Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 35 минути, ivottoshev написа:

Ти ми кажи защо карварите не са се изтеглили от Ирак, Панама, Гранада, Либия...

Нали победиха? Когато те оставят войски въпреки че вече са победили - няма нищо лошо. Когато обаче руснаците са оставили такива войски у нас - те са най-черни на света. Що такива двойни стандарти?

Никога отговор. Винаги на въпроса с въпрос. Що така?

Досега ми плачехте за американските бомбардировки, а като посочих съветските пак се почна клинчене. 

Ето ви и дарената съветска свобода:

https://www.168chasa.bg/Article/4146877

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 180,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 15 минути, AAUUXX написа:

До тук стана ясно ,че не знаеш какво пишеш и в коя тема пишеш, тук писах че искам реферндум за паметника и каквото народа реши това да се случи с него ,темата е за паметника на Съветската армия ако не си видал къде пишеш.

А нима не искаш референдуми за НАТО и ЕС? Може ли точен отговор?

преди 15 минути, AAUUXX написа:

На теб не ти ли харсават.

Не съм бавноразвиващ се, че чак да ми харесват измислемните лилави крави от някаква глупава реклама на шоколод с палмово масло на някаква американска мултинационална корпорация.

преди 1 минута, Гражданин написа:

А нима не искаш референдуми за НАТО и ЕС? Може ли точен отговор?

Не ,не искам ,защо да искам референдум за ЕС и НАТО ,когато те са вече факт ?

преди 32 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Фактите говорят друго!

Ето ти ги фактите бре!

1990г. сме били на 52 място, а 2022г. сме на 68 място и сме единствената страна от ЕС, която не е във най-високия сегмент!

https://countryeconomy.com/hdi?year=1990

https://www.actualno.com/society/bylgarija-izpadna-do-barbados-i-grenada-po-indeksa-na-oon-za-choveshkoto-razvitie-news_1809059.html

https://e-vestnik.bg/36205/balgaria-vse-po-izostanala-darzhava-v-indeksa-na-razvitie-na-oon/

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2022/09/09/bylgariia-izpadna-ot-klasaciiata-za-nai-visoko-razvitite-dyrjavi-v-sveta-na-oon.542949,4

преди 49 минути, JohnTRIVOLTA написа:

О имало още подобни кликбайт сайтове.

О, да!

Точно кликбайт сайт.

:giggle1:

За нас

Le Monde diplomatique се ползва с престижа на едно от най-авторитетните издания за външнополитически анализи в света. Неговите читатели, включително и в България, са политици, дипломати, преподаватели във ВУЗ, бизнесмени.

Тиражът на Le Monde diplomatique с неговите над 30 издания на 22 езика надминава 2,4 милиона екземпляра.

Част от това голямо семейство е и българският "Монд дипломатик".

преди 25 минути, AAUUXX написа:

Не ,не искам ,защо да искам референдум за ЕС и НАТО ,когато те са вече факт ?

Защото бях останал с впечатление, че искаш референдуми.

преди 7 минути, Гражданин написа:

Защото бях останал с впечатление, че искаш референдуми.

Аз искам референдуми ,това е пряка демокрация и мсиля че това е правилно. Ето например казуса с паметника - рефереднум и става всичко ясно ,вместо години на ред да ни занимават с това и да се прави политика от това, народа решава и край точка по темата.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Аз искам референдуми ,това е пряка демокрация и мсиля че това е правилно. Ето например казуса с паметника - рефереднум и става всичко ясно ,вместо години на ред да ни занимават с това и да се прави политика от това, народа решава и край точка по темата.

Да ама за някакъв тъп паметник защо ще се свиква референдум? И какъв ще е този референдум? Само хората в София ще определят този въпрос или и хората от долно Уйно трябва да питаме и те да решат как ще стопанисваме паметниците в София? 

