Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 5 минути, M.Николов написа:

Ааа, имало такава държава.

Сега разбра ли защо съм раздвоен?

Не вярвам, прекалено си слабоволтов.

Като е правен паметника, не е имало :)

@ivottoshev няма ли да кажеш на приятеля ти Николов какъв лицемер е, и че е ЗА разрушаването на паметници ?:giggle1:

преди 37 минути, M.Николов написа:

За първия паметник наистина съжалявам.

За втория съм раздвоен, все пак на него пише "всичко за Македония", а не "всичко за България".

Третия паметник е заменен с нов много по-голям и въздействащ паметник на Ботев, поне според мен, но това е субективно понятие.

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 17 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Да, чичко ти димитров я създаде по указания на коминтерна /на тея дето се кланяш/ и я подари, като акта му бе вид изхождане върху паметта на хилядите загинали за национално освобождение и обединение! Инак никога не е имало такава!

Официалната история друго казва:

"Северна Македония, официално Република Северна Македония, е независима държава в централната част на Балканския полуостров в Югоизточна Европа. Обявява своята независимост от Югославия през 1991 г., а през 1993 г. е приета за членка на ООН."

Не пише нищо за Димитров и Тито.

Или искаш да кажеш, че преди да стане член на Югославия е била част от България?

преди 12 минути, N1K17Y написа:

Като е правен паметника, не е имало :)

Дали?

"2 август 1944 година АСНОМ провъзгласява образуването на „Демократична федерална Македония“, която през 1945 година официално влиза в състава на СФРЮ като една от шестте републики."

За теб и за микроволтовия:

https://bg.wikipedia.org/wiki/История_на_Северна_Македония

преди 13 минути, Гражданин написа:

Самата истина. Много добре съм го написал. И за какво да се махат паметниците?  Какъв е замисъла?

Фашистите и талибаните само рушат. Най-вече паметници. Нищо не строят. Ползват и крадат още създаденото и построеното при социализма.

преди 7 минути, M.Николов написа:

Официалната историята друго казва:

"Северна Македония, официално Република Северна Македония, е независима държава в централната част на Балканския полуостров в Югоизточна Европа. Обявява своята независимост от Югославия през 1991 г., а през 1993 г. е приета за членка на ООН."

Не пише нищо за Димитров и Тито.

Или искаш да кажеш, че преди да стане член на Югославия е била част от България?

Дали?

"2 август 1944 година АСНОМ провъзгласява образуването на „Демократична федерална Македония“, която през 1945 година официално влиза в състава на СФРЮ като една от шестте републики."

В един пост две противоположни тези ... :ski4: ... всичките сте такива изпълнени с червена каша :ski7:

преди 5 минути, В. Велев написа:

Фашистите и талибаните само рушат. Най-вече паметници. Нищо не строят. Ползват и крадат още създаденото и построеното при социализма.

Да разбирам , че си гледал новини от Украйна! Точно така е, настаняват се , ползват, взимат си каквото им хареса!

преди 2 минути, M.Николов написа:

Противоположни единствено в празната ти кратуна.

:)

Оооо дааа, за малко да забравя ... постулатите на русопитеците :toboggan:"Силни в квалификациите, слаби в аргументите! :ski4:

преди 11 минути, АСПЕКТ написа:

Самата истина. Много добре съм го написал. И за какво да се махат паметниците?  Какъв е замисъла?

Защо толкова много са се променили вижданията ти от този пост насам?

преди 12 часа, miro20 написа:

Никой по света не смята евреина Зеленски нито за фашист, нито Украйна за такава.

:hush:

Така си мислиш ти.
Апропо от евреите по-големи фашисти няма на тоя свят той оня мустакатия неслучайно е искал да ги превърмне в нещо полезно.

преди 10 часа, Hristo52 написа:

Нещастна работа! Посред нощ трошим паметника а полицията ни пази от "народната" любов! Ами това можете само. Да трошите, не да създавате. Головодници! Има още за чупене. Шипка, Паметника на Альоша и т.н. А забравих. София - министерски съвет, президентство, НДК, всичко това е строено по онова време. Трошете паметници и сгради, защото другото не можете да строшите, то може обаче да ви строши главите един ден ако не ви пази полиция! Те били с евроцености, обичали Европа, Америка и т.н. Боклуци!

Човек който не обича собственият си народ, държава, история, култура, едва ли е способен да обича други!

Ми да, нека съборят всичко построено през комунизма, само че тогава нищо няма да остане и ще е интересно да се види раюзсипниците какво ще построят защото досега камък върху камък не са поставили.

преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

За болните от червената проказа:

Докога ще дъвчете тая дъвка?
За начина по който е написана тая "Статия" нямам думи, огромен "професионализъм" и никаква предубеденост не лъха от думите на автора.

преди 1 минута, Bubbles написа:

За начина по който е написана тая "Статия" нямам думи, огромен "професионализъм" и никаква предубеденост не лъха от думите на автора.

Теб ли да четем? :ski4:

преди 3 минути, Bubbles написа:

Защо не си гласувал в анкетата?

току-що, M.Николов написа:

Припозна ли се? Това е добро ново начало :newspaper:

току-що, Гражданин написа:

Той ще гласува за тур ефел само:ski4:

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Теб ли да четем? :ski4:

Тоест на теб не ти прави впечатление нищо в тая "статия"?

преди 1 минута, Гражданин написа:

Пак ли?
На този въпрос съм ти отговорил някъде в началото на темата.

току-що, Bubbles написа:

Прави, прави :diving:

преди 19 минути, Гражданин написа:

Защо толкова много са се променили вижданията ти от този пост насам?

Същите са ми вижданията. Няма разлика. 

Пак ли?
На този въпрос съм ти отговорил някъде в началото на темата.

Вече не помня. Изложи мотивите си отново накратко. Има толкова много отговори, поне пиши как си против.

току-що, АСПЕКТ написа:

Същите са ми вижданията.

Е как, защо тогава подкрепяш Костадинов?

Всяка секунда отделена за този е напълно загубено време.

Аз не мисля да губя повече от своето.

:scared:

преди 5 минути, Гражданин написа:

Вече не помня. Изложи мотивите си отново накратко. Има толкова много отговори, поне пиши как си против.

Е как, защо тогава подкрепяш Костадинов?

Подкрепям ИТН. Слави Трифонов. 1000 пъти едно и също.

https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2023/02/26/4454081_slavi_trifonov_poiska_monument_na_han_asparuh_na/

току-що, АСПЕКТ написа:

Подкрепям ИТН. Слави Трифонов.

Лесно се измъкваш. Нека те питам така: А за Костадинов какво смяташ?

преди 5 минути, Гражданин написа:

на 9.03.2023 г. в 21:39, Bubbles написа:

Щях да гласувам ако там фигурираше отговор който съвпада с моето виждане. 🙂

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Подкрепям ИТН. Слави Трифонов. 1000 пъти едно и също.

Еххх, носталгия ме обхвана, като го спомена :ski7:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.