация-3-0.html

Това, което е показано в сайта, който показах, не е целия лист; има и директно влияние и от ЕС.

Политическата сфера е инфилтрирана, но образователната и социалната сфера все още не са значително инфилтрирани. Извършват се опити за инфилтрацията на тези две сфери, ако не си забелязал. Пренаписване на историята, пропагандни протести и демонстрации, както и индоктринация в ранна детска възраст. Тези неща са все още в ранен стадий и не се забелязват много добре.

преди 45 минути, Coco1 написа:

Защо ме цитираш, бот-фейкомет

Защо ме наричаш "бот-фейкомет"?

преди 9 минути, Гражданин написа:

Добре беше, че го гътнаха.

Те го гътнаха по други причини заедно с войничетата на околовръстното и по късно и разследващия прокурор!

п.п. До кога Държавата ни ще отделя средства, за да има някакви партии въобще, Ъ????!!!

преди 19 минути, WhiteHart написа:

Не, просто нормалните хора

А вие сте от нормалните хора!? Гледай ти! Наследници на соц зомбита при които повечето от вас не са живяли, или са били като тебе с жълто около устата, но вече знаещи и можещи благодарение на всичкото това което е направено и все още не е откраднато от ония соц. зомбитата. Които имаха и възпитание, морал и култура която на вас 99% липсва. Изгорелите поколения, ако си мислите че представлявате нещо повече. Същите тези поколения с огромни претенции, самочуствие, но без покритие естествено, които нямат уважение към нищо. Не са създали в тая държава нищо, но ползвайки всичко което е останало. Оскотели, озлобели, наркотизирани, глупави до безумие някои, джендъри, хомосексуалисти, цялата "сила" на тая държава. ДА ви се любува човек. Добре че няма да ме има за да видя с такава "сила" какво бъдеще чака България. 

Хайде с здраве!

преди 2 минути, Hristo52 написа:

Беше ли на живата верига днес? Моля да попълниш анкетата, правим преброяване.

преди 2 минути, Гражданин написа:

Беше ли на живата верига днес? Моля да попълниш анкетата, правим преброяване.

Хайде си гледай работата ако обичаш. 

преди 5 минути, Hristo52 написа:

А вие сте от нормалните хора!? Гледай ти! Наследници на соц зомбита при които повечето от вас не са живяли, или са били като тебе с жълто около устата, но вече знаещи и можещи благодарение на всичкото това което е направено и все още не е откраднато от ония соц. зомбитата. Които имаха и възпитание, морал и култура която на вас 99% липсва. Изгорелите поколения, ако си мислите че представлявате нещо повече. Същите тези поколения с огромни претенции, самочуствие, но без покритие естествено, които нямат уважение към нищо. Не са създали в тая държава нищо, но ползвайки всичко което е останало. Оскотели, озлобели, наркотизирани, глупави до безумие някои, джендъри, хомосексуалисти, цялата "сила" на тая държава. ДА ви се любува човек. Добре че няма да ме има за да видя с такава "сила" какво бъдеще чака България. 

Хайде с здраве!

Да, добре, че няма да ви има. Цялото ви поколение се е вкопчило в старото, в миналото, и отказва да продължи напред, и дърпа назад и другите хора. 

преди 1 минута, Hristo52 написа:

Хайде си гледай работата ако обичаш. 

Казах, правим преброяване! Моля да се отнасяш сериозно към темата и ако нямаш какво да кажеш, хайде ти да си я гледаш. 

преди 5 минути, Гражданин написа:

Казах, правим преброяване! Моля да се отнасяш сериозно към темата и ако нямаш какво да кажеш, хайде ти да си я гледаш. 

Ама брой се колкото искаш бе. Кои сте вие дето правите преброяване? А? И ако имаше малко...в главата отдавна щеше да видиш, че съм гласувам. Резултата за сега е 16 за соц. зомбитата! Доволен?

п.п.Кои сте вие  Да си сложил име, години? Да видим кой си? Не! Един от анонимните писачи във форума.

преди 4 минути, Гражданин написа:

Тези хора, които са запознати с историята, ще кажат, че са против махането на паметника. Тези хора, които не просто не са запознати с историята, но и са допълнително обработени от процеса на колониалната дерационализация, ще кажат, че са за махането на паметника, понеже този паметник символизира едни "много лоши, черни и мрачни времена, през които е имало лоши окупатори в България".

преди 1 минута, Hristo52 написа:

Ама брой се колкото искаш бе. Кои сте вие дето правите преброяване? А? И ако имаше малко...в главата отдавна щеше да видиш, че съм гласувам. Резултата за сега е 16 за соц. зомбитата! Доволен?

Да! Благодаря за отговора!

А защо не беше на живата верига днес?

преди 1 минута, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Тези хора, които са запознати с историята, ще кажат, че са против махането на паметника. Тези хора, които не просто не са запознати с историята, но и са допълнително обработени от процеса на колониалната дерационализация, ще кажат, че са за махането на паметника, понеже този паметник символизира едни "много лоши, черни и мрачни времена, през които е имало лоши окупатори в България".

А ти защо не беше на живата верига днес?

току-що, Гражданин написа:

Не е бил на живата верига днес, вероятно защото не е имал време да отиде или живее много далеч от мястото, където се е състояла демонстрацията против заличаването на историята.

току-що, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Не е бил на живата верига днес, вероятно защото не е имал време да отиде или живее много далеч от мястото, където се е състояла демонстрацията против заличаването на историята.

Защо говориш за себе си в трето лице?

преди 1 минута, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Точно обратното е. Запознатите с историята знаят, че това е паметник на окупационна армия, който няма място там. Облъчените с червена пропаганда мислят, че това е паметник в признателност на братските руски войски, освободили ни от фашистко робство. 

преди 1 минута, Гражданин написа:

Да! Благодаря за отговора!

Не бях на живата верига днес, тъй като живея доста далеч от мястото, където се е състояла демонстрацията против заличаването на историята.

преди 7 минути, WhiteHart написа:

Да, добре, че няма да ви има. Цялото ви поколение се е вкопчило в старото, в миналото, и отказва да продължи напред, и дърпа назад и другите хора. 

И ти ще остарееш и ще се вкопчиш в миналото. Но тогава пак ще ти се струва, че си прав, нали?!

Що се отнася до анкетата - тя не доказва нищо. Като всички анкети.

Отделно, че сте един файтон хора...

току-що, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Не бях на живата верига днес, тъй като живея доста далеч от мястото, където се е състояла демонстрацията против заличаването на историята.

Защо ми отговаряш два пъти? Веднъж в трето лице и втори път "нормално".

преди 1 минута, Гражданин написа:

Защо ми отговаряш два пъти? Веднъж в трето лице и втори път "нормално".

Първият отговор се отнасяше до въпроса, който беше зададен на Hristo52.

Вторият отговор, който дадох, се отнасяше до въпроса, който беше насочен към мен.

Забранено ли е да отговарям на въпроси, които не са насочени към мен?

преди 6 минути, Гражданин написа:

Един въпрос два отговора, две психични разклонения  от бота на Мосейково

преди 5 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

преди 4 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.