Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Фалш и лицемерие е да се наричаш човек, а в същото време с лекота да избиваш определени хора, само защото са евреи, славяни или хора с увреждания! Масовите убийци не са хора! И не говоря за сегашната ситуация, а за тогава!

Знаете ли какво научих от един филм? Че според един германски учител, отишъл на фронта да се бие срещу руснаците, цитирам  " Тук е страшно, но по - добре да го върша аз, отколкото сина ни Петер да е третото поколение, което ще воюва срещу руснаците"!

Не ми оправдавай въобще нацистите, ако обичаш! чудесно ги знам какви са! Не са хора!

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 15 минути, ivottoshev написа:

СССР-то може да е виновно за много неща, но не и Червената армия чийто паметник искаме да бутаме. Тя е причината половин Европа да е прочистена от кафявата чума.

СеСеСеРе няма нищо общо с това! Всичко това е благодарение на Армиите на USA и UK

преди 17 минути, ivottoshev написа:

От 33години у нас вече не командва Русия, а Карвария.

Така ще бъде и за напред!

А с МОЧА е свършено вече!

преди 12 минути, Sliderum2 написа:

Явно не са се справили добре, иначе нямаше да има луков марш.

"Луков мрш", се появява след 1989г  Вината за неговата поява е на тези, които са били твърде милостиви с българските последователи на Адолф Хитлер. Не е трябвало да ги оставят да имат поколения, точно там е грешката! Аз от кога го разправям това? Деца и внуци на нацисти търсят отмъщение!

Тия на "Луков марш" са наследниците на онези, които са убили ястребинчетата, Митко Палаузов, Никола Вапцаров, на онези, служили в армията и полицията тогава! На онези, конфискували радиоапаратите на евреите! С тези хора си имаме работа!

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

СеСеСеРе няма нищо общо с това! Всичко това е благодарение на Армиите на USA и UK

Така ще бъде и за напред!

А с МОЧА е свършено вече!

Мечтай си! Няма да ви оставим света! Ако не се спрете, ние ще му сложим края, не вие! Не се ли спрете, сбогувайте се с САЩ, ще станат на ядрена пепел! Да, избираме да умрем, но да не сме под американски ботуш повече!

Ще си позволя да направя едно обобщение на мненията на потребителя с профилна снимка на лада. Според него сме потомци на роби и нацисти, а МОЧА трябв да остане, защото всъщност е паметник на Великата Украинска армия, но не се споменавало, защото не било политкоректно.

преди 2 минути, Anneliese написа:

"Луков мрш", се появява след 1989г  Вината за неговата поява е на тези, които са били твърде милостиви с българските последователи на Адолф Хитлер. Не е трябвало да ги оставят да имат поколения, точно там е грешката! Аз от кога го разправям това? Деца и внуци на нацисти търсят отмъщение!

Тия на "Луков марш" са наследниците на онези, които са убили ястребинчетата, Митко Палаузов, Никола Вапцаров, на онези, служили в армията и полицията тогава! На онези, конфискували радиоапаратите на евреите! С тези хора си имаме работа!

Мечтай си! Няма да ви оставим света! Ако не се спрете, ние ще му сложим края, не вие! Не се ли спрете, сбогувайте се с САЩ, ще станат на ядрена пепел! Да, избираме да умрем, но да не сме под американски ботуш повече!

И кой те пита тебе, какво избираш?

преди 8 минути, Гражданин написа:

алчен и самовлюбен старчок живеещ в някой бункер.

Като сорос ли. Най-после го споменах тук. Не е в бункер само защото е наясно, че е в силна позиция. Байгън също.

преди 4 минути, Anneliese написа:

Я кажи до 41ва , кой "играч" на световната сцена бе с нацистка Германия, да си делкат така "имоти" и не ги вълнуваше ни евреи ни никой, а чак като им упре обърнаха палачинката ???

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Като сорос ли. Най-после го споменах тук. Не е в бункер само защото е наясно, че е в силна позиция. Байгън също.

Всъщност жената на копейката получава финансиране от фондация близка до Сорос хаха

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Ще си позволя да направя едно обобщение на мненията на потребителя с профилна снимка на лада. Според него сме потомци на роби и нацисти, а МОЧА трябв да остане, защото всъщност е паметник на Великата Украинска армия, но не се споменавало, защото не било политкоректно.

Недей да правиш неща, на които не си способен. За хардуера горе-долу ставаш, тук куцаш и с трите крака.

