Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 3 часа, AAUUXX написа:

Причината е, че....

сме хамериканска колония и господарите от сащ не дават, инак на нашите некомунисти и неватенки, дето въобще не работят за кремъл, много им се иска, 30+ години го плануват, ама ..... хамериканците не разрешават, ран- ът пише не може. Добре е поне, че се появи един кадърен човек от род на потомствени партизани, дето се вика от старата школа, байтошовата, ся като стане кмет и ще свърши работа.

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 180,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 4 часа, JohnTRIVOLTA написа:

"Заради липсата на документи преместването на Паметника на Съветската армия от Княжеската градина в София се отлага за следващата година...

Следващата година отново има избори. Ще го отложат за по-следващата...

преди 10 часа, *S197* написа:

Глупаците да си ходят на село.

Untitled.jpg

На практика - в тази анкета има два въпроса:

1. Трябва ли да има такъв паметник?
  2. Ако да - трябва ли да е точно на това място?
преди 1 час, jhoro написа:

На практика - в тази анкета има два въпроса:

1. Трябва ли да има такъв паметник?
  2. Ако да - трябва ли да е точно на това място?

Важното е че по-голяма част от обществото не желае да е на това мяссто.  ... не, не ми давайте за обществена нагласа гласуване на 50-60човека от някой форум :newspaper:

Гласували 100 човека - и вече някой дават акъл

Колко процента е от населението на  София ?

преди 16 минути, Киро Н. написа:

Гласували 100 човека - и вече някой дават акъл

Колко процента е от населението на  София ?

Вероятно не повече от 15% да са от София. Ако има референдум в София сигурно ще е от порядъка на 90% ЗА .

преди 3 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Важното е че по-голяма част от обществото не желае да е на това мяссто. 

На теб кой ти го каза? Сигурен ли си?

преди 1 час, ivottoshev написа:

На теб кой ти го каза? Сигурен ли си?

Нали коментирахме три дена едно социологическо проучване, което постнахте в сумата и теми, колко и кои искат соца или забравете как се цакате сами? В София специално е останало малко номенклатура жива на които децата също не желаят соц.

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Нали коментирахме три дена едно социологическо проучване, което постнахте в сумата и теми, колко и кои искат соца или забравете как се цакате сами? В София специално е останало малко номенклатура жива на които децата също не желаят соц.

Аз приличам ли ти на човек, който си иска соц-а? Защо реши че само комунетата са против бутане на паметника?

Ето ти коментара:

преди 20 минути, Joss Bomon написа:

Ето ти коментара:

Коментарите тук във форума, в тубата всякакви може да се намерят от полуреалистични до изцяло фантасмагорични!

преди 27 минути, Joss Bomon написа:

Ето ти коментара:

Това ли е новата опорка? Че "всеки трети българин иска да се върне времето на Тодор Живков"? Ама това значи още и че другите двама не искат.

преди 30 минути, ivottoshev написа:

Аз приличам ли ти на човек, който си иска соц-а? Защо реши че само комунетата са против бутане на паметника?

Да, приличаш на такъв, който иска соца. Защото само те се заявяват. Кои са другите? Трезво мислещ няма такъв и за това болшинството искат да се премести, други дори да се бутне безвъзвратно.

преди 38 минути, ivottoshev написа:

Че ти си комуне

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

други дори да се бутне безвъзвратно

Да, аз искам да се взриви зрелищно

преди 10 минути, Гражданин написа:

Това ли е новата опорка? Че "всеки трети българин иска да се върне времето на Тодор Живков"? Ама това значи още, че другите 2ма не искат.

До 10г. ще една пета по естествен път.

Контра за МОЧА: "Възраждане" иска премахването на паметника на американските летци

Цитат

"Възраждане" ще настоява паметникът на американските летци, които са допринесли единствено за смъртта на мирно българско население през Втората световна война да бъде демонтиран. Наличието на този паметник на българска земя е позор за управляващите страната ни, защото той е във възхвала на тези, които са виновни за убийството на българско население, поясняват от партията и припомнят историята.

От 18 октомври 1943 до 17 април 1944 англо-американците убиват 4208 българи, раняват тежко още 4744 българи и разрушават или увреждат 12 657 сгради, включително Народното събрание, причинявайки щети за милиарди левове. Убитите българи са само жени, деца и старци - мирни невинни жители. В боевете умират и десетки български военни пилоти, които с живота си пазят небето над България.

https://www.dnes.bg/politika/2023/08/05/kontra-za-mocha-vyzrajdane-iska-premahvaneto-na-pametnika-na-amerikanskite-letci.578648

Да, приличаш на такъв, който иска соца. Защото само те се заявяват. Кои са другите? Трезво мислещ няма такъв и за това болшинството искат да се премести, други дори да се бутне безвъзвратно.

Не искам соц-а. Не искам обаче Посолството да командва всичко у нас и да се отричаме от историята си само защото в момента на мода тук са карварите. Ако след време дойде друго Посолство да командва? Тогава ще връщаме ли паметници? Ще връщаме ли и 3-ти март, ако сега заради кравопоклонниците го зачеркнем? 

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Че ти си комуне

И Кунчев е умрял, Турция граничи с Русия и тн., и тн. ...

Знаем за склонността ти да приемаш желаното за реално. Не се притеснявай :cool:

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Не искам соц-а. Не искам обаче Посолството да командва всичко у нас и да се отричаме от историята си само защото в момента на мода тук са карварите. Ако след време дойде друго Посолство да командва? Тогава ще връщаме ли паметници? Ще връщаме ли и 3-ти март, ако сега заради кравопоклонниците го зачеркнем? 

Че кой иска някакво посолство да го управлява? Кое е отречено в историята ни? Каква е тази мода на кравари? Болшинството в края на краищата решава, не чуждо посолство както каза, така че товзи монумент - моча за повеето,мястото му не е там и е редно да се премести. Относно 3-ти март няма какво да връщаме, той си остава официален празник и такъв ще е винаги, както 6 и 22 септември, а денят на просвещението ще е национален.

преди 32 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Болшинството в края на краищата решава

Съгласен съм с това ,затова нека бъде направен референдум за да реши болшинството.

https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/365024326_10222529614299870_7214490671357700973_n.jpg?stp=cp6_dst-jpg_p843x403&_nc_cat=102&cb=99be929b-3346023f&ccb=1-7&_nc_sid=dd63ad&_nc_ohc=UNb4gOIEw04AX_5khrV&_nc_ht=scontent-sof1-1.xx&oh=00_AfDY4jIBuPAEavFkoQOiXOjcSfNdHDzi0YYd9UWPHR3Y0w&oe=64DC980A

Кое е отречено в историята ни? Каква е тази мода на кравари?

Ми не четеш ли? У нас не е имало фашисти, османците само са си присъствали и ние мирно сме си съжителствали с тях... 

Ако за изгонването на османци и нацисти беше спомогнал Джон, а не Иван, тогава тези периоди в историята ни нямаше да се отричат, ама днес не е политкоректно да си признаем ролята на Русия в Освобожденията ни и за това се правим че нищо особено не се е случвало и четем че Русия не е имало от какво да ни освобождава. 

преди 1 час, AAUUXX написа:

Съгласен съм с това ,затова нека бъде направен референдум за да реши болшинството.

Референдум има на 4 години , понякога и по-често - парламентарни избори. Да по петим, че се забравя!

Референдума няма да даде кой знае какви различни резултати, не знам каква е тая мания и кой ви я втълпява?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.