Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 2 часа, *S197* написа:

По-скоро трябва да се взривят паметниците на американските пилоти, бомбардирали България!!! АМа не си чувал за това, нали?

Чувал съм, даже съм писал тук, ама ти не си чел дори и първата страница на темата, нали?

на 8.03.2023 г. в 15:17, ivottoshev написа:

Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй сгради в София, Враца и други български градове. Ако ще се бутат паметници по-логично е да се почне от втория, нали?

Не ти е силата в този раздел, пич. Пускай си теми с молба за помощ в техническите раздели и си маркирай после собствените постове като решение на проблема (дори и да се окаже че не е никакво решение). Това повече ти тича :wub:

преди 2 часа, N1K17Y написа:

миролюбивите освободителни руски бомби ? 

Това къде го чете?

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 180,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 38 минути, ivottoshev написа:

Цяла Европа е освободена от нацистката чума, само ние сме били в някакъв остров на спокойствието и освобождение не ни е било нужно.

У нас не е имало монархофашизъм а ние не сме били съюзници на Хитлер и освен това Земята е плоска, а пък един мармот си завива шоколада в станиол :cool:

Четеш историята така, както дяволът - евангелието. Типично за комунист. Първо - ние сме били СЪЮЗНИЦИ на нацистката чума. Не са ни завладявали, не са ни избивали, не вярвай на написаното в "Овчарчето Калитко". Да, били сме остров на спокойствието. Независима суверенна държава, по своя воля станала съюзник на един от двата лагера. "Фашисткото робство", дето ни го набиваха в главите в соц училищата навремето, съществува само в чугунените глави на другарите комунисти. А въпросните другари комунисти са били толкова незначително малцинство, че без подкрепата на съветските войски никога не биха се добрали до властта. "Монархофашизъм" е друга соц измислица, за да плашат хората колко зле, видиш ли, било преди райския комунизъм да се възцари на власт. Така че още веднъж, белким проумееш, ама едва ли - не сме били освобождавани от нищо. Били сме нападнати и окупирани, окупаторите издигат на власт своите верни български лакеи, провеждат жестоко прочистване с т.н.р. Народен съд, в който избиват голяма част от умните, богати и образовани хора. Избиват ги най-вече заради това - че са богати, умни и образовани. Въшливите неуки ватенки не понасят такива. Всички трябва да са като тях - бедни, неуки и въшливи. БГ ватенките издигат въпросния паметник, за да не забравя народът кой управлява парада - големият брат от изток. Това не е паметник на армия, воювала срещу нацизма. По идея и замисъл това е паметник, символ на подтисничеството, подчинението и преклонението пред един окупатор. Сигурен съм, че нищо няма да вденеш от това, защо ли се хабя да пиша...

преди 1 минута, WhiteHart написа:

Първо - ние сме били СЪЮЗНИЦИ на нацистката чума.

И? Трябвало е така да си остане ли? Видимо е че това искаш да се беше случило, щом искаш да се бута паметникът на армията, изгонила нацистите от Източна Европа и в частност от България.

преди 5 минути, ivottoshev написа:

И? Трябвало е така да си остане ли? Видимо е че това искаш да се беше случило, щом искаш да се бута паметникът на армията, изгонила нацистите от Източна Европа и в частност от България.

До 44 сме били, после сме се обърнали, така както чугуните са били до 41ва, След като сме се обърнали, чугуните какво дирят тук ... три години? И коя армия ги гони фашагите от Балканите, не е чугунската, те идват само да берат лаври и всичко що им хареса , в натура тоже! :newspaper:

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Изобщо не ме разбираш. ТОВА НЕ Е ПАМЕТНИК НА АРМИЯТА, ПОБЕДИЛА НАЦИЗМА. ТОВА Е ПАМЕТНИК - СИМВОЛ НА ОКУПАЦИЯТА НИ И 45 ГОДИНИ СЪВЕТСКО ПОДТИСНИЧЕСТВО. Ако беше паметник, посветен на победата над нацизма, съм окей с това, дори подкрепям. Не съм нацист и не симпатизирам на Хитлер, ако това намекваш. 

преди 33 минути, WhiteHart написа:

ТОВА НЕ Е ПАМЕТНИК НА АРМИЯТА, ПОБЕДИЛА НАЦИЗМА. . 

Не бре не е. Червената армия се е борила и е победила извънземните :)

преди 1 час, WhiteHart написа:

Изобщо не ме разбираш. ТОВА НЕ Е ПАМЕТНИК НА АРМИЯТА, ПОБЕДИЛА НАЦИЗМА. ТОВА Е ПАМЕТНИК - СИМВОЛ НА ОКУПАЦИЯТА НИ И 45 ГОДИНИ СЪВЕТСКО ПОДТИСНИЧЕСТВО. Ако беше паметник, посветен на победата над нацизма, съм окей с това, дори подкрепям. Не съм нацист и не симпатизирам на Хитлер, ако това намекваш. 

Иво Тошев е ядрена ватенка. Вика за Русия с пълно гърло по всички теми.

Извърта като не му оттърва и си измисля нова логика. Не си първия дето му обяснява, че не забелязва гредата в своето око.

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Иво Тошев е ядрена ватенка. Вика за Русия с пълно гърло по всички теми.

Къде това? Имаше един, дето щеше да показва сто мои поста, дето "викам за Русия", пък не можа да покаже нищо. Ти ще се пробваш ли?

преди 5 часа, ivottoshev написа:

Чувал съм, даже съм писал тук, ама ти не си чел дори и първата страница на темата, нали?

