Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 5 минути, WhiteHart написа:

Точно обратното е. Запознатите с историята знаят, че това е паметник на окупационна армия, който няма място там. Облъчените с червена пропаганда мислят, че това е паметник в признателност на братските руски войски, освободили ни от фашистко робство. 

Препоръчвам ти да гледаш ето това видео, в което е обяснена историята и са оспорени лъжите на неолибералните пропагандисти: https://www.bitchute.com/video/5HTjoRNyThSh/

Този въпрос вече го коментирах по-рано днес в следния отговор:

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 2 минути, Hristo52 написа:

Оскотели, озлобели, наркотизирани, глупави до безумие някои, джендъри, хомосексуалисти, цялата "сила" на тая държава.

Деде вече си дърт и разумът ти функционира НЕправилнио и първично. Много изоставаш от понятията, които ни заобикалят. 

Джендър (от английски: gender - "род (граматичен)", и от лат. genus - "род", "вид", "тип", семейство или група от неща) е понятие във философията, обществените науки и правото, означаващо поведенческите и физиологичните характеристики , които дадено общество или култура свързва с мъжествеността и женствеността - това, което се смята за прилягащо на жените и на мъжете в дадено общество, както и атрибутите, които чрез културата се приписват на жените и мъжете. Така тези характеристики и поведения носят значение, което е свързано с пола, но не произтича от него, а им е придадено (конструирано) от обществото.

С този смисъл понятието започва да се използва от американските феминистки през 70-те години на 20-ти век, за да се подчертае погрешността на тезата, че неравенствата на мъжете и жените са следствие на техни естествени, биологично предопределени различия в способностите им. Употребата му търси да обоснове, че тези неравенства не се дължат на пола сам по себе си, а на това какви качества и какво място определя културата на мъжете и жените в обществото. По тази причина феминистките говорят за джендър като  нещо, което е културно или социално определено (конструирано), докато полът е нещо естествено, обективна даденост. В следващите десетилетия понятието джендър добива всеобщо признание и започва да се употребява на практика във всички обществени науки.

Дано да си схванал, но се съмнявам. Както се съмнявам да са схванали и останалите "облъчени". 

преди 1 минута, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Първият отговор се отнасяше до въпроса, който беше зададен на Hristo52.

Вторият отговор, който дадох, се отнасяше до въпроса, който беше насочен към мен.

Забранено ли е да отговарям на въпроси, които не са насочени към мен?

Защо отговаряш на въпроси, които не са насочени към теб?

преди 15 минути, WhiteHart написа:

Да, добре, че няма да ви има.

Кой и до кога е Божа работа,кой по напред,кой по късно никой не знае!Току виж ви сложили един до друг!

преди 17 минути, WhiteHart написа:

Цялото ви поколение се е вкопчило в старото, в миналото, и отказва да продължи напред, и дърпа назад и другите хора. 

Така е,прав си,в момента света се променя но вие сте се вкопчили в старото колониално робство и отказва да върви напред!

преди 1 минута, glen написа:

Кой и до кога е Божа работа,кой по напред,кой по късно никой не знае!Току виж ви сложили един до друг!

Така е,прав си,в момента света се променя но вие сте се вкопчили в старото колониално робство и отказва да върви напред!

Вкопчил съм се в европейските идеали за свобода и демокрация. Други са се вкопчили в азиатските идеали за потисничество, цензура и диктатура. 

преди 2 минути, Гражданин написа:

Защо отговаряш на въпроси, които не са насочени към теб?

Защото така обогатявам дискусията, предоставяйки информация, която може да достигне до повече хора и да ги образова по темата.

Важно е да се отбележи, че не винаги отговарям на въпроси, които не са насочени към мен. Когато отговаря на въпроси, които не са насочени към мен, обикновено го правя когато въпросите са от голямо значение и са важни и са ми привлекли вниманието.

току-що, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Защото така обогатявам дискусията, предоставяйки информация, която може да достигне до повече хора и да ги образова по темата.

