Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 34 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Защото не сме били във война със съветите и сме поддържали официални дипломатически отношения, което не преполага и нападение,

А защо съветите не прогониха германците от Полша 39та , а седнаха на една маса и развързаха ВСВ ? Какви бяха те до 1941ва , питах вече и никой не казва. що така?

Нашата неутралност отива в кофата на 1.03.1941г, когато официално се присъединяваме към Тристранният пакт.

Съветите не са били във война с Хитлер за да го гонят от където и да било.  Видяли са възможност и те да си отхапят парче от Полша и са се наредили на масата. Това прави ли ги нацисти и поддръжници на Хитлер?

преди 33 минути, parmobil написа:

Че и СССР ни е бомбардирал. Но все ви хваща амнезия за този факт.

Ако това е повод да се взривява Моча, не трябва ли също така да се взриви онзи паметник на летците?

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 180,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 20 часа, miro20 написа:

Имам подозрения че дори не осъзнаваш какво съм казал :) 

Аз не само, че нямам подозрения, а дори съм убеден, че ти често не осъзнаваш какво пишеш.

:)

преди 36 минути, Гражданин написа:

Брех, тая окупация много лоша, че дават да пътуваш и работиш навсякъде, а на всеки светофар скъпи западни коли и хора с айфони.

Мечтите са безплатни ,а айфоня го изплащаш две години,

Цитат

Под 4 процента от всички коли са на по-малко от 5 години. Над 90 на сто от автомобилите са над 10 годишни, а в най-масовият случай - близо 70 на сто, са навършили 15 години. Това сочат данните на Асоциацията на автомобилните производители, съобщи Нова телевизия.

https://news.bg/bulgaria/karame-nay-starite-koli-v-evropa.html

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Не всеки си изплаща телефона по две години, но не е и толкова фатално да се живее на кредит. Или пък ти 10 години ще чакаш, за да си купиш телефон и автомобил? И колите като са стари, не виждам това масово да се отказват хората да си купят.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Ако другарите не бяха окрали парите и не бяха фалирали държавата 97ма щяха нещата да са доста по-добре!

преди 40 минути, инж. Велев написа:

Ти какъв родолюбец си след като сега защитаваш новите ни колонизатори - американците. 

Значи плюеш руснаците, че са ни окупирали. А сега защо не плюеш американците че ни окупират?

Кой е родолюбец и кой не- разципайтя се помежду си. Вие - българите, мен не ме месете.

Аз не съм против руснациге, а против комунистическите блядове - които са виновни за тези неща.

Колкото до х'американците и другите с тях - те не окупират, а купуват. Когато могат - на безценица.

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Ако другарите не бяха окрали парите и не бяха фалирали държавата 97ма щяха нещата да са доста по-добре!

Тази статистика на фактите не е от 97г а от 2022г ,да наясно съм че комунистите са виновни за всичко ,но в това оправдание все по малко хора вярват вече.

преди 5 минути, Гражданин написа:

И колите като са стари, не виждам това масово да се отказват хората да си купят.

Нямат избор хората ,имат нужда от кола ,но нямат възможност за нова ,а някой из нета обясняват че живота е прекрасен и богат :speak:

преди 44 минути, parmobil написа:

Я ми покажи разквартирувани американски войски по къщите на хората, ако обичаш!

И ти ли правиш нелепи сравнения с тогава и сега. Както един се присмиваше (и от там съдеше колко е слаб социализма) че Правц82 бил много слаб и 8 битов в сравнение със сегашните.

Ами тогава след войната в България е нямало бази и специални помещения, където да разквартируват руснаците. И са спели по къщите. Сега вече има бази.

И това ли трябва да ти се обяснява?

преди 10 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ако не бяха сорос и останалите американци, държавата ни сега щеше да е богато като Швейцария.

А, и ако не бяха родните ни предатели и лизачи, и подмазвачи на американците като твоя милост например.

преди 17 минути, ivottoshev написа:

Нашата неутралност отива в кофата на 1.03.1941г, когато официално се присъединяваме към Тристранният пакт.

Съветите не са били във война с Хитлер за да го гонят от където и да било.  Видяли са възможност и те да си отхапят парче от Полша и са се наредили на масата. Това прави ли ги нацисти и поддръжници на Хитлер?

Ако това е повод да се взривява Моча, не трябва ли също така да се взриви онзи паметник на летците?

Имаме ли признание от вас, че СССР е бомбардирала България?

Или ще изпадаме във философски дебати за окупация и освобождение? Аз не знам освободена страна да се окупира за няколко години. Страна да плаща репарации на друга страна, срещу която не е водила никакви военни действия и не е прекъсвала и за миг дипломатически отношения.

преди 6 минути, инж. Велев написа:

И ти ли правиш нелепи сравнения с тогава и сега. Както един се присмиваше (и от там съдеше колко е слаб социализма) че Правц82 бил много слаб и 8 битов в сравнение със сегашните.

Ами тогава след войната в България е нямало бази и специални помещения, където да разквартируват руснаците. И са спели по къщите. Сега вече има бази.

И това ли трябва да ти се обяснява?

Ако не бяха сорос и останалите американци, държавата ни сега щеше да е богато като Швейцария.

А, и ако не бяха родните ни предатели и лизачи, и подмазвачи на американците като твоя милост например.

Колко американски войници има в България?

преди 14 минути, parmobil написа:

Имаме ли признание от вас, че СССР е бомбардирала България?

Тези бомбардировки бяха довод от твоя страна че трябва да се бутне Моча.

Оказва се че в тези бомбардировки те са участвали съвместно с кравари и англичани, за което вече има издигнат друг паметник .

Логично е че след като си за взривяването на Моча, би трябвало да си "за" взривяването и на другият паметник. Не ли?

Лично съм виждал паметника на съветската армия освободителка, в центъра на Виена. Написано на руски, на кирилица. Лично съм минавал по булевард Сталин, в центъра на Брюксел. Тука какво, ще се правим на по-католици, от Папата?

преди 31 минути, AAUUXX написа:

Нямат избор хората ,имат нужда от кола ,но нямат възможност за нова ,а някой из нета обясняват че живота е прекрасен и богат :speak:

Да, то от нямане на избор ще да е сигурно че вече почти всеки пишлигар на 18 кара подарен от родителите му мощен немски автомобил и прави катастрофи. Втора ръка ама немска, бедни хора ама с по едни 5 - 10 бона за подаръци на децата като навършат 18.

преди 21 минути, parmobil написа:

Аз не знам освободена страна да се окупира за няколко години.

Така ли? Че то има ли изобщо освободена от краварите страна, в която да няма американски военни бази? Панама, Гранада, Либия, Ирак...

преди 5 минути, Гражданин написа:

Да, то от нямане на избор ще да е сигурно че вече почти всеки пишлигар на 18 кара подарен от родителите му мощен немски автомобил и прави катастрофи. Втора ръка ама немска, бедни хора ама с по едни 5 - 10 бона за подаръци на децата като навършат 18.

Щом това те кефи аз съм OK. Радвай се на 20 годишната европейска скрап.

току-що, AAUUXX написа:

Щом това те кефи аз съм OK. Радвай се на 20 годишнита европейска скрап.

20++ годишната ми японска страп, е в пъти по-добра от нов Трабант да речем. Който е струвал 2 години вегетиране на фотосинтеза, и чакане повече от американските F-16.

преди 14 минути, IvanKirov написа:

Лично съм виждал паметника на съветската армия освободителка, в центъра на Виена. Написано на руски, на кирилица. Лично съм минавал по булевард Сталин, в центъра на Брюксел. Тука какво, ще се правим на по-католици, от Папата?

Най-впечатляващите съветски военни паметници извън Русия

Дори в Укарна които водат война с Русия не са махнали Паметникът на война освободител в Харков, Украйна

Цитат

Тази огромна скулптура на съветски войник е известна като "Павлуша" (галеното име за Павел) сред жителите на Харков, по примера на пловдивския "Альоша".

https://bg.rbth.com/history/326020-sssr-suvetski-pametnitzi

преди 4 минути, IvanKirov написа:

20++ годишната ми японска страп, е в пъти по-добра от нов Трабант да речем. Който е струвал 2 години вегетиране на фотосинтеза, и чакане повече от американските F-16.

Аз не те убеждавам в нищо ,карай си 20 годишната скрап.

преди 12 минути, AAUUXX написа:

Щом това те кефи аз съм OK. Радвай се на 20 годишната европейска скрап.

Ти каква кола караш? Смяташ ли че ако излезем от ЕС и НАТО ще караш по-добра и чисто нова кола и каква като модел и цена?

преди 1 минута, Гражданин написа:

Ти каква кола караш? Смяташ ли че ако излезем от ЕС и НАТО ще караш по-добра и чисто нова кола и каква като модел и цена?

Няма значение каква кола имам , никога не съм писал че искам да излизаме от ЕС и НАТО ,а напротив искам да бъдем равноправни членове в съюза.

преди 58 минути, AAUUXX написа:

Тази статистика на фактите не е от 97г а от 2022г ,да наясно съм че комунистите са виновни за всичко ,но в това оправдание все по малко хора вярват вече.

Едно е да те занулят /97ма/ друго е да си стартирал с преднина! Още не може да дръпнем заради другарите. Я кажи колко коли се падат на глава от населението по онова време и сега, винаги ще има хора които няма да имат възможност - сега повечето имат такава?

преди 53 минути, инж. Велев написа:

Не знам от къде идва тази ваша фрустрация по щатите, ама те така винаги, на крива ракета космоса виновен! Имахте възможност за повече от 45 години да докажете горното твърдение, а вие три фалита, нормално за безродници и бездарници друг логичен завършек на измислената им идеология не може и да има!

Захлебихме малко, понавдигнахме глава и те пак на готово Швейцария да ни правят т.е. наново да ни фалират искат. Цъ, няма да стане вече, русопитеците са изчезващ вид по тези ширини! :topsecret2:

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Я кажи коко коли се падат на глава от населението по онова време и сега, винаги ще има хора които няма да имат възможност - сега повечето имат такава?

Надявам се разбираш ,че сравняваш два периода от разстояние 34г ,като единя период не е развиван през тези 34г. Сравнението е несъстоятелно.

преди 24 минути, ivottoshev написа:

Така ли? Че то има ли изобщо освободена от краварите страна, в която да няма американски военни бази? Панама, Гранада, Либия, Ирак...

В Германия до ден днешен има американски бази. Германия окупирана ли е?

преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Имахте възможност за повече от 45 години да докажете горното твърдение, а вие три фалита

Че то бе доказано в периода, но не си видял щот не си живял по онова време за което пишеш, повече от 300 завода, 0% безработица , 0% клошари, 0% толерантност към нарушаващите закона. ,Фалирала държава би ли постигнала което имахме ?

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Надвам се разбираш ,че сравняваш два периода от разстояние 34г ,като единя период не е развиван през тези 34г. Сравнението е несъстоятелно.

Ето , виждаш ли сам как споделяш че до преди 34г. години не сме се развивали Сам ще си разбулиш истината :rap:

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Ето , виждаш ли сам как споделяш че до преди 34г. години не сме се развивали Сам ще си разбулиш истината :rap:

Защо не си се развивал през тези 34г :rolleyes:

преди 9 минути, AAUUXX написа:

Че то бе доказано в периода, но не си видял щот не си живял по онова време за което пишеш, повече от 300 завода, 0% безработица , 0% клошари, 0% толерантност към нарушаващите закона. ,Фалирала държава би ли постигнала което имахме ?

Личи си, че с икономиката не си в час. Нека дам по-прост пример за да рзабереш. Банките като дават пари да се построи нещо и нямат ликвидност изпадат във фалит - нямат кеш за други неща, било за вложители, кредитори и др. Когато банката е държавна кой изпада във фалит?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.