Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Лека подготовка се провежда! Ох на дядаа! :offtopic_s:

Цитат

Полковник Маринов проговори за изпращаните повиквателни и ще има ли мобилизация

Началникът на Военното окръжие – Стара Загора полковник Людмил Маринов потвърди, че известието от снимката в социалните мрежи е реален, истински документ

Стара Загора, България  09 Март 2023, 21:15  8604 прочита  4 коментара Автор: БЛИЦ

Полковник Маринов проговори за изпращаните повиквателни и ще има ли мобилизация

4

В пост със снимка във Фейсбук, получил стотици коментари и споделяния, пише, че "започва подготовката на пушечно месо", внушавайки извършване мобилизация на Българската армия и евентуалното използване на мобилизираните за чужди интереси, пише БНР.

Снимката в поста показва известие за явяване до 25.01.2023 година в офис за военен отчет към Община Стара Загора за получаване на повиквателна заповед.

Известието няма адресат, но фигурира подпис на лице, за което в текста пише, че е на цивилния служител Зарко Шишманов - експерт в офиса за военен отчет.

1678354704-bnr1.jpg

Коментари под поста разбират посланието в него като начало на мобилизация за цивилни в армията на Република България във връзка със сложната външнополитическа обстановка.  

Постът генерира множество провокативни коментари.

1678354828-1604b81d34663db0482241c36747098d.jpg

Обществената медия прави проверка на въпросното известие, като се свързва с началника на Военно окръжие – Стара Загора полковник Людмил Маринов.

Той потвърди, че известието от снимката в социалните мрежи е реален, истински документ, издаден от офис за военен отчет в Община Стара Загора, с което запасните се викат за връчване на повиквателна заповед. 

Полк. Маринов обясни, че при явяване на запасния в офиса за военен отчет ще му бъдат обяснена причината за връчването на повиквателната заповед, в кой случай може да бъде извикан за изпълнение, както и произтичащите от заповедта задължения.

Известието обаче не е повиквателна заповед, нито мобилизация, а част от рутинна процедура за попълване на запасния състав.

"Това са рутинни дейности при които се подменят запасните, техника-запас, резерв и т.н. Пак искам да уточним - не става въпрос за запасна мобилизация, това са рутинни действия, които се извършват за подмяна на състава..."

"Ние подменяме хората - т.нар. запасни, които реално при мобилизация, при война, ще изпълняват своите задължения", каза още полк. Маринов.

Той подчерта, че ако в заповедта има някакви задачи, те не са извън територията на България.

Началникът на Военно окръжие – Стара Загора обясни, че към 25 януари 2023 г. няма обявена обща или частична мобилизация за Българската армия. 

"Ние нямаме такива задачи - да извършваме мобилизация, към момента."

Проверка в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България показва, че обща или частична мобилизация може да бъде обявена единствено от президента на Република България, което не е факт към 25.01.2023 година.

1678355079-zakona.jpg

Заключение

Твърдението, че започва подготовката на пушечно месо, внушаващо извършване на мобилизация за Българската армия е НЕВЯРНО, подчертават от БНР.

Снимката, показваща известие за явяване в офис за военен отчет към Община Стара Загора не е фалшифицирана, но документът е част от рутинна процедура за подмяна на запасния състав, а не за редовния състав на Българската армия.

Ами то така се започва! На дядо сладурите!!! Или все още мислите, че ако нещо стане ще дойдат чуждестранни натовски войници да ви пазят!? На първа линия ще сте! :giggle1:

И нали съм ви казал, пишете си не ми пречите!:giggle1:

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 3 минути, Hristo52 написа:

ще дойдат чуждестранни натовски войници да ви пазят

Мне, те ще избягат на запад също като богатите укробандерофашисти, част от които, покрай жените и децата, напълно ГВС мъжаги с ланци, дойдоха и в България със скъпите луксозни коли и претенции за безплатно настаняване в петзвездни хотели. 

Прелагам на мястото на МОЧА да бъде издигнат на ново Мемориалът на Първи пехотен софийски и Шести пехотен търновски полк в оригинален вид, както е бил !

преди 10 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Шести пехотен търновски полк

преди 10 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Първи пехотен софийски

Ммм, малко само така не са участвали в Освобождението от османското робство. По една съвсем очевидна причина, сформирани са след освобождението. Вече имаше преди коментари от колеги, които намекват за опити да се затрие историята ни и да се замени с някакви полуфабрикати на фашистката пропаганда от фашингтон. Въпросните полкове по-често са били командвани в процесът на въвеждане от чуждите владетели на третото "българско" царство в национални за страната катастрофи, чрез заемане на погрешната страна, с участие на страната на западнясалите загубеняци, в това число и на страната на фашистка германия. Храброст и военни победи в отделни битки може да хвалят самите полкове от военна гледна точка и толкова.

