Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 17 минути, miro20 написа:

Която окупация е без нито една жертва на нито един солдат, а паметника е израз на подчинение и коленопреклонничество на нашите антибългари към окупатора.

Точната дума си намерил. Да, това са антибългари, които говорят на български и често не са достатъчно грамотни, за да знаят езика на руските си господари. Е, някои го сричат, за да се подмазват на своите таварищи господари като те си идват в това дето си го смятат за Задунайская губерния Болгария. Като тоя паметник взеха да го бутат се видя що за боклуци са антибългарите, готови на държавен преврат и да спретват народен съд за някаква стара купчина опасно желязо. Нищо не успя да ги дигне така на крака както тая брутална антибългарска грозотия издигната да стърчи грозно в центъра на столицата ни в чест на комунистическата империя. Най ги е яд затова, че не доунищожиха България ставайки 16-та република, само това им трябваше да направят руският език официалния език на страната. Това са едни вредни антибългарски елементи, заразени с оркски вирус, който така им е направил на сирене мозъка, че няма смисъл от спор с тях. Опасни са за националната сигурност тези паметници, защото служат като тотеми, които едва ли не дават религиозна нестихваща надежда на орките, че тяхното царство ще ни глътне отново рано или късно и трябва час по-скоро да се разкарат всичките стърчила и камъни.

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 3 минути, Гражданин написа:

Точната дума си намерил. Да, това са антибългари, които говорят на български и често не са достатъчно грамотни, за да знаят езика на руските си господари. Е, някои го сричат, за да се подмазват на своите таварищи господари като те си идват в това дето си го смятат за Задунайская губерния Болгария. Като тоя паметник взеха да го бутат се видя що за боклуци са антибългарите, готови на държавен преврат и да спретват народен съд за някаква стара купчина опасно желязо. Нищо не успя да ги дигне така на крака както тая брутална антибългарска грозотия издигната да стърчи грозно в центъра на столицата ни в чест на комунистическата империя. Най ги е яд затова, че не доунищожиха България ставайки 16-та република, само това им трябваше да направят руският език официалния език на страната. Това са едни вредни антибългарски елементи, заразени с оркски вирус, който така им е направил на сирене мозъка, че няма смисъл от спор с тях. Опасни са за националната сигурност тези паметници, защото служат като тотеми, които едва ли не дават религиозна нестихваща надежда на орките, че тяхното царство ще ни глътне отново рано или късно и трябва час по-скоро да се разкарат всичките стърчила и камъни.

Много се радвам че нямахме обща граница.

Сега хем нямаше да има България, а "Татарстан" 16 република със смляно самосъзнание / не че сега не сме/  или нещо подобно , а ако все пак се отделим след разпада на СССР, щяхме да сме с война подобна на тази в Украйна.

Излишно товарите умните и красивите с проклятия по повод случката с паметника, дами и господа! Разберете ги, не им е лесно. Те всъщност не са па чак лоши хора, действията им не са предназначени да ви дразнят.Просто живеят днес, тук и сега. А тук и сега...в този именно исторически момент всъщност се прави проверка и преброяване кой доколко е привързан към евроатлантизма.На какво е готов той/тя в негово име...в името на евроатлантизма, де...
Който трябва (където трябва) наблюдава и записва...А не си се показал достатъчно яростен и решителен евроатлантик (русофоб),не си подкрепил достатъчно гръмко привързаността си...а получаваш подъл удар под кръста изневиделица...Хората деца хранят, пък децата им - все ящни. Пазят се, значи. Хляба си пазят. А, да...и колите, яхтите и къщите пазят. Как се пазят четири коли, две яхти и 12 къщи, а?!Ми не е лесно...
Ситуацията е ясна. На фронта в Украйна нещата не вървят...Тоест, вървят, ама не добре...някак посоката се измества...И като ни знаят нашите куратори какви изврътливи сме...Я по-добре да настроят яко руснаците срещу нас...да не вземем да се...такова, де!В сюблимния момент...който май наближава. Правили сме го нееднократно, нали?
Ако стане нещо неприятно същите хора, дето сега ликуват при разрушаването на паметника, спонтанно ще го построят пак... този път в мащаб 2:1.
Аз още преди години (като се повдигна сериозно темата) бях предложил просто каските да се сменят с немски такива, шпагините да се сменят с МР 40, максимите - с MG 34...и готово. А най отгоре покрай войника да се поставят статуи на двама-трима видни български индустриалци отпреди Девети...Що да се губи архитектурата, като може само да се сменят акцентите...И няма да се плашат децата от шмайзери, тъй като Шмайзер няма нищо общо с МР 40...
Пък и надписът като се барне...да се остави само "От признателния български народ"...И призракът на комунизма от само себе си ще изчезне.
преди 16 минути, miro20 написа:

