Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Може да бъде изображение с 1 човек, паметник и текстово съобщение

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 180,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

на 8.08.2023 г. в 15:47, Coco1 написа:

:giggle1:

Може да бъде изображение с 3 души и текстово съобщение

Очаквания и реалност :

366251376_6654050401304742_3673411474278

на 8.08.2023 г. в 20:01, Joss Bomon написа:

Може да бъде изображение с 1 човек, паметник и текстово съобщение

чудесно .

Хайде сега да видим ще има ли същите тълпи от хора които честват санстефанския  3-ти март, които обаче да честват битката на Шипка, където сме отстояли на османския башибозук и сме спасили г'зовете на руската армия , която не според мен, а според всички историци е подценила силите си към него момент и към тази ключова битка ?

Да видим тези тълпи родолюбци дали са малоумници празнуващи новото си робство на 3-ти март или знаят кога са битките на Шипка ?

Защо ли ми се струва че ще е пусто тия дни там горе ?

А , патриоти ?

преди 13 минути, miro20 написа:

Очаквания и реалност :

366251376_6654050401304742_3673411474278

чудесно .

Хайде сега да видим ще има ли същите тълпи от хора които честват санстефанския  3-ти март, които обаче да честват битката на Шипка, където сме отстояли на османския башибозук и сме спасили г'зовете на руската армия , която не според мен, а според всички историци е подценила силите си към него момент и към тази ключова битка ?

Да видим тези тълпи родолюбци дали са малоумници празнуващи новото си робство на 3-ти март или знаят кога са битките на Шипка ?

Защо ли ми се струва че ще е пусто тия дни там горе ?

А , патриоти ?

Отговор на копейка :lol6:

image.png.5acd9c0478fa53419d6b6fd37750f929.png

преди 1 час, miro20 написа:

битката на Шипка, където сме отстояли на османския башибозук

А?!? Изненадааааа :D

Какъв башибозук, какви парашутисти, какви пет лева на цяло?

Та нали робство не е имало, а османците само са си присъствали по нашите земи и е имало мирно съжителство м/ду нас и турчолята? К'ва стана ся тая работа със башибозука. Той от къде се взе и защо се появи :giggle1:

преди 11 часа, Coco1 написа:

Отговор на копейка :lol6:

image.png.5acd9c0478fa53419d6b6fd37750f929.png

Щото организатурити ни съ усигурили сандвичи със сирини...

преди 5 часа, Реджеп Иведик написа:

Паметника на руската армия, окупирала България през 1944, трябва да се взриви !

За такива глупости ли трябва да ходят твойте данъци към държавата. Глупаво мислене.

Е колко пък данъци ще отидат за малко динамит... ☺️

преди 5 часа, Реджеп Иведик написа:

Няма паметник на армия окупирала България. Има паметник на армия освободила Източна Европа и в частност България от нацистката чума.

Относно самото взривяване - уважавам мнението ти, дори и според мен то да е грешно. Ти би ли уважил мнението на мнозинството, ако при референдум се окаже че повечето българи не искат да се взривява? В този смисъл, ти "за" или "против" референдум по въпроса си? 

преди 8 минути, WhiteHart написа:

Е колко пък данъци ще отидат за малко динамит... ☺️

Ще ти го кажа по най-ПРОСТИЯ начин: изписват 100,000 за да го смъкнат. 20,000 се ползват по предназначение, останалите се прибират във вътрешния джоб. Сега загря ли?

току-що, *S197* написа:

Ще ти го кажа по най-ПРОСТИЯ начин: изписват 100,000 за да го смъкнат. 20,000 се ползват по предназначение, останалите се прибират във вътрешния джоб. Сега загря ли?

Това да не ти е роженския пилон?

преди 1 минута, *S197* написа:

Просто за простите ватенки

Абе тъпанарите - тука ли сте се преместили

ДА ВИ ГО КАЖА - ЩЕ ГО СМЪКНЕТЕ НО ЛЮБОВ КЪМ USA НЯМА ДА СЕ ПОЯВИ

1581059633_A9R1q93vvu_umry1m_amk.jpg.c741b9a8215f56e78325e096197509ef.jpg

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Няма паметник на армия окупирала България. Има паметник на армия освободила Източна Европа и в частност България от нацистката чума.

По-скоро трябва да се взривят паметниците на американските пилоти, бомбардирали България!!! АМа не си чувал за това, нали? Щот народа е тъп и прост и гледа само българска телевизия, която на свой ред взима новини от cnn и nbc. От там народа затъпява и не мисли. Той поема буквално всичко, което му изсерат нашенците.

преди 2 минути, Киро Н. написа:

Абе тъпанарите - тука ли сте се преместили

ДА ВИ ГО КАЖА - ЩЕ ГО СМЪКНЕТЕ НО ЛЮБОВ КЪМ USA НЯМА ДА СЕ ПОЯВИ

1581059633_A9R1q93vvu_umry1m_amk.jpg.c741b9a8215f56e78325e096197509ef.jpg

Тя любовта ще дойде, ама изотзадзе. :D Tя си дойде даже отдавна.

преди 5 минути, Гражданин написа:

Това да не ти е роженския пилон?

НЕ, това е масова практика, ама ти си мислиш, че няма такова нещо. Заблуден си и нищо повече.