Важно е да се отбележи, че не винаги отговарям на въпроси, които не са насочени към мен. Когато отговаря на въпроси, които не са насочени към мен, обикновено го правя когато въпросите са от голямо значение и са важни и са ми привлекли вниманието.

По какъв начин обогати дискусията, когато отговори вместо @Hristo52 ?

преди 1 минута, WhiteHart написа:

Вкопчил съм се в европейските идеали за свобода и демокрация. Други са се вкопчили в азиатските идеали за потисничество, цензура и диктатура. 

Няма такова нещо като "демокрация". Това, което се нарича "демокрация", реално е плутокрация зад фасада на демокрация.

Демократичната политическа система, която уж е многопартийна и дава свобода на избор, реално се финансира от едни и същи източници. Примерно, имаме различни парии в България, които колкото и да са различни, реално правят това, което им се нареди от ЕС. Как това е демокрация? Как диктатура отвън, която идва дори и когато повечето хора не я искат, е демокрация и свобода?

Демокрация ли е да имаш различни партии, които се конкурират, нападат се и се обиждат помежду си, докато се финансират от "Отворено Общество", което означава, че служат на едни и същи олигархични групи и са контролирана опозиция (controlled opposition)?

преди 15 минути, БаалБек написа:

Деде вече си дърт и разумът ти функционира НЕправилнио и първично. Много изоставаш от понятията, които ни заобикалят. 

Джендър (от английски: gender - "род (граматичен)", и от лат. genus - "род", "вид", "тип", семейство или група от неща) е понятие във философията, обществените науки и правото, означаващо поведенческите и физиологичните характеристики , които дадено общество или култура свързва с мъжествеността и женствеността - това, което се смята за прилягащо на жените и на мъжете в дадено общество, както и атрибутите, които чрез културата се приписват на жените и мъжете. Така тези характеристики и поведения носят значение, което е свързано с пола, но не произтича от него, а им е придадено (конструирано) от обществото.

С този смисъл понятието започва да се използва от американските феминистки през 70-те години на 20-ти век, за да се подчертае погрешността на тезата, че неравенствата на мъжете и жените са следствие на техни естествени, биологично предопределени различия в способностите им. Употребата му търси да обоснове, че тези неравенства не се дължат на пола сам по себе си, а на това какви качества и какво място определя културата на мъжете и жените в обществото. По тази причина феминистките говорят за джендър като  нещо, което е културно или социално определено (конструирано), докато полът е нещо естествено, обективна даденост. В следващите десетилетия понятието джендър добива всеобщо признание и започва да се употребява на практика във всички обществени науки.

Дано да си схванал, но се съмнявам. Както се съмнявам да са схванали и останалите "облъчени". 

Това не е дефиницията, която либералните движения, организации, НПО-та, фондации, пропагандисти, инфилтратори и идеологически подривници имат предвид когато кажат "джендър".

преди 9 минути, Гражданин написа:

По какъв начин обогати дискусията, когато отговори вместо @Hristo52 ?

Hristo52 не отговори на въпроса, който ти му зададе. Ако аз не бях отговорил вместо него, нямаше изобщо да бъде даден отговор на въпроса, който ти зададе.

преди 35 минути, WhiteHart написа:

Да, добре, че няма да ви има. Цялото ви поколение се е вкопчило в старото, в миналото, и отказва да продължи напред, и дърпа назад и другите хора. 

Не е прилично да питам, ама би ли споделила от кое поколение си? Може спокойно да сме връстници, или даже да си ми кака. :)

преди 17 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Hristo52 не отговори на въпроса, който ти му зададе. Ако аз не бях отговорил вместо него, нямаше изобщо да бъде даден отговор на въпроса, който ти зададе.

Това че той нямаше да ми отговори не означаваше, че ти трябва да отговориш вместо него. Обяснението ти е нелепо.

преди 13 минути, Sliderum2 написа:

Не е прилично да питам, ама би ли споделила от кое поколение си? Може спокойно да сме връстници, или даже да си ми кака. :)

Кака няма как да съм ти, имам си орехчета долу. 78 набор съм

Това че той нямаше да ми отговори не означаваше, че ти трябва да отговориш вместо него.

