Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 6 минути, parmobil написа:

В Германия до ден днешен има американски бази. Германия окупирана ли е?

Ти ми кажи защо карварите не са се изтеглили от Ирак, Панама, Гранада, Либия...

Нали победиха? Когато те оставят войски въпреки че вече са победили - няма нищо лошо. Когато обаче руснаците са оставили такива войски у нас - те са най-черни на света. Що такива двойни стандарти?

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 180,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Защо не си се развивал през тези 34г :rolleyes:

За пореден път да ти го кажа, заради другарите които фалираха държавата в началото на прехода и кулминацията 97ма.

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Личис и, че с иконоиката не си в час. Нека дам по-прост пример за да рзабереш. Банките като дават пари да се построи нещо и нямат ликвидност изпадат във фалит - нямат кеш за други неща, било за вложители, кредитори и др. Когато банката е държавна кой изпада във фалит?

Май ти не разбираш от това за което пишеш, ето цитат да прочетеш факти ,прочети и от линка статията какво сме произвеждали сравнено със сега.

Цитат

Живота от 1944 до 1989 който загубихме и това което „спечелихме“ от 1989 до днес.

Четете и разказвайте за да знаят хората истинската си история….

За периода 1979-1988 г. САЩ увеличава БВП на глава от населението със 182%, Япония с 275%, Германия със 158%, Франция със 157%, а България увеличава БВП на глава от населението с 234%. Това ще рече, че България по време на комунизма, дори и в годините на Перестройка, никога не е била в рецесия, камо ли фалирала, както поучава западната пропаганда.

https://pp-podem.bg/2019/08/14/Народна-Република-България-от-1944-г-до-1989-г/

преди 46 минути, ivottoshev написа:

Логично е че след като си за взривяването на Моча, би трябвало да си "за" взривяването и на другият паметник. Не ли?

Защо тогава не си "за" взривяването на Моча ? 

преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

За пореден път да ти го кажа, заради другарите които фалираха държавата в началото на прехода и кулминацията 97ма.

Разбирам спрял си  в 97г ,ама ние се развиваме и сме в 2023г  :speak:

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Май ти не разбираш от това за което пишеш, ето цитат да прочетеш факти ,прочети и от линка статията какво сме произвеждали сравнено със сега.

https://pp-podem.bg/2019/08/14/Народна-Република-България-от-1944-г-до-1989-г/

Чакам линкове още от флагман и поглед инфо. Докато не спрете да четете червени "книжки" ще е така. Има си официална статистика , многократно ви е давана информация от нея - НСИ, от БНБ и ДА Архиви т.н. Та тези научно-фантастични притчи пред някой червен шаман могат да хванат дикиш! :diving:

преди 7 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ето , виждаш ли сам как споделяш че до преди 34г. години не сме се развивали Сам ще си разбулиш истината :rap:

Не сме бре.

"Още по-впечатляващи са данните, ако за сравнение се използват по-модерни и комплексни показатели, като например индексът на човешко развитие, който от 1990 г. насам се прилага от Програмата на ООН за развитие. Той подрежда страните съобразно три основни критерия: 1. продължителност на човешкия живот от момента на раждането; 2. знанията, измервани с притегления показател от грамотността на възрастните и продължителността на училищното образование; 3. реалният доход на човек от населението.

През 1987 г., когато ООН за първи път мери този показател, България е поставена на 27-о място между 130 държави в света. На първо място по индекс на човешко развитие тогава е Япония, на 19-о – САЩ. Това означава, че в предходните десетилетия България се е развивала във висока степен успешно, защото по един комплексен показател се е оказала много напред в класацията. От балканските страни само Гърция е била малко по-напред – на 22-ро място, а от бившите социалистически държави – само ГДР (на 21-во) и Чехословакия (на 25-о). Югославия е на 31-во място, Унгария – на 30-о, Полша – на 33-о, Румъния – на 41-во. След България са държави като Сингапур (35-о място) и Южна Корея (34-о място). ) (5)"

https://bg.mondediplo.com/2007/10/article181.html

преди 31 минути, AAUUXX написа:

Няма значение каква кола имам , никога не съм писал че искам да излизаме от ЕС и НАТО ,а напротив искам да бъдем равноправни членове в съюза.

А да се обзаложим ли, че твоето разбиране за равноправие е не да бъдем толкова равноправни членове колкото да има референдум за излизане от тези съюзи щото много копейки не им е кеф че сме нещо в тях, та да им дадем шанс да обърнем палачинката?

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Разбирам спрял си  в 97г ,ама ние се развиваме и сме в 2023г  :speak:

Да , държавата тогава спря! Ами ето, сам казваш че се развиваме, а ти соца си искаш. За втори път сам си отговаряш, почвате да се осъзнавате сякаш :wub:

преди 1 минута, Гражданин написа:

А да се обзаложим ли, че твоето разбиране за равноправие е не да бъдем толкова равноправни членове колкото да има референдум за излизане от тези съюзи щото много копейки не им е кеф че сме нещо в тях, та да им дадем нанс да обърнем палачинката?

Тц, ако за теб не е проблем да сме на втора ,трета и пета скорост в ЕС ,да получаваш заплата 5 пъти по малка за една и съща работа с работник от ЕС на мен не ми е OK, това. 

преди 2 минути, M.Николов написа:

Не сме бре.

"Още по-впечатляващи са данните, ако за сравнение се използват по-модерни и комплексни показатели, като например индексът на човешко развитие, който от 1990 г. насам се прилага от Програмата на ООН за развитие. Той подрежда страните съобразно три основни критерия: 1. продължителност на човешкия живот от момента на раждането; 2. знанията, измервани с притегления показател от грамотността на възрастните и продължителността на училищното образование; 3. реалният доход на човек от населението.