преди 20 минути, Anneliese написа:

Фалш и лицемерие е да се наричаш човек, а в същото време с лекота да избиваш определени хора, само защото са евреи, славяни или хора с увреждания! Масовите убийци не са хора! И не говоря за сегашната ситуация, а за тогава!

Знаете ли какво научих от един филм? Че според един германски учител, отишъл на фронта да се бие срещу руснаците, цитирам  " Тук е страшно, но по - добре да го върша аз, отколкото сина ни Петер да е третото поколение, което ще воюва срещу руснаците"!

Не ми оправдавай въобще нацистите, ако обичаш! чудесно ги знам какви са! Не са хора!

А Путин какъв е? Не прати ли той първи синовете на Русия на фронта да мрат и да избиват братски славянски народ?

Той от обич към славяните ли праща хиляди на сигурна смърт? Защото се страхува, че къщата му от карти ще се срути, ако няма някаква военна победа, просто някаква - няма значение каква! Само и само да си я получи, за да има ПР ход, с който да задържи проядената си от корупция власт в държавата, която той и приятелите му са опоскали и довели до там, че 90% от населението да е до просешка тояга, но индоктринирано да мрази запада и да се радва на някакви невидими ценности???

Никой не оправдава нацистите, оправдавам младите загинали на фронта, които не са знаели за какво ги пращат, но зад тях е имало специални отряди, които да стрелят по дезертьорите и те не са имали друг избор. 

Ти си просто с някакви проблеми, изпитваш някаква извратена радост от насилието и чуждото нещастие. Колко пъти си писала, че така им се пада. Сигурно същите смеещи се емотиконки поставяш и под статиите във фейсбук за загинали деца в Украйна. Все като им видя физиономиите на такива поставили лайкове, винаги излъчват нещастие.

В много хора има сякаш вселили се зверове от беднотия и натежали обществени проблеми, които са ги скършили и сега друго освен да мразят хората и да обичат сатрапа, който ги мачка и гази наред, с което те да приповдигат настроението си не им остава. Това за тях е справедливост за собственото им тъжно положение в живота. Може би и ти си част от тях. Имаш нужда от специално лечение или да се изповядаш на свещенник. Не знам, което смяташ, че ще ти е по-добро, него си избери. Но зло се е вселило в теб със сигурност. Усещам го! Няма как нормален човек да се радва на войни и нещастия и да обяснява как са справедливи. Войните не са никога справедливи ами се правят от озлобени дегенерирали старчета. Пращат младите и бедни наивни на фронта, за своя лична изгода. Никой мъж, който си има жена и семейство не иска да ходи на фронта. Нито пък жена му иска да го пусне него или синовете си (освен ако не е деградирала), за да ѝ ги въртнат под формата на медали. Ти си задай въпроса какво не си имала и защо си толкова злобна и с такъв плам се радваш на тия неща.

току-що, Gaming_Solutions написа:

Всъщност жената на копейката получава финансиране от фондация близка до Сорос хаха

К'о, ниеее ! .... те са разведоха и нямат нииииищо общо :giggle1:

преди 14 минути, Gaming_Solutions написа:

Няма да откажа доказателства по въпроса, в правилната тема. 

преди 20 минути, NewRedDragon написа:

това е благодарение на Армиите на USA и UK

Цитат

Бомбардировките над България са поредица от нападения на британските, американските, съветските и югославските ВВС срещу София и други български населени места по време на Втората световна война, в периода от пролетта на 1941 г. до есента на 1944 г.

Цитат

България е в положение на война с Великобритания и САЩ от 13 декември 1941 година.[17] След като завладяват бази в Южна Италия, британско-американските въздушни армии започват бомбардировъчна война на Балканския полуостров. Жертвите са 4208 убити, починали от рани и безследно изчезнали и 4744 тежко ранени. Разрушени само в София са 12 657 граждански обществени и жилищни сгради увредените в една или друга степен са в пъти повече.[14][15] Българската противовъздушна отбрана сваля над 100 самолета. Загубите на противника са 159 загинали членове на екипажи и пленени 329.[18]

Това сме получили тогава от USA и UK.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Бомбардировки_над_България_през_Втората_световна_война

Стига с тоя бункер! Владимир Путин е във държавната резиденция "Ново Огарьово", давала съм линк със снимки от интериора, ето ви пак:

https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Novo-Ogaryovo

Ето го кабинета, от който често прави изявления:

%D0%A1%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%89%D0%B0%D0%

преди 9 минути, Anneliese написа:

Стига с тоя бункер! Владимир Путин е във държавната резиденция "Ново Огарьово", давала съм линк със снимки от интериора, ето ви пак:

И това е доказателство за какво? По какъв начин се отнася към коментара ми от по-рано и изобщо към темата?

