Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 1 минута, Гражданин написа:

но това моля някой, който не е блокиран от него да ме цитира та да го види специално и да ми отговори, че ми стана интересно.

Не заслужава да му се молиш, чете и още как.

Просто не му изнася да му кажат, че е от кастата на кърлежите. Затуй си е затворил кирливата тема. Ще пусне нужникаря, който не е живял по соца. Мене не пусна.

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

току-що, ivottoshev написа:

Ти и себеподобните ти идиоти сте тези, които искате да бутате паметници. Именно човек от отборът на викащите против Русия като Комплексарчо твърди че Ботев е терорист. Именно кравопоклонниците извадиха произведения като "Даваш ли, даваш, Балканджи Йово" от учебниците защото не е политкоректен. Именно вие - умнокрасивите идиоти няма да се поколебаете да направите и следващата стъпка бутайки и български паметници само защото така ви е заповядано от Сорос и Посолството.

Умнокрасивите идиоти, Сорос, кравопоклонниците и Посолството с Вас в стаята ли са в момента?

Има един селянин тука дето това му е единствения аргумент на тъпия му мозък.

200001.jpg.661e7d35bed04cc6f8047f66abaaac5f.jpg

Толкова му е мозъчното развитие на него и отбора му! :giggle1:

преди 16 минути, IvanKirov написа:

По-тъпа служба от военщината не знам, едно време е имало ДС, вероятно да е било по-долу и от вас. Ама вече го няма, контрата е у вас.

От както се разбра че цялата рода на твоят кандидат за кмет на София е била от ДС, изведнъж това същото ДС членуването в което години наред беше заклеймявано като национално предателство, стана маловажно. Странно какви метаморфози може да изживее човек :speak: 

преди 2 минути, Hristo52 написа:

https://www.vicove.biz/voenni

От както се разбра че цялата рода на твоят кандидат за кмет на София е била от ДС, изведнъж това същото ДС членуването в което години наред беше заклеймявано като национално предателство, стана маловажно. Странно какви метаморфози може да изживее човек :speak: 

Кой е моят кандидат бе, осветли ме, че само аз не съм на ясно.

Ще гласувам по местоживеене, тука дори нямаме кандидат на Възраждане, да му се лигавя.

Дори не знам кои ще са кандидатите.

преди 3 минути, IvanKirov написа:

https://www.vicove.biz/voenni

Кой е моят кандидат бе, осветли ме, че само аз не съм на ясно.

Ще гласувам по местоживеене, тука дори нямаме кандидат на Възраждане, да му се лигавя.

Дори не знам кои ще са кандидатите.

Да, в Кабул няма Възраждане. Кой знае в коя пещера си.

преди 9 минути, ivottoshev написа:

Ти и себеподобните ти идиоти сте тези, които искате да бутате паметници. Именно човек от отборът на викащите против Русия като Комплексарчо твърди че Ботев е терорист. Именно кравопоклонниците извадиха произведения като "Даваш ли, даваш, Балканджи Йово" от учебниците защото не е политкоректен. Именно вие - умнокрасивите идиоти няма да се поколебаете да направите и следващата стъпка бутайки и български паметници само защото така ви е заповядано от Сорос и Посолството.

преди 7 минути, Гражданин написа:

Умнокрасивите идиоти, Сорос, кравопоклонниците и Посолството с Вас в стаята ли са в момента?

Заболя те от истината и реши да пуснеш нелеп опит за шега? Е, почувства ли се по-добре? Сега по-лесно ли ти е да заглушиш съвестта си?

преди 4 минути, Hristo52 написа:

Това че си изпоблокирал повече от половината форум, за да си пазиш душевното спокойствие не пречи другите да ми четат аргументацията и да се смеят на цялата комунистическа дърта сган. :giggle1: Особено тази дето е с по-специални синдроми като накичилите профилите си тук с некролозите на вождовете от допотопната НРБ. Чудя се дали за последните 30 години си успял да ремонтираш поне веднъж нужника си. Това е философски въпрос.

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Заболя те от истината и реши да пуснеш нелеп опит за шега? Е, почувства ли се по-добре? Сега по-лесно ли ти е да заглушиш съвестта си?