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Ммм, малко само така не са участвали в Освобождението от османското робство. По една съвсем очевидна причина, сформирани са след освобождението. Вече имаше преди коментари от колеги, които намекват за опити да се затрие историята ни и да се замени с някакви полуфабрикати на фашистката пропаганда от фашингтон. Въпросните полкове по-често са били командвани в процесът на въвеждане от чуждите владетели на третото "българско" царство в национални за страната катастрофи, чрез заемане на погрешната страна, с участие на страната на западнясалите загубеняци, в това число и на страната на фашистка германия. Храброст и военни победи в отделни битки може да хвалят самите полкове от военна гледна точка и толкова.

Тъй, тъй ... каша от водка и пирожки !

преди 12 часа, Гражданин написа:

Добре, може ли да гласуваш в анкетата? Има достатъчно отговори, а не си избрал нито един. Даже има такъв за хората, които поради една или друга причина не искат да отговорят. Целта е да направим преброяване.

Щях да гласувам ако там фигурираше отговор който съвпада с моето виждане. 🙂

преди 2 часа, N1K17Y написа:

Да, българите сме задължени да учим история, фалшива, фалшифицирана от Москва, промиваща мозъци и зомбираща населението, поколения наред. Днешните зомбита с руските знамена са чудесен пример. Този форум също е чудесен пример за жертви на промивката на мозъци от руската пропаганда. 

И сам знаеш, че умнокарсивите кравопоклонници отдавна преправиха учебниците по история точно за да се промиват мозъци. Ето и последната (за сега) стъпка: "Даваш ли, даваш, Балканджи Йово" на Славейков отпада от учебниците

https://trud.bg/article-5253101/

Ко прайте тука с паметника на цирка?

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Че МОЧА да не би да е паметник в чест на освобождението от османско робство ??

И защо феновете на това уродливо творение не желаят волята на автора да бъде наречено "жлон на робството" ??

Много ме радват таива негрмотници непозанващи историята и напомпани с фейк соц пропаганда, да дават акъл как се била изкривявала историята :hit:

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

Kратуно, решението е взето -МОЧА се маха, или мести...както и да е! И на тебе ти идва времето - имам впредвид за местене за постоянно!

преди 38 минути, ivottoshev написа:

И сам знаеш, че умнокарсивите кравопоклонници отдавна преправиха учебниците по история точно за да се промиват мозъци. Ето и последната (за сега) стъпка: "Даваш ли, даваш, Балканджи Йово" на Славейков отпада от учебниците

https://trud.bg/article-5253101/

Не знам. Толкова си и проверявал и "отдавна" учебник по история. 

преди 28 минути, miro20 написа:

И защо феновете на това уродливо творение не желаят волята на автора да бъде наречено "жлон на робството" ??

Много ме радват таива негрмотници непозанващи историята и напомпани с фейк соц пропаганда, да дават акъл как се била изкривявала историята :hit:

3-ма станаха, някаква нова опорка ще е спусната, след като се заговори за махането, досега не съм го виждал

на 2.03.2023 г. в 16:30, N1K17Y написа:

Скача да защитава паметник, дето даже не знае какъв е, после се обижда, като му кажат че е тъп :lol6:

на 3.03.2023 г. в 19:39, N1K17Y написа:

Айде бе, 2ма станахте

Кажете къде я въртят тая опорка, да намесвате Освобождението, когато някой пише против Моча ? Или ватниците наистина сте си толкова тъпи ? 

преди 21 минути, N1K17Y написа:

3-ма станаха, някаква нова опорка ще е спусната, след като се заговори за махането, досега не съм го виждал

на 2.03.2023 г. в 16:30, N1K17Y написа:

Скача да защитава паметник, дето даже не знае какъв е, после се обижда, като му кажат че е тъп :lol6:

на 3.03.2023 г. в 19:39, N1K17Y написа:

Айде бе, 2ма станахте

Кажете къде я въртят тая опорка, да намесвате Освобождението, когато някой пише против Моча ? Или ватниците наистина сте си толкова тъпи ? 

О , не обърнах внимание, не ми се четеше всичко , а и знам наизуст опорките на някои стари комунета, или по модерно казано "рашистосоциалисти" тук .

Но наистина тия са уникално тъпи с определено еднакви опорки  .

Много хубаво стана преди изборите, дори и да не съборят в скоро време МОЧА маските бяха свалени и всички обслужващи проруските интереси в България лънаха на месечината.

преди 5 часа, miro20 написа:

Стана въпрос и за робството в темата и на това съм отговарял. Министерството на истината да не е забранило да се пише вече?

преди 4 часа, NewRedDragon написа:

Kратуно, решението е взето -МОЧА се маха, или мести...както и да е! И на тебе ти идва времето - имам впредвид за местене за постоянно!

С такси нали, ти ли ше си бакшиша на геврека.

