Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника?  

54 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0
    • Бутай като Мавзолея!
    • Отивам на живата верига да го пазя!
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите

Препоръчан отговор

преди 7 минути, Клонинга написа:

Само глупаците си затриват историята, без да си дадат сметка, че всичко което се случва в момента е преходно!!! Историята ще изтрие и тях, защото такива губят корен и произход, те живеят като номади, племена без род и родина, без история. За тях всички са чули, но никой не знае от къде са и как са оцелявали.

Я отговори на анкетата да видим къде точно попадаш. Не се крий!

Ясно, не искаш да се види, че си копейка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 960
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Понеже някой само са чели/или казали/ каквото им се спусне и нищо друго, хайде да видим нашите революционери какво са казали, историята на България не започва с 1944г!!!

"Кой въстана срещу нашето свещено дело — съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на неговата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Сливница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на България ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?

Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой подучи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой унизи и се подигра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин — Мингрели? Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събрание, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в България безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: „Дойдете и ни спасете“. Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!

Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Николая, които ни говореха: „Ще плачете за зеленото парцалче“. Видели тия и патили, на основание на факти и на събития говорели горните думи. Цял свят, хора, които не ни бяха ни в клин, ни в ръкав, припознаха нашата висока култура и благородните ни борби, само московците стоят настрана и викат: „Стрижено е!“ — Необяснимо. Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България.

И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, афганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!

Но в София, в столицата на България, гдето живеят най-голямото количество интелигенти и патриоти, един развратен до в черната си душа калугер излиза дързостно пред очите на всички и говори, че народът е признателен на своята освободителка! Не е крив той. Криво е онова стадо, което е стояло гологлаво отпреде му. То трябваше да запита мръсния калугер, да каже добро ли, зло ли е направила тая покровителка на България от две години насам, то трябваше да му предложи горните въпроси, изложени начело на нашата статия.

Време е, трябва вече, щото българските деятели, офицери, учители и пр., когато говорят на своите подчинени и слушатели за вънкашните неприятели на отечеството, официалният московец със своите донски и кубански казаци да стои на първо място. Това учение трябва да се продължи дотогава, докогато в Петерсбург царствува Александър III. Защо московците не са десет или петдесет милиона? Колко любезно ще си решим и наредим аладжака!…"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Toto2 написа:

Иванке, що се прекръсти бре? Къв гражданин, кви пет евро?

Копейке, отговори на анкетата, ако обичаш.

И на всеки с малко IQ му е ясно, че сме различни хора. Ти имаш ли IQ? Жалко, че го изгонихте понеже сте отмъстителни доносници и обичате да докладвате мнения. В очите ви казваше много истини и ви болеше кви сте.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, JohnTRIVOLTA написа:

И кое е странно? Че не сме ги нападнали? Че не сме пратили войски срещу тях и въобще срещу никой? Че не те, а нашите войски прогонват германците, дори от сръбско и унгарско? 3 години да те оглозгат и да те оставят гол и да те карат да им пляскаш, да ги обичаш зорлем? 45 години да работиш за тях и да те държат в мизерия? Да ти кажат , че тази мизерия е най-хубавия живот? Да не можеш да мръднеш никъде, за да не разбереш истината ли?

Разбирам че мразиш руснаците. Наистина могат да се намерят много причини за това. Ролята им в изгонването на нацистите от нашите земи обаче е безспорна, а в крайна сметка точно това беше въпросът ти и аз точно на този въпрос съм отговорил.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Разбирам че мразиш руснаците. Наистина могат да се намерят много причини за това. Ролята им в изгонването на нацистите от нашите земи обаче е безспорна, а в крайна сметка точно това беше въпросът ти и аз точно на този въпрос съм отговорил.

В България нацисти ли бяхме?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, Гражданин написа:

Не, никъде в документа не пише, че е било по инициатива на САЩ и Англия да се убият еди колко си души и да се смени и избие целия дотогавашен елит на страната!

Прочети пак заглавието на документа...

Прочете ли го?

А сега прочети пак този мой пост:

преди 49 минути, ivottoshev написа:

Не познавам потребителят Гражданин. Ако е мъж на място - ще приеме фактите дори и да не съвпадат с убежденията му, ако е поредният умнокарсив кравопоклонник - ще търси от девет дерета вода за да ги оспори.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, ivottoshev написа:

Прочети пак заглавието на документа...

Прочете ли го?

А сега прочети пак този мой пост:

Копейке, а ти чете ли историческата оценка в края на документа, който си дал?

И какво му е на заглавието? Къде точно пишеше, че трябва да се убият еди колко си души и да се изтреби и смени елита на страната?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Не мразя руснаците, като народ, най-малко руското изкуство! Но не приемам историческата подмяна, социалистическото робство и лъжа на което ни подложиха техните управници. Истината е една и всеки трябва сам да чете и да стигне до нея! Не истината , която ни представяха, а истината която я има в записките на нашите възрожденци, истината в останалите и малко архивни документи, истината в думите на нашите предци и родители!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Гражданин написа:

Копейке, а ти чете ли историческата оценка в края на документа, който си дал?

