Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Отричането на Христофор Колумб е пълна простотия. Америанските президент са ми безразлични. То няма и едни морални. Джордж Вашингтон - робовладелец, Томас Джеферсън - използвал е Сали Хемингс за сексуални удоволствия, но никога не признава децата от тази връзка.  Франклин Рузвелт - изневерявал е на жена си. Бил Клинтън - същата работа. Семейство Буш - кръволоци и жадни за войни. Джо Байдън - педофил.

Но да отричаш Христофор Колумб е пълна тъпня.

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 9 минути, Anneliese написа:

Отричането на Христофор Колумб е пълна простотия. Америанските президент са ми безразлични. То няма и едни морални. Джордж Вашингтон - робовладелец, Томас Джеферсън - използвал е Сали Хемингс за сексуални удоволствия, но никога не признава децата от тази връзка.  Франклин Рузвелт - изневерявал е на жена си. Бил Клинтън - същата работа. Семейство Буш - кръволоци и жадни за войни. Джо Байдън - педофил.

О даже са ти много интересни виж как им знаеш кирливите ризи хихи

преди 3 минути, petie1 написа:

О даже са ти много интересни виж как им знаеш кирливите ризи хихи

Те всичките им ризи са кирливи, няма как и да се знаят чисти. Гейпросащесср трололинките също са кирливи, поне ако са политкоректни и не се къпят повече отколкото е заповядано.

преди 47 минути, dioib написа:

Постоянният е в ремонт

И още дълго ще е в  ремонт

Най-важна в историята на САЩ не са кирливите ризи на президентите, а черната рокля на Моника Люински

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

Кво ли ше стане, ако действително Русия достигне Атлантика. Сигурно всички гейпросащесср трололинки, за които няма транспорт до сащ, ше се издавят на крачкоплува да бягат...или ще се приспособят и ще почнат да славят г-н Путин. Нали се хвалят колко са приспособими. Ше сменят лесно флага и без това нямат чест и съвест, нито морал.

Русия отдавна е стигнала до САЩ, само че не да славят Путин и СССР, а бягайки от тях.

преди 2 часа, RoG написа:

Това е чудесна новина, че сте нахъсани, от такива бойци има нужда БА за фронта

Тц това са бойци на интернет фронта - добри и упорити признавам им го.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

добри

Това едва ли.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

упорити

Това да

преди 2 минути, AAUUXX написа:

бойци

Това едва ли. Вече знаем, че поне един заработва от трололията, защо не и някои други? Макар и едва ли като основен доход. По-скоро притурят, или ги е страх, че промяна на курса, би им застрашил седянката.

преди 12 часа, Anneliese написа:

Евреите, ако знаеха как ги лъжат, че българският цар ги бил спасил..............

Щото излезе, че Борис Трети е бил голям лицемер1 В най - близкото си обкръжение се е изказвал антисемитски!

Типично поведение на лицемер, треперещ за кожата си и да не свърши като Никой Романов Кървавия!

Ако в родния ми град се знаеше по чия заповед е разрушена синагогата, Симеон Втори тук щеше да бъде посрещнат с яйца и боя!

Покажи ми стенограмата или аудиозаписа където Цар Борис Трети се е изказвал антисемитски!

Българският народ си обичаше царя! 

преди 16 минути, ncl написа:

Разбира се, че ще вярваме на сайт, в който си пише долу като го скролнеш, че се ползва за политическа реклама

HXIKIMG.jpg

преди 28 минути, Гражданин написа:

Българският народ си обичаше царя! 

Щото е обикалял кат баце ни, ама не с жип а с влакове ли, при машинистите. Тая подсладена версия за монархизма в третото "българско" царство много ни се поднася след '89. Едва ли, въпреки повторенията, е придобила статут на истина.

преди 11 минути, ncl написа:

Че този е от вашите сайтове...

Няма "вашите" и нямам "мои сайтове". Гледната ми точка не е черно/бяло. Или едното, или другото. Просто споря с глупостите на червените фанатици.

преди 8 минути, ncl написа:

Тия ги разправяй на някой друг...

Обоснови се.

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Сегашната истерия покрай Моча много ми прилича на гонението на вещици по време на BLM в Карвария, и нищо чудно, защото и двете "умности" са продукт на новият либерастки световен ред, налаган ни от Карвария. Чудя се дали тези, които ръкопляскат на нашенският "лов на вещици" са ръкопляскали на това: 

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30671499.html

или на това:

Паметник от времето на Конфедерацията ще бъде премахнат в САЩ

На мен пък ми напомня на махането на нацистки паметници. Няма ли някой да скочи в защита и за тях, горките нацисти не само си нямат паметник да се кланят, ами в доста държави ще те осъдят, ако покажеш нацистки символи. ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ ??! Плюя аз на такава "демокрация". Затова сега ще защитавам държава, избиваща хиляди цивилни. 

преди 10 минути, Гражданин написа:

Няма "вашите" и нямам "мои сайтове". Гледната ми точка не е черно/бяло. Или едното, или другото. Просто споря с глупостите на червените фанатици.

