Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Както винаги - силни в квалификациите, слаби в аргументите :ski4:

Аргументите са в поста, който коментирам, слабоволтов.

Отново стана смешен.

Гледам, че пак си се загубил в снега.

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 17 минути, M.Николов написа:

Копейкин още бълнува, че е първа политическа сила и управлява :doh:

преди 1 час, WhiteHart написа:

В частност нас не са ни асвабаждавали от абсолютно нищо.

Твърдиш че не са ни освобождавали?!? Явно според теб фактът че сме изгонили немците точно когато Червената армия е била на границите ни е някакво съвпадение и маловажна подробност, за която не си струва да се говори :getout: 

преди 1 час, WhiteHart написа:

Ние сме били страна, по своя воля обвързана с един от воюващите лагери. 

Именно, именно!!! Обвързани със загубилият лагер, а те са били от страната на победителите. 

Това не е игра на фунийки пред блока, в която накрая по-силният само потупва по рамото победения. Това е живият живот и няма в историята случай в който победителят в даден конфликт да не е извличал облаги от победата си. 

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Никога не съм се и замислял да гласувам за Копейкин. Това мое виждане обаче подлежи на преосмисляне, и вярвай ми че много хора са като мен. На следващите избори ще се усетят последствията от тази среднощна кокошкарска история с нарязването на Моча!

преди 4 минути, N1K17Y написа:

Ти въобще слушаш ли какво говори?

преди 1 час, N1K17Y написа:

Ти не беше ли ЗА да се махне паметника на американските летци? :giggle1:

По този въпрос колко пъти трябва да ти се обяснява? И ти ли си от Малоумбия като Лоботомирко?

Ето ти отново мнението ми от първата страница на тази тема. Бях ти казал да наблегнеш на думичката "ако" в него:

на 8.03.2023 г. в 15:17, ivottoshev написа:

Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй сгради в София, Враца и други български градове. Ако ще се бутат паметници по-логично е да се почне от втория, нали?

преди 34 минути, M.Николов написа:

Аргументите са в поста, който коментирам, слабоволтов.

Отново стана смешен.

Гледам, че пак си се загубил в снега.

Няма нужда постоянно да доказваш и да препотвърждаваш твърденията ми :ski7:

Типична и много характерна черта на облъчените с червена радиация - напълно нетърпими са към чуждото мнение. Това толерантност, търпимост, стремеж към емпатия (ако изобщо знаете термина) - забравИ. Към всеки несъгласен с тях подхождат с агресия и обиди. Това е защото са тесногръди, закостенели, пък и по наследство - навремето комунисти са ставали само най-глупавите, мързеливи и невежи хора, които са завиждали на по-умните и богати от тях и са вярвали в утопията по равно за всеки. Така че интелектът не им е силна страна, те не са виновни... Още Георги Марков в Задочните репортажи пише нещо от сорта на (перифразирам) "Една от характерните черти на комуниста е пълната неспособност да разбере и да прояви благородство, нравствена красота, доблест и чест. На хвърлената ръкавица отговарят със сопа в тила". 

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Никога не съм се и замислял да гласувам за Копейкин. Това мое виждане обаче подлежи на преосмисляне, и вярвай ми че много хора са като мен. На следващите избори ще се усетят последствията от тази среднощна кокошкарска история с нарязването на Моча!

Нищо няма да се усети. Това го слушаме от не знам колко избори насам. Комунистите сте отмираща и умираща прослойка, ЕГН-то и годинките не прощават, накрая времето ще си свърши работата и ще останат само някакви млади комунисти-романтици, нещо като хипитата, но толкова незначителен дял от обществото, че не си струват споменаването.

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Няма нужда постоянно да доказваш и да препотвърждаваш твърденията ми :ski7:

Тоест и ти си съгласен с мен, че си станал смешен и си се забил отново в снега.

преди 2 минути, M.Николов написа:

Тоест и ти си съгласен с мен, че си станал смешен и си се забил отново в снега.

Подсещаш, че с цървени чуждопоклонници трябва па рускаму язъйке да се говори за да панимаят :diving:

преди 11 минути, WhiteHart написа:

нещо като хипитата, но толкова незначителен дял от обществото, че не си струват споменаването.

Точно това което много от вас представляват. Но както се знае, не всички млади са малоумни!

преди 19 минути, ivottoshev написа:

Тъй де, като копейките в Парламента, не можа друго да те трогне, ама пипнаха ли паметника на героите ти, край, ще гласуваш вече за Копейкин :giggle1:

Не знам защо към него ще ходиш де, Тошко и той брани Матушката ти, няма нужда да го изоставяш.

преди 16 часа, А.Навални написа:

Днес около паметника не видях зелки. Имаше пенсионери които станаха за смях и си тръгнаха.

Недей да забравяш, че след време и ти ще си пенсионер. Разликата между сегашните пенсионери и теб е такава, че ти още от 40 годишен си станал за смях. Няма да съм жив до твоите 70 години за да те видя що за пародия ще си тогава.

преди 33 минути, N1K17Y написа:

Тъй де, като копейките в Парламента, не можа друго да те трогне, ама пипнаха ли паметника на героите ти, край, ще гласуваш вече за Копейкин :giggle1:

Не разбра ли, че проблема е точно в начин на "пипане" на паметника.

Ако го бяхте направили по правилата и с необходимото уважение към един паметник, дори и да не го харесвате нямаше да има такъв проблем.

Но заради начина, по който го направихте, а именно без необходимите документи, без необходимите специалисти реставратори, грубо и безапелационно, ще си понесете последствията.

преди 2 минути, M.Николов написа:

Не разбра ли, че проблема е точно в начин на "пипане" на паметника.

Ако го бяхте направили по правилата и с необходимото уважение към един паметник, дори и да не го харесвате нямаше да има такъв проблем.

Но заради начина, по който го направихте, а именно без необходимите документи, без необходимите специалисти реставратори, грубо и безапелационно, ще си понесете последствията.

И как разбра, че няма необходимите документи? 

преди 10 минути, M.Николов написа:

Чакам да ни предложиш опровержение на казаното от Костадинов.

Ето ти от източник, на който вярваш.

Не се опровергава голо твърдение, идващо от хора многократно хванати в лъжа. По презумпция, работа се върши след като документите са изрядни, подписани и тн. Едните викат, че има, другите че няма. Да сеизират разследващите органи и ще се види какви документи има. 

Нали това ти обясняват, от вчера настояват да получат тези документи, но не ги получават, а областната управителка се крие.

преди 7 минути, M.Николов написа:

Нали това ти обясняват, от вчера настояват да получат тези документи, но не ги получават, а областната управителка се крие.

А аз нали то обяснявам, че засега имаме само твърдение от едни лъжци, че документи няма? Те може и да казват истината, но защо вече си им повярвал, ти си знаеш. 

По-голяма глупост не успя ли да измислиш?

Ако имаше изрядни документи, какво пречи на областния управител да ги е предоставил вече на депутатите?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.