И какво му е на заглавието? Къде точно пишеше, че трябва да се убият еди колко си души и да се изтреби и смени елита на страната?

Дерета.... вода....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, ivottoshev написа:

Дерета.... вода....

Въпросите ми към твоя документ си стоят и са съвсем валидни. Но ако искаш реагирай като децата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не мразя руснаците, като народ, най-малко руското изкуство! Но не приемам историческата подмяна, социалистическото робство и лъжа на което ни подложиха техните управници. Истината е една и всеки трябва сам да чете и да стигне до нея! Не истината , която ни представяха, а истината която я има в записките на нашите възрожденци, истината в останалите и малко архивни документи, истината в думите на нашите предци и родители!

Къде стигна чак до възрожденците бре? И кой ти казва каква е истината там. Най-разпространената опорка дето Левски бил казал: "който ни освободи, той ще ни пороби"... я няма никъде в неговите записки.

А знаеш ли че цели трийсет години след Освобождението, и около дваесе и кусур след Съединението, съвременниците и очевидци на събитията, все още не са разбрали че Русия работи против интересите на България и в официален манифест на Фердинанд те са наречени "великият братски руски народ"?

Ето го и манифеста:

FdPnf0JXkAASabL.thumb.jpg.948cab84a6e7b32aab44ff9a5d9f10e1.jpg

Днешните "историци" могат да тълкуват каквото и както си поискат (по-точно да тълкуват както им е поръчано). Утре ще дойде друг строй с други "историци", те ще имат тълкувание, което ще е "политкоректно" спрямо тогавашните "силни на деня"... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, ДзВяРа! написа:

Да се премести в русия или да премахне незабавно. Няма работа този паметник в Република България!

Да беше внимавал в часовете по история на България и в часовете по Български език. Прост народ се управлява най-лесно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, *S197* написа:

Да беше внимавал в часовете по история на България и в часовете по Български език. Прост народ се управлява най-лесно.

Бая копейки в този форум!

Колко хубаво е, че анкетата е публична! 🙂

току-що, Тетя написа:

Да,днес беше топло,ама и утре ще е… 

Моля да гласувате! Правим преброяване!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Гражданин написа:

Бая копейки в този форум!

Колко хубаво е, че анкетата е публична! 🙂

Моля да гласувате! Правим преброяване!

Гласувах.На мен не ми пречи.А на вас защо пречи? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Тетя написа:

Гласувах.На мен не ми пречи.А на вас защо пречи? 

Благодаря за гласуването! 

Причината ми се разкрива се в отговора, който съм дал в анкетата. Гласовете са публични.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Историята е това ,което не може да се промени. Може да се заличи, но да се промени НЕ. И какво пречи тоя паметник? Сменете го с такъв на Зелето бре. Хем политкоректно , хем ще има останало нещо след него. Все пак паметник си е. 

Не - това е историята,която трябва всички да помним. 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, nikssi написа:

Историята е това ,което не може да се промени. Може да се заличи, но да се промени НЕ. И какво пречи тоя паметник? Сменете го с такъв на Зелето бре. Хем политкоректно , хем ще има останало нещо след него. Все пак паметник си е. 

Нека сложат паметник на некой джендър. Бая народ ще му се зарадва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, ivottoshev написа:

За пореден път се убеждавам, че четенето с разбиране е доста труден спорт за теб.

Я се върни пак на поста ми и виж какво пише там. Дали пък не пише, че ако ще се бутат паметници по-логично е да се почне от карварския?

Защитаваш паметника на съветската армия, но си против този на "краварите". Кое не съм разбрал ? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Гражданин написа:

Благодаря за гласуването! 

Причината ми се разкрива се в отговора, който съм дал в анкетата. Гласовете са публични.

Прочетах поста,отговорите не съм.Възобновен бил спора.От кой? Кога? Вие заради “тренда” ли? Ако отговорът е “да” сте забравил да сложите и знаменцето.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, nikssi написа:

Да, за това има музей/соц. музей/, нека бъде преместен там. Къде има паметник на насилника от признателната му жертва/мазохиста ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, *S197* написа:

Нека сложат паметник на некой джендър. Бая народ ще му се зарадва.

Що Зелето не те ли устройва 😅

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, nikssi написа:

Що Зелето не те ли устройва 😅

Защо трябва да има там паметник въобще?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Да, за това има музей/соц. музей/, нека бъде преместен там. Къде има паметник на насилника от признателната му жертва/мазохиста ?

Да го бутат и да се приключва. После къде ще протестират жълтопаветниците? 

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Защо трябва да има там паметник въобще?

За да го почитат бре. Зеленя е светец бре. Целуват му ръка в конгреса на САЩ. Значи вместо тоя паметник на Червената армия слагаме тоя на Зеленския ... защитника наш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...