Какво ми е на съвестта? Аз ли съм комунистически престъпник, че да има нещо да ме гложди в съвестта по отношение на темата?

преди 3 минути, Гражданин написа:

Чудя се дали за последните 30 години си успял да ремонтираш поне веднъж нужника си. Това е философски въпрос.

Напълно съм сериозен тука, тъстът на колега се оказал шапкар. Вика не се трае, ходи бучи, мъчи се да командва, от нищо не разбира. По някакъв начин колегата е успял да го отсвирва, инак трябва да се развежда.

Шапкар нищо не пипва, убедени са, че трябва да държат само тояга. Реално в казармата именно като добичета ни държаха.

Не сметнаха, че наистина ни трябва уставната баня. Кучетата си гледат по-добре.

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Напълно съм сериозен тука, тъстът на колега се оказал шапкар. Вика не се трае, ходи бучи, мъчи се да командва, от нищо не разбира. По някакъв начин колегата е успял да го отсвирва, инак трябва да се развежда.

Шапкар нищо не пипва, убедени са, че трябва да държат само тояга. Реално в казармата именно като добичета ни държаха.

Не сметнаха, че наистина ни трябва уставната баня. Кучетата си гледат по-добре.

Нали са ти идвали външни лица, а и ти си излизал, когато си искал от казармата. Защо не се изкъпа, когато си излизал? Само с биричка и пред компа не става.

току-що, АСПЕКТ написа:

Нали са ти идвали външни лица, а и ти си излизал, когато си искал от казармата. Защо не се изкъпа?

Не са ми идвали външни, в бойното. Аз лично си намерих 2 бани - имаше и в канцеларията, и в стаята дето спя. Само 2 седмици ходих мизерен, дали и толкоз имаше. После занаятът ми ме уреди. Обаче бойни другарчета имаше некъпани по месец. Като клошари.

Те тая сган, дето ни държа като животни на синджир, се мисли за много умна.

преди 4 минути, Гражданин написа:

Какво ми е на съвестта?

Ауу, забравих с кой си пиша :doh:

Трябваше да се досетя че човек, който е "за" демокрацията, но само ако волята на мнозинството съвпада с неговата - няма съвест. Посипвам си главата с пепел за това че ви заподозрях в наличието на съвест, г-н "демократ" 

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Ауу, забравих с кой си пиша :doh:

Трябваше да се досетя че човек, който е "за" демокрацията, но само ако волята на мнозинството съвпада с неговата - няма съвест. Посипвам си главата с пепел за това че ви заподозрях в наличието на съвест, г-н "демократ" 

Така ли? Не бяхте ли вие копейките дето крещите "или сте с нас, или Белене!"?

току-що, Гражданин написа:

Така ли? Не бяхте ли вие копейките дето крещите "или сте с нас, или Белене!"?

Не всеки, който не споделя мнението ти е копейка, путинофил, комуне ...

преди 10 минути, IvanKirov написа:

Не са ми идвали външни, в бойното. Аз лично си намерих 2 бани - имаше и в канцеларията, и в стаята дето спя. Само 2 седмици ходих мизерен, дали и толкоз имаше. После занаятът ми ме уреди. Обаче бойни другарчета имаше некъпани по месец. Като клошари.

Те тая сган, дето ни държа като животни на синджир, се мисли за много умна.

И другарите не те ли видяха, че си изкъпан? Как скри това съкровище от тях?

:offtopic_s:

Гледам и чета какво става по България. Протестиращи и полиция, вече има и сблъсаци! Та си мисля...абе никъде не видях соросоидите там. Да застанат до полицията да са заедно...няма. Обаче в сайтовете, ти да видиш коментари та пушек се вдига! Тая страхлива пасмина е силна само в нета нали?! 

Къде сте бе "герои" насрани? Излезте там и викнете с пълно гърло!? Да, ама ще излезете на 36 декември. Само тук сте "майстори" посерковци, и знаете да приказвате нали? Мишки страхливи!

Излезте там и си покажете "юначеството" ! :vomit:

Не всеки, който не споделя мнението ти е копейка, путинофил, комуне ...