Тази снимка лично ли ти я изпрати по скайпа и каза "Анке, покажи им снимката, че не съм в бункера а в кабинета в бунк.. двореца си"

Не ме интересува никакъв Путин, нито къде се снима, нито как позира... фактите са, че започна една браоубийствена война, в която умират хиляди, включително и деца, а на теб навсякъде ти се привиждат нацисти.

Що не сложи смеещо се човече на по-горния ми коментар към теб? Нещо го пропусна.

преди 3 минути, Гражданин написа:

Не ме интересува никакъв Путин, нито къде се снима, нито как позира... фактите са, че започна една браоубийствена война, в която умират хиляди, включително и деца, а на теб навсякъде ти се привиждат нацисти.

Децата почнаха да умират в Донецк много преди 24.02. Питай чичо ти Гугъл за "Алеята на ангелите". 

Ухааааа форумното наци пак взе да мята ядрени пиратки :)

преди 30 минути, Anneliese написа:

И лично ти ходи да го снимаш та знаеш

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Няма да откажа доказателства по въпроса, в правилната тема. 

Докато "Възраждане" гони Lidl от България - жената на Костадинов усвоява пари от тях с НПО

Костадин Костадинов громи „соросоидите“, а съпругата му получава финансиране от „Отворено общество“ на Сорос

Сорос, права на малцинствата, ЛБГТ, и всичко, срещу което се бори вгъзраждане 😂

Бонус:

Костадинов изплаща по кредит повече, отколкото изкарва

Иконите са крадени от Dota2 :)

kopeika.thumb.jpg.14695c5a5f8e954b0b0ab7d602144d04.jpg

kopeika1.jpg

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 9 минути, Gaming_Solutions написа:

Вивести в процес на смяна на собственика. Сигурно с америка за България? Проверих и кой е собственик на "Булевард България" и на още няколко фирми пряко и неизвестно колко нелегално с подставени лица и там нещата смърдят. 

преди 4 минути, Sliderum2 написа:

Вивести в процес на смяна на собственика. Сигурно с америка за България? Проверих и кой е собственик на "Булевард България" и на още няколко фирми пряко и неизвестно колко нелегално с подставени лица и там нещата смърдят. 

Ти наясно ли си кои изобщо са Америка за България и какво финансират и защо? Информацията между друго е публична, публикувана и на техния сайт, не я крият за разлика от руските служби щедро поощряващи четирихилядниците.

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Е, и? Собственик на каквото и да е ще бъде този който трябва да бъде! Тези неща се решават на друго място.

А и темата е изчерпана - МОЧА се мести - решено е! Има вече и избран изпълнител - остават дребни детайли по плащането

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Ти наясно ли си кои изобщо са Америка за България и какво финансират и защо? Информацията между друго е публична, публикувана и на техния сайт, не я крият за разлика от руските служби щедро поощряващи четирихилядниците.

Ами не знам името на секретния отдел на сащ службите  у нас, затова натоварвам името на туй "фондация"*. Представяй си, че като го споменавам, нямам непременно предвид самото "фондация".

*Доколкото въобще е фондация.

преди 11 минути, Sliderum2 написа:

Ами не знам името на секретния отдел на сащ службите  у нас, затова натоварвам името на туй "фондация"*. Представяй си, че като го споменавам, нямам непременно предвид самото "фондация".

*Доколкото въобще е фондация.

Кого финансира фондацията може да видиш и на тяхната страница. Информацията винаги е била публична. Освен всичко финансират и независима журналистика. Има си проекти, кандидатстваш и ако те одобрят получаваш финансиране. Имам близки журналисти, които работят в голяма медия, която също регулярно печели проекти по финансиране от Америка за България, повярвай ми, никой не им е казвал какво да пишат никога.

ПП. Аз също получавам финансиране от Америка за България за да продавам компютри с американски процесори, вместо хубавите руски Елбруси, само за истински мъже 🤣😂😅

преди 22 минути, ncl написа:

А бе, педарес7е, какво мислиш, че ще постигнеш с подобни писания?

Лично аз ще препоръчвам да не се купува нищо от магазина ти.

Другарю чугун, бързо организирайте народния съд

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.