Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 2 минути, nikssi написа:

Да го бутат и да се приключва. После къде ще протестират жълтопаветниците? 

Не, да се премести в музей ,  идните поколения да видят, какви монументи са се вдигали за индоктринирането на населението!

преди 4 минути, nikssi написа:

Да го бутат и да се приключва. После къде ще протестират жълтопаветниците? 

За да го почитат бре. Зеленя е светец бре. Целуват му ръка в конгреса на САЩ. Значи вместо тоя паметник на Червената армия слагаме тоя на Зеленския ... защитника наш.

Не знаех, че имаме друг, странно как ти знаеш за него?!

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 18 минути, Тетя написа:

Прочетах поста,отговорите не съм.Възобновен бил спора.От кой? Кога? Вие заради “тренда” ли? Ако отговорът е “да” сте забравил да сложите и знаменцето.

Под камък ли си спал днес? Виж новините. Иначе на всичко това съм отговорил вече в темата както и в отговора на анкетата.

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не знаех, че имаме друг, странно как ти знаеш за него?!

Колко му е да се вдигне един паметник? Тоя се маха и се слага другия ... и не, не знам нищо. Даже не зацепвам точно какво имаш предвид ама карай. 

Просто минавам и не гласувам понеже не ме устройва нито един отговор. 

Каква история?

Щом знаете история, значи знаете кои са нашите родни земи. Знаете от къде идваме и кой ни изгони и изби?

Искате ли да ви припомня или наистина знаете историята?

Не онази комунистическата а реалната история. Историята за Вложка България и Бърските родни земи.

преди 58 минути, *S197* написа:

Нека сложат паметник на некой джендър. Бая народ ще му се зарадва.

На сорос в естествен ръст и гол. Ше има опашка от гейпросащесср трололинки да му вдигат самолета. На колене.

преди 7 часа, Гражданин написа:

А съгласен ли си с този надпис?

Много е важно да се знае за какво точно освобождение иде реч, ако става дума за т.нар. освобождение от фашистите, надписа си е на място, ако говорим за освобождение от Османската империя вече надписа е грешен и "Съветската" е редно да се замени с "Руската".

Иначе конкретно на въпроса, не мисля че трябва да се пипа този паметник или който и да е друг.
Така или иначе, историята няма как да се изтрие.
Също ако утре дойде друг строй и реши да заличава предходния, то няма да има нищо за заличаване, помисли и върху това. :)

преди 1 час, N1K17Y написа:

Защитаваш паметника на съветската армия, но си против този на "краварите". Кое не съм разбрал ? 

Пак това толкова трудно четене с разбиране...

Къде прочете че защитавам нещо бре човек? Казах само ако ще се бутат паметници от кой е логично да се започне. 

Знаеш ли какво е значението на думичката "започне"?!?

преди 49 минути, ДзВяРа! написа:

Каква история?

Щом знаете история, значи знаете кои са нашите родни земи. Знаете от къде идваме и кой ни изгони и изби?

Искате ли да ви припомня или наистина знаете историята?

Не онази комунистическата а реалната история. Историята за Вложка България и Бърските родни земи.

Изглежда има сериозно неразбиране. Кажи твоята версия.

И не забравяйте – Аз неведнъж съм ви казвал: ”Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби”.
Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.

преди 17 минути, ivottoshev написа:

Пак това толкова трудно четене с разбиране...

Къде прочете че защитавам нещо бре човек? Казах само ако ще се бутат паметници от кой е логично да се започне. 

Знаеш ли какво е значението на думичката "започне"?!?

Я, сега е напълно възможно да съм се подвел и предположил някои неща, които не са истина, като че ти си против да се махне паметника на съветската армия, та да питам, против ли си махането му ? 

преди 9 минути, N1K17Y написа:

Я, сега е напълно възможно да съм се подвел и предположил някои неща, които не са истина, като че ти си против да се махне паметника на съветската армия, та да питам, против ли си махането му ? 

Ако се премахне първо карварския и ако някой гарантира че там няма да изникне поредният МОЛ или бизнессграда - тогава нека се премести в музея.

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Ако се премахне първо карварския и ако някой гарантира че там няма да изникне поредният МОЛ или бизнессграда - тогава нека се премести в музея.

Е извинявай, наистина не съм те разбрал. 

преди 22 минути, JohnTRIVOLTA написа:

И не забравяйте – Аз неведнъж съм ви казвал: ”Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби”.
Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.

Кой ни освободи от руското робство?!

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Къде стигна чак до възрожденците бре? И кой ти казва каква е истината там. Най-разпространената опорка дето Левски бил казал: "който ни освободи, той ще ни пороби"... я няма никъде в неговите записки.