преди 1 минута, Гражданин написа:

Да ама за някакъв тъп паметник защо ще се свиква референдум? И какъв ще е този референдум? Само хората в София ще определят този въпрос или и хората от долно Уйно трябва да питаме и те да решат как ще стопанисваме паметниците в София? 

Ако за теб е тъп паметника ,за голяма част от хората не е тъп. Национален референдум ,не регионален ,Съветската армия не е освободила само София че да се проведе само там референдум.

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Ако за теб е тъп паметника ,за голяма част от хората не е тъп. Национален референдум ,не регионален ,Съветската армия не е освободила само София че да се проведе само там референдум.

Паметникът няма друго нормално тълкуване освен това, че е тотем на соца, символ на възхвала на окупацията ни и на комунистическия строй и служи за религиозни поклонения. Редовно събира червени сектанти и си го ползват за политическа пропаганда на опасен строй и култивацията на нови поколения в чиито съзнания се имплантира опасно раболепие и безраличие към сериозността на този символ. Още малко оставаше да станем 16 република. Оставането на този паметник с настоящия му завет "от векове за векове" е заплаха за националната сигурност.

преди 6 минути, Гражданин написа:

Паметникът няма друго нормално тълкуване освен това, че е тотем на соца, символ на възхвала на окупацията ни и на комунистическия строй и служи за религиозни поклонения. Редовно събира червени сектанти и си го ползват за политическа пропаганда на опасен строй и култивацията на нови поколения в чиито съзнания се имплантира опасно раболепие и безраличие към сериозността на този символ. Още малко оставаше да станем 16 република. Оставането на този паметник с настоящия му завет "от векове за векове" е заплаха за националната сигурност.

Това е твое мнение ,но останалите в държавата хора може да не го споделят и да имат различно от твоето мнение ето защо е важно да има референдум по спорни въпроси като този.

току-що, AAUUXX написа:

Това е твое мнение ,но останалите в дървата хора може да не го споделят и да имат различно от твоето мнение ето защо е важно да има референдум по спорни въпроси като този.

И склонен ли си да живееш в държава, в която малограмотни малцинства ти решеват спорните въпроси? Ще стане идиотокрация. 

преди 4 минути, Гражданин написа:

И склонен ли си да живееш в държава, в която малограмотни малцинства ти решеват спорните въпроси? Ще стане идиотокрация. 

Ти наричаш хората в тази държава малограмотни :ohmy:

Ако е вярно ,то същите тези малогранотни определят живота ти на избори ,или тогава гласуват извънземни ?

А твърдиш ,че пишеш сериозни неща?

Ти наричаш хората в тази държава малограмотни :ohmy:

Само тези, които са малограмотни. 

Ако е вярно ,то същите тези малогранотни определят живота ти на избори ,или тогава гласуват извънземни ?

Трябва да има някакъв санитарен минимум на образователния ценз необходим, за да гласуваш. Хора които не могат да си напишат името няма защо да гласуват.

А твърдиш ,че пишеш сериозни неща?

Нима мислиш, че не съм сериозен? Дал съм сумати аргументи, за да подкрепя мненията си, които отстоявам тук.

Само тези, които са малограмотни. 

Те съставляват малка част от имащите право на глас.

Трябва да има някакъв санитарен минимум на образователния ценз необходим, за да гласуваш. Хора които не могат да си напишат името няма защо да гласуват.

Съгласен съм с това ,но ако реши някой да въведе такъв минимум ще се активират разни НПО и защититници на правата ,ще бъде определена тази мярка като дискриминационна и няма да се случи.

Паметник се създава да слави и обединява народа ,нацията. Ако даден паметник предизвиква разединение  то той НЕ трябва да го има. Този паметник е точно такъв. Той трябва да се разглоби внимателно и да се премести в музея и който иска да му се кланя да ходи там. На това централно и хубаво място  в София /нашата столица/трябва да се изгради нещо ,което да предизвиква ГОРДОСТ на българите и идеята да се изгради  паметник/мемориал/  за славните БЪЛГАРСКИ царе  и да показва нашето славно минало е ДОБРА. Разбира се такъв комплекс трябва да се проектира и изпълни така , че да има художествена  и естетическа  стойност ,да бъде обект на туристическа  атракция . Решението да се премести това руско плашило от центъра е правилно и то ще се изпълни!