Много се радвам че нямахме обща граница.

Сега хем нямаше да има България, а "Татарстан" 16 република със смляно самосъзнание / не че сега не сме/  или нещо подобно , а ако все пак се отделим след разпада на СССР, щяхме да сме с война подобна на тази в Украйна.З

За съжаление имаме обща граница по море и то огромна, а копейките работят в предателската посока да ни извадят от НАТО и ЕС, за да може да ни превърнат руска черноморска република. Щом смятат, че Украйна не е държава, сигурно е и че за България смятат, че не е истинска държава и я искат в състава на руския свят. Озлобени боклуци като кръчмаря искат да застрелват от упор "негодниците" както нарича децата, които са "поамериканчени" със западни играчки като айфони и живеят щастливо детство. За него всички са наркомани и утайки, ако не са криминални боклуци, които са готови да убиват гражадни ако трябва в името на народния съд и комуистическата империя. Виж му темата вчера дето я пусна и как се изказва не само в нея. На всичкото отгоре си имат параментарно представени партии пълни с предателска сган, която иска да саботира държавата ни. И орките не осъзнават, че ако викнат комунистическата империя тук няма да живеят по-добре. Но те не искат да живеят по-добре, искат просто всички да са едни прасета в калта като самите тях.

Тия бълбукания съм ги слушал безкрай 

Ще ти разреши някой да напуснеш ЕС - нали мангизите на нашите първенци са в Кипър :)

Санкция на евраците и стават послушни зайчета като г-н Пеевски

Тоя нещастник Прокопиев дето ви спонсорира - трябва да бъде намерен и да му резнат едно ухо и един пръст

преди 2 часа, Hristo52 написа:
Излишно товарите умните и красивите с проклятия по повод случката с паметника, дами и господа! Разберете ги, не им е лесно. Те всъщност не са па чак лоши хора, действията им не са предназначени да ви дразнят.Просто живеят днес, тук и сега. А тук и сега...в този именно исторически момент всъщност се прави проверка и преброяване кой доколко е привързан към евроатлантизма.На какво е готов той/тя в негово име...в името на евроатлантизма, де...
Който трябва (където трябва) наблюдава и записва...А не си се показал достатъчно яростен и решителен евроатлантик (русофоб),не си подкрепил достатъчно гръмко привързаността си...а получаваш подъл удар под кръста изневиделица...Хората деца хранят, пък децата им - все ящни. Пазят се, значи. Хляба си пазят. А, да...и колите, яхтите и къщите пазят. Как се пазят четири коли, две яхти и 12 къщи, а?!Ми не е лесно...
Ситуацията е ясна. На фронта в Украйна нещата не вървят...Тоест, вървят, ама не добре...някак посоката се измества...И като ни знаят нашите куратори какви изврътливи сме...Я по-добре да настроят яко руснаците срещу нас...да не вземем да се...такова, де!В сюблимния момент...който май наближава. Правили сме го нееднократно, нали?
Ако стане нещо неприятно същите хора, дето сега ликуват при разрушаването на паметника, спонтанно ще го построят пак... този път в мащаб 2:1.
Аз още преди години (като се повдигна сериозно темата) бях предложил просто каските да се сменят с немски такива, шпагините да се сменят с МР 40, максимите - с MG 34...и готово. А най отгоре покрай войника да се поставят статуи на двама-трима видни български индустриалци отпреди Девети...Що да се губи архитектурата, като може само да се сменят акцентите...И няма да се плашат децата от шмайзери, тъй като Шмайзер няма нищо общо с МР 40...
Пък и надписът като се барне...да се остави само "От признателния български народ"...И призракът на комунизма от само себе си ще изчезне.

image.jpeg.d0727c08d1d6fd1505af8eae91fe6670.jpeg

Ревът на българомразците е най-хубавият коледен подарък.