А знаеш ли че цели трийсет години след Освобождението, и около дваесе и кусур след Съединението, съвременниците и очевидци на събитията, все още не са разбрали че Русия работи против интересите на България и в официален манифест на Фердинанд те са наречени "великият братски руски народ"?

Ето го и манифеста:

FdPnf0JXkAASabL.thumb.jpg.948cab84a6e7b32aab44ff9a5d9f10e1.jpg

Днешните "историци" могат да тълкуват каквото и както си поискат (по-точно да тълкуват както им е поръчано). Утре ще дойде друг строй с други "историци", те ще имат тълкувание, което ще е "политкоректно" спрямо тогавашните "силни на деня"... 

Раковски е преди Левски! Него защо го пропускаш?

Ти го питаш от кого ни е освободила съветската армия, а то си рупа за Шипка.

Питаш го кой ни е завладял, за да ни освождава и окупира през 1944 г. съветската армия, то пак си рупа.

Обикновено в такива случаи пиша това:

Ето защо никога няма да построим комунизъма, социализъма и капитализъма. Ще си стоим в робовладелско-феодалния строй на топличко!

преди 7 часа, ncl написа:

Кой ни освободи от руското робство?!

Никой, ощи сме, особено щом питаш, но добре е че си разбрал поне, че други не са все още!

преди 5 часа, ncl написа:

В днешно време Левски, Ботев и т.н. са само думи, без съдържание.

Ми прочети съдържанието!

преди 9 часа, *S197* написа:

Да беше внимавал в часовете по история на България и в часовете по Български език. 

Кажи сега за паметника, за какво ни е и колко Български паметници има в русия?

преди 6 часа, ncl написа:

В днешно време Левски, Ботев и т.н. са само думи, без съдържание.

Как само думи? Това са футболни отбори.

преди 11 часа, Bubbles написа:

Много е важно да се знае за какво точно освобождение иде реч, ако става дума за т.нар. освобождение от фашистите, надписа си е на място, ако говорим за освобождение от Османската империя вече надписа е грешен и "Съветската" е редно да се замени с "Руската".

Всички знаят контекста на надписа какво предполага. Въпросът е защо се пази като светиня след като символизира епоха не на освобождение, а на грабеж на частната собственост, концлагери и комунистически терор изобщо. Каква щеше да бъде България, ако не беше окупирана?

преди 11 часа, Bubbles написа:

Иначе конкретно на въпроса, не мисля че трябва да се пипа този паметник или който и да е друг.
Така или иначе, историята няма как да се изтрие.
Също ако утре дойде друг строй и реши да заличава предходния, то няма да има нищо за заличаване, помисли и върху това. :)

Добре, може ли да гласуваш в анкетата? Има достатъчно отговори, а не си избрал нито един. Даже има такъв за хората, които поради една или друга причина не искат да отговорят. Целта е да направим преброяване.

преди 2 минути, Гражданин написа:

Всички знаят контекста на надписа какво предполага. Въпросът е защо се пази като светиня след като символизира епоха не на освобождение, а на грабеж на частната собственост, концлагери и комунистически терор изобщо.

И като махнете паметника, всичко това ще изчезне?!

преди 20 минути, ncl написа:

И като махнете паметника, всичко това ще изчезне?!

На този паметник се поставят цветя по няколко пъти всяка година. Соц баби, дядовци, лели и чичаци водят там да зомбират внучета и деца и да ги карат да поднасят цветя ниско долу понкланяйки се под краката на войника със шмайзера. Някои стигат до там, че ги обличат като русначета във съветски войнишки униформи, кичат ги с георгиевски ленти, червени вратовръзки и петолъчки. На какво ги учат? В съзнанието на тези деца се възпитава страхопочитание и се инплантират фалшиви образи от историята, че окупацията на държавата им и най-големият паметник в столицата в нейна чест е сякаш някакво велико и справедливо дело за поколенията напред в бъдещето, които трябва вовеки да са признателни за тази чистка и хилядите невинни жертви на комунистическия режим ограбил частната собственост и прехвърлил я в ръцете на преданите и послушните на Москва необразовани бандити ("партизани"). Какво по-точно се празнува като се поставят венци на това нещо? Смъртта на Царство България? И разни лицемерни политици си правят ПР и се симулира тържествено на чести интервали някаква всенародна любов към войника със шмайзера. Това нещо обработва съзнанието на народа. Все едно сега още да го имаше Мавзолея и да се поставят венци по него и на мумията вътре в чест на великото ѝ за отечеството дело. Разбирам, че на някои не им пречи, даже си го искат. Някакво религиозно страхопочитание имате към този тотем, личи си като някакви сектанти сте се настървили. Не давате даже да се сложи даже надпис "не отговаря обезателно на историческата истина". Ако бяхте достатъчно хитри това щеше да ви го спаси, но очевидно сте сектанти.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.