Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 12 часа, AAUUXX написа:

Цъфтят я ,с по ниски заплати от СМ и Сърбия ,а те не са в ЕС :D

Че таковас нещо кат корупция никога не е имало у нас ,а за Шенгена за сега само по въздух ,по вода и суша друг път.

Паметника е виновен за тва :D

Така е, само че никой от комедиантите дето плачат срещу този паметник не си прави труда да отговори на въпроса ми, явно не им е особено удобно и това е разбираемо.
За тяхно съжаление за разлика от всичко останало историята има една особеност, тя не може а се изтрие, това което се е случило остава завинаги и без значение дали и по какъв начин някой болен мозък ще се пробва да я трие, криви и пр. така че да му е удобна.
Така че не този паметник, а държавата да изтрият(Корто се и опитват да направят) все е тая, историята си остава същата и Русия си остава освободителка на България(Не от фашизъм обаче).

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

Новини на живо от днес.

Трима възрастни хора си говорят пред колоната от полицаи и единият казва вижте го бе реже а другият вика не го е срам сгурно не осъзнава какво прави и през това време третия кълне дано изпусне шлайфа и се нареже. Полицая ги слуша как си говорят и ги попита вие за какво сте дошли за да помагате ли? Единият дядо се обърна към полицая с думите а бе ти Българин ли си. Полицаят му отговори на африканец ли ти приличам. Те започнаха на висок глас абе не те е срам бе не виждаш ли какво правят. Накрая възмутени се обърнаха и си тръгнаха.

преди 11 минути, Bubbles написа:

Така е, само че никой от комедиантите дето плачат срещу този паметник не си прави труда да отговори на въпроса ми, явно не им е особено удобно и това е разбираемо.
За тяхно съжаление за разлика от всичко останало историята има една особеност, тя не може а се изтрие, това което се е случило остава завинаги и без значение дали и по какъв начин някой болен мозък ще се пробва да я трие, криви и пр. така че да му е удобна.
Така че не този паметник, а държавата да изтрият(Корто се и опитват да направят) все е тая, историята си остава същата и Русия си остава освободителка на България(Не от фашизъм обаче).

Именно че не може да се изтрие историята.

Че това не е никакъв паметник по никакви ексепртни оценки .

Че няма нито един загинал съветски солдат тук от война за нашата свобода , а тези които са убити , са от руското НКВД  за мародерства и изнасилвания и такива натровили се с алкохол .

Че в Европа паметниците са именно за загинали във войната съветскивойници за техните държави итяхната свобода, която ние не  получихме. И това е основната разлика.

Че фашистите в момента са в Кремъл. Няма по фашистки репресивен авторитарен режим от рташисткия в момента.

:hush:

Мая Манолова също се появи но много бързо избяга. Това тотално разочарова насъбралата се тълпа от старци и се разредиха.

преди 2 минути, miro20 написа:

Че това не е никакъв паметник по никакви ексепртни оценки .

Че няма нито един загинал съветски солдат тук от война за нашата свобода , а тези които са убити , са от руското НКВД  за мародерства и изнасилвания и такива натровили се с алкохол .

Че в Европа паметниците са именно за загинали във войната съветскивойници за техните държави итяхната свобода, която ние не  получихме. И това е основната разлика.

Че фашистите в момента са в Кремъл. Няма по фашистки репресивен авторитарен режим от рташисткия в момента.

А беше толкова лесно просто да се прмени надписа за да бъде исторически верен.

Колкиото до твоите фашисти в Кремъл...
Помисли за фашистите в Украйна...
...
Апропо днес на главния фашист са му резнали квитанциите в белия дом.

току-що, bioid написа:
преди 10 минути, miro20 написа:

Не може, но се опитвате. Смешни сте с жалките си напъни...

Обясних ти накратко каква е историята. Доцитирай ми цялото и прочети какво цитираш

преди 3 минути, Bubbles написа:

Апропо днес на главния фашист са му резнали квитанциите в белия дом.

Не съм чул путлю да посещава Белия дом.