преди 2 часа, N1K17Y написа:

Защо тогава не си "за" взривяването на Моча ? 

на 8.03.2023 г. в 23:00, ivottoshev написа:

Ако се премахне първо карварския и ако някой гарантира че там няма да изникне поредният МОЛ или бизнессграда - тогава нека се премести в музея.

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Ние със собствените си ръце издигнахме паметник на Червената Армия Окупаторка, който сега трябва да взривим.

Не знам у нас да има паметник на такава армия. Къде си го издигнал? Може ли снимки?

преди 9 минути, bigiadri написа:

На това централно и хубаво място  в София /нашата столица/трябва да се изгради нещо ,което да предизвиква ГОРДОСТ на българите и идеята да се изгради  паметник/мемориал/  за славните БЪЛГАРСКИ царе  и да показва нашето славно минало е ДОБРА. 

OK, разбирам тезата ти ,но ако този паметник за който пишеш не се хареса на някой ? Какво ще го местим и него някъде ли ,в някой музей? Какъвто и паметник да бъде създаден той няма да има силата да бъде харесан от всички българи - което е нормално, но ако това е причина да бъде премахван един паметник то ще се окажем че всяка година ще я започваме с нов паметник ,а стария ще отива в музей. Паметника з който пишем в темата е част от истроията ни ,историята не може да в скрием в музей и да се правим че не се е случила, а пък нови паметници нека бъдат правени ,никой няма против това.

преди 2 часа, parmobil написа:

Никога отговор. Винаги на въпроса с въпрос. Що така?

:lol6:Колко добре се описа :D

На моят въпрос: Защо не ревеш че краварите не са се изтеглили след победата си в Гранада, Панама, Либия, Ирак и тн., а ревеш че руснаците не са се изтеглили след победата си над България... ти отговори с въпрос за Германия 

преди 35 минути, AAUUXX написа:

Те съставляват малка част от имащите право на глас.

Абе хич не са малка част като виждам колко много хора не знаят каква е разликата между "и" и "й". Такива просто не мога да понасям. И познай какво, много често точно тези хора са с разни картинки в профилите като онази на мечката и лъва застанали един до друг, Путин, сърпове и чукове и вече както е модерно напоследък рамка на профилната снимка и логото на пежо. Често такива индивиди крещят в коментарите във фейсбук как ще убият някой "национален предател", че не харесвал Путин или нещо друго "българско". Снимките на тези индивиди показват и мутренски стойки, снимки пред чужди немски автомобили за по 100 бона и т.н. позьорщини. Ей тия ли трябва да имат право на глас? Двойкаджиите на класа, които сега са пораснали в големи мутри и се възхищават на някаква поза с "патриотизъм" и евразийска мутренщина? Като ще гласуват по геополитически въпроси, тогава да се явят на тест по история и политика, с които да се установи колко индивидът е запознат с темите, за които ще изрази своя глас. Ако не минава теста, не може да отиде да гласува по даден въпрос. И същото се отнася и за референдуми свързани с енергетиката, медицината и т.н.. Нека само специалисти могат да дават становища по важни въпроси, а не някой овчар от долно Уйно да ми определя дали одобрява при лихвен процент от 7%, LCOE (нивелираната цена на електроенергията) от ядрената енергия да е по-близка до тази на въглища, но по-ниска от тази на природния газ, а при 10% лихва LCOE на ядрената енергия да е по-висока от тази на природния газ и въглищата?

преди 35 минути, AAUUXX написа:

Съгласен съм с това ,но ако реши някой да въведе такъв минимум ще се активират разни НПО и защититници на правата ,ще бъде определена тази мярка като дискриминационна и няма да се случи.