През 1987 г., когато ООН за първи път мери този показател, България е поставена на 27-о място между 130 държави в света. На първо място по индекс на човешко развитие тогава е Япония, на 19-о – САЩ. Това означава, че в предходните десетилетия България се е развивала във висока степен успешно, защото по един комплексен показател се е оказала много напред в класацията. От балканските страни само Гърция е била малко по-напред – на 22-ро място, а от бившите социалистически държави – само ГДР (на 21-во) и Чехословакия (на 25-о). Югославия е на 31-во място, Унгария – на 30-о, Полша – на 33-о, Румъния – на 41-во. След България са държави като Сингапур (35-о място) и Южна Корея (34-о място). ) (5)"

https://bg.mondediplo.com/2007/10/article181.html

Фактите говорят друго! О имало още подобни кликбайт сайтове.

преди 5 минути, JohnTRIVOLTA написа:

а ти соца си искаш. 

Това също никога не съм писал ?

Защо да искам нещо което си замина преди 34г и изобщо възможно ли е да се върне строй който няма как да се впише в съвремието? 

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Тц, ако за теб не е проблем да сме на втора ,трета и пета скорост в ЕС ,да получаваш заплата 5 пъти по малка за една и съща работа с работник от ЕС на мен не ми е OK, това. 

Тоест не отричаш, че искаш да излезем от ЕС щото Ганьо смята, че тея големите заплати трябва веднага да почнат да падат от небето и ако не ни се даде наготово веднагически от всяка благина на високоразвитата цивилизация, трябва скорострелно да напущаме съюзите и да се надупим геополитически както може по-изгодно с избор между Турция или Русия?

току-що, Гражданин написа:

Тоест не отричаш, че искаш да излезем от ЕС щото Ганьо смята, че тея големите заплати трябва веднага да почнат да падат от небето и ако ни се даде наготово веднагически от всяка благина на високоразвитата цивилизация, трябва скорострелно да напущаме съюзите и да се надупим геополитически както може по-изгодно с избор между Турция или Русия?

Защо искаш да излезем от ЕС ,ние не можем да сме автономна независима държава ?

Смятам ,че след като сме в ЕС е редно да бъдем правноправни негови членове ,ти как го разбираш това членство ? Ако доходите ни са приравнени с тези от западна европа няма да има хора които да искат да работят на запад ,ще работят тук ,ще създават продукт тук за нашата държава.

току-що, AAUUXX написа:

Защо искаш да излезем от ЕС ,ние не можем да сме автономна независима държава ?

Смятам ,че след като сме в ЕС е редно да бъдем правноправни негови членове ,ти как го разбираш това членство ? Ако доходите ни са приравнени с тези от западна европа няма да има хора които да искат да работят на запад ,ще работят тук ,ще създават продукт тук за нашата държава.

"Автономна независима държава"? Като коя? Можеш ли да цитираш имената на държавите, на които искаш да приличаме?

преди 3 минути, Гражданин написа:

"Автономна независима държава"? Като коя? Можеш ли да цитираш имената на държавите, на които искаш да приличаме?

Швейцария.

PS: Защото много харесвам швейцарските крави ,лилавите дето правят милка шоколада с тяхното мляко.

току-що, AAUUXX написа:

Швейцария.

Можеш ли да ми изброиш поне пет разлики между Швейцария и България?

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Швейцария.

Политически, икономически, исторически и най-вече географски не сравнима!

Можеш ли да ми изброиш поне пет разлики между Швейцария и България?

А защо да го правя ?

току-що, AAUUXX написа:

А защо да го правя ?

За да се обосновеш, че разбираш за какво говориш. 

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Политически, икономически, исторически и най-вече географски не сравнима!

С кого искаш да се сравянваме тогава ? С Ибибио от Нигерия ли ?

За да се обосновеш, че разбираш за какво говориш. 

Защо не се обосновиш ти ? 

преди 2 часа, ivottoshev написа:

даже им издигнахме паметник

Това е лъжа. Сами си го издигнаха пред Посолството, да се свети името Му.

Ние със собствените си ръце издигнахме паметник на Червената Армия Окупаторка, който сега трябва да взривим.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Защо не се обосновиш ти ? 

Аз се обосновах като показах, че ти не искаш да се обосновеш, с което показваш, че изобщо не разбираш за какво говориш. До тук стана ясно, че искаш референдум за излизане от ЕС и НАТО, защото се чувстваш като последна дупка на кавала в тях. И на второ място, по-горе каза, че искаш да сме като Швейцария, защото ти харесвали кравите от рекламата. Т.е. до тук ти не успя да изтъкнеш никакви други аргументи освен такива на ниво "Шоуто на Слави". Дай на Ганьо големите заплати веднага, инак заплашва НАТО и ЕС, че ще излиза от тях! България никога не е била по-богата, но Ганьо си иска соца или свободията на 90-те.

преди 30 минути, N1K17Y написа:

Защо тогава не си "за" взривяването на Моча ? 

Защото вика за Русия, ма се опитва да те заблуди, че е обективен.

До тук стана ясно, че искаш референдум за излизане от ЕС и НАТО, .

До тук стана ясно ,че не знаеш какво пишеш и в коя тема пишеш, тук писах че искам реферндум за паметника и каквото народа реши това да се случи с него ,темата е за паметника на Съветската армия ако не си видал къде пишеш.

преди 3 минути, Гражданин написа:

.И на второ място, по-горе каза, че искаш да сме като Швейцария, защото ти харесвали кравите от рекламата. 

На теб не ти ли харсават.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.