Разбрах.

Обяснението ти е нелепо.

Съжалявам, че обяснението, което предоставих, не ти хареса. :(

току-що, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Разбрах.

Съжалявам, че обяснението, което предоставих, не ти хареса. :(

Няма проблем, всичко е наред. Работи си спокойно.

Въпроса е не дали трябва да бъде съборен МОЧА, а че трябваше да са го съборили още в началото на 90-те години, забранена БКП, отворени досиетата и лустрация на всички участвали в репресивните структури на ДС. Нищо от това не се случи, комунягите се пребоядисаха на социалисти и демократи, че и  на "бизнесмени", и 33 години след 10-ти продължават да ни ограбват и затова България е най-бедната страна в ЕС.

преди 10 минути, Гражданин написа:

Няма проблем, всичко е наред.

Добре.

преди 10 минути, Гражданин написа:

Работи си спокойно.

Върху какво да работя спокойно? Не разбрах какво имаш предвид?

преди 3 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Върху какво да работя спокойно? Не разбрах какво имаш предвид?

Върху отговора, който си чакам в темата за ИК естествено. Ти какво си помисли?

преди 1 час, Гражданин написа:

Пирамидите не са символ на унижението на един народ. Освен това не са строени от роби.

:lol6:Е, и тука изплиска легена... до дъно! :lol6:

Без коментар!

току-що, Joss Bomon написа:

Без коментар!

Е как така "без коментар"? Коментирай де, или нямаш какво да кажеш?

преди 6 минути, Гражданин написа:

Върху отговора, който си чакам в темата за ИК естествено. Ти какво си помисли?

За това ли ставало въпрос? Да, работя по отговора в темата за ИК.

Помислих, че имаш предвид да работя като робот и да бъда включен и да съм спокоен.

преди 32 минути, WhiteHart написа:

Кака няма как да съм ти, имам си орехчета долу. 78 набор съм

Е, по-млад си от мен, ама не много. Все пак достатъчно, за да имаш твърде бегли и неверни спомени от социализма.

преди 3 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

За това ли ставало въпрос? Да, работя по отговора в темата за ИК.

Помислих, че имаш предвид да работя като робот и да бъда включен и да съм спокоен.

Ако си робот, какво можеш да правиш?

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Без коментар!

А тогава кой е построил пирамидите, според него? Сигурно са извънземните...

image.png

преди 4 минути, Гражданин написа:

Ако си робот, какво можеш да правиш?

Различните роботи са създадени за различни задачи.

Не, аз не съм робот.

Не мога да разбера защо някои мислят, че съм бот... Да не би да е защото никога не обиждам, винаги съм спокоен и винаги давам обяснения, без да се заяждам, тоест поведението ми е леко неестествено и не прилича на поведение на човешко и емоционално същество?

преди 6 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

А тогава кой е построил пирамидите, според него? Сигурно са извънземните...

image.png

Не, аз не съм робот.

Не мога да разбера защо някои мислят, че съм бот... Да не би да е защото никога не обиждам, винаги съм спокоен и винаги давам обяснения, без да се заяждам, тоест поведението ми е леко неестествено и не прилича на поведение на човешко и емоционално същество?

Опитват се да те сравнят със себе си, знаейки се какво представляват?

преди 7 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Не, аз не съм робот.

Ти не си точно робот, а бот фейкомет. Не го ли записа в програмата си за толкова време?

преди 1 час, WhiteHart написа:

Да, добре, че няма да ви има. Цялото ви поколение се е вкопчило в старото, в миналото, и отказва да продължи напред, и дърпа назад и другите хора. 

Това си е за доклад. Но ... я по-меко малиш ... :) = По-малко страст ... :) Ко, че си ... прочие ... Малко уважение моля!!!

п.п. За да бъда пределно ясен: не ти прави чест!!! = Ясно ли се изразявам и то при положение, че някой ти е гласувал доверие!!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.