Да ти приличам на идиот, който ще чете 40+ страници, на идиоти, които искат да премахнат идиотски паметник?

PS: Лесно е изравниш със земята, ама айде построй нещо. Това се отнася за всички мрънкалници, които само.... мрънкят като пенсионери, които си нямат друго работа.

преди 25 минути, *S197* написа:

Да ти приличам на идиот

Да.

Написах ти го още в онази твоя тема, в която маркира като "решение" свой собствен пост, а после сам каза че това даже не е решило проблемът :)

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Да.

Написах ти го още в онази твоя тема, в която маркира като "решение" свой собствен пост, а после сам каза че това даже не е решило проблемът :)

В момента спориш с мен, значи и и ти си идиот.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Той и като не спори с теб пак е идиот.

За една група нискоинтелигентни индивиди, всеки различен от тях е "идиот"...

преди 5 минути, ivottoshev написа:

За нискоинтелигентните индивиди, всеки различен от тях е "идиот"...

Ти като НЕ си идиот, с кво се различаваш от идиотите?

ПС: Не ми отговаряй - няма да чета - АЗ съм в друга лига!

преди 15 минути, NewRedDragon написа:

Не ми отговаряй - няма да чета - АЗ съм в друга лига!

Що пък да не четеш? Знам в коя лига си, ама избери да дадеш седмичната си печалба за нет и ще можеш да четеш. Няма да ти е за пръв път да караш няколко дни само на леб и лютеница.

Всъщност решението си е твое. Явно днес за теб гладът е по-силен от тока нета :)

преди 21 часа, WhiteHart написа:

Четеш историята така, както дяволът - евангелието. Типично за комунист. Първо - ние сме били СЪЮЗНИЦИ на нацистката чума. Не са ни завладявали, не са ни избивали, не вярвай на написаното в "Овчарчето Калитко". Да, били сме остров на спокойствието. Независима суверенна държава, по своя воля станала съюзник на един от двата лагера. "Фашисткото робство", дето ни го набиваха в главите в соц училищата навремето, съществува само в чугунените глави на другарите комунисти. А въпросните другари комунисти са били толкова незначително малцинство, че без подкрепата на съветските войски никога не биха се добрали до властта. "Монархофашизъм" е друга соц измислица, за да плашат хората колко зле, видиш ли, било преди райския комунизъм да се възцари на власт. Така че още веднъж, белким проумееш, ама едва ли - не сме били освобождавани от нищо. Били сме нападнати и окупирани, окупаторите издигат на власт своите верни български лакеи, провеждат жестоко прочистване с т.н.р. Народен съд, в който избиват голяма част от умните, богати и образовани хора. Избиват ги най-вече заради това - че са богати, умни и образовани. Въшливите неуки ватенки не понасят такива. Всички трябва да са като тях - бедни, неуки и въшливи. БГ ватенките издигат въпросния паметник, за да не забравя народът кой управлява парада - големият брат от изток. Това не е паметник на армия, воювала срещу нацизма. По идея и замисъл това е паметник, символ на подтисничеството, подчинението и преклонението пред един окупатор. Сигурен съм, че нищо няма да вденеш от това, защо ли се хабя да пиша...

не бе,  фейкомета тошеффффф никога не "вика за русия" , никога за "комунистите"  :) 

Ама както  знаем мн добре -  когато приличаш на л'йно, когато миришеш на л'йно, когато говориш като л'йно и когато пееш л'йняна пропаганда, най вероятно е че си л'йно . :)

Малко перефразирам лафа, но е ясно :) 

По темата мн интересен символ имали ватенките :

366341350_10160121090096225_475156540089

:giggle1:

преди 2 часа, miro20 написа:

По темата мн интересен символ имали ватенките :

366341350_10160121090096225_475156540089

Мда, това е само и единствено символ на медицинските части на армията на САЩ, даже те са го измислили.

Е, забелязват се и някои леки разлики, но.......щом някой дебил е казал, че е така, а Мирча дори го е и цитирал, значи е така.

А всъщност е :

https://bg.wikipedia.org/wiki/Кадуцей

Дори ще ти подшушна, че всъщност медицинските части на армията на САЩ ползват грешния символ за медицина.

https://en.wikipedia.org/wiki/Caduceus

:hush:

image.png.baa616f2ae21a0f9e91bd307a809f9e9.png

Лоша новина за противниците на Паметника на съветската армия

Премахването на скулптурите от Паметника на Съветската армия и премахването му от Княжеската градина в София няма да се случи тази година. Причината е, че липсват проектни документи, които да дадат информация за него и съответно инженерите да пресметнат какво е нужно за преместването. Това се разбира от съобщение на областната управа на София-град.

https://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/losha-novina-za-protivnitsite-na-pametnika-na-svetskata-armiya-532617.html

Рано или късно ще го разкарат от там. Като не тази година - догодина. 

преди 1 час, AAUUXX написа:

Как ще изготвиш проектни документи за завършен проект ?!

Преместването ще трябва да се случи с проект - проект за преместване, за което също е нужен и проекта и друга документация от изграждането му за да улеснят изготвянето на първия по демонтиране, преместване и изграждане. "Заради липсата на документи преместването на Паметника на Съветската армия от Княжеската градина в София се отлага за следващата година.....Необходим е геофизически и геологически анализ на терена и подземната му част, за да се прецени дали монументът може да бъде стабилно поставен. Необходим е и инженерен проект."

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.