преди 12 часа, petie1 написа:

Тоя паметник е голям панаир щом и ботолито и форумното наци  доприпкаха :biggrin:

Е треска за дялане, но пък е повод да се види гредата в очите на западно мислещите. ;) 

Само и единствено страхът, че СССР ще достигне Атлантическия океан кара САЩ да се включи във ВСВ и се впише като победител в нея. 

преди 3 минути, dioib написа:

Е треска за дялане, но пък е повод да се види гредата в очите на западно мислещите. ;) 

Само и единствено страхът, че СССР ще достигне Атлантическия океан кара САЩ да се включи във ВСВ и се впише като победител в нея. 

Кво ли ше стане, ако действително Русия достигне Атлантика. Сигурно всички гейпросащесср трололинки, за които няма транспорт до сащ, ше се издавят на крачкоплува да бягат...или ще се приспособят и ще почнат да славят г-н Путин. Нали се хвалят колко са приспособими. Ше сменят лесно флага и без това нямат чест и съвест, нито морал.

Да припомним как ни е било страх и как не сме допуснали окупация, специално за "умствено уязвимите" ,

"Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!"

Това е чудесна новина, че сте нахъсани, от такива бойци има нужда БА за фронта

Христо Бърдаров

... Сергей Лумпенов бързаше. Беше 3 март и трябваше да се качи на Шипка. Не просто на Шипка, ами да узурпира върха най-отпред, за да може да крещи. Така го бяха инструктирали. Обу набързо турските си обувки и се качи в немската си кола. Извади южно-корейския си телефон и отвори американския гугъл мапс. „Мамка му” – намръщи се той – „Забравих флага”. Изтича набързо и го прибра в торбичка Била. Всъщност единственото руско нещо, което имаше беше знамето произведено в Китай. Ново, лъскаво и изгладено, то контрастираше на вехтото българско, закупено преди 10 години от сбора в Торбалъжи. Все пак 5 лв. са си 5 лв. Голяма Ариана и половин кило кремвирши.
Лумпенов паркира, запушвайки две коли и тръгна по стълбите. Закъсня, но с бутане, лакти и псувни се добра най-отпред. Някаква европейска подлога говореше за някакво обединение. Следващият миг се чу „Сега другари”. Представители на 5 процентова партия символизираща обществена утайка с нисък социален статус, образование и реализация ревна: „Уааааааа-Ууууууууу”. Сергей се наведе, направи снежна топка и я хвърли по подлогата. Гордо развя руското знаме, докато българското беше паднало и стъпкано някъде в краката на тълпата. Някакви деца се опитваха да рецитират „Аз съм българче” и да изпеят песен, уви безуспешно.
Сергей отвори американския Фейсбук и написа „Доло Америка, доло ЕС. Да живее Россия, да живее вАзраждане!“ Отзад лукава невестулка в човешки образ потриваше доволно ръце и очакваше следващия транш копейки. /цитат от Ева Радева/
преди 2 часа, Sliderum2 написа:

С такси нали, ти ли ше си бакшиша на геврека.

Тц. Той е нелегална копърка. Няма да рискува да го хванат

преди 5 часа, ined написа:

Много хубаво стана преди изборите, дори и да не съборят в скоро време МОЧА маските бяха свалени и всички обслужващи проруските интереси в България лънаха на месечината.

Леле гледай сега ботолито как ще опраска два км чаршаф как няма руско влияние у нас хихи

преди 1 час, dioib написа:

Така е но за мен в момента МОЧА или както там му викат е паметник на цирка и нищо друго

Сегашната истерия покрай Моча много ми прилича на гонението на вещици по време на BLM в Карвария, и нищо чудно, защото и двете "умности" са продукт на новият либерастки световен ред, налаган ни от Карвария. Чудя се дали тези, които ръкопляскат на нашенският "лов на вещици" са ръкопляскали на това: 

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30671499.html

Цитат

Атаката срещу паметниците на Колумб, на чието име е един от най-важните празници в страната и е определян в американските учебници по история като „откривател на новия свят“, се случва заради факта, че е поробвал местното население и откритието му е довело до колонизацията на континента. Коренното население на Северна Америка го обвинява и за геноцида, наложен на техните предци, дошъл след откритията му.

или на това:

Паметник от времето на Конфедерацията ще бъде премахнат в САЩ

преди 24 минути, petie1 написа:

Леле гледай сега ботолито как ще опраска два км чаршаф как няма руско влияние у нас хихи

Така е но за мен в момента МОЧА или както там му викат е паметник на цирка и нищо друго

Това ще е докато другия цирк срещу друг освободител не се отвори и отново да го гледаме в пленарната зала. 

Считай го за пътуващ цирк. :) Постоянният е в ремонт. Моля изчакайте титулярния цирк, до тогава моча ви стига. :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.