А ти като уж не го споделяш, по чиста случайност ли се случи да си копейка?

преди 1 минута, Hristo52 написа:

:offtopic_s:

Гледам и чета какво става по България. Протестиращи и полиция, вече има и сблъсаци! Та си мисля...абе никъде не видях соросоидите там. Да застанат до полицията да са заедно...няма. Обаче в сайтовете, ти да видиш коментари та пушек се вдига! Тая страхлива пасмина е силна само в нета нали?! 

Къде сте бе "герои" насрани? Излезте там и викнете с пълно гърло!? Да, ама ще излезете на 36 декември. Само тук сте "майстори" посерковци, и знаете да приказвате нали? Мишки страхливи!

Излезте там и си покажете "юначеството" ! :vomit:

Ми иди ти на протестите бе, кво обясняваш тука кой колко бил страхлив? Копейките само чакате някой хем да ви докара, хем храна да ви уреди, хем и некфи стинки ако има да земете иначе никакви ви няма.

преди 1 минута, Hristo52 написа:

Излезте там и си покажете "юначеството" !

Ти къде си бе? На биричка пред телевизора?

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

И другарите не те ли видяха, че си изкъпан? Как скри това съкровище от тях?

Бяхме ДВАМА редници, и двама фазани. С единия до ден днешен държа връзка. Скатани в щаба, бяхме отделно от другите войници. Формално бях ОХР, де факто ме виждаха само на вечерна проверка. Има караулни постове, които не съм пазил.

Пускал съм бойни авери, да се къпят тайно. Държах ключове за 2 бани.

преди 58 минути, Гражданин написа:

А ти като уж не го споделяш, по чиста случайност ли се случи да си копейка?

Потърси лекарска помощ. Фобията ти от копейки може и да е лечима.

преди 1 час, Гражданин написа:

Ми иди ти на протестите бе, кво обясняваш тука кой колко бил страхлив? Копейките само чакате някой хем да ви докара, хем храна да ви уреди, хем и некфи стинки ако има да земете иначе никакви ви няма.

31_n.jpg.4ddf9a75b8e8d176eb5e9c1ed3b85bce.jpg2058887945_.jpg.60717f81c8b83f3482cab9a5de74825f.jpglarge.666(5).jpg.3811a6a21ab83d6ac0323084af90b203.jpglarge.444(10).jpg.ee4bc343a317af6cc8d54875280fcecf.jpglarge.222(3).jpg.51603d40258e721cfd52972e6b51b450.jpglarge.111(6).jpg.668ebc0560334fb650cd7137f2c42765.jpglarge.(18).jpg.3bd55041e2af8b67ffa88e85a2bbd8f5.jpg

large.vvvvvvvv(6).jpg.fcea48ab1dbbf26bbe5138aa444ae8e1.jpg

Търсих картинката с патриотите тип II, нещо не я намерих тоя път.

Как си я мислиш тая работа, шапкар да ти свърши за 5 пари работа!

на 1.10.2023 г. в 22:32, NewRedDragon написа:

И там ще дойдем!

Заповядайте 

pic-1.png

Червеноармейците изнасят икони и църковна утвар след затварянето на Симоновия манастир, 1923 г. /Лична колекция на С. Бурасовски/

pic-2.png

--------------------------

Разрушаване храма Св. Александър Римски, Иркутск, 1961 год.

pic-3.png

-----------------------

1923 г. "Иоанновский ставропигиальный женский монастырь"всички сестри са арестувани, манастира разграбен и предаден за управление на местните власти

pic-4.png

--------------------------

Разрушаване на храма Св.Спиридон Тримифунтски, в местността "Козето блато" в Москва, 1930 г.

pic-5.png

-------------------------------

1934г. Разрушаване на "Михайловски манастир", близо до Харков

pic-6.png

Тези от МОЧА, изобразени на пеметника който трябва да се махне, направиха това с руските църкви, после си слагат расо и протестират, че ги гонят от останалите здрави, не докоснати от тях!

преди 1 минута, bioid написа:

Какво общо има това с темата?

Сети се!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.