преди 6 часа, Реджеп Иведик написа:

Ти па шо реши,че всичко се върти около България? :D Наивник.

преди 17 минути, ivottoshev написа:

Относно самото взривяване - уважавам мнението ти, дори и според мен то да е грешно. Ти би ли уважил мнението на мнозинството, ако при референдум се окаже че повечето българи не искат да се взривява? В този смисъл, ти "за" или "против" референдум по въпроса си? 

Никой от нищо не ни е освобождавал. Били сме по своя воля на страната на Германия, СССР ни обявява война и ни окупира. И ние вдигаме паметник на армията-окупатор с надпис от благодарния български народ. Това е проблемът с този паметник - той е идеологическа пропаганда и символ на 45 години чужда власт. Ако беше просто паметник на съветската армия, сражавала се срещу нацистката чума - окей, нямам проблем с това, такива паметници има в цяла Европа, както услужливо ни напомнят червените политици. Но пропускат да споменат, че тези паметници не са пропаганда.

преди 26 минути, WhiteHart написа:

Никой от нищо не ни е освобождавал. Били сме по своя воля на страната на Германия, СССР ни обявява война и ни окупира. И ние вдигаме паметник на армията-окупатор с надпис от благодарния български народ. Това е проблемът с този паметник - той е идеологическа пропаганда и символ на 45 години чужда власт. Ако беше просто паметник на съветската армия, сражавала се срещу нацистката чума - окей, нямам проблем с това, такива паметници има в цяла Европа, както услужливо ни напомнят червените политици. Но пропускат да споменат, че тези паметници не са пропаганда.

Тук не си прав - не сме по своя воля на страната на Германия. Не сме по своя воля на страната на Германия. Обстоятелствата ни принуждават. Нека го обясня, защото често пъти виждам, че хората не са наясно. След Освобождението България губи огромният османски пазар. Произвеждайки основно селскостопанска продукция и непреработени суровини тя трябва да намери пазар за тях. Единствените, които тогава и до 1944-та са готови да ги купуват са германците, които пък са загубили колониите си. Останалите страни - Франция, Великобритания и т.н. си имат колонии, от които си доставят тези стоки. Та, България е зависима от Гемания, тъй като ако последната откаже да купува нашата продукция, то ние ще умрем от глад. Това в общи линии е обяснението. Чак на втора линия са балканските войни, щенията за обединение на нацията и т.н. Същото важи и за останалите бедни национални държавички на Балканите, възникнали след разпада на Османската империя. Трябва да пласират продукцията си на платежоспособен клиент.

Всичко останало е руска пропаганда, насаждана у нас.

За паметника си абсолютно прав. Той е обида за всеки един българин. Не говоря за "патриотите", които всъщност обичат Русия и СССР, но не и България. За тях България не може да съществува като свободна и независима държава, а единствено като слуга на Русия. Умират от ужас да не би САЩ да изместят матушка им в тази роля, при все, че последните нямат ни най-малкото намарение да се занимават с посраните им задници.

преди 56 минути, *S197* написа:

По-скоро трябва да се взривят паметниците на американските пилоти, бомбардирали България!!! АМа не си чувал за това, нали? Щот народа е тъп и прост и гледа само българска телевизия, която на свой ред взима новини от cnn и nbc. От там народа затъпява и не мисли. Той поема буквално всичко, което му изсерат нашенците.

Ауу, ама ти защо не си запознат с творчеството на Иво Сникерович, царя на двойните стандарти, най-врякащия за изтребващите американски бомби и миролюбивите освободителни руски бомби ? 

преди 1 час, *S197* написа:

Говориш глупости. За паметника на американските пилоти не се шуми толкова заради факта, че е една малка плоча. Ако МОЧА беше с подобни мащаби никой нямаше и да е чувал за него.

Предлагам на мястото на МОЧА да им вдигнем нов паметник.

image.jpeg.16636498f4df740061ee449b0cfdcf15.jpeg

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 2 часа, Киро Н. написа:

.. ЛЮБОВ КЪМ USA НЯМА ДА СЕ ПОЯВИ...

Търси се само любов към България , а не към чугунистан

преди 2 часа, WhiteHart написа:

Никой от нищо не ни е освобождавал.

Цяла Европа е освободена от нацистката чума, само ние сме били в някакъв остров на спокойствието и освобождение не ни е било нужно.

У нас не е имало монархофашизъм а ние не сме били съюзници на Хитлер и освен това Земята е плоска, а пък един мармот си завива шоколада в станиол :cool:

преди 4 часа, WhiteHart написа:

Щото организатурити ни съ усигурили сандвичи със сирини...

И рейса, София не е България.

И мек ляп.

Един айдутин не изяде ли цяла агнешка плешка, не чакай от него айдутлук.

Бе...

Да не стане така, че да посрещате армията на съветския паметник?

Хич не ми се е прищяло да идват тук, ма чини ми се, че най-евроатлантиците първи ше припкате с цветя да я посрещате...

преди 3 минути, Мърдокс написа:

Бе...

Да не стане така, че да посрещате армията на съветския паметник?

Хич не ми се е прищяло да идват тук, ма чини ми се, че най-евроатлантиците първи ше припкате с цветя да я посрещате...

Не се намираме в Африка, макар , че на нея искате да замязаме!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.