Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 16 минути, г-н Велев написа:

Това караш ли кокошките ти да го слушат докато ги храниш?

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 180,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 20 минути, Гражданин написа:

Азиатски баби пеят за война. Това караш ли кокошките ти да го слушат докато ги храниш?

За тези азиатски баби ли говориш?

acIYPSd.png

Или за тези?

arKYq3F.png

преди 7 минути, г-н Велев написа:
преди 19 минути, Гражданин написа:

Азиатски баби пеят за война.

Пеят за защита на Родината си. Не за война. Правиш ли разлика соросоидален трол?

преди 3 часа, г-н Велев написа:

За тези азиатски баби ли говориш?

acIYPSd.png

Или за тези?

arKYq3F.png

Пеят за защита на Родината си. Не за война. Правиш ли разлика соросоидален трол?

Кокошките си нахрани ли ги днес?

МРАЗЯВАЩ АНАЛИЗ: НЕИСТОВАТА БИТКА на Борисов и Пеевски да се откупят от "Магнитски" бастисва отечеството

http://www.budnaera.com/pix-common/borisov-peevski.jpg

АВТОР:  НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ

Обидно ми е даже да обяснявам.

Само варварите бутат паметници и посягат на артефакти.

Културата е изградена от пластове цивилизация.

Мярата за добро и зло е онтологичен казус – сега е така, но как ще е утре?!

Ние ли сме носителите на абсолютната истина?

Да отмъщаваш на паметник, за да подмениш историята, да я пренаписваш според политконюнктурата, е акт на примитивизъм и антихуманност.

След като е толкова неудобен за кресливото русофобско малцинство, което истерично иска да се хареса на посолството, ПСА би могъл да поставен в определен контекст, вместо да го събарят.

Така са постъпили в Будапеща – до монумента се издигнали бюстове на американските президенти Роналд Рейгън и Джордж Буш.

Създай контекст, създай среда, продуцирай антитеза и остави хората да преценяват сами. Ти Бог ли си, че да съдиш и рушиш? Да прекършваш емоциите на цели поколения? Да разделяш за пореден път и без това отровеното ни от взаимна омраза общество?

Бутиковата сага с ПСА е само епизод от кръстоносния поход на новите варвари и анархо-левичари.

Освен фашизоидни в деструктивизма си, те са и безкрайно гузни. Впрочем първото е функция от второто.

За да се откупят от „Магнитски“, ще бастисат националния ни празник, патриаршеската катедрала, улици и булеварди, всичко, свързано с Русия.

(Е, от едни други времена и национални катастрофи знаем, че това не води до добро...)

Паралелно „бъркат“ в стереотипа, в консервативния профил на традиционното семейство, прокарвайки заразата „еднополови двойки и бракове“ през Закона за домашното насилие, за да избегнат решението на КС срещу Истанбулската конвенция.

Откриха си и повод – злочестата участ на Дебора. Със съдействието на казионните медии инсинуираха всенародни протести, но предвидливо катализираха и брандираха гнева – не против безобразията в съда и прокуратурата, а против „насилието над жени“…

Да живеят феминизмът, „София прайд“, поправките в НК, кредитиращи ЛГБТИ, сексуалната ориентация и "интимните връзки" – идеалната индулгенция на Борисов и Пеевски да се откопчат от черните списъци на Държавния департамент!

Малко беше, че пожертваха Македония...трябва още и още мръсотия, отродителство, перверзии, деструктивизъм. Трябва да ни приключат като род и отечество, трябва и децата ни да обитават някакъв жалък ерзац на Оруеловата държава: полуколония, полудиктатура, със самоцензуриращи се получовеци - лакеи и полубългари.

В крайна сметка кога ще бутат МОЧА, да знам да си взема пуканки? 🤗

преди 48 минути, WhiteHart написа:

Ми не знам. Решение на Столичния общински съвет за това има от 1992г, ама вече 31 години нещо се бавят:

Цитат

С решение № 19 на Столичния общински съвет по протокол № 6 от 25. 02. 1992 г., допълнено от решение № 2 по протокол № 24 от 18.03.1993 г., органът на местно самоуправление в София е изявил ясно волята си за демонтиране на „Паметника на Съветската армия“ 

Може би ако изчакаш още 31г., да отлежи и сегашното решение, ще стигнеш и до пуканките  :)

преди 28 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Май се чува , че ще го местят скоро, нали има там някакъв соц. музей в София

Има, ама някой трябва да плати за това преместване, а копейкин няма толкова пари. Много по евтино е да се наеме една словенска фирма и ще го гръмнат за 48 часа

преди 1 час, WhiteHart написа:

Ще го бутнат, и хоро ще играят.

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Има, ама някой трябва да плати за това преместване, а копейкин няма толкова пари. Много по евтино е да се наеме една словенска фирма и ще го гръмнат за 48 часа

Да, правилно е да се взриви. Ама що словенска фирма ? На вълка врата му е дебел, щото сам си върши работата.

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Има, ама някой трябва да плати за това преместване, а копейкин няма толкова пари.

А защо да плаща Костадинов? Да не би той да иска да го мести?

току-що, bioid написа:

А защо да плаща Костадинов? Да не би той да иска да го мести?

Защо иска да го пази. Т.е. защо не си го вземе да си го поддържа?

на 5.08.2023 г. в 17:36, Joss Bomon написа:

Да го махат.

Ма това е друга тема бре.

Сичко омешвате ватенките.

Акъла ви е толкоз.

преди 1 минута, bioid написа:

А да не е негов паметника? На който е паметника, той трябва да го пази.

Нали току-що каза, че на който бил паметника, той трябвало да го пази? Тогава защо той отива да го пази, ако не е негово? Държавата е преценила и неговите чувства какво значение имат? Или просто всички копейки му се връзвате на пропагандите?

преди 5 минути, bioid написа:

Отивам да пия. Писна ми от тъпаци...

Защо пиеш всеки ден?

преди 1 минута, Гражданин написа:

Защо пиеш всеки ден?

Защото има много тъпаци.

Защо има много тъпаци?

Защото пия всеки ден. :)

И т.н.

Немат свършване :) .

преди 2 часа, WhiteHart написа:

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Май се чува , че ще го местят скоро, нали има там някакъв соц. музей в София

За соц. паментниците няма кой да се пери, ама ако объркат да бътнат или преместят руски и да видиш как Путин  на другия ден е в България.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.