преди 1 минута, bioid написа:

Не може, но се опитвате. Смешни сте с жалките си напъни...

Никой не заличава историята това също е измислица. Напъните са вашето ежедневие от което можете да се освободите с разхлабителни.

преди 6 минути, bioid написа:
преди 8 минути, miro20 написа:

Обясних ти накратко каква е историята.

Това е твоята история.

Това са исторически факти .

Можеш ли да ги обориш ?

преди 2 минути, Bubbles написа:
преди 8 минути, miro20 написа:

Не съм чул путлю да посещава Белия дом.

Зельо, днес са го резнали яко.

Ти говореше за някакви  фашисти посетили Белия дом.

Затова ти се зачудих за кого говориш .

Никой освен рашистките фейкомети не вижда фашисти в Украйна.

Ти от тях ли си :)

преди 3 минути, Bubbles написа:

Зельо, днес са го резнали яко.

Днес около паметника не видях зелки. Имаше пенсионери които станаха за смях и си тръгнаха.

преди 2 минути, miro20 написа:

Ти говореше за някакви  фашисти посетили Белия дом.

Затова ти се зачудих за кого говориш .

Никой освен рашистките фейкомети не вижда фашисти в Украйна.

Ти от тях ли си :)

Че от Зельо по-голям фашист има ли?

Ти подхвана думата за фашисти, аз лично виждам един боклук който жертва народа на цяла една страна за да си пълни гушата(Зельо) и един човек който доста попресоли манджата като нахлу в Украйна, но пък и провокациите към Русия преди войната бяха безбройни, та явбо това е била и целта.

преди 3 часа, miro20 написа:

Фашистки режим е този, който премахва паметници на армията, освободила Централна и Източна Европа (и в частност България) от кафявата чума!

Само отявлен неофашист може да иска да бутне такъв паметник!

на 12.12.2023 г. в 21:57, БаалБек написа:

Да! 

Премахнаха една лъжа. Има още за премахване, за да прогледнем и учим нашата истинската история и да се гордеем с нея.

От такива, като МОЧА не остава място за България в учебниците!!!

Идея си нямаш колко епитети спестявам за теб и останалите. По учебници Левски е бандит разбойник и това не е проблем, а паметниците не са паметници, защото не са "евроатлантически". Вие сте . . . страницата не стига, ще ти замръзне усмивката ехидна ********

преди 6 часа, ivottoshev написа:

Фашистки режим е този, който премахва паметници на армията, освободила Централна и Източна Европа (и в частност България) от кафявата чума!

Само отявлен неофашист може да иска да бутне такъв паметник!

преди 11 минути, Клонинга написа:

Идея си нямаш колко епитети спестявам за теб и останалите. По учебници Левски е бандит разбойник и това не е проблем, а паметниците не са паметници, защото не са "евроатлантически". Вие сте . . . страницата не стига, ще ти замръзне усмивката ехидна ********

преди 9 часа, Bubbles написа:

Че от Зельо по-голям фашист има ли?

Ти подхвана думата за фашисти, аз лично виждам един боклук който жертва народа на цяла една страна за да си пълни гушата(Зельо) и един човек който доста попресоли манджата като нахлу в Украйна, но пък и провокациите към Русия преди войната бяха безбройни, та явбо това е била и целта.

По голяма фашистка държава и репресивен шовинистичен режим от рашистан няма. Управлявани от доказани военопрестъпници издирвани от Хага.

Никой по света не смята евреина Зеленски нито за фашист, нито Украйна за такава.

Нещастна работа! Посред нощ трошим паметника а полицията ни пази от "народната" любов! Ами това можете само. Да трошите, не да създавате. Головодници! Има още за чупене. Шипка, Паметника на Альоша и т.н. А забравих. София - министерски съвет, президентство, НДК, всичко това е строено по онова време. Трошете паметници и сгради, защото другото не можете да строшите, то може обаче да ви строши главите един ден ако не ви пази полиция! Те били с евроцености, обичали Европа, Америка и т.н. Боклуци!

Човек който не обича собственият си народ, държава, история, култура, едва ли е способен да обича други!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.