преди 4 минути, N1K17Y написа:

image.jpeg.d0727c08d1d6fd1505af8eae91fe6670.jpeg

Ревът на българомразците е най-хубавият коледен подарък.

Ми да, като ви гледам как скърцате със зъби, кеф е. Радвате се , че паметника "падна" и се гаврите с него, обаче вътрешно ви трепери душичката....

преди 2 минути, Toto2 написа:

Ми да, като ви гледам как скърцате със зъби, кеф е. Радвате се , че паметника "падна" и се гаврите с него, обаче вътрешно ви трепери душичката....

image.jpeg.8f063f96d2a3c0c1ab01127266dc6766.jpeg

преди 44 минути, Toto2 написа:

На теб какво са ти обещали, копейко? Хайде кажи си най-накрая! На оня по-горе дето е от твоя отбор е ясно за какво се излага. Както потвърди, обещали са му да става депутат та сега яко се грижи за задните части на копейките, но на теб какво са ти обещали, кажи си?

преди 7 минути, Гражданин написа:

На теб какво са ти обещали, копейко? Хайде кажи си най-накрая! На оня по-горе дето е от твоя отбор е ясно за какво се излага. Както потвърди, обещали са му да става депутат та сега яко се грижи за задните части на копейките, но на теб какво са ти обещали, кажи си?

Както казах, няма нужда някой да ми обещава каквото и да е. От душата си мразя такива като тебе - майцепродавци и предатели. И ще те докладвам всеки път за обидно твое поведение, когато се опитваш да ми пришиваш некви твои полюции. Между другото, кво се случи с твойта дружка иванка? Мене ме баннаха за 2 седмици, него за колко?

Поздрав за всички либерални умнокрасиви отрепки.

преди 7 минути, Toto2 написа:

Както казах, няма нужда някой да ми обещава каквото и да е. От душата си мразя такива като тебе - майцепродавци и предатели. И ще те докладвам всеки път за обидно твое поведение, когато се опитваш да ми пришиваш некви твои полюции. Между другото, кво се случи с твойта дружка иванка? Мене ме баннаха за 2 седмици, него за колко?

И за кое ме докладваш? Какво те обижда? Цитирай думата, която намираш за обидна и ми обясни?

И аз не те понасям, защото си ми противен и те виждам какво ... представляваш. И ти и другите ти четници сте ... дето нищо не можете да постигнете в живота без да стане с някакъв алъж вериж, далавера и т.н., затова подкрепяш копейките, защото там обещават по лесен начин достъп до онова, до което хората стигат чрез много труд. Вие просто си го крадете. С крясъци и простащина съсипивате страната ни като манипулирате психично болните и интелектуално ощетените. Събирате ги на куп, но повече от 20% се надявам да няма в тази държава дето да ви се връзват на акъла. Нещастна работа е вашето поведение. Готови сте да ни извадите от НАТО и ЕС само заради вашия келепир и ти много добре го знаеш! 

Няма по големи антибългари вредни за държавата, от вас, копейките "Изрожденци" .

:hush:

преди 1 час, Toto2 написа:

И защо трябва да ми трепери душичката ??? От какво ? Изкключително се радвам че най накрая държавата може да се оттърве от истроическите грешки, от лъжи и малоумна соц пропаганда.

:)

преди 4 часа, Hristo52 написа:
. А тук и сега...в този именно исторически момент всъщност се прави проверка и преброяване кой доколко е привързан към евроатлантизма.На какво е готов той/тя в негово име...в името на евроатлантизма, де...

Много си прав.  Наистина е хубаво човек да избистри кой какъв е.

Не само това е тест. И ветото на мухльото пРезилдент изкара наяве каква рашистка подлога и мижитурка е.

За "удари под кръста" съдиш по себе си .

НЯма нито един комундел или копейкаджия потърпевш заради антибългарската си позиция.

Даже напротив - толерирани и пазени сте ! Правите  каквито си искате акции, нападате иснтитуции и общини , говорите спокойно и свободно по всички медии, социални м режи и каквото се сетиш.

Ако бе обратна ситуация, ако вие бяхте на власт, щеше да е с тричленки и масови разстрели.

Схващаш ли разликата ?

А "колите и яхтите" ще познаеш ли кой най много се облажи ? - Именно вашата червено олигархична мафия с корени от компартията.

Чудесно е че има демократичен съд.

Той отсъди че всичко е незаконно - виновните ще платят щетите.

Я да видим спонсора колко му е лимита :)

Миро и компания, приятелчета акцията проведена по паметника е ясна.

Само има едно нещо - някой трябва да обере негативите :)

Стига сте правили вентилатор на събитието - нема смисъл.

преди 3 минути, Гражданин написа:

И за кое ме докладваш? Какво те обижда? Цитирай думата, която намираш за обидна и ми обясни?

И аз не те понасям, защото си ми противен и те виждам какво ... представляваш. И ти и другите ти четници сте ... дето нищо не можете да постигнете в живота без да стане с някакъв алъж вериж, далавера и т.н., затова подкрепяш копейките, защото там обещават по лесен начин достъп до онова, до което хората стигат чрез много труд. Вие просто си го крадете. С крясъци и простащина съсипивате страната ни като манипулирате психично болните и интелектуално ощетените. Събирате ги на куп, но повече от 20% се надявам да няма в тази държава дето да ви се връзват на акъла. Нещастна работа е вашето поведение. Готови сте да ни извадите от НАТО и ЕС само заради вашия келепир и ти много добре го знаеш! 

Е те тези изречения са си обида, клевета и лъжа едновременно.

'На теб какво са ти обещали, копейко? Хайде кажи си най-накрая! На оня по-горе дето е от твоя отбор е ясно за какво се излага. Както потвърди, обещали са му да става депутат та сега яко се грижи за задните части на копейките, но на теб какво са ти обещали, кажи си?'

Както и цитираното.

Щеше да е смешно, ако не беше клинично.

преди 2 минути, Киро Н. написа:

Чудесно е че има демократичен съд.

Той отсъди че всичко е незаконно - виновните ще платят щетите.

Я да видим спонсора колко му е лимита :)

Миро и компания, приятелчета акцията проведена по паметника е ясна.

Само има едно нещо - някой трябва да обере негативите :)

Не знам за какво решение на съда говориш, но ще е голям смях пред света да сме първата държава която се е самонаказала да възстанови паметника на  окупатора си

:) :) :)

току-що, Toto2 написа:

Е те тези изречения са си обида, клевета и лъжа едновременно.

'На теб какво са ти обещали, копейко? Хайде кажи си най-накрая! На оня по-горе дето е от твоя отбор е ясно за какво се излага. Както потвърди, обещали са му да става депутат та сега яко се грижи за задните части на копейките, но на теб какво са ти обещали, кажи си?'

Както и цитираното.

Щеше да е смешно, ако не беше клинично.

Къде видя лъжа и клевета? Аз питам какво са ти обещали? Явно гузен негонен бяга. 

преди 4 минути, miro20 написа:

Няма по големи антибългари вредни за държавата, от вас, копейките "Изрожденци" .

:hush:

И защо трябва да ми трепери душичката ??? От какво ? Изкключително се радвам че най накрая държавата може да се оттърве от истроическите грешки, от лъжи и малоумна соц пропаганда.

:)

Много си прав.  Наистина е хубаво човек да избистри кой какъв е.

Не само това е тест. И ветото на мухльото пРезилдент изкара наяве каква рашистка подлога и мижитурка е.

За "удари под кръста" съдиш по себе си .

НЯма нито един комундел или копейкаджия потърпевш заради антибългарската си позиция.

Даже напротив - толерирани и пазени сте ! Правите  каквито си искате акции, нападате иснтитуции и общини , говорите спокойно и свободно по всички медии, социални м режи и каквото се сетиш.

Ако бе обратна ситуация, ако вие бяхте на власт, щеше да е с тричленки и масови разстрели.

Схващаш ли разликата ?

А "колите и яхтите" ще познаеш ли кой най много се облажи ? - Именно вашата червено олигархична мафия с корени от компартията.

Това е само твое твърдение. Ние сме просто хора, искашти свободна и силна България. Нито сме копейкаджии, нито центгаджии, нито там както сте ни кръстили, просто щото не мислим като вас.

И как си представяш каквато е и държава да се "отървава " от исторически грешки? Като унищожава паметта за историята? Да де, това го правеха тираните. 

Ако и когато станем на власт, има съд и конституция. Просто е. То това е разликата между нас. Вие се опитвате противозаконно да свършите мръсното си дело и точно за това ще треперите и сън няма да ви хваща. 

преди 7 минути, miro20 написа:

Не знам за какво решение на съда говориш, но ще е голям смях пред света да сме първата държава която се е самонаказала да възстанови паметника на  окупатора си

:) :) :)

Има закони, които трябва да се спазват, пъпеш.

преди 1 минута, Toto2 написа:

Ако и когато станем на власт,

Това ще стане на 32 февруари

има съд и конституция

И сега има,,,ама малко ще ги попроменим

преди 5 минути, Гражданин написа:

Къде видя лъжа и клевета? Аз питам какво са ти обещали? Явно гузен негонен бяга. 

Аз ти отговорих - нищо. Самият ти въпрос е обиден и ако знаех кой си , щях да те осъдя и щеше да плащаш като поп. Но тука е форум анонимен и карабойчев позволява такива гадости. Няма да спра да те докладвам, белким админа се усети, че форума губи от език на омразата и обиди.

Мръсните фашисти са лъгали за паметника! На съд и в затвора! И краварското посолство няма да им помогне! Техната......

https://www.facebook.com/NinovaKorneliya/videos/1302167123805225/?ref=embed_video

Цитат

"Ето го доказателството за незаконното рязане на Паметника на съветската армия. Отговорност и съд за виновните!", написа Нинова, а в кратко видео към поста си обясни, че става въпрос за разпореждане на Инспектората за опазване на културното наследство на Министерството на културата, издадено на 14 декември.

"Разпорежда на Областната управителка на София незабавно да спрат всички дейности. Въпреки това тази жена и всички, замесени в случая, продължават дейностите и лъжат общността, че имат всички необходими документи. Потвърди се нашата теза, че е незаконно разпарчатосването на паметника. Искаме отговорност и съд за виновните!", каза още Нинова.

https://blitz.bg/obshtestvo/ninova-pokaza-dokumenti-pametnikt-na-svetskata-armiya-e-nezakonno-ryazan-video_news992199.html

Под съд всички боклуци евроатлантици! Пасмина фашистка!

преди 12 минути, Toto2 написа:

Това е само твое твърдение. Ние сме просто хора, искашти свободна и силна България. Нито сме копейкаджии, нито центгаджии, нито там както сте ни кръстили, просто щото не мислим като вас.

А защо повечето от вас имате нужда от буквар? :giggle1:

И как си представяш каквато е и държава да се "отървава " от исторически грешки? Като унищожава паметта за историята? Да де, това го правеха тираните. 

Вие на тая история обаче ѝ носите цветя на паметника.

Ако и когато станем на власт, има съд и конституция. Просто е. То това е разликата между нас. Вие се опитвате противозаконно да свършите мръсното си дело и точно за това ще треперите и сън няма да ви хваща. 

Нищо няма да има. Копейката показа, че го е страх от главния прокурор, за да му върне услугата, че не му закриха партията. Видя се като нарече онова нещо атентат, посягане срещу държавността и т.н. по оная мафиотска карикатура. И ти, келепирджия такъв, много добре го усещаш, аз затова те питам копейката какво ти е обещал.

преди 2 минути, чичо Сашо написа:

Мръсните фашисти са лъгали за паметника! На съд и в затвора! И краварското посолство няма да им помогне! Техната......

https://www.facebook.com/NinovaKorneliya/videos/1302167123805225/?ref=embed_video

Под съд всички боклуци евроатлантици! Пасмина фашистка!

Пак ли сънуваш? Що не смениш дилъра?

Инспектората се сменя лесно

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.