Гледната ти точка е "отричане до дупка на неудобните факти", дори и те да са ти показани в официален международен документ, както стана когато отрече ролята на Карвария и Англия в създаването на Народният съд въпреки че документа в който това е включено като задължение на Бълагрия е: 

СЪГЛАШЕНИЕ ЗА ПРИМИРИЕ МЕЖДУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕДНА СТРАНА И ПРАВИТЕЛСТВАТА НА СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ, СЪЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО И АМЕРИКАНСКИТЕ СЪЕДИНЕНИ ЩАТИ, ОТ ДРУГА.

Елеменатрни за хващане сте вие, тролопитеците. Мислите си че сте много хитри, а всъщност само сте много жалки :getout:

преди 30 минути, Sliderum2 написа:

Щото е обикалял кат баце ни, ама не с жип а с влакове ли, при машинистите. Тая подсладена версия за монархизма в третото "българско" царство много ни се поднася след '89. Едва ли, въпреки повторенията, е придобила статут на истина.

Искаш ли да ти кажа една истина? Баба ми и дядо ми се женят, село на десетина км от Търново, и тръгват с каруца към града. По пътя срещат кола, която спира, виждайки младоженците, и от нея слиза Борис Трети, бил е само с шофьора си, без охрана, ескорти и т.н. Разпитва ги, говори си с тях, благославя ги за сватбата и си продължава по пътя. Баба и дядо ми го разправяха това и цял живот пазеха този спомен. Така че - да, царят е бил с няколко класи над комунистическите главорези и селтаци, дошли на власт след 44-та...

преди 12 минути, Гражданин написа:

Обоснови се.

Какво да се обосновавам? Нито си обективен, гледната ти точка е черно/бяла и всички останали глупости. Вярвай си, че си прав, но да твърдиш подобни неща не е сериозно.

преди 5 минути, N1K17Y написа:

На мен пък ми напомня на махането на нацистки паметници. Няма ли някой да скочи в защита и за тях, горките нацисти не само си нямат паметник да се кланят, ами в доста държави ще те осъдят, ако покажеш нацистки символи.

Що не хукнеш да събаряш и паметниците на Червената армия в Берлин или пък във Виена? Ходи и им изложи твоята теза, че тези паметници са аналогични на нацистките. 

преди 4 минути, WhiteHart написа:

Искаш ли да ти кажа една истина? Баба ми и дядо ми се женят, село на десетина км от Търново, и тръгват с каруца към града. По пътя срещат кола, която спира, виждайки младоженците, и от нея слиза Борис Трети, бил е само с шофьора си, без охрана, ескорти и т.н. Разпитва ги, говори си с тях, благославя ги за сватбата и си продължава по пътя. Баба и дядо ми го разправяха това и цял живот пазеха този спомен. Така че - да, царят е бил с няколко класи над комунистическите главорези и селтаци, дошли на власт след 44-та...

Прадядо ми, по линия на моята баба е бил машинист на композиция, на която се е качвал борисът, така и не научих дали в този момент е бил на смяна този мой роднина. И какво от това, полза само личен спомен за "късметлиите" да си побъбрят с н.в.

Понеже чета много глупости из нета как във Виена, или Осло, или други западни градове имало паметници на съветския воин, и никой не давал зор да ги събаря - ето каква е разликата с МОЧА: Австрия, Норвегия и другите му там западни страни не са били окупирани от СССР и не са живели 45 години под съветски ботуш. Техните паметници са в почит на хора, дали живота си за победата над нацизма. Нашият МОЧА обаче е нещо съвсем, съвсем друго. На наша територия не е имало никакви боеве. Никой не си е дал живота. МОЧА е паметник, на който е написано „На Съветската армия освободителка - от признателния български народ". Още тук има лъжа - от какво ни е освободила? От нищо. Окупация, преврат и 45 години диктаторски режим. Така че да има някакъв паметник за воините, дали живота си за справянето с фашизма - да, окей съм с това, но на пъпа на София да стърчи това бетонно чудовище, символ на потисничеството, твърдо не.

на 8.03.2023 г. в 14:06, Гражданин написа:

Слагам повече отговори в анкетата, за да е "по-така" понеже "да" и "не" е много безинтересно.

Може би с да и не щеше да е по-правилно, защото отговорите са малко подвеждащи. Особено този:
Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите

Някой незапознат може да реши, че паметника е в чест на освободителите ни от турско робство, а това не е така. Става въпрос за един по-късен период, когато съветските сили окупират царство България, която преди това е обявила неутралитет. Построен е 50-те години с цел пропаганда от комунистическия режим.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 2 минути, WhiteHart написа:

На наша територия не е имало никакви боеве

Не знам доколко е вярно. Но не това ми е интересно в случая. На теб явно ти се иска да е имало такива боеве, за да се обосновеш за какво?

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Може би с да и не щеше да е по-правилно, защото отговорите са малко подвеждащи. Особено този:
Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите

Някой незапознат може да реши, че паметника е в чест на освободителите ни от Търско робство, а това не е така. Става въпрос за един по-късен период, когато съветските сили окупират царство България, която преди това е обявила неутралитет. Построен е 50-те години с цел пропаганда от комунистическият режим.

Предполага се, че хората, които застават с мнение, че паметникът трябва да се запази са и запознати по какъв повод е сложен там и с каква цел.

Ако някой не знае с каква цел е поставен паметника, може да се ориетира и към отговора "Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат" или пък "Крия си мнението и искам само да видя резултатите"

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.