Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Не бях дописал ,поста си ,за анкета правена през 2011г става въпрос, което показва че сега нагласите са се променили тъй като почти във всички анкети процента е 50/50. Или пък на все по  малко на хората им пука какво ще се случва с паметниците ни.

В далечната вече 2011-та беше още по-лесно да се манипулират анкети в някои сайтове. Не че сега е трудно. Според мен някои ПР агенции си имат хиляди купени акаунти например във фейсбук, с които мамипулират вотове по поръчка. Просто се вижда, че нещо не е наред с понякога с едно 50% от профилите, които гласуват. Разбира се, има си и легитимни гласове, но огромна тежест оказват фалшивите, които са пуснати, за да наклоняват везните когато трябва. Има и реклами, които са с хиляди лайкове, а пък като отвориш фейсбук страницата им, някои постове, за които не е платено са с по 1 - 2 в шепа лайка. Не е нужно да си ПР професионалист, за да го забележиш. Затова и отдавна не се влияя толкова от резултати и напомпан рейтинг в анкети и т.н.. Поне нормалните хора, с които си говоря, усещам кога са нормални и как мнението им е балансирано, добро и не е като на озверен и настървен комуноид.

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

Хах, както виждаш дори не съм ти гласувал в анкетата с нагласени въпроси. Ако отговоря както трябва, ще е на въпрос който би ме изкарал тъп идолопоклонник, като блондинка, която си купува лаптоп, щото и харесал на цвят.

Не бих казал, че се интересувам точно ти как ще гласуваш в анкетата. Зная, че си копейка. То е очевидно още от първите ни разговори.

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 180,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 1 минута, Гражданин написа:

В далечната вече 2011-та беше още по-лесно да се манипулират анкети в някои сайтове.

Дори да приемем ,че има манипулиране на анкети ,то ясно се вижда че обществото се вълнува все по малко от тази тема - причините са може би съвкупност от процеси.

преди 8 минути, Гражданин написа:

То е очевидно още от първите ни разговори.

Ъ, разговори? Нещо съм пропуснал явно да участвам. 

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Дори да приемем ,че има манипулиране на анкети ,то ясно се вижда че обществото се вълнува все по малко от тази тема - причините са може би съвкупност от процеси.

О, ама виж самите въпроси колко са неутрални съставени. Хихи.

току-що, Sliderum2 написа:

Ъ, разговори? Нещо съм пропуснал явно да участвам. 

Ако вече имаш слаба памет има хапчета за това.

току-що, Гражданин написа:

Ако вече имаш слаба памет има хапчета за това.

Аз се забавлявам ти сам се опитваш да се прикачваш към мен, за да доказваш състоятелността на пропагандата на сащ/есср на която си проводник. Не бих те нарекъл радиоточка, като някои гейпросащесср трололинки, които само изцвичват по някое меме и си заминават. Но само толкова признание към теб, повече не заслужаваш.

преди 5 минути, Sliderum2 написа:

О, ама виж самите въпроси колко са неутрални съставени. Хихи.

Прав си ,ако бяха въпросите с подкрепяте... или не подкрепяте..., нямаше вота да е толква разцепен.

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Аз се забавлявам ти сам се опитваш да се прикачваш към мен, за да доказваш състоятелността на пропагандата на сащ/есср на която си проводник. Не бих те нарекъл радиоточка, като някои гейпросащесср трололинки, които само изцвичват по някое меме и си заминават. Но само толкова признание към теб, повече не заслужаваш.

Глупости! Темата не ти харесва уж, а анкетата ти била манипулативна и т.н. ама ти си с най-много мнения в нея след мен автора ѝ. Което на практика значи, че ти ходиш след мен. Обичаш да се заяждаш, но съм прекалено висока топка за теб.

преди 1 час, WhiteHart написа:

Подвига на войника, дошъл от руската земя, крадял, изнасилвал, някои пукнали от менте алкохол, Голям подвиг, брат ми... Направо страшен.

Пропусна да споменеш и прочистването на Централна и Източна Европа от нацистите, ама то т'ва сигурно не е подвиг.

Поне една трета от войниците на Трети украински фронт, които са дошли в България са дошли от... украинската земя, ама сигурно и т'ва не се брои, щото и то не е много политкоректно.

преди 56 минути, Sliderum2 написа:

Я ти кажи, като вътрешно лице. От какъв зор точно тази тема от форума беше показана сред новините на главния сайт. Обяснението на Калин за популяризиране на форума и уж добрият ефект който се получил и двете не чинят. Проверих примерно форумната подсекция "Статии и ревюта на хардуер"(не броя тия в сайта, където от време навреме излиза по нещо, я за телефон, я за друг продукт). Последно ревю от преди 3 години на термопасти, предишните на по 6 и повече години.

Та, имаше ли грант, по колко си разделихте, ако е имало?

Честно да ти кажа, изобщо нямам представа за какво става въпрос. Тая модераторска табелка си виси от много години, но влизам супер рядко тук и изобщо не знам кой, как и какво. Нито съм вътрешен човек, нито съм взел грантове, нито дядо Сорос ми шушне на ушенце. Просто тия дни се присетих за тоя форум и викам дай да вляза да видя кво става. Пък ти ако искаш ми вярвай, де. Склонност и на русофилите, и на русофобите е да вярват, че отсрещната страна взимат някакви митични кинти като един вид заплата за тролене. То че има такива, има, ама повечето си джафкаме безплатно, по убеждение... 😆

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Пропусна да споменеш и прочистването на Централна и Източна Европа от нацистите, ама то т'ва сигурно не е подвиг.

Поне една трета от войниците на Трети украински фронт, които са дошли в България са дошли от... украинската земя а , ама сигурно и т'ва не се брои, щото и то не е много политкоректно.

Виж как казваш "украинска земя", а не "от Украйна". Прецизен опорко точков коментар. Предпазлив да не земеш случайно да кажеш нещо, което да не се хареса на шефа.

И вече стана ясно, че в България нямаше нацисти понеже сме ги изгонили и сме обявили неутралитет и направили какви ли не други опити да се докажем, че сме безобидини и какво става? Идват да мародерстват, да избият елита, да сменят режима с кървав комунистически, да ни унижат и направят 16 република макар и не по документи, но де факто абсолютно зависима марионетка на Кремъл. И разни зомбита тук обясняват, че това било за хубаво, за добро и справедливо най-вече! Саламът на бай тошо бил евтин, вкусен и без ГМО. И джендъри нямало, а те са най-опасната заплаха за семейството на православния русофил. Не ниските доходи. "Я виж Русия, там нямат високи доходи ама имат морал без джендъри. Хубав, православен! И саламът е още като при бай Тошо съм чувал, не съм го ручал ама от Русия няма как да е лошо... Там няма прогейсащесср гееве, няма как да не хубав салама..."

Русопитеците, с членоразделната реч нямат собствено мислене. Те споделят само нечии мисли, от маки ги дресират да нямат собствено мислене!

преди 44 минути, N1K17Y написа:

Щото историята се пише от победителите. Да се чуди, що те интересува какво заклеймила цяла Европа, след като цяла Европа заклеймява сегашната война на Русия, а на теб не ти дреме, защото са лицемери. 

Хич не ми хвали сегашната Европа. Подкрепяха карварите за бомбардировките над Сърбия, а до ден днешен пет страни-членки на ЕС не са признали Косово за държава. Това ако не е лицемерие..

преди 21 минути, WhiteHart написа:

нито дядо Сорос

И Калин така каза.

В тази тема тук поне на последните страници не съм споменавал мумията.

току-що, Sliderum2 написа:

И Калин така каза.

В тази тема тук поне на последните страници не съм споменавал мумията.

е аз щото знам, че ви е любимия злодей, нещо като Бил Гейтс за антиваксърите... 😆

преди 11 минути, Гражданин написа:

Виж как казваш "украинска земя", а не "от Украйна". Прецизен опорко точков коментар. Предпазлив да не земеш случайно да кажеш нещо, което да не се хареса на шефа.

Не, просто опонирах на твоето "руската земя" в поста който съм цитирал. 

преди 13 минути, Гражданин написа:

И вече стана ясно, че в България нямаше нацисти понеже сме ги изгонили и сме обявили неутралитет и направили какви ли не други опити да се докажем, че сме безобидини и какво става?

Да бре, то това е като играта на фунийки пред блока. Видиш че падаш, кажеш "предавам се" и после следва ръкостискане. В детските игри може и да мине този номер, но в реала никога не е имало и няма да има такъв филм.

И в България не е имало нацисти чааааак когато Червената армия се е появила на границата ни. Що ли не сме успяли да ги изгоним преди това?

преди 1 минута, WhiteHart написа:

е аз щото знам, че ви е любимия злодей, нещо като Бил Гейтс за антиваксърите... 😆

Колко много написа толкоз вкратце. Напълно обори всякакви свои опити да ме вкараш в правата вяра, че си случаен посетител на политическата секция, който е влязъл от скука тук.

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

Колко много написа толкоз вкратце. Напълно обори всякакви свои опити да ме вкараш в правата вяра, че си случаен посетител на политическата секция, който е влязъл от скука тук.

Вярвай в каквото искаш. Дреме ми на дедовия. 

преди 8 минути, ivottoshev написа:

И в България не е имало нацисти чааааак когато Червената армия се е появила на границата ни. Що ли не сме успяли да ги изгоним преди това

Обяснението е лесно. Било е изгодно на бизнеса, царя и други подлоги на Хитлер.

преди 2 часа, Гражданин написа:

Не си ли чувал за историите как немците били винаги къпаним, чисти, плащали си наем на жителите, които ги приютявали в къщите си, давали шоколад на децата, били вежливи, образовани и възпитани. Съветските войници, знаеш ли какво оставяли в къщите? Онова стихотворение от по-назад няма нужда да ти го копирам и аз.

Това са абсолютни лъжи! Чисти и къпани може и да са били, но това с плащането на наем е пълна лъжа! С какво да плащат? Левове едва ли са имали, а германската марка е било забранено да я дават на чужденци, че и какво да я правят българите например? Точно тогава не е имало обменни бюра, поне в Берковица и Боровци никога не е имало. И с онези марки какво е можело да си купиш, едва ли много неща! А шоколади да са давали на славянски деца - абсурд, против расовите им възгледи е. Не съм виждала и едни архивни кадри с германци, гушкащи славянчета.............. Вежливи, образовани, възпитани? Смешки.

Може някои неграмотни или пък тъпи, или пък алчни българки да са си падали по германските войници. Възможно е да са искали да станат германски съпруги. Само дето не са знаели, че според Нюрнбергските закони, сексът между германец и славянин е забранен, брак - абсурд. Най - много тайно от началниците някои войници да са спали еднократно с някои българки и после да са ги зарязали...............

Айде, не на мен тези. Гледала съм филми и съм виждала архивни кадри с германски войници на Източния фронт. Реалността не отговаря на захаросаните приказки на някоя заблудена днес синя бабка....................

Заповядайте, тук можете да потърсите и гледате архивни кадри, не само новинарски, но и семейни снимки, предоставени от наследниците на нацизма.  Пишете в търсачката "Източен фронт" и ви излизат кадри оттам. Цивилизованост не виждам. Виждам лицемерие, фалш, арийска гордост без покритие............

https://archiv-akh.de/filme?utf-8=✓&q=HJ-Lager#67

преди 12 минути, ivottoshev написа:

Не, просто опонирах на твоето "руската земя" в поста който съм цитирал. 

Да бре, то това е като играта на фунийки пред блока. Видиш че падаш, кажеш "предавам се" и после следва ръкостискане. В детските игри може и да мине този номер, но в реала никога не е имало и няма да има такъв филм.

И в България не е имало нацисти чааааак когато Червената армия се е появила на границата ни. Що ли не сме успяли да ги изгоним преди това?

Не знам какво се опитваш да кажеш, явно че е било "справедливо военно времево решение" да се избие елита на нацията, да се форматира цялата държавност и да се преоснове по съветски образец. Да се натикат хиляди родолюбци по затворите и лагерите на смъртта, да се изтребят и т.н. И на власт да се поставят само верни на Кремъл неуки, но одобрени от Сталин марионетки. Да се извърши чистка на държавата точно както всяка комунистическа власт прави. Защото трябва да се сложи пролетариатът да управлява. Той е по-важен от класата на интелектуалците, която по принцип е буржоазната класа. Затова нали лекари, инженери, финансисти, всичко под ножа или да се разквартирова по провинцията, а домовете им, покъщнината и колите им да бъдат раздадени за награда на бандюгите без образование. Ние сме стъпкана държава и нищо не оправдава нашето унижение след ВСВ, даже и да ми излизаш с номера за някакви "международни договорености", червената армия и Русия са тези, заради които сме толкова бедни и последни почти във всичко в ЕС в момента. Нацисти наистина не знам да е имало масово, не виждам сгради, на които още да има следи от изчегъртани пречупени кръстове и орли.

преди 2 минути, Гражданин написа:

Ние сме стъпкана държава и нищо не оправдава нашето унижение след ВСВ, даже и да ми излизаш с номера за някакви "международни договорености", червената армия и Русия са тези, заради които сме толкова бедни и последни почти във всичко в ЕС в момента.

Червената армия е виновна единствено за това да не сме под нацистки ботуш. СССР-то може да е виновно за много неща, но не и Червената армия чийто паметник искаме да бутаме. Тя е причината половин Европа да е прочистена от кафявата чума.

От 33години у нас вече не командва Русия, а Карвария. Що не сме излезли от блатото ами на против, изоставаме все повече дори и от румънците, с които бяхме равни до преди ерата на Скъсан Менискус? 

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Тя е причината половин Европа да е прочистена от кафявата чума.

Явно не са се справили добре, иначе нямаше да има луков марш.

преди 23 минути, Anneliese написа:

Това са абсолютни лъжи! Чисти и къпани може и да са били, но това с плащането на наем е пълна лъжа! С какво да плащат? Левове едва ли са имали, а германската марка е било забранено да я дават на чужденци, че и какво да я правят българите например? Точно тогава не е имало обменни бюра, поне в Берковица и Боровци никога не е имало. И с онези марки какво е можело да си купиш, едва ли много неща! А шоколади да са давали на славянски деца - абсурд, против расовите им възгледи е. Не съм виждала и едни архивни кадри с германци, гушкащи славянчета.............. Вежливи, образовани, възпитани? Смешки.

Къде пише, че сме били против расовите им възгледи? Славянството не е расов признак.

Русия обявява за славяни всички, които по-късно иска да обяви за руснаци. 

Може някои неграмотни или пък тъпи, или пък алчни българки да са си падали по германските войници. Възможно е да са искали да станат германски съпруги. Само дето не са знаели, че според Нюрнбергските закони, сексът между германец и славянин е забранен, брак - абсурд. Най - много тайно от началниците някои войници да са спали еднократно с някои българки и после да са ги зарязали...............

Каква е тази злоба бе, Анке? Само неграмотни или пък тъпи, или пък алчни българки могат да се влюбят в германец? Това, че не вярваш в любовта, не значи, че може да окачествяваш всички жени какви са.

Айде, не на мен тези. Гледала съм филми и съм виждала архивни кадри с германски войници на Източния фронт. Реалността не отговаря на захаросаните приказки на някоя заблудена днес синя бабка....................

Ти само на червените бабки ли пък вярваш?

Заповядайте, тук можете да потърсите и гледате архивни кадри, не само новинарски, но и семейни снимки, предоставени от наследниците на нацизма.  Пишете в търсачката "Източен фронт" и ви излизат кадри оттам. Цивилизованост не виждам. Виждам лицемерие, фалш, арийска гордост без покритие............

Аз на снимките виждам войници като войници, усмихнати, спретнати, вярващи в нещо, независимо, че са ги лъгали. Най-обикновени хора в контекста на духа на времето, ако става въпрос за обикновените млади войници на рандом снимки, а не тези от концентрационни лагери. То и аз мога да ти изровя снимки сега от войната в Украйна, строени войници и руски знамена, но викаш, ако го каже Путин или ако е "путинюгенд", тогава вече е правилно и справеливо дело! Покажи ми тогава какво смяташ за нелицемерни снимки от войната в Украйна или такива в Русия на войници, "без фалш", и "без славянска гордост без покритие", които се готвят за нападение на съседния си украински, който до скоро беше и уж "братски славянски" народ в името на висши цели и обич към родината.

преди 5 минути, Гражданин написа:

Аз на снимките виждам войници като войници, усмихнати, спретнати

Омъжи се за тях тогава, за всичките.

преди 7 минути, Sliderum2 написа:

Омъжи се за тях тогава, за всичките.

Може ли такъв просташки коментар? Същото бих казал за всякакви снимки, на които се виждат хора, които още имат нормален човешки плам в очите, преди още да са видяли фронта. Тренират, вярват в нещо, млади са, но са излъгани от алчен и самовлюбен старчок живеещ в някой бункер. Някой, който знае, че скоро си отива и иска да завлече колкото се може повече с него съдби в отвъдното. И при това ги предпочита млади, без опит в живота, от който и ще ги лиши насила. От къде те знаят, че това скоро ще им струва живота? А ти, що за човешко същество си ти!? Имаш някакви проблеми, честно! Само тъжен социален случай може да демонстрира такава простащина и злоба.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.