Просто няма да ги наричаме референдуми, а допитване до експерти. Не може никое НПО да съди някоя държава, че тя решава да се допитва до експерти.

преди 2 минути, Гражданин написа:

о. Често такива индивиди крещят в коментарите във фейсбук как ще убият някой "национален предател", че не харесвал Путин или нещо друго "българско".

Фейсбук не е релаността ,не знам защо правиш заключения от това кой какво пише някъде в соц. медия.

Не може никое НПО да съди някоя държава, че тя решава да се допитва до експерти.

Експерти :ohmy:

И как този експерт ше знае аз какво мисля ,ще е нужно да бъде и екстрасенс освен експерт, аз не искам някой да мсили вместо мен ,аз мога да мисля и искам да го правя.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Фейсбук не е релаността ,не знам защо правиш заключения от това кой какво пише някъде в соц. медия.

Фейсбук е една доста добра представителна извадка, в която веднага се вижда веднага кой какъв е. Като вляза там съм като на зоопарк. 

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Експерти :ohmy:

И как този експерт ше знае аз какво мисля ,ще е нужно да бъде и екстрасенс освен експерт, аз не искам някой да мсили вместо мен ,аз мога да мисля и искам да го правя.

Ако ти покриваш критериите, че да се изкажеш по даден въпрос (т.е. си минал теста) те пишат като експерт по темата и можеш да гласуваш при взимането на решението. Например, ако познаваш добре историята и си минал теста с въпроси какво е правила червената армия в България между 1944 и 1947, тогава ще имаш право и да гласуваш дали да остане паметника или да се премести. Може ли така?

преди 9 минути, Гражданин написа:

Абе хич не са малка част като виждам колко много хора не знаят каква е разликата между "и" и "й". Такива просто не мога да понасям. И познай какво, много често точно тези хора са с разни картинки в профилите като онази на мечката и лъва застанали един до друг, Путин, сърпове и чукове и вече както е модерно напоследък рамка на профилната снимка и логото на пежо.

Само се огледай кои са в отбор "Черешка" тук във форума.

Офцата - не може да напише едно изречение без правописна грешка и Цоцко1, който до скоро изобщо не можеше да пише, а пускаше само картинки.

Та какво казваше за това кой лагер са по-грамотни?

ПП: Видя ли как нагласих фактите така че да ми изнасят на мен? Същото се опита да направиш и ти.  Не те знам защо го правиш. Това са тролски номера на които вече никой не кълве...

току-що, ivottoshev написа:

Само се огледай кои са в отбор "Черешка" тук във форума.

Офцата - не може да напише едно изречение без правописна грешка и Цоцко1, който до скоро изобщо не можеше да пише, а пускаше само картинки.

Та какво казваше за това кой лагер са по-грамотни?

ПП: Видя ли как нагласих фактите така че да ми изнасят на мен? Същото се опита да направиш и ти.  Не те знам защо го правиш. Това са тролски номера на които вече никой не кълве...

Не знам какви са тези факти, за които говориш. До сега нито веднъж не си успял да ме обориш за нищо.

преди 36 минути, AAUUXX написа:

Паметника з който пишем в темата е част от истроията ни

Не е. Рашистката Окупаторска Армия не ни е освободила, а ни е окупирала и е въвела повсеместен комунизъм и мракобесие в България.

Единствения исторически верен факт е, че сме го построили.

Следващия ще бъде като го взривим

преди 9 минути, Гражданин написа:

Например, ако познаваш добре историята и си минал теста с въпроси какво е правила червената армия в България между 1944 и 1947, тогава ще имаш право и да гласуваш дали да остане паметника или да се премести. Може ли така?

Да я познаваш историята добре според геополитическата орентация или според ученото в час по история - щот са различни раути? 

току-що, Реджеп Иведик написа:

Не е. Рашистката Окупаторска Армия не ни е освободила, а ни е окупирала и е въвела повсеместен комунизъм и мракобесие в България.

Теб защо те е окупирала руската армия не е